Objekt bivše tovarne Rog v Ljubljani prizorišče hudega spopada

Nekdanja tovarna Rog v Ljubljani. Foto: Ž. K.

V zapuščeni tovarni koles ROG v središču Ljubljane se odvija drama, v kateri je udeležena Mestna občina Ljubljana z varnostno službo Valina in levičarski aktivisti, ki preprečujejo izvajanje občinskih načrtov. MOL namerava porušiti pet stavb znotraj “zapuščenega” kompleksa. Aktivisti so se odločili, da bodo propadajoče zidove zaščitili z lastnimi telesi. Na javno zemljišče, ki so ga samovoljno privatizirali, so spustili vse novinarske ekipe. Vse – razen Nove24TV. “Ne, Nove24TV pa ne,” je bilo slišati iz ust aktivistov. 

Mestna občina Ljubljana se zadnja leta intenzivno posveča tudi projektu ureditve območja nekdanje tovarne Rog. Od leta 1991, ko je bila v objektu opuščena proizvodnja, do leta 2002, ko je Mestna občina Ljubljana kupila objekt, so potekala razmišljanja in razprave o prihodnosti tega območja. Območje naj bi bilo namenjeno pretežno javnim kulturnim programom.

Napovedano rušenje objekta pa se je ponoči zapletlo. Policisti PU Ljubljana so bili danes okoli 3.30 ponoči obveščeni, da je v objektu prišlo do kršitve javnega reda in miru. Policisti so se napotili na kraj dogodka in kasneje z zbiranjem obvestil ugotovili, da v tem objektu naloge varovanja po pogodbi z naročnikom izvaja posebna varnostna služba. Policisti so zato kraj dogajanja zapustili, še vedno pa so ostali prisotni v neposredni okolici objekta, kjer izvajajo naloge javne varnosti.

Poškodovali policista
Nekaj po 11. uri je prošlo do prerivanja med varnostniki in predstavniki Roga, zaradi česar so posredovali policisti, ki so med obema stranema postavili kordon ter tako preprečili neposredni stik ter hkrati omogočili
varen odhod varnostnikov z območja. Pri tem je bil poškodovan en policist, ki po rokah pridobil opraskanine. Policisti prisilnih sredstev niso uporabili.

Gradbeni stroj odet v bojne barve (Vir: Facebook)

Gradbeni stroj odet v bojne barve. Vir: Facebook

Varnostnica utrpela lahke telesne poškodbe
Policisti so bili obveščeni tudi o tem, da je bila poškodovana tudi varnostnica, ki je utrpela lahke telesne poškodbe. Pri poskusu obvladanja neke osebe so varnostniki poškodovali tudi osebo, ki so jo kasneje odpeljali na preventivni pregled v klinični center.

 

Policija je bila obveščena tudi o poškodovanju sakralnega predmeta v objektu ter poškodovanju delovnega stroja, ki je bil polit z barvo.

V. V., Ž. K.

 

 • macon

  Skrajni levičarji se tepejo z udbomafijaškim knezom Zorangutanom Pavijankovićem, ki bi verjetno cuzal provizije iz mešetarjenja z zemljiščem na lokaciji blizu centra… zeeh. Briga me, kdo bo koga.

  Skrajni levičarji so seveda pokazali svojo “širino”, ko niso dovolili poročevalcem Nove24tv na prizorišče. “Svoboda” pa to.

 • althar

  Levičar se težko odreče tistemu, kar je v potu svojega obraza prej ukradel.

  • if

   althar, fino poveano, vendar prežlahno za omenjene akterje.

   Aktualneži vedno ukrepajo uzurpativno nasilno, potem ti pluvajoč po demokracij ukradeno branijo z njim prirejenimi demokratičnimi sredstvi, ki jih je razvila demokracija.

 • razerznak

  podret to podrtijo

 • Stajerka

  tak pa zgleda demokracija po komunajzersko……..poročajo lahko samo državna trobila in to v kontekstu komunistične doktrine…….
  poslušam, da Kitajci še danes po 27 letih NE priznajo in NE dovolijo razkritja pokola več 100 študentov na javnem prostoru…….
  račun za uničenje osnovnega sredstva pa kar aktivistom poslat in iztožit še kakšen eur za izpad prihodka!!!

 • Opazovalec

  Prav. Mladina rabi prostor za druženje in kreativnost. Isto kot je Metelkova je tudi ta kraj! “Hud spopad” je pa le še en za lase privlečen naslov.

  • Ruggedplant

   To velja tudi za skavtsko mladino, ministrante, animatorje na duhovnih vajah, mlade prostovoljce na Socialni akademiji, Hervardi in ostalih društev, ki se prostovoljno ukvarjajo z za družbo še precej oprijemljivo koristnimi aktivnostmi? Ali si pod “mladino”mislil zgolj in samo na rdečefašistične antifa/LGBT skrajneže, katerih osrednja dejavnost je izdelovanje transparentov, majic in grafitov s protidemokratičnimi parolami?

   • Opazovalec

    skavti imajo gozdove. Bog ve, da jih ima cerkev dovolj. Ministranti imajo župnišča. Animatoriji isto. Naslednje ne poznam.

    Lahko ti zagotovim, da so ti prostori pomembni kjer se mladina SAMA organizira. Tukaj ne potekajo neke organizirane ter “pravilne” dejavnosti kot drugod.

    • Ruggedplant

     1. Imajo ja. Ampak kdo jim jih je “dal”? Država? Jok. Država od njih Cerkvi celo davek pobira.
     2. To, da dejavnosti niso organizirane, navajaš kot nekaj pozitivnega. Sam rad svoj denar mečeš nekam, kjer ne veš kaj bodo z njim naredili – novo ksenofobno grafitersko akcijo po sakralnih objektih ali vložkasti napad na kipe velikih Slovencev v centru Ljubljane?

