fbpx

Nov spodrsljaj na mednarodnem odru: So to predstavniki vlade ali GEN-I energetski lobi?

Golobov minister se tako kot njegov šef ne znajde na mednarodnem parketu. Foto: (Vlada RS)

Obisk Roberta Goloba v Berlinu je zaznamoval nov spodrsljaj. Bojan Kumer, minister za infrastrukturo, je imel na poti s sabo aktovko GEN-I. To dokazuje fotografija, ki je nastala v trenutku rokovanja z nemškim kanclerjem. Pustimo, da se z visokim državnikom ne rokuje z aktovko v roki, gre namreč za izkaz nespoštovanja. Pustimo tudi, da slovenski minister s promocijsko aktovko na srečanju deluje povsem amatersko. Resnično problematično je navzkrižje interesov. 

Bojan Kumer je namreč dolgoletni kader GEN-I, sicer krovne družbe GEN, ki ga je dolga leta vodil predsednik vlade Robert Golob. Zaradi tega so se na spletu nemudoma pojavile insinuacije, da je resnični namen celotne vlade Roberta Goloba dokončna privatizacija državne energetike. Zapis, ki ga je objavil Bojan Požar, sicer ni novost. Da je prav privatizacija strateškega sektorja edini razlog za Golobovo ponovno aktivacijo v politiki, se je veliko govorilo že pred volitvami.

Nikamor brez sponzorske torbice #GEN-I, tudi na sprejem k nemškemu kanclerju ne. Ko predsednik vlade Robert Golob in njegov minister za infrastrukturo enostavno ne morejo skriti svojega edinega cilja: privatizacije dela državne energetike,” je na Twitterju komentiral Bojan Požar. Podobno je komentiral urednik Mirko Majer, ki je zapisal: “Škoda, ob nepoznavanju standardov, ki veljajo za javne funkcionarje in nerazumevanju, kaj pomeni videz nasprotja interesov, si fantje očitno ne pustijo svetovati. Robert Golob pravi, da ne dela s kom. agencijami. Ob nadaljevanju trenda lahko upa, da bodo agencije še želele delati z njim.”

Kako bi se odzvali mediji, če bi bila na oblasti druga vlada?
Da bi se mediji odzvali povsem drugače, pa je opozorila spletna uporabnica Maya, ki je zapisala: “Kaka bi bila reakcija MSM medijev, če bi se sponzorka torbica (npr. od Petrola) znašla ob ministru/ici prejšnje vlade?” Uporabnik s šaljivim imenom Le Brane – take it with grano salis je pod njeno objavo zapisal: “A so to predstavniki vlade ali (gen-i) energetski lobi?”

Andrej Žitnik