Za Kordiša rasizem reči, da vsa življenja štejejo! Nekatera življenja vrednejša od drugih …

Roni Kordiš-Had. (Foto: FB)

Razvpiti spletni provokator in nekdanji član Zares Roni Kordiš se je na svojem blogu Had odločil napisati hvalospev nasilnemu gibanju z marksističnim ozadjem Black Lives Matter, ob tem pa vse povprek rasizem podtika tistim, ki trdijo, da so pomembna vsa življenja. Kot smo sicer na Nova24TV že poročali, se po svetu dogaja vse več brutalnih in rasno motiviranih napadov na belce, v vse večjem številu pa belci umirajo tudi v Južni Afriki, kjer črnske tovariše k umorom pozivajo kar nekateri politiki!

Razvpiti spletni provokator in nekdanji član Zares Roni Kordiš, ki ga mainstream mediji opevajo kot influencerja, se je na svojem blogu Had tokrat odločil napisati hvalospev gibanju #blacklivesmatter, ki se po njegovih besedah “zavzema, da bi imeli vsi temnopolti enake pravice, predvsem pa tudi možnosti in tudi tretiranje družbe, kot ga imajo vsi ostali ljudje. Ker sem v zadnjem času opazil veliko spinov na to temo – ljudje si želijo, da jih drugi tretirajo kot ljudi! Je to tako težko razumeti?” Kordiš je tekom pisanja pozabil omeniti, da pod omenjenim sloganom poteka tudi nasilje nad policisti, ropanje trgovin, vandalizem in zažiganje objektov.

V rasističnem izpadu se Kordiš spravi na belce
A to še ni vse, v nadaljevanju smo priča rasističnemu izpadu Kordiša, kjer so tarča belci: “In potem je na drugi strani #alllivesmatter, ki je rasističen odgovor na #BLM in je v zadnjem času uporabljen za spinanje in odvračanje pozornosti od resničnega problema, ki ga naslavlja #BLM. #alllivesmatter je direkten napad na #blacklivesmatter in je slogan tistih, ki nasprotujejo enakim pravicam temnopoltim.”

“Uporabljajo ga predvsem tisti, ki poudarjajo “nadmoč” bele rase in so v zadnjih letih na krilih politike dobili zagon, predvsem pa so njihova stališča radikalna,” zavaja Kordiš v svojem zapisu.

V ZDA in drugih državah vse več brutalnih rasno motiviranih napadov na belce
Dejstvo je, da so številni belci v Združenih državah Amerike v zadnjem času, ko se nezadržno širi uničujoča ideologija kulturnega marksizma, žrtve diskriminacije in tarča lovov na čarovnice, kot se je konec lanskega leta na primer zgodilo na Oklahoma City University, kjer na lov za študentom, ki je po prostorih univerze lepil napise, na katerih je pisalo “Nič ni narobe, če si bel” (v originalu “It’s OK to be white” (IOTBW)), podala kar policija. Po posredovanju policije in FBI so “krivca” našli in ga kljub dejstvu, da ni prekršil nobenega zakona o sovražnem govoru, tudi izključili.

Black Lives Matter (Foto: epa)

Ni ostalo le pri diskriminaciji in lovih na čarovnice, v mnogih primerih so napetosti prerasle v nasilje in v vse več primerih črnci menijo, da imajo pravico z belci obračunati s pestmi zaradi njihove rase. Nedavno smo poročali o brutalnem napadu na Adama Noonana, ki ga je med sprehodom z dekletom po Carrigalinu naskočila skupina črncev, ker jim ni želel dati “denarja za avtobus”.

Kako pestra je lahko vožnja z vlakom, je na lastni koži občutilo dekle iz Melbourna, ki jo je naskočila skupina črncev.

15-letna belka je bila po poročanju News-24 na vlaku v Melbournu, ko jo je obkolila skupina osmih mladih črncev in črnk. Dekle se ni znalo niti braniti, ko so po njej začeli deževati udarci in brce. Celo brca v glavo ji ni bila prihranjena. Seznam se daljša iz dneva v dan, še več primerov črnskega rasno motiviranega nasilja nad belci pa si lahko ogledate na POVEZAVI.

V Južni Afriki belci umirajo v vse večjem številu
Tiho pa so mainstream mediji in levičarski aktivisti tudi o tem, da v Južni Afriki, ki jo je desetletja dušil apartheid, zdaj v vse večjem številu umirajo belci. K umorom belcev na primer odkrito pozivajo nekateri tamkajšnji marksistični politiki, kot je Andile Mngxitama iz vrst rasistične stranke Black First, Land First.

Rok Krajnc