     Mladina definitivno potrebuje podporo pri kreativnem izražanju, razvoju urbane kulture kot antipod instantni kvazikulturi (turbofolk), ki razjeda slovenstvo od znotraj in od zunaj. A ko se pod tako “kulturo” skrivajo rdeči skrajneži, prototalitarci, anarhistični teroristi, takrat je potrebno jasno zavzeti politiko “zero tolerance”. Drugje je bila mladina uporniška v svoji progresivni drži, pri nas pa je nasprotno – ideološko zmanipulirani radikali nas želijo vrniti v SZ leta 1917.

     • Opazovalec

      Prav da plačujejo davke na reči, ki jih ne potrebujejo
      2. Ne podpiram tega. Cerkve so kulturna dediščina. Naj se piše kje drugje!

      No, strinjava se v tem da “turbofolk” razjeda mladino. 100% can confirm :)

     • RATATA

      Čes opazovalec, opazuj.

     • Opazovalec

      Želim ti veliko sreče in uspehov v življenju!

     • RATATA

      Hvala, enako tebi.
      Se trudim in delam kolikor morem, pomagam drugim in ne grešim.

     • Ruggedplant

      Pri prvi točki je bila poanta v tem, da za vse te aktivnosti skrbi Cerkev s svojimi sredstvi in ne država, medtem ko Rogove rdeče teroriste v svojih nelegalnih državnoprevratniških aktivnostih podpira in financira celo država, v parlamentu pa imajo celo svojo stranko.

      No, “turbofolk” nekultura pravzaprav razjeda vse pore družbe, ne le mladino – forsiranje jugonostalgije v glasbi in umetnosti, zasičenost medijskih frekvenc z nekvalitetno tujo pop glasbo prav tako ne vpliva najbolje na nivo slovenščine, slovenski nacionalni ponos, slovensko kulturo… Skratka tisti, ki ima v rokah krmilo te države, nas je kot narod usmeril z vsem gasom v propad z zelo jasno agendo, ki je pravzaprav le še zadnja faza pred 75 začete raznarodovalne revolucije.

 • Stajerka

  KDO je lastnik stavbe????
  Samo to in edino to je pomembno!!! Slišim, da se aktivisti izgovarjajo na člen o motenju posesti……wtf, a sploh vedo kaj to pomeni……očitno NE!!

  • dr Janez Sveti

   Kdo je lastnik Metelkove? :)
   Dr Janez Sveti kultura

   • Stajerka

    po nekaterih podatkih MOL…..torej je tudi MOL odgovoren za obratovalna dovoljenja in nevarnost, ki jo predstavljajo nevzdrževani objekti…….
    če bi kakemu aktivistu na glavo priletel cigl, bi pa kaj hitro ugotovili kdo je odgovoren……

    • dr Janez Sveti

     Lepo si ugotovila moj namen. Hvala :)
     Zakaj sem to napisal. V bivših prostorih tovarne Rog je tako nevarno, da je čudež, kako se ni zgodilo nič tragičnega.
     Dr Janez Sveti Kulturnik

    • Steiermark

     Četudi, bi priletel “cigl” v glavo le teh, se nebi nič zgodilo, vendar mora prileteti, naravnost v glavo – zagotovo najtrši del tehle…..

  • avtohtoni neandartalec

   Gorenje?

 • dr Janez Sveti

  Zorane, rasteraj ovu bandu!
  Dr Janez Sveti red i disciplina

  • avtohtoni neandartalec

   NIhče ne bo pretepal teh biciklistov!

   • Steiermark

    Ne, res ne, kar sami se bodo, med sabo – poklali! Seveda ne brez sodelovanja opankarja!

  • indijanka

   Jst pa mislim, da bi bilo tele lažje pozdraviti kot Zokija.

   • dr Janez Sveti

    Meni je pa tale tako “Ušečna”
    https://www.youtube.com/watch?v=6779O2klEzY
    Dr Janez Sveti humor

    • indijanka

     Poreden..poredna Njegova domišljavost.

     • dr Janez Sveti

      A se moram poboljšat?
      Dr Janez Sveti poredni

     • indijanka

      Lahko bi bil manj strog.

     • dr Janez Sveti

      Image mora bit.
      Dr Janez Sveti vesoljc

     • indijanka

      Res? Torej ego…ali pa jst ne znam? Nisem še imela opravka z vesoljcem.

     • dr Janez Sveti

      Vesoljci? Čudaki. Nič ni logičnega pri njih.
      Dr Janez Sveti vesoljc

     • indijanka

      Hmmm…torej ne znam. Vse se lahko naučim :).

    • indijanka

     Si videl, kaj se zgodi, če se nahajaš preveč pri robu?

 • antimur

  Čeprav bi bilo potrebno razgnati tudi Jankovića z njegovimi pritepenci, si prav tako, ali pa še bolj zasluži kakšno krepko čez hrbtišče levofašistična drhal, kjer so zbrani vsi od drogerašev, ritopikov in lizač, do priložnostnih kriminalcev, skratka sami antislovenci in zapriseženi kolhozniki.

 • Janko Gedlička

  Zanimivo, očitno se je zgodil tudi nenaročen in neplačan levi upor zoper hejbrigadnega Jankovića. Verjetno bi to lahko bilo za vladajoče zaskrbljujoče. Sicer pa je videti, da policisti dejansko niso nastopili zoper upornike in niso omogočili predvidenega rušenja. Oblast do svojih sledilcev, pa čeprav se tudi kdaj uprejo, ne uporabi prisile.

  • Breiva

   Imam dirkalnega Rogovca letnik 1960. Samo okvir je rogov, prestave in zavore so Češki Favorit, Pedali Japonski, krmilo Nemško, sedež iz 5mm debelega usnje brez vzmeti, na njem ni nobene oznake. Izredno kvalitetno kolo.

