Bobovnik ostro nad tiste, ki ob litru na mizi pred večstanovanjsko hišo analizirajo ukrepe …

Slavko Bobovnik (Foto: Facebook)

Kljub resnosti situacije se nekateri v Sloveniji še kar ne držijo priporočil pristojnih in nadaljujejo z druženjem. Na takšne primere se je ostro odzval nekdanji dolgoletni voditelj Odmevov Slavko Bobovnik, ki se je zavzel za uvedbo denarnih kazni za takšne primere in dodal, da debilnost ni opravičilo. Po Sloveniji namreč prihaja celo do primerov, ko ljudje, ki naj bi bili v samoizolaciji, hodijo naokoli in se hvalijo, kako jim kljub okužbi nič ni.

V torek do 14. ure je bilo v Sloveniji zabeleženih že 275 okužb z nevarnim novim koronavirusom, ki je pri nas že terjal smrtno žrtev. Vlada je v zvezi s tem že sprejela ostre ukrepe, med drugim so zaprte šole, prepovedano je opravljanje nenujnih storitev, prekinjen pa je tudi javni potniški promet, vključno z letalskim prometom.

A nekateri se očitno še kar ne zavedajo resnosti situacije in pomena družbenega oddaljevanja za zajezitev širjenja bolezni, saj kršijo vsa možna varnostna pravila, ki bi se jih morali v teh časih strogo držati.

Bobovnik bi tiste, ki se norčujejo iz situacije, oglobil z denarno kaznijo
Na takšne primere se je ostro odzval nekdanji dolgoletni voditelj Odmevov na TV Slovenija Slavko Bobovnik, ki se je na družbenem omrežju Twitter zavzel za uvedbo denarnih kazni: “Mislim, da je čas za DENARNE KAZNI za tiste, ki ob litru na mizi pred večstanovanjsko hišo analizirajo ukrepe in za starše, ki ploskajo 7 otrokom, ki padajo drug po drugem na kolesarskem poligonu. Nevednost (debilnost) ni opravičilo.”

Strokovnjak za varnostna vprašanja Boštjan Perne je ob tem izpostavil trud vseh tistih, ki se trudijo reševati situacijo: “Moji kolegi iz Civilne zaščite delajo 24/7, del vojske enako, v vodstvu ministrstva za obrambo se trudimo, kolikor se le da, zdravstveno osebje daje maksimum in pregoreva, podobno številni drugi. Sprašujem se, kaj za vraga je nekaterim, da se delajo norca iz vseh zgoraj naštetih.”

Iz UKC Maribor opozorili, da nekateri v samoizolaciji hodijo naokoli in se hvalijo, da so okuženi in da jim nič ni
Za val zgražanja poskrbela informacija, ki so jo prek Facebooka posredovali iz UKC Maribor. Kot navaja Škandal24, so objavili devet priporočil, ključnih za razvoj dogodkov v prihodnjem tednu.

Posebej pretresljivi za tiste, ki ravnajo samozaščitno do sebe in okolice, je osmo, v katerega so zapisali: “Ljudje, ki so v samoizolaciji, naj ne hodijo naokoli in se hvalijo, da so okuženi in da jim nič ni. Da, tudi take imamo.”

Žal mu sledi deveto priporočilo, ki dopušča, da se stvari ne izidejo, kot bi želel: “Od vseh nas je torej odvisno, kam bomo zdrsnili. Če bomo upoštevali ukrepe za omejevanje širjenja okužbe, bomo zmogli, če jih ne bomo, bomo pokleknili.” Zato velja prebrati in upoštevati vseh devet priporočil. Delimo, da se nihče ne bo mogel izgovarjati na nevednost.

Rok Krajnc

 • KAPIBARA

  Bo_bedo_vnik, ali si res iz kliantele Udbovcev…. leftardov..??

 • Andrej

  Slovenec najbolje razume en sam ukrep: denarna kazen.

  • tasilo

   Ja … ker če bi takega direkt na gobec, se že lahko okužiš …

   • AlternativaZaSlovenijo

    Boksarske rokavice na roko, potapljaško masko na obraz in potem na direkt na gobec

  • Zgornji

   AMENNNNNNN !!! ! !!!

  • KAPIBARA

   Al kaj ko nimaš na teritoriju Slovenije SAMO Slovence..
   oni drugi medžusobno već znadžu,..

