fbpx

Novo dno? Predsednica državnega zbora kot … plesalka iz Moulin Rouge?

Slovenske visoke politične predstavnice kot plesalke iz Moulin Rouge. Vir: Zajem zaslona, socialni mediji

Predsednica državnega zbora se blamira z vsako korakom, ki ga naredi. Še dobro se ni polegla afera, ki jo je zakuhala z boksarskim poskakovanjem v državnem zboru, se je začela že nova, ko se je v Celju slikala kot plesalka iz pariškega teatra Moulin Rouge. Urško Klakočar Zupančič sta spremljali tudi prepirljiva poslanka Janja Sluga ter članica kabineta Inge Kobe. 

Fotografije naj bi nastale v fotografskem ateljeju Pelikan iz Celja, kjer so se političarke mudile zaradi prisostvovanja na projektu Pozdrav ptic miru, ki ga je organizirala OŠ Lava Celje. No, vladnim in državnozborskim pticam bi moral nekdo razložiti, da je bil Moulin Rouge v najboljšem primeru teater, v najslabšem pa bordel, moda iz tistega časa pa je danes simbol grotesknega ekscesa, ki mu je sledila katastrofa prve svetovne vojne.

Fotografije pa sploh niso “pronicale” na splet, kot pišejo nekateri mediji, temveč so jih akterke objavile kar same od sebe na svojih socialnih omrežjih. Slike seveda niso prestale preizkusa javnosti, saj so nemudoma sprožile slave smeha, pa tudi kak resen pomislek o razsodni moči vpletenih in še posebej Urške Klakočar Zupančič, ki bi se morala zavedati, da so dnevi razuzdanega življenja, vsaj dokler traja njen poslanski mandat, mimo. Znan politični komentator in kolumnist Tomaž Štih, ki nastopa pod aliasom Libertarec je izpostavil provincialno naravo predsednice državnega zbora in intenzivno željo po vzbujanju pozornosti.

Spletni uporabnik Glas Trebnje jo je primerjal s kurtizano s prejšnjega stoletja!

Resni pomisleki o duševnem stanju prve med poslankami
Pronicljivi spletni komentator pa je ob najnovejši aferi opozoril na dejstvo, da Urška Klakočar Zupančič od nastopu novega delovnega mesta v parlamentu ni opravila obveznega zdravniškega pregleda pri neodvisnem zdravniku medicine dela, temveč naj bi zahtevala, da potrdilo o njeni pripravljenosti na obremenitve novega dela pošlje kar njen osebni zdravnik. “Sedaj ima vse smisel,” je napisal v angleškem jeziku. Še veliko ostrejši je bil uporabnik pod nadimkom Mateoo, ki je zapisal: “Pa kaj res ni nobenega predpisa o prisilnem psihiatričnem pregledu za vodilne nosilce oblasti?  Kaj “naši” res lahko pred kamerami uničijo državo? Kaj v ustanovah, ki skrbijo za varnost, res ni več nikogar, ki se bo boril za Slovenijo?”

Gal Kovač