   Pozneje, ko so začeli izdelovati gorska kolesa, je pa bilo samo sranje in zato so tudi propadli. Italjanske znamke Colnago, Pinarello, Boteccia itd pa še vedno odlično prosperirajo, kljub konkurenci iz koreje, Kitajske itd.

 • soc

  Naj se bebavi brezdelni drogeraši in opankar tam v Rogu pobijejo med sabo. To bi bil win-win za vse druge.

  • avtohtoni neandartalec

   Rog in Tomos sta dve najbolj perspektivni blagovni znamki pri nas danes, če se menimo o dejanski domači proizvodnji, ne o gospodarstvu na splošno. Imata potencial, da lahko izdelujemo nekaj res Slovenskega, za kar povpraševanja na trgu ne bo zlepa zmanjkalo.
   Problem teh dveh velikih brandov je konkurenca, ker to kar delajo oni, lahko dela tudi vsako malo večje družinsko podjetje, le certifikati, blagovne znamke in lokacija so mogoče nekaj vredne.

 • totex39

  Te levičarski aktivisti si veliko upajo, vse jih je treba polovit in strpat v zapore pa jim dati tri dni samo vodo in eno vzgojno čes ušesa.

 • avtohtoni neandartalec

  A niso tudi Rog kupili Hrvati? Pardon, ne Hrvati, veliki Slovenci, po rodu iz Hrvaške, ki upravljajo z Gorenjem.

 • Za Slovenijo

  Zbirališče lenuhov, narkomanov, pijancev in pedrov. To je Ljubljana!!!

  • Steiermark

   s prav takim, ki jo “vodi” oz. pelje v propad!

  • Nova24TV Mod 2

   Opozorilo: Nestrinjanje lahko izražamo tudi brez
   1 žaljivih/zaničevalnih besed,
   2 (kontekstualno) slabšalnih izrazov,
   3 izrazov z negativno vrednostno konotacijo oz.
   4 poimenovanj, s katerimi bi lahko prizadeli dostojanstvo sočloveka,
   ter s tem vzpostavljamo kulturni nivo komentiranja.
   #pedri

   • dr Janez Sveti

    A si ljubljančan? :)

    • Nova24TV Mod 2

     Ne.

     • AntiRed

      Pravilno Nova24TV Mod 2. Treba je držati nek nivo dostojnega komentiranja – s tem postanemo tudi bližji ljudem.

     • Nova24TV Mod 2

      Hvala.

 • Koba Reid

  Kva se čaka? Buldožer pa gazi po teh čefurjih, đanksih, pijančkih, lenobah, samo gazi.

 • Olga

  Ali vidite? Nova TV je v službi resnice! Levim fašistom pa resnica ne odgovarja! Zanima me, zakaj jih policija ni malo zadolžila?

  • Duhec

   Ker so dobl ukaz, da ne smejo…

 • Olga

  Pardon, zasolzila!

 • indijanka

  Izjemno zabavno. Je Jankovič sedaj pošten? Si zida nov spomenik? Kaj pa ima za bregom? Kakšna komuna pa se je naselila tam? Mogoče jo Ljubljana potrebuje? V tovarni? Mogoče delavnice tako kot prizadeti otroci, da se naučijo delati.

 • Duhec

  Narkomani in pijanci….

  • Poštenje velja

   vse za iztrebit in zmetat v ljubljanco

   • Steiermark

    z opankarjem vred!

 • Nazgul

  Spominja na podobno leglo v Franciji – tako po dizajnu, kot po folku …
  https://img.rt.com/files/2016.02/original/56d45b6ec36188fe678b4575.jpg
  To dejansko lahko samo Caterpilar ven vzame.

 • sprehajalec

  Večina teh je tvorila jedro arabskega pirovanja sredi Krščanske Ljubljane pred dvema mesecema. Gre za ultra levičarje, zato se jim vse gleda skozi prste. Nek ostanek hipijevskega gibanja, zamrznjen v času in prostoru, 50 let po koncu gibanja.
  Pri nas je ostal, ker oblast naklonjeno gleda nanje, zaradi prepletenosti ultra levice ter idološke podlage slovenske oblasti zadnjih 70 let. Tudi na zahodu so, pod imenom anarhisti, razbijajo po Parizu in Brennerju v zadnjem času. So za ukinitev držav ter možnost, da si vsak posameznik na tem svetu vzame, kar mu je všeč, s pravico močnejšega.Šibke ima pravico pohoditi. Oziroma morda ne ravno tako, vendar še nimajo razčiščeno tehnično, kako naj ta delitev dobrin izgleda. na Zahodu se je to gibanje zelo kompromitiralo in je bilo proglašeno za teroristično, po atentatih na Alda Mora, pomoči palestinskim teroristom pri ugrabitvah letal in drugih terorističnih dejanjih. Celico tega gibanja rdečih brigad, pod imenom Bader Mainhoff so v Zahodni nemčiji konec 70tih razbili.

  Režimski časopisi v Jugoslaviji, so vedno z naklonjenostjo gledali na njih, kot tudi na najbolj znanega terorista tistih časov Iliča Ramireza Carlosa – Šakala. Po kom je dobil ime je jasno, sodeloval pa je pri varovanju Olimpijskih Iger v sarajevu 1984. Kljub temu, da ga je iskal takrat ves Zahodni svet. Tako gledajo še danes. Kot “uporniki” proti nečem. proti čemur vedo le oni in njihovi podporniki v svetu RTV Ljubljana. Zadnjič so strašili s transparenti na seji sveta. Zanimivo bo poslušati dnevnik danes, poln podpore in sočustvovanja. Da, tale Rog in metelkova sta le izpostavi, njihovi podporniki sedijo v vseh vejah oblasti v Sloveniji.