  • Observer

   Ljudje ste neumne ovce. Elita se vam reži in odpira šampanjce in nazdravlja vaši bebavosti in čredni mentaliteti. Pravi debil je Bobovnik in vsi ostali butalci, ki se ne zavedate, da izvajajo načrtovano depopulacijo, ki jo načrtujejo že desetletja. Sedaj smo prišli v ta čas, ko bodo zreducirali prebivalstvo sveta na 500.000.000 v prihodnjih letih, začenši z 2020. To so vam govorili preko univerzitetnih profesorjev, preko Billa Gatesa, preko tega in onega, preko onih vklesanih kamnov v Georgiji na katerih to piše v petih jezikih, preko Grete, samo ovce ste bile preveč zaposlene s kruha in iger in ostalim hedonizmom. Tepci. Internet imate pa niste sposobni tega dojeti. Vsi mediji so v lasti elite, vključno s tem. V glave so vam vtepli pa še Darwinove nebuloze. Darwinova selekcija ne udari najprej po šibkih ampak po neumnih. Pojma nimate, da se dogaja 3. svetovna vojna, samo z drugačnimi sredstvi kot samo z vojsko.

   • samotoje

    Ali ti je kaj odleglo, potem ko si popljuval (še dobro, da te ni treba gledati!) in ozmerjal vse po vrsti? Persen forte morda- kar 3 vzemi.

   • tasilo

    In kaj torej predlagaš, o bakla učenosti, ti leščerba modrosti?

   • Den456

    Pozabil si še navesti, da je Zemlja ploščata, sonce pa upravlja Donald Trump, dež pa Vladimir Putin.

    Ti si resen kandidat za Darwin award.

   • Andrej

    A ti že imaš čolne pripravljene in preštudirano pot na Šmarno goro?

  • samotoje

   Plačilo s kartico, gotovina je nevarna.

 • realnost

  V tem primeru bravo Bobovnik.

  • KAPIBARA

   Ampak res SAMO v tem..

 • Klavdij Mervič

  Se v celoti strinjam

 • Stajerka

  ….očitno bo potrebno uvest globe…..druge ni!

  Redarji morali razganjati ljudi
  AVTOR B. P. 18. MAREC 2020, OB 8:46

  Policisti opozarjajo, naj se ljudje držijo navodil za zajezitev koronavirusa. Medobčinski redarji so med izvajanjem kontrole ugotovili, da se otroci in starejši še vedno zadržujejo na igriščih.
  Gorenjski policisti prebivalce pozivajo, naj se držijo navodil pristojnih za zajezitev koronavirusa in naj upoštevajo dana priporočila ter ukrepe. Na terenu se je namreč izkazalo, da jih vsi še vedno ne upoštevajo.

  Včeraj so zaznali več združevanja ljudi, gre za mlade in odrasle osebe, druženja na igriščih in zvečer po različnih krajih. “V enem primeru je skupina odraslih praznovala rojstni dan, kar je seveda življenjsko, ampak v sedanji situaciji neodgovorno, predvsem ko je toliko govora o omejevanju socialnih stikov. To so stvari, ki se lahko preložijo,” poudarjajo.

  Da ljudje še vedno ne upoštevajo navodil, opozarjajo tudi na Mestni občini Kranj. “Kljub navodilom, opozorilom in uvedenim preventivnim ukrepom za zajezitev širjenja koronavirusa, se otroci in starejši še vedno zadržujejo na igriščih,” pravijo o ugotovitvah medobčinskih redarjev. Po posredovanju oziroma pojasnilih redarjev so se otroci in starejši razšli.
  https://www.zurnal24.si/slovenija/policisti-nasli-odrasle-pri-tem-neodgovornem-pocetju-343676

 • Slavko že ve.

 • macon

  Jaz bi tudi moral biti v samoizolaciji a moram iti v trgovino. A bo šel kdo namesto mene?

  • tasilo

   Kaj boš hodil v trgovino, saj imaš Šarčeve jastoge vsak dan na mizi.

   • Peter

    Ja, ampak omake ni dal na mizo naš Šarec, no.

    • Korl

     potem pa pivo, ali pa šnopček

   • samotoje

    Pa neprehlajene krofe.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Problem je še ta, da je večina on-line trgovin odpovedala. Samo dobrasosedska pomoč naj bi tudi nekaj veljala, mi smo se s kolegi dogovorili, da če bo kdo v karanteni, naj pokliče kaj rabi, gremo nakupit in prinesemo pred vrata.

   • KAPIBARA

    Upam da v tem planu, imate tudi nemočne sosede..

