fbpx

Oddaja Premagajmo covid-19 z boljšo gledanostjo od Tarče – Erika odgovarja s kavča: Ukradli so nam špico in sceno

Erika Žnidaršič ni bila navdušena, ker je morala oddajo Premagajmo covid-19, ki je naletela na izjemen odziv javnosti, gledati na domačem fotelju v "copatah", kot se je sama izrazila.

Premagajmo covid-19, ki je bila na sporedu minuli četrtek in ki jo je povezoval voditeljski par Andreja Gregorič in Jan Novak, je naletela na izjemen odziv javnosti, čeprav so številni kritiki javne RTV Slovenija menili, da je do nje prišlo najmanj leto dni prepozno. V ospredju je bil, kakopak, omikron, ki predstavlja resno grožnjo za zdravstveni sistem, saj bi se zaradi izjemne nalezljivosti lahko z njim v prihodnjih tednih okužila najmanj polovica prebivalstva. Oddajo si je ogledalo 7,7 odstotkov gledalcev starih nad štiri leta, oz. 18 odstotkov vseh gledalcev televizije v času oddaje, kar je več kot je bila 6. januarja gledanost zloglasne oddaje Tarča. Manj navdušena je bila nad oddajo voditeljica Tarče Erika Žnidaršič, ki je na Facebooku “potožila”, da je morala oddajo spremljati doma v copatih in da so ji ukradli “špico” in “sceno”.

Spomnimo, v oddaji, ki jo je urednikovala Vesna Pfeiffer, so skupaj z gosti obravnavali različne tematike. Poleg zdravstvenega ministra Janeza Poklukarja sta bila gosta v studiu še epidemiolog Mario Fafangel in psiholog Matej Tušak, v oddajo pa so se javljali še drugi strokovnjaki z različnih področij, pa tudi prebolevniki, ki so delili svoje izkušnje z boleznijo.

“Gledanost oddaje Premagajmo covid 19 je pokazala, da si gledalci želijo dodatnih pojasnil v zvezi s covidom in epidemičnimi razmerami doma,” so zapisali v službi za odnose z javnostjo na Radioteleviziji Slovenija. Dodajajo, da epidemija že dolgo ni več zgolj izmikanje koronavirusu, ampak zahteven preizkus družbene solidarnosti in sočutja, pa tudi individualne odgovornosti, potrpljenja, vztrajnosti. “Vzdušje vsiljuje čedalje več vprašanj, dvomov, skrbi, tudi nezadovoljstva, občutkov obupa, brezizhodnosti,” so še zapisali in navedli nekaj konkretnih podatkov o gledanosti.

Erika se je potožila svojim Facebook prijateljem.

Tako je po navedbah službe za odnose z javnostjo gledanost časovnega pasu med 20. in 22. uro na TV SLO 1 dosegla kar 7,5 % oz. 143.900 gledalcev starih nad 4 leta oz. 18 % delež vseh gledalcev televizije, kar je več kot gledanost enakega časovnega pasu z dne 6. 1. 2022, ko so predvajali Studio 3 (Tarča, Globus in Točka preloma) ali 16. 12. 2021, ko je bila na programu posebna oddaja EkstraVisorja o pokojninskem labirintu.

Na račun oddaje, umirjenega voditeljskega para in v. d. odgovorne urednice informativnega programa Jadranke Rebernik so pohvale deževale tudi na socialnih omrežjih. A tega mnenja z njimi očitno ni delila voditeljica Tarče Erika Žnidaršič, ki se je oglasila na svojem Facebookovem profilu in cinično pripomnila: “Lepo. Tarčina špica, Tarčina scena, mi pa doma v copatih.”

Spomnimo, na Eriko Žnidaršič se je po “Dosjeju Kangler” vsul plaz kritik in celo zahteva po njenem suspenzu. Do tega sicer ni prišlo, je pa izredno sejo programskega sveta na račun njenega vodenja zahteval SDSov svetnik Slavko Kmetič. Če jo bo predsednik sveta Ciril Baškovič dejansko sklical, še ni znano.

Jadranka Rebernik (Vir: Twitter)

Vodstvo RTV Slovenija je sicer pojasnilo, da je bila oddaja Premagajno covid-19 planirana že dlje časa, še preden se je “zgodila” zloglasna Tarča, v kateri so poskušali politično umoriti nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja. Vseeno so nekateri mediji, denimo skrajni levičarski portal Necenzurirano, zlonamerno namigovali, da so Žnidaršičevo postavili na hladno.

No, Eriki je šlo ne glede na vse očitno vseeno močno v nos, da v četrtek absolutna pozornost občinstva ni pripadla njej.

T. F.