  • Steiermark

   žalostno, vendar, prekleto resnično!

 • Poštenje velja

  sploh 14 dni bo ljubljana mesto pedrov lezbač in levičarskih parazitov!
  SAMA GOLAZEN

  • tarantela

   Ljubljana, najlepše mesto…

  • Steiermark

   Nehote se mi ob tvojem komentarju “porajajo” pred očmi, slike, v katerih so “glavni nastopajoči” črvi, kače in druga odvratna golazen….

 • tarantela

  So malo pokazali na RTVSLO, najbolj je bila glasna pri obrambi “njihovih pravic” ena vzhodnjakinja, ne ločim, je bila Kitajka ali Japonka (ali kaj drugega), govorila je slovensko nekako tako trdo kot Jasna.

  • von Rhein

   Katera Jasna? Kuljaj?

   • tarantela

    Murgel

  • sprehajalec

   Točno tako, gre za isto navezo, RTV in oni. Upam si trditi, da so ravno oni zadnjič vdrli na sejo programskega sveta.
   Čutijo se močni, ker slutijo paralizo oblasti v zvezi z ultra levičarji. Ker je oblast izšla iz istega faksa. Dolančevega faksa.

  • Peter

   Misliš na slovenštinu?

   • tarantela

    Ne, ni bila iz bivše Juge, se pa vidi, da je od drugod, nekje iz daljnega vzhoda..

 • Slovenec 33

  Nikjer na svetu okupatorji in domači izdajaci ne spoštujejo nobenih etičnih in moralnih norm in tudi v Sloveniji je tako.

  Ne morejo drugače kot s krajo, prisvajanjem in delanjem škode v slovenskih deželah. Nihovo delovanje je popolnoma enako kot delovanje poturic pa tudi cilje imajo enake.

 • Slovenka

  Prav vidim? Levi Zoki se je spopadel z levičarskimi anarhisti? Lahko kdo pojasni, za kaj gre? Hvala.

  • Ruggedplant

   Pač ostaja zvest svoji proti protislovni politični karieri, kjer so pravzaprav čisto vsi “aduti”, ki si jih pripenja, čisto nasprotje resničnosti. Ampak ga za to kaj malo briga, ker v Ljubljani kljub temu kadarkoli pokasira svojih 60%. Ti isti rdeči fašisti, ki danes ječijo pred Rogom, so ga že 2x izvolili in ne dvomim, da ga bodo poskušali še kdaj. če ne drugega si bodo z mezinčkom pomahali na prihajajoči Paradi ponosa, kjer je MOL med drugim tudi sponzor.

 • Peter

  Zgodovina tovarne Rog, spet je en janeš zraven, no.

  1871
  Zemljišče kupi Ivan Janesh in zgradi manjšo pritlično stavbo za strojenje kož.
  1879
  Na mestu starega objekta zgradi Janesh enonadstropno usnjarsko delavnico.
  1884
  Sinovi zgradijo drugo etažo.
  1900
  Usnjarno kupi Karel Pollak, ki delavnico obnovi in modernizira.
  1904
  Pollak obda območje z zidom in zgradi stanovanjsko vilo.
  1918-19
  Pollak razširi proizvodne prostore s pritličnim prizidkom ob Ljubljanici.
  1922
  Proizvodno zgradbo Pollak nadzida z dvema etažama. Uporabljena je skeletna armiranobetonska konstrukcija po sistemu Hennebique, kar je redko v konstrukcijah zgradb pred 1. svetovno vojno. Prva takšna zgradbav Ljubljani. Češki arhitekt Alois Kral se posvetuje tudi s Plečnikom. Tovarna zelo uspešno posluje.
  1937
  Pollak bankrotira.
  1938
  Tovarno kupi Mergenthaller, lastnik usnjarne na Vrhniki.
  1945
  Razlastitev in podržavljenje tovarne usnja »Indus«.
  1951-53
  Preureditev tovarne in pričetek proizvodnje koles »Rog«.

 • lojze

  Tile so pravzaprav podporniki Jankovića in Cerarja. Kaj se jim je zgodilo?!

  • Peter

   Hočeš vprašati, kaj se je zgodila z “avantgardo” ki podpira vlado in tajkune? Ne vem, nekaj čudnega morajo jest, no.

 • Aton

  Tek ob žici okupiranega Roga.

 • Ruggedplant

  Škoda ker ni neposrednega prenosa :)

 • Johan

  Tu v rogu se ruši demokracija ( sami spletkarji ) ČIM PREJ PODRET IN PIKA !

 • Anton

  leglo zabušantov

 • realnost

  Naj se pobijejo med sabo. Nobene škode. Nova24 tv pa naj ignorira dogajanje, glede na to da je ne dobrodošla na mestu spopada med levaškimi nasilneži. Je pa Zanimivo da znajo med seboj reševati spore samo z nasiljem..

  • Ruggedplant

   Zakaj ignorira? jaz pa, nasprotno, neizmerno uživam (na meji patološkega sadizma), ko vidim s kakšno strastjo in neusmiljeno se med sabo koljejo “levi”, ko gre za korito.

   • domovina mili dom

    Jih Murgldorf ne potrebuje več.

    • Ruggedplant

     Ne bi rekel. Tu gre le za lokalni spopad s Šerifom. Kučman ima z njimi še velike načrte za izvedbo nove revolucije, če bi si SDS na naslednjih volitvah SLUČAJNO dovolila zmagati, kot so že enkrat izvedli državni udar 2012/2013, kasneje pa bili za svojo akcijo celo nagrajeni z medijskim aplavzom in instaliranje svojih največjih norcev v parlament. Kučanova javna podpora (celo s fizično prisotnostjo) Združeni levici na Kotnikovi je bilo močno simbolično dejanje, tega takrat najbrž od starokomunista ni pričakoval nihče, zdaj pa postajajo stvari precej bolj jasne.