    • AlternativaZaSlovenijo

     Če bomo vsi okuženi, potem je pa itaq vseeno. Mislim pa, da nismo tako nebogljeni in imamo povezave (družinske, prijateljske, sosedske). Če pa vsi zbolimo, potem je pa vseeno, potem gremo pa lahko komurkoli na obisk.

     • KAPIBARA

      Vsega tega se lahko oprimemo že danes… kajti, po mojem vedenju je inkubacija minimal 6 dni, maksi pa 29 dni.. kaj in kje vse smo že bli med tem časoma.. :-(

     • AlternativaZaSlovenijo

      Glede na to, da se število okuženih veča, ne vem koliko jih je danes, je vsak dan večja verjetnost, da se okužim jaz ali pa ti, če ne upošteva navodil samo-izolacije. Sedaj pa računaj, od danes pa potem še min 14 dni in potem če gledava jutrišnji dan in novi okuženih, pa spet računaj novih dodatnih 14 dni. potem se nabere in imaš Italijo II.Na univerzi so že podaljšali do 14 aprila.

     • KAPIBARA

      Drži: Tisti ki je “zdrav! ima pred sabo samo še inkubacijsko,,,, ko pa ta eksplodra.. on pa med tem “zdrav”.. se rokuje , ljubčka, – ježuščka daje v jaslice- ,, in oh in spol.. :-) :-)

   • pupa

    Namesto trgovine in lekarne.

    Jaz imam zdravilo brezplačno za vse. Kot je nekdo zgoraj napisal ljudje smo se polenili na celi črti( avto, računalnik, televizor………………) Prehrana je taka kot nam jo servirajo trgovci večina iz hladilnikov, zamrzovalnikov in skladišč. Bogata hrana za oči revna pa za naše telo izropana vseh sestavin, ki krepijo naše telo. Zato bo na mojem jedilniku skoraj vak dan sveže nabran regrat, mlade koprive, šparglji, čemaž………….. na vrtu imam tudi pegasti badelj, ki ga lahko pripravljamo kot špinačo. Privoščila si bom tudi vsakdanjo telovadbo in vsaj dva kilometra hoje dnevno.

    • AlternativaZaSlovenijo

     Super, jaz čakam, da mi kaj zraste na moji terasi:)) Čakam jagode, borovnice, jabolke (pet do šest, če bo letina dobra) bodo jeseni,

     • samotoje

      Bombetke

      za 9 bombetk rabiš
      pol kile moke
      pol kocke svežega kvasa ali 1 vrečka suhega
      2,5 dcl tople vode
      žlico sladkorja
      žličko soli
      jajce
      5 žlic olivnega ali navadnega olja

      Moko daš v skledo, narediš jamico, vanjo zliješ vodo, nadrobiš kvas in posuješ sladkor.
      Počakaš, da se kvas aktivira, potem pa dodaš še ostalo in narediš testo.
      Razdeliš na bombetke, daš vzhajat na toplo za 15 min in potem v pečico- na 200do 220°C pečeš 15 minut (odvisno od pečice).
      Minuto ali dve, preden so pečene, bombetke rahlo pomažeš z oljem in pečene pokriješ s prtičem, da postanejo mehke.
      Tole je recept, ki ga celo jaz nekako “folgam”. Je pa zelo dobro, hitro in simpl.
      Moj prispevek k protikriznim ukrepom.

     • pupa

      Pri nas doma pečemo kruh brez kvasa z drožmi je bolj zdrav kot z kvasom, ker ne napenja in je ravno tako zelo rahel in hrustljav.

     • AlternativaZaSlovenijo

      Super, vzel na znanje.

  • totex39

   Živilske trgovine, banke in lekarna so izjema, vendar je potrebno ljudem razdeliti maske in vsaj zaščitno obleko, da lahko opravijo določene nakupe.

 • Mademoiselle

  Pa dobro saj v tem konkretnem primeru ni udaril mimo, da le ni na koncu on sam tak, ki misli da mu vse pripada, hodi preko vrste v ZD, se ne drži navodil…ipd.
  Tudi take modele poznam. Kritizira vsepovprek, sam pa…

 • Simon Rožič

  …ko bo celemu proletariatu tovariša Lukca dokur…ilo, bojo
  prepevali pred bloki in raznimi državnimi palačami tisto:

  Bolje biti pijan nek bolan,
  samo da je tako svaki dan;
  baš nije nam za neki rad;
  nek država vino plača,
  Karitas za hranu vrača,
  Rdeči križ naj nas oblači,
  ostalo humanitarci in bedaki…
  Pa bo mesec hitro mimo,
  vse damo mi za domovino.!…

 • Zgornji

  ;-)

  Ja, tiste njene Smrdljive Grde krače in trače … :-P :-(
  :-(

 • mici

  V Domžalah se mladostniki na igrišču na veliko igrajo košarko. Na igrišču ni nobenega opozorila. Prebrala sem pa , da je v Domžalah že sedem okuženih. Ni čudno. Veliko je neodgovornih mamic skupaj z otroci na igrišču. Gre za igrišče za košarko na Zupančičevi ulici.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Redarska.služba.odopovedala.press

  • samotoje

   Prijavi!

