fbpx

Neverjetno! Sedaj so se spravili še na madžarskega poslanca DZ in ga poimenovali kar “Mini Orbán”!

poslanec DZ Ferenc Horvath (foto: STA)

Enostavno neverjetno je, kakšnih podlih načinov se poslužujejo levičarski mediji. Večer si je po celi vrsti člankov namenjenih blatenju stranke SDS s “financiranjem z Madžarske” privoščil še napad na madžarsko narodnostno manjšino.

Po člankih, kot so intervju z Ljudmilo Novak, v katerem je nadaljevala z rušenjem lastne stranke in celotne slovenske desnice z napadi na SDS in Janeza Janšo in po člankih o kvazi spornem madžarskem denarju, je Večer postregel še s člankom, v katerem je grdo napadel madžarskega poslanca DZ Ferenca Horvátha.

Novinarje Večera, ki je v lasti tajkuna Uroša Hakla, znan po številnih povezavah s Socialnimi demokrati, moti, da Madžarska financira zamejske Madžare. Še pred kratkim so se mediji pritoževali, kako Slovenija financira slovenske manjšine na Madžarskem, Madžari pa ne svoje v Sloveniji, sedaj pa financiranje predstavlja problem in kar naenkrat pomeni “orbanizacijo”, kot sami pravijo. “Madžarski premier Viktor Orbán​ ne širi svojega mednarodnega vpliva samo s pomočjo političnih zaveznikov v sosednjih državah. To počne tudi z izdatnimi finančnimi injekcijami madžarske države zamejskim Madžarom,” so zapisali v Večeru.

Poslanca madžarske narodne manjšine Ferenca Horvátha pa so napadli na podlagi levičarskega madžarskega novinarja in dejali, da naj bi takšnim, kot je Horváth, Orbán dodelil veliko moč. Očitno je, da s takšnimi članki želijo mediji na vsak način le očrniti stranko SDS in med ljudmi širiti nezadovoljstvo in nestrpnost.

Lana Božič