     • domovina mili dom

      ++++++

 • elh

  Ničkaj vredni objekti, vendar bi bilo bolje, če bi se z rušenjem prej lotili džamije.

 • xtc

  Tule velja razčistiti nekaj vprašanj:
  Pustimo JANKOVIČA OB STRANI:
  čEMU JE NAMENJENA POLICIJA?
  a JE NAMENJENA POMOČI VARNOSTNIKOM IN LASTNIKU PRI IZVAJANJU NJEGOVE POSESTNIŠKE VLOGE ALI NASILNO VSELJENIMI BREZ DOVOLJENJ ZA BIVANJE TAM?
  tOREJ ZADEVA JE JASNA;POLICIJA MORA REDARSKI SLUŽBI ZAGOTOVITI NEMOTENO IZVAJANJE NJENIH NALOG IN ZAVAROVATI INTERES IN POSEST LASTNIKA TO PA POMENI NASILNO VSELJENE ODSTRANITI TUDI S PRISILNIMI SREDSTVIN ZAVAROVATI DELOVNE STROJE PRED OBJESTNIM UNIČEVANJEM: nASILNE PROTESTNIKE POLOVITI IN PRED SODNIKA Z NJIMI:
  SEDAJ NE RAZUMEM KAJ JE TO ZA EN CIRKUS:
  Velike črke sem uporabil namenoma zato;ker gre za popolnoma abnormalno državo popolnoma brez pravil in upoštevanja zakonov ob tem pa policija kaže izrazito dvolično vlogo_ko gre za leve skupine smo zelo tolerantni;ko pa je slučajno z desne malce glasnejši pa je to obravnavano povsem drugače:
  Osebno bi če sem lastnik kompleksa;poklical še več varnostnikov ;da odstranijo ljudi;ki motijo mojo posest;v primeru nasilja bi poklical policijo;ki je dolžna nezakonito naseljene skrajneže odstraniti tudi s silo in solzilcem in omogočiti delo strojem;dru

  • tarantela

   Tile vse sorte “kulturniki” so se vselili z dovoljenjem mestnih oblasti, s tem, da so jim jasno in glasno povedali, da se bodo morali izseliti, ko bodo te objekte enkrat porušili in gradili na novo. Mladež je na to takrat pristala. Sedaj pa jim je obljubljeno , da bodo dobili nekateri nove prostore v najem, če bodo želeli. Vendar pa prebivalci tega nočejo, sedaj so namreč brezplačno v njih.

   • RATATA

    Na delu pišejo, da so “spet” posestniki.

  • Nova24TV Mod 2

   [Izklopite Caps Lock, ker izgleda, kot da se derete.]

 • jonh doe

  Varnostniki in policisti pred rogom nezaščiteni pred virusem HIV ki ga prenašajo predvsem narkomani in pedri,teh pa je v ROGu veliko,ja tako zokun poskrbi za ljudi,dje

 • rrrrr

  Tudi to je evropska Slovenija: cigo že cigota pretepa.

 • xtc

  Zanimivo je nekaj pred par leti sta bila precej podobna dogodka nekje vZDA i VB
  Zanimivo je ;da so tam varnostni organi in zasebne varnostne službe v parih urah;če tudi na silo opravili z nasilneži in jih izgnali tudi s silo izven kompleksa nato pa ga zavarovali da so inžinerci v parih urah postavili eksploziv in ga varovale še nekaj časa z orožjem po detonaciji nato so odšli in velike zgodbe je bilo konec;ker so že brneli bagri ;buldožerji in mlini:

  • Aton

   Očitno so varnostniki nesposobni za svoje delo

 • GeneralLeon

  Haha, Janković je drznil v osat, v samo gnezdo levičarskih socialcev, kateri si socializem razlagajo rahlo po svoje in svojo filozofijo hočejo tudi s fizično silo uresničevati. Dejstvo pa je, da imamo ravno zaradi takšnih tak socializem, kateri iz delavcev dela socialce, socialci pa uživajo protekcijo in bonitete… Dost’ mam takšnega socializma!

 • domovina mili dom

  Teh ne bodo več spravili na ulice generali iz Murgldorfa za rušenje demokracije.

 • Slovenec 33

  Okupatorji so podivjali, bi lahko rekel, ker so se spravili na žensko in jo poškodovali. To, kar ta fdvjevska drhal počne, ni vredno civiliziranega človeka. Lokacija ROG ni njihova ampak so jo okupirali in jo uničujejo na račun davkoplačevalcev.

 • Aresnica

  Ne maram pokvarjenca tovariša Jankovića -_- vendar mu tokrat dam prav.- zalego …………. je potrebno uničiti.
  ___________________
  Lep pozdrav

  • slosin

   Točno tako! A se tuja lastnina spoštuje ali ne?

 • Zan Marega

  če se ne motim so ravno tele “umetniki” iz roga in metelkove na čelu z kučanom in zokijem vabili arabske muslimane v ljubljano?zdej pa tole zoki….a kar svoje volilce in vojščake boš tepel….sve za 10 posto…

  • stajerc5

   To pa se tebi ni jasno, nje? A kaj boli?

   • Zan Marega

    meni je vse jasno in nič ne boli….me pa zanima če boli tebe ker si bedak…ali pa se tega niti ne zavedaš….

 • radames

  Novinarsko ekipo Dela so pa spustili, ane? Ekipo časnika, ki ima cel kup objavljenih in dokazanih laži.
  Levičarji so še enkrat dokazali, da je laž nesmrtna duša komunizma.