 • AlternativaZaSlovenijo

  10.000 Euro kazni in to brez odloga in brez pardona! Eni se dobesedno zajebavajo.

 • KAPIBARA

  Koja ti je pa ta sada.. alenĆića;…

 • Garbage man

  Ker mu noben sosed ne ponudi niti en deci……stari komi drekač kmalu v plenicah

 • Vana

  Saj ima v tem primeru prav.
  Ampak, ljudje so nemogoči tudi zaradi mnenja prejšnje vlade in medijev , ki so se norčevali iz opozoril le teh, ki sedaj vladajo !!
  Tale članek g. Miklavčič ( osovražene gospe s strani živaliljubcev ) je dobro napisan.
  https://www.domovina.je/ostani-doma-ne-dihat-ne-prdnt-no/
  Eh, gospa je sijajna . Kako prav ima. Sploh ne znamo več živeti drug ob drugem !! Že po nekaj dneh so ljudje čisto obupani? Pa imajo vse mogoče možnosti povezave.
  Internetna omrežja bodo pregorala ?? Ampak. . . . Človek ne jezi se. . .
  pa Črni Peter. . . . . pa Ladjice potapljat. . . . se pa ne znajo več igrati ?

 • sloustava

  Pozdravljam, da ti je potegnilo, Bobovnik! Ko si bil voditelj ) Odmevov, si pa lajal! A si ugotovil, da je Jansa edini, ki ti lahko resi rit?

  • samotoje

   Ne, ni mu še potegnilo. On je samo ljudi okrog sebe jezen (upravičeno).

 • Rožle

  Kaj to pomeni .. da ga moram začet še hvalit .. ?!

  • AlternativaZaSlovenijo

   Ene sreča pamet tudi kasneje. To je pohvalno. Bolje kasneje kot nikoli.

  • samotoje

   Ni treba v take skrajnosti.

 • Unikatna

  Vsaka takšna ostra kritika je dobrodošla! Ni fer, da zaradi teh kretenov, ki se ne držijo ukrepov in navodil, zbolijo še vsi naokrog.

  Dopoldan sem videla fotko z upokojenci, ki čakajo pred trgovino, da se odpre! Brez zaščitnih mask in brez, da bi bili 1.5 oddaljeni drug od drugega. Res so bebavi…

  • AlternativaZaSlovenijo

   Je pa to dober znak, da niso ta dan še okuženi, jaz bi se takoj postavil v vrsto zraven njih(seveda ne). Sem pa jaz večji riziko za njih kot oni za mene. Če mene vprašaš je to dobra poteza in bi celo naredil tako, da smejo od 7-10 nakupovat samo upokojenci.

  • šmentanamuha

   Niso to samo upokojenci, tem gre še najmanj zamerit, saj mnogi sploh niso dobro informirani. Problem so skupine, ki se sprehajajo po gozdu, kot da so sami, otroci skačejo naokoli, nihče jih ne opomni, ali postavi v vrsto, da se izognejo v primerni razdalji z drugimi, ki so prav tako tam na sprehodu in svežem zraku, tekači sopihajo po poti, kjer se bližajo nasproti hodeči, skratka, popolnoma brezobzirno in zagovedeno. seveda vsi brez mask in občutka za druge.

 • mona lisa

  Denarne kazni so edino kar bo ene izučilo.

 • Špela Zmazek

  Za koronaidijote!
  177. člen kazenskega zakonika… Policija naj piše ovadbe in izdajajo plačilne naloge.

  Do 1leta zapora za kršenje karantene in do 10let zapora za vsakega umrlega, ki ga je kršitelj karantene okuži.

 • Artur

  To je početje butastih Slovencljev zaradi katerih je bila država že do zdaj tako ali drugače v malori na srečo imamo tudi Slovence oz slovenske državljane, ki se z zdravim razumon in ozaveščeni zavedajo resnosti situacije in temu primerno tudi ukrepajo in se ravnajo. Če bi tem butastim Slovencljem zdaj kakšna turistična agencija zastonj organizirala izlet v Italijo bi se ti idioti trumoma prijavili .

