fbpx

Nizkotna stališča do ponosnih Slovencev: Novinarsko politični aktivist nacionalne MMC RTV Vasev, ki hvali teroristični Hamas, pljuva po zavednih državljanih

Boris Vasev (Foto: MMC)

Novinar, ali bolje rečeno politični aktivist nacionalnega MMC RTV Slovenija, Boris Vasev, ki ga plačujemo vsi davkoplačevalci, je v včerajšnjih tvitih napisal, da so besede “biti ponosen, da si Slovenec” zanj “sovražni diskurz in primitivni nacionalizem”. Na njegov tvit so se odzvali tudi drugi uporabniki Twitterja in ga ustrezno demantirali.

Boris Vasev se je s tem odzval na navedbe novinarske kolegice, avtorice Utripa Jadranke Rebernik, ki se je v omenjeni oddaji med drugim vprašala: “Kaj je lepše od tega, da si ponosen, da si Slovenec?”

Vprašanje se je nanašalo na misli o nacionalnem ponosu, saj “salonski intelektualci pozivajo k ukinitvi nacionalnih držav”. “Zakaj? Smo se svoji državi pripravljeni odreči, potem ko smo jo komaj dobili? V neki umetni tvorbi in sistemu, kjer smo bili vsi lažno enaki, smo že živeli. Želimo to znova? Kaj je lepšega, kot biti ponosen na to, da si Slovenec? Kaj je boljšega, kot imeti rad svojo domovino in ljudi? Želimo si državo Slovencev in slovenskih državljanov, ki bodo ponosni, da živijo tukaj. In želimo si državo, ki bo pravično poskrbela za svoje ljudi.”

Na neposrečeni tvit Vaseva se je ostro odzval tudi predsednik SDS Janez Janša: “Če ti Slovenci nismo všeč, lahko mirno odideš.”

Vasev se zahvaljuje terorističnemu Hamasu
Sicer pa, kaj lahko pričakujemo od nekoga, ki je na FDV pod mentorstvom dr. Bogomirja Ferfile diplomiral z diplomskim delom, ki ima naslov “Hamas: versko ali nacionalno osvobodilno gibanje?”. Na to so pred časom že opozorili v reviji Reporter, kjer so zapisali, da je “pomenljivo tudi to, da se je Vasev v zvezi z diplomo poleg očetu, mami in Anamariji zahvalil še samemu Hamasu”.

Hamas je sicer na seznamu skupin in entitet, ki jih Evropska unija (torej tudi Slovenija) opredeljuje kot teroristične. Poleg EU je Hamas teroristična skupina tudi za Izrael, ZDA, Kanado in Japonsko.

Demokracija