fbpx

Novinarka na nacionalki ponudila končno rešitev za migrante, za Kranjčane pa prisilne jopiče

Foto: Twitter

Novinarka RTV Nataša Markovič je na svojem Facebook profilu ponudila rešitev za migrantsko krizo v Sloveniji. Migrante bi nastanila za Bežigradom, gorenjskim protestnikom pa priporoča, da si okoli Kranja naredijo ograjo. Prav tako meni, da bi morali “kranjski omejenci” nositi prisilni jopič.

Markovičeva je prepričana, da bi morali migrante nastaniti kar v prestolnici za Bežigradom. “Imamo tlele Vehabije, imamo mednarodno osnovno šolo, imamo dolgo tradicijo mešanih družin iz juge in prav fino je,” je zapisala v objavi na omrežju Facebook.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Novinarka se je lotila tudi protestnikov, ki so se pred dnevi protestirali v Šenčurju oziroma tistih, ki so nasprotovali nastanitvi migrantov v kranjskem dijaškem domu. “Kranjski omejenci si pa ograjo okol naredte in dobite malico iz okoliša ljubljansko Polje. Pa še za v jopiče ste – ta bele. Sram me je,” je zapisala.

Novinarka se sicer bori proti nestrpnim izpadom
Pred točno mesecem dni se je sicer Markovičeva pritoževala nad “nekulturnimi, prostaškimi in nestrpnimi” izpadi na socialnih omrežjih. 

Omenjeni novinarki smo poslali vprašanji, ali se namerava za napisano žalitev drugače mislečih o begunski problematiki opravičiti in ali bo glede na to, da je užalila državljane, ki prav tako plačujejo RTV-prispevek, ostala zaposlena na nacionalni televiziji. Odgovorila nam je, da smo očitno narobe naslovili elektronsko sporočilo.

Tudi na RTV-ju smo vprašali, ali se jim zdi primerno, da novinarka, ki je zaposlena na nacionalni televiziji, javno užali tiste državljane, ki imajo drugačen pogled na omenjeno problematiko. “Novinarka Televizije Slovenija Nataša Markovič svoje delovne obveznosti opravlja korektno in profesionalno ter pri opravljanju dela spoštuje Poklicna merila in načela novinarske etike v programih RTV Slovenija, Programske standarde in določila Müenchenske deklaracije, pa tudi pogodbe, direktive in priporočila Evropske unije, ki določajo vlogo in poslanstvo javne radiotelevizije pri zagotavljanju najširšega javnega interesa. Izražanje osebnih mnenj, tudi prek družbenih omrežij, pa je pravica vsakega posameznika. RTV Slovenija je že pred časom zaposlene pozvala k ustreznemu in premišljenemu komuniciranju na družbenih omrežjih, saj tudi tako zaposleni soustvarjajo javno podobo nacionalnega medijskega servisa,” so odgovorili iz nacionalne televizije.

N. K.