  • sunday

   niti ni potrebno zastonj, če bi le bil dovolj velik popust bi šli, da ne rečem v kolikšnem številu bi se izleta udeležili, če bi jim to svetovala ali celo zraven bila še šarac in kučko – zmanjkalo bi avtobusov, ker bi se vsi debilkoti tega udeležili !!!

   • Den456

    Zdaj je pravi čas za Lažgoše.

 • Hribouc

  Policijo in Redarje usmeriti v nadzor in kaznovanje na licu mesta.

  V trgovino, lekarno, benz.pumpo človeka brez maske in rokavic absolutno ne smejo več spustiti.
  Zdaj so maske tu, akcija takoj !
  Nič več čakat.
  Sprehajališča, igrišča – postaviti parvila ali pa redarje noter in naredit red z zvočniki-če ne zaleže, poslat domov, če dela težave, globa takoj!
  —————————————————————————————————
  Kar prihaja naslednjih 7 dni, Zdravstvo ne bo zmoglo niti 14 dni!

 • sunday

  kaj pa podjetja, ki svojim zaposlenim ne nudijo niti osnovne zaščite, vsaj mask, čeprav delajo zelo tesno skupaj v majhni pisarni več oseb, si prenašajo papirje, komunicirajo s proizvodnjo itd… kaj pa ti? in nikomur nič – ne proizvajajo pa nekaj potrebnega za te razmere ampak orodja – tukaj pa gre samo za denar, pohlep nima meja !!!

 • milanček

  bobovnik, zadeva je zelo resna, ti pa si zadnji v vrsti, da gobcaš tako kot vse življenje na RTV! bobovnik, revček, začelo se je, čedalje bolj ta bo pekla vest, za svinjarije, ki si jih počel , mogoče se boš rešil, corona!

 • totex39

  Marsikateri evropski državi so uvedli strožje ukrepe in to denarne kazni za vsakega posameznika, ki krši prepoved, treba je uvesti strogo karanteno. Nič ne pomaga, da se eni držimo eni pa se vsem tem posmehujejo.

  • trumpet2018

   v Španiji so najbolj lahkomiselni, še kar žurirajo na polno in se zabavajo. potem bo pa jok in panika

 • trumpet2018

  kdo je ta klovn, ne gledam rtv slo in podobnega sranja, niti ne komentiram teh bedakov

 • črnaovca

  Sosedje imajo tudi fešto, res da so zunaj a sami socialni podpiranci

 • sodnikisozločinci

  Jaz sem prejšnji teden nabavil teran in žganje, tako da imam zdaj skupno 50 litrov terana in 10 litrov žganja, luštno mi bo najmanj 3 mesece, potem pa upam, da bo konec tega sranja. Pijem lepo sam, tako sem v najboljši družbi, nikoli se ne skregam, pa tudi okužiti se ne morem. Ko bo virus izginil, bom šel pa na Škofljico, kar je boljše od UKC…
  Podarjam vam vsem en komad: https://www.youtube.com/watch?v=CDGi8-3qVog

  pa še enega: https://www.youtube.com/watch?v=l4vdQUSdmu0

 • šmentanamuha

  Do konca tedna bo policijska ura in globe.

 • milanček

  bobovnik, na veliko si gobcal , ko so rušili JJ drugo vlado, celo spodbujal si med vrsticami, ko so idioti metali granitne kocke! bobovnik , pazi, da jo ne boš v kratkem dobil ti in jo boš imel zabetonirano v pokvarjeni tintari! bobovnik, tvoj majmun je deja, nič več ne bo, kot je bilo!!! Slovenci počasi, prepočasi so spregledali!

 • Olga101

  Mar ni Bobovnik zagovarjal šverc nezakonitih migrantov? Mar ni napadal vse, ki so bili za varovane meje in proti nezakonitim migracijam in varno Slovenijo?

  • Lustrator

   Po pomoti ima tokrat celo prav. Zanimivo, ker se pri komijih ta verjetnostni račun le redko izide – večina jih govori neumnosti prav v 101% primerov.

 • Jefferson Vendski

  Se odločno pridružujem ogorčenju tovariša Bobovnika.

  V taki situaciji na mizi nima kaj iskati liter, ampak obvezno vsaj mali 5-litrski sodček. Močeradovca seveda.

 • Slehernik

  A je to isti, ki nas je včasih prek ekranov podučeval o strpnosti do “ubogih beguncev”?