  V Sloveniji je svet resnično obrnjen na glavo!

  • centurion

   A SUZY je tut že not padla?

 • TomTom

  Drago uredništvo!!! Nekaj zapohanih skvoterjev, pa že takšna drama. Kakšen “hud spopad??!!” Policist je dobil praske!!! Pa kakšne novinarje/urednike imate vi?????? Spoštujem, da kdaj razkrivata zamolčano plat rdečkarske mafije, ampak s takšnimi “forami ” izgubljate kredibilnost in dobivate kretenobilnost. Pa saj ne prodajate klinčevih energetskih trakov. Sem vam že nekajkrat napisal podobno ob podobnih cvetkah. Resno, pišem zato, ker bi rad da ta portal nebi postal posmeh novinarskemu poročanju. Vem da se vam gre za branost ampak na dolgi rok se tole ne bo izšlo. Senzacionalizem za vsako ceno…. a ne očitate tega prav levim medijem? Odpustite takšne amaterske novinarje, ali urednike in bodite prvi Resni v službi resnice. Bo šlo?

  • Nova24TV Mod 2

   Hvala za mnenje. Posredujem.

  • Rožle

   Tole je sam paradija na 24kur.com…

 • Ryuk

  To se da rešiti na miren način. Le not jih zaprite. Po kakem dnevu jim bo že začelo primankovati marihuane in bodo hoteli sami ven.

 • Slovenija moja dežela

  delat nagnat pa bo konc prepira in bedarij ki se dogajajo v Ljubljani. Pa tako lepo mesto je bilo to včasih,Slovensko glavno mesto

  • FreedomAndDemocracyNOT

   mesto je tud zdej lepo, velik lepse, kot je bilo npr 10 let nazaj. Mas pa se kar predele, ki so kot geto, to imajo pa vsa vecja mesta po svetu….

 • centurion

  “…..so spustili vse novinarske ekipe. Vse – razen Nove24TV. “Ne, Nove24TV pa ne,…”
  Pove o njih VSE.
  Ker so VSE novinarske ekipe NJIHOVE. Pluralnost medijskega prostora- levi, bolj levi
  in ekstremno levi.

 • Caetano

  Ravs med levimi fašisti?!

 • Aresnica

  TomTom – poglej na levičarski MMC, ki ga plačujemo vsi – slika številka 4 štiri – ti vse pove:- pod sliko pa piše : Vidne poškodbe na vratu Rogovca, ki naj bi jih povzročili varnostniki podjetja Valina. Foto: MMC RTV _ no TomTom povej, če je to normalno-glede na to da RTV vsi plačujemo -_-: http://www.rtvslo.si/slovenija/foto-mol-bo-vztrajal-pri-pravnih-sredstvih-policisti-preiskujejo-morebitna-kazniva-dejanja/394942
  ______________
  Lep pozdrav

  • TomTom

   Saj to pravim. Senzacionalizem za vsako ceno, ki se ga očita levim medijem, postaja tudi tu na nova24 vse bolj očiten. Da ti odgovorim na vprašanje: ne, ni normalno.

   • Aresnica

    Uredu – TomTom – je pa ogromna razlika Nova24TV ali RTV (+banda-F-571), ki jih vsi plačujemo.
    Zato, da nam …………. ………. .. …..
    ———-
    Če pa bi vsi pačevali Nova 24TV – se pa s tvojim mnenjem popolnoma strinjam.
    ______________
    Lep pozdrav

 • VERZIFIKATOR

  Zoran J. Kračun

  ROG IN BAZA

  Rad bi v krogu kolesaril,
  pa ne zmore, je omagal,
  ga opoj je bil premagal,
  raje malo bo klošaril.

  To biciklovska je norma,
  kolesar ne dela kroga,
  obleži, se svet mu roga,
  kot umetnosti je norma.

  Tukaj je temno kot v rogu,
  da kolesa se ne vidi,
  še svetloba tu se spridi,
  vse v začaranem je krogu.

  Sliši čuden se ropot,
  bager v bazo je prodrl,
  nekaj bi zidov podrl,
  naleti na kup grozot.

  Vse se zoper bager dviga,
  in žrtvuje še življenja
  za pravico do kaljenja,
  drugo jih prav malo briga.

  Ta umetnosti oaza
  zoper sebe se dviguje,
  atmosfero zateguje,
  toda vse je gola fraza.

  Razvalina brez obraza,
  ki se v nedogled nažira,
  sama sebe le podira,
  zanjo niti ni izraza.

  Treba ga bo še skovati,
  da poda izraz vsebino,
  ponazarja vso praznino,
  ki življenje lastno blati.

  Imenuje ta oaza
  se z izrazom tem ustreznim
  in telesom redko treznim:
  starih sil volilna baza.

 • ptr

  Me zanima, če so vas levakarji spet zmerjali in vam grozili kot takrat na Kotnikovi (sodeč po štetju nekoga na Twitterju ravno pred 100 dnevi)?

 • drzavljanslo

  Nagnat to leno drhal in naj končno začnejo normalno živeti in delati.

 • Lovro

  Libertarec:”Ko se politični aktivist naseli na milijonsko lokacijo v
  centru mesta to ni več tako preprosto kot zrušiti barako nekemu delavcu.”

 • FreedomAndDemocracyNOT

  lepo na gasa pa gazit cez socialne izmecke. Eno je da si neproduktiven, drugo je da si neproduktiven in delas skodo drzavi.

 • Franc Šink

  Ljubljanska histerija.

 • Viktorh

  “Ne, Nove24TV pa ne,” je bilo slišati iz ust aktivistov.
  Jasno, znan sistem skrajnih slovenskih levičarskih fašistov…

  • resnicaboli

   levičarska demokracija

 • aktarian

  O madona, to pa je dilema za Janševike. Na eni strani imaš leve aktiviste na drugi Jankoviča. Ne glede na to ali se da prav enim ali drugim pride do hude kršitve partijske linije in se da prav enemu sovražniku.

