fbpx

Nezakoniti migrant Ahmad zna uživati v Sloveniji: tako je s cigareto v roki “protestiral” na predvolilnem shodu levice pred Državnim zborom RS!

Ahmad Šami je nezakoniti migrant in ne begunec ali prebežnik. (Foto: Twitter)

Migranta Ahmada Šamija je bilo mogoče včeraj opaziti na predvolilnem shodu na Trgu republike, s čimer je ta pokazal lojalnost strankama Levica in SD. Tam je imel tudi govor. 

Saj ni res pa je. Če je v Sloveniji veliko upokojencev, ki so celo življenje garali, pa se danes komaj prebijajo iz dneva v dan, imamo na drugi strani tiste, ki v državno blagajno niso prispevali niti evra, pa vseeno živijo lagodno življenje. Med njimi je tudi nezakoniti migrant Ahmad Šami, ki se na vse kremplje bori, da ostane v Sloveniji, čeprav bi moral biti že zdavnaj deportiran na Hrvaško. 

Migranta Šamija je bilo mogoče včeraj opaziti na predvolilnem shodu na Trgu republike, s čimer je ta pokazal lojalnost strankama Levica in SD. Seveda to ni presenetljivo, glede na to, da sta Jan Škoberne in Miha Kordiš Shamieha ob prvem poskusu deportacije skrila v prostore Državnega zbora RS, kamor policija nima vstopa.

Tudi v drugo, konkretneje 29. marca letos, sirski nezakoniti migrant ni bil odpeljan na mejni prehod Obrežje, kjer bi bil predan hrvaškim varnostnim organom, saj naj o predaji ne bi bil obveščen. Nato pa je upravno sodišče v Ljubljani odločilo, da je Slovenija zamudila rok, v katerem bi lahko nezakonitega migranta Ahmada poslala na sosednjo Hrvaško, saj naj bi se 23. februarja iztekel šestmesečni rok za predajo Hrvaški. Postopek o prošnji za mednarodno zaščito oziroma deportacijo mora država zaključiti v čim hitrejšem postopku. Glede na to, da uradno v Siriji ni več vojne, Slovenija pa ni bila prva varna država, v katero je prišel migrant Ahmad, je odločitev slovenskih organov nedvoumna in bi ga morali vrniti v Sirijo. Shamieh bi moral biti sicer že 14. novembra vrnjen na Hrvaško, vendar je premier Miro Cerar protipravno zadržal odločitev pristojnih organov, zaradi česar si je ta nato prislužil ustavno obtožbo.

Ahmad Shamieh (Foto: Facebook).

Prvorazrednost in drugorazrednost v praksi
Levičarski aktivist in zastopnik sirskega brivca Miha Blažič je glede zadnje neuspele deportacije povedal, da gre Shamieh v boj in da ga ni niti malo strah. Potem ko se je ta udeležil kongresa največje vladne stranke SMC, ga je bilo mogoče včeraj videti tudi na predvolilnem shodu na Trgu republike. Po sliki sodeč Shamiehu očitno v naši državi ne gre slabo, saj dobro oblečen in s palico v roki po Ljubljani pohajkuje kot gospod. S cigareto v roki deluje povsem sproščeno, kar kaže na to, da mu je v naši državi lepo. Podoba zadovoljnega nezakonitega migranta navzven daje sporočilo, da so pri nas dobrodošli vsi, čeprav v državo sploh niso vstopili na zakonit način. Seveda pa je ob tem potrebno vzeti na znanje, da če se boste kot slovenski državljani na mejnem prehodu znašli brez osebne izkaznice ali potnega lista, vas bo čakala kazen. To je prvorazrednost in drugorazrednost v praksi.

N. Ž.