fbpx

[Obalni posli] Lokalni policijski šerif naj bi zlorabljal svoj položaj, tudi zidajo mu zastonj

Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

Videti je, da se na Obali v kriminalističnih in policijskih vrstah dogaja marsikaj – o določenih prigodah je naš medij že večkrat pisal, tokrat pa smo v uredništvo dobili kopijo anonimne prijave, ki je bila podana različnim pristojnim organom. Glavno vlogo anonimne prijave igra prometni policist Alan Vižantin, ki naj bi svoj položaj izrabljal v osebno korist – med drugim mu morajo delavci opravljati zastonj zidarska dela.

V uredništvo smo prejeli anonimno prijavo zoper lokalnega policijskega “šerifa” s prometne policije Koper Alana Vižintina, ki je bila podana različnim pristojnim organom. V njej je zapisano, da vsi na Škofijah vedo, da omenjena oseba zlorablja položaj prometnega policaja – tako mu morajo delavci opravljati zastonj zidarska dela, lokalni prevozniki morajo zanj zastonj opravljati prevoze za njegove osebne potrebe. Poleg tega zida dva objekta brez kakršnegakoli dovoljenja, na objektu pa ima priklopljeno elektriko mimo števca, je še navedeno. Vižintin po navedbah anonimne prijave izsiljuje gradbince in prevoznike s tem, da morajo zanj zastonj opravljati dela, da bi imeli pred njim v vlogi prometnega policaja mir.

Alan Vižintin je na zemljiški parceli k.o. Škofije 252/10 – ki je po javno dostopnih podatkih o namenski rabi zemljišča uvrščena kot “območje gozdnih zemljišč in II. območje kmetijskih zemljišč” – zgradil objekt brez dovoljena. Še več, v letih 2021 in 2022 je objekt dozidal v bivalni objekt, ki bo namenjen turistični dejavnosti oddajanja v najem. Gre za novo sezidan objekt, ki po obliki in velikosti ne more biti pozidan na kmetijskem zemljišču. Na objektu brez dovoljenj ima priklopljeno elektriko, tudi to je dobil zaradi svojega vpliva in poznanstev na Elektro Primorska. Poleg prijavljenega elektro priključka ima na isti objekt speljano elektriko na črno. To mu je zastonj uredil delavec na Elektro, ki je tudi rajonski na tem področju. Tudi vodo ima speljano in priklopljeno na objekt zaradi svojega vpliva pri znancu na Rižanskem vodovodu. V prijavi je zapisano, da naj bi šlo za delavca s priimkom Šavle, vendar smo naknadno dobili in informacijo, da naj bi šlo v resnici za nekoga drugega.

Škofije, parcela 252/10 (Foto: posnetek zaslona)

Zanimivo je, da je objekt zidalo gradbeno podjetje Ziba d. o. o.,” je zapisano v prijavi, kjer je tudi pojasnjeno, da je bilo zidanje gratis, saj je Vižintin zlorabil položaj prometnega policista. Zibine kamione je večkrat ustavil kot prometni policist in v zameno, da Zibi ne bo napisal visokih kazni za prometne prekrške, je dobil zastonj delovno silo. Če to ne drži, naj inšpekciji dostavi račune o zidarskih delih na objektu, ki je zgrajen na črno. Tudi izkop in odvoz gradbenega materiala je moral lokalni prevoznik opraviti zastonj. Po navedbah anonimne prijave gre za prevoznika Manuela Blaževiča s. p. iz Elerjev.

Foto: posnetek zaslona

Če bi obstajal interes, bi policija hitro ugotovila, ali govorice držijo
Govori se tudi, da je v objektu posajena konoplja. “Bratranec je bil tudi obravnavan zaradi laboratorija konoplje, dve leti nazaj. Za laboratorij bratranca je vedel tudi Alan Vižintin, saj je bil na objektu pri bratrancu vsak dan, kjer je z njim opravljal razna nelegalna dela. Vsi tudi vedo, da je kot prometni policaj vpleten v sumljive prirejene prometne nesreče,” je zapisano. Navedeno je še, da Vižintin sedaj tudi na naslovu Zgornje Škofije 5 (parcelna številka 1606/1) izvaja gradbena dela, ponovno brez dovoljenj. Gre za rušenje in novo pozidavo stanovanjskega objekta. Pri tem je z gradbenimi deli posegel tudi v javno cesto, ki jo vsak dan uporabljajo vsi prebivalci Škofij. “Zapira glavno cesto na Zgornjih Škofijah, kot se mu zazdi, in zlorablja svoj položaj. Zidarska dela so ponovno gratis, prevozne usluge in odvoz gradbenega materiala tudi gratis,” je še zatrdil prijavitelj – večino navedb pa so nam potrdili tudi določeni viri iz tistih krajev.

Sara Kovač