  • b434241

   Kakorkoli se že obrača, niso oz. nismo na tvoji strani.

   • aktarian

    Kakorkoli se že obrača bodo Janšerviki in partijska trobila morali dati prav eni strani. Ne glede na to katera bo, bo to v nasprotju s partijsko linijo da nimata ne levica ne Jankovič nikoli prav.

    • b434241

     Ja in kaj potem? Tudi Stalin je rekel, da je nebo včasih modre barve, pa zato njegovi nasprotniki ne protestirajo.

     • aktarian

      Ne vem kako bi izpadlo če bi nekdo rekel da je imel Stalin prav. dobro, mogoče pred kakimi 30 leti ko bil Janša in ostal vrh SDS še v partiji amapk danes bi bile pa takoj negativne posledice.

     • b434241

      Tebi torej ni pomembna resnica, ampak “kako izpade”. Ni čudno, da potem pišeš take kozlarije.

    • Meho

     Pa ti, levak, si pljunuti Zoki. Za vse vas pingvine je Slovenistan navadna rokometna tekma. Kaj več pa tvoj IQ ne premore, a de?

     • aktarian

      Za razliko od Janševikov jaz do sedaj nisem pljuval po obeh straneh tako da nisem v dilemi komu dati prav.

     • Meho

      “Za razliko od Janševikov jaz do sedaj nisem pljuval po obeh straneh tako da nisem v dilemi komu dati prav.”
      .
      …. in kaj je hotel pesnik s tem povedat? To be or not be, al kaj.

      !!! Boli me patka za tvoje levake, naj se pokoljejo med sabo !!!!!

      Zadovoljen?
      .

  • Anton

   Ti kr pejt nazaj vahtat tista socjalistična bajta k ni tvoja.

  • trobenta

   Saj je reku Drnovšek, da se bojo pobili med seboj….

  • Meho

   O madona, to pa je huda dilema.
   Kaj pa ti svetuješ, pingo? A naj drek pojem ali ga poližem?

   • aktarian

    Ne vem, ampak priporočam da počakaš da pride direktiva iz partijske centrale. Tako te Ljubljeni Vodja ne bo označil za komunistinega plačanca in pripadnika Udbomafije in te partijska trobila ne bodo vlačila po zobeh.

    • macon

     Direktive rabite udbofašisti in podporniki, zato vam služijo murgelska trobila.

     Smešno je, kako svet prilagajate svojim omejenim predstavam.

     • aktarian

      Zanimivo kako ne rabite navodil ampak vsak ki odstopa od ukazane partijske linije je takoj napaden in označen za največjo smet.

    • Meho

     Ne rabim nobene partijske direktive, ker me srat prime že samo ko pomislim na partijske opranoglavce tvojega kova.

     • aktarian

      Si pogumen da priznaš da si pripravljen govoriti drugače kot ukaže Ljubljeni Vodja. Samo ne vem koliko ti bo pomagalo ko te bodo vsi imeli za komunista in Udbomafijca.

  • macon

   Demokrati nimamo nobene dileme. Udbofašisti in “radikalni” podmladek se lahko po želji pobijejo med sabo.

  • Peter

   Aja? Možno.
   Kakšno pa je v tej zadevi stališče Kučanovikov, no?

 • Mojca pokraculja

  Novinarka na radiju SLO 1 je opoldne poročala, da se v Rogu dogaja “Arabska pomlad”! Halooo?

  • tomven

   Verjetno je pozabila glavo v peroksidu. Nič hujšega torej.

  • plamen100

   Ja saj to je arabska pomlad, ena je tam notri hodila celo v dimijah. Ma bog ve kaj se tam med hašišari dogaja, smrdeti pa mora ko za stavo glede na to da tam ni elektrike, vode, fuj levičarski ščurki, zaprašiti jih je treba!

 • pokvarjeniSvet

  A tu prebivajo plačanci, proletarialci, lenuhi, bleferji, delomrzneži, džankiji, socialci in ostali klošarji. Nisem vedel, je pa dobro da vemo kje se skrivajo kolaboranti, ki sodelujejo z izdajalsko vlado.

 • Nada

  To žico so pa na meji pokradli in nihče ne odgovarja? Poškodovali so varnostnico in enega policaja, režimski medij – hanzi TV pa kaže rahlo pordeli vrat enega od teh huliganov in sploh navija za njih in proti pravni državi, ki je tako nismo sposobni uresničevati, če se varnostniki in policija niti braniti ne smejo, ko so napadeni, kako bi potem lahko opravili drugo delo zaradi katerega so bili poslani tja.

 • Peter

  Lastnik bagra je verjetno izjemno vesel, de.
  Upam, da bo raćun za ćišćenje izdao velikom levićaru, žepanu in šerifu, de.

  • Nada

   Veliki šerife jih je leta nazaj redil na tem prostoru, jih celo doniral, sedaj, ko bi rabil ta prostor za drugo, pa pač ima, kar ima.

