fbpx

Neverjetno, kako prefinjeno psihološko vojno nad zaposlenimi izvaja direktorica uprave MOL Heglerjeva

Foto: STA

Uslužbenci Mestne občine Ljubljana so pred dnevi prejeli, milo rečeno, nenavadno povabilo. Direktorica uprave Jožka Hegler jih je namreč povabila na skupinsko slikanje v podporo zakonu, o katerem bomo, kot je zapisala, odločali na “izsiljenem referendumu”. Kot da to ni dovolj, pa je ob tem zahtevala še, da zaposleni za fotografiranje koristijo odmor za malico.

Neverjetno, kakšen mobing nad svojimi delavci izvajajo na MOL-u – da nek javni organ v času referendumske kampanje od zaposlenih zahteva izjasnjevanje in celo fotografiranje, ni namreč nič drugega kot to. V uredništvu smo prejeli sporočilo direktorice uprave MOL Jožke Hegler, ki takole nagovarja zaposlene: “20. decembra se bomo na izsiljenem referendumu odločali o uveljavitvi zakona o zakonski zvezi, ki je končno omogočil enake pravice tudi istospolnim partnerjem,” se glasi začetek spornega sporočila.

“Mestna uprava Mestne občine Ljubljana nosi certifikat LGBT prijazna Ljubljana, vendar vas kot posameznice in posameznike prosim (v kolikor je to skladno z vašimi osebnimi prepričanji), da se nam pridružite na skupinskem slikanju v podporo zakonu,” nadaljuje Heglerjeva.

Direktorica računa ali grozi
Fotografiranje bo potekalo v ponedeljek ob 11. uri pred magistratom, ob tem pa Heglerjeva izpostavlja, naj zaposleni v tem času koristijo odmor za malico.

Naj vas besedilo zgoraj v oklepaju “(v kolikor je to skladno z vašimi osebnimi prepričanji)” ne zavede. To namreč ni nič manj kot opozorilo ali – če hočete – namig, da je prepričanje vseh zaposlenih vendarle, da bodo za zakon glasovali.

To namreč zelo nazorno pokaže z zadnjim stavkom v sporočilu, ki se glasi: “Računam, da bodo stopnice premajhne za nas vse in bo treba slikati s širokokotnim objektivom.”

B. O.