fbpx

Odvetnik Milka Noviča Hribernik: “Ne vem, če je še kdo v EU tak, ki bi tri leta in pol sedel po nedolžnem v zaporu”

Foto: Petra Janša

Vrhovno sodišče, ki je ugodilo zahtevi za varstvo zakonitosti Milka Noviča, obsojenega zaradi umora Janka Jamnika, je sodbo sodišča prve in druge stopnje v celoti razveljavilo. Zagovorniki dr. Milka Noviča so zato danes sklicali novinarsko konferenco.

Na novinarski konferenci je odvetnik Jože Hribernik dejal: “Pričakovali smo oprostilno sodbo, a smo z odločitvijo absolutno zadovoljni. Zahtevi za varstvo zakonitosti se ugodi. Sodbi sodišča prve in druge stopnje se razveljavita ter se zadeva vrne sodišču prve stopnje v novo sojenje pred drugim sodnikom ali senatom. Sodni senat bo tako nov.”

Odvetnica Monika Poje je napovedala, da bo v ponovnem postopku potrebno izvesti alibi, ki ga je dr. Novič imel, pregledati vse video nadzorne kamere in drugo, česar na prejšnjem sojenju niso upoštevali. Odvetnik Žiga Podobnik je dejal, da se je vrhovno sodišče ukvarjalo z izvedenskimi mnenji balistične stroke. Povedal je tudi, da NFL v času postopka ni imel ustrezne akreditacije. Sodbo pa priporoča v branje vsem kazenskim sodnikom in tožilcem.

Za konec je odvetnik Hribernik dejal: “Dr. Novič se že 4. leto muči. Ne vem, če je še kdo v EU tak, ki bi tri leta in pol sedel po nedolžnem v zaporu. Če ni bil dr. Novič, kdo je bil, se bodo ljudje spraševali. Naj odgovori Majhenič oziroma NPU.”

Petra Janša