 • www

  .. deee Vas bo SRBSKA MAFIJA deeee nič nebo komunizma,
  ob enih štirih zjutraj še porcija solzica deeeeeeeeeeee—

  • www

   (MMC je že dobil PREPOVED poročanja, konec je )

 • sprehajalec

  Ljudje dobre in kolikor toliko normalne pameti, naj vas ne zavede to, kar počne RTV. ker gre za manipulacijo vredno Ministrstva Resnice iz Orwelovega romana 1984. In glasnikom Ministrstva, marcelo Štefančičem Jr.
  Prvi prizor; pokaže Rog. Pokaže aktiviste, ob jutranji zarji se slišijo kriki mladenk ob soočenju z Varnostniki. Pokaže suhe mladenke, nasilno predramljene iz žura in scene. Obritoglavi varnostniki nadlegujejo alter sceno. Vmes so prizori ustvarjanja na transparente v podporo migrantom, pa risanje po tleh, pa rdeče rute čez obraz. Skratka ustvarjalno vzdušje, pa Zokija pokaže, ki se sklicuje na pravno državo. Izgleda vanjo zaupa.
  Komentar; Če so že toliko umetnin ustvarili, pa je je kaj denarja padlo na ta račun. Vsaj za štrom. seveda o tem ni govora v prispevku. Ni pomembno.

  Drugi prizor; Pokaže prihajajoče europsko v nogometu. Ki ga ogrožajo, ne boste verjeli kdo. Ekstremni Desničarji! Zato povsod transparenti, No racism. In organizator upa, da bo poteklo prvenstvo ok in brez ekscesov. Desničarskih.
  Komentar; Abdulah s kalašnikovko in bombo okoli pasu seveda ni prava grožnja. To je neka postranska stvar. Desničarja se je treba bati. To vam sporoča Marcel Jr.

  Tretji prizor; Pokaže stasite lepo oblečen v Kranjski gori, na seminarju. Kako naprej v Sloveniji. Poziv stasite gospe, da naj mladi ne obupajo, pa naj začnejo sami ustvarjati. Naj se ne bojijo (statistika pravi, da ima uspešen podjetnik za seboj 5 propadlih firm, tega gospa ne pove.) Niti ne pove, kje dobiti denar za kaj začeti. če tujca nočemo. Potem se pa pojavi kot iz neba diagram, zadolženost na prebivalca. Slovenija 16.000 Eur, Avstrijec 32.000 Eur. Aha, še se da. še se lahko zadolžimo.

  Komentar; z zadolževanjem je tako. Ko so Kitajskega primerja pred desetletji vprašali, zakaj se Kitajska boji japonske, saj vendar nima jedrskih bomb, tako kot Kitajska. Pa je dejal. ne gre zato, da jih nima sedaj, če bi hotela bi jih imela čez 3 mesece 80. Tega se bojimo.

  Tako je z dolgom Avstrije in Nemčije, ter Slovenije. če bo Avstrija hotela, dolga čez leto dni ne bo več. Bojim pa se, da nekako nimam zaupanja, da bo pri nas ravno tako…,.

  Zgornji prizor je pa bil priprava na naslednjega;

  Četrti prizor; Pojavi se Štrukelj, vpraša ga Jr, zakaj je nezadovoljen. Sogovorec pravi, dobil je letos dodatnih 100 milijonov, drugo leto bo dobil še dodatnih 100, ampak on hoče še dodatno 250 milijonov. Zato je Štrukelj nezadovoljen.

 • cosmosjasnovidec

  Jankovič ne bi napovedoval rušenja Roga in deloval proti svojim levičarskim aktivistom vendar so mu muslimanski kamelotrajbarji spet ponudili priložnost napolnitve svojega žepa z postavitvijo še ene greznične jame katero imenujejo đamija.

 • Rožle

  Tkole vam bom reku….
  Janković jim bo še dal vetra …saj so ga vedarle izvolili…!

 • rrrrr

  Slobodan Janković pred Rogom: Niko neće da bije ovaj narod!

  • Rožle

   “Niko ne sme da vas bije! Osim naše i vaše milicije”….

 • janban

  Uporabit solzilec, pa se bodo razbežale podgane, kvazi umetniki!

  • Rožle

   Sej ga je Veliki Papučar tut že pokaseru…pa nč ne nuca…!

 • Rožle

  Zokan se je definitivno dokončno odmrznu….!..
  No ja,..že tam nekje pri farmacevtki….pa res

 • rdeča pesa

  Zoki bo zopet udeležen pri prodaji prostora bivše tovarne Rog. Njegova tarifa je 10% od vrednosti.

 • Benjamin Kovač

  Jankovič ima tokrat prav. Zadnjič sem bil v Rogu in to kar sem videl ti da malce misliti. Mularija zadeta od drog, alkota že v dopoldanskem času, ki mislijo da so veleumi…umetniki…smrdi po urinu, igle vse povsod…leglo golazni. Grejo se neko multikulturo…vidiš od kitajca do zadekanega arabca…groza.

 • mannuro

  Recept je enostaven. Odklopiš vodo, elektriko, internet. Ne spustiš nikogar not. Čez dva dni pa, mora policija opraviti svoje delo. Najbolj razgrete buče nalapat, in zmetat v bunker.
  Če prav razumem, če se v Sloveniji normal in pošten državljan te “jebe” cela država, sodstvo, financarji… vsi. Če si anarhist in junkie, kot tile osebki, ki so mimogrede nelegalno naselili tujo lastnino, potem pa zate zkoni ne veljajo, pa še policija jih ščiti. Se vprašam zakaj sploh potem imate policijo? Itak so si tile asocialci naredili svojo republiko, sredi ljubljane… Gladal sem posnetke, pa videl, sredi največje gužve, mamo z malim, zelo prestrašenim otrokom… Seveda, tem degradirancem, ki se imajo za ekstremne levake, ni nič sveto. Kaj bo pa sedaj naredila država?

 • Caetano

  Stvar je resna predvsem zato, ker se pri nas ustanavljajo tako rekoč rdeče brigade, skupine skrajnih levičarjev, ki so povezani z režimom, ko gre za temeljno vprašanje oblasti. Ti rdeči gardisti malikujejo udbovsko diktaturo in partijski totalitarizem, nekateri so pa poleg tega še malo anarhisti. Pripravljeni so na nasilje za cilje njihove ”revolucije”.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!