fbpx

Bobovnik ostro nad tiste, ki ob litru na mizi pred večstanovanjsko hišo analizirajo ukrepe …

Slavko Bobovnik (Foto: Facebook)

Kljub resnosti situacije se nekateri v Sloveniji še kar ne držijo priporočil pristojnih in nadaljujejo z druženjem. Na takšne primere se je ostro odzval nekdanji dolgoletni voditelj Odmevov Slavko Bobovnik, ki se je zavzel za uvedbo denarnih kazni za takšne primere in dodal, da debilnost ni opravičilo. Po Sloveniji namreč prihaja celo do primerov, ko ljudje, ki naj bi bili v samoizolaciji, hodijo naokoli in se hvalijo, kako jim kljub okužbi nič ni.

V torek do 14. ure je bilo v Sloveniji zabeleženih že 275 okužb z nevarnim novim koronavirusom, ki je pri nas že terjal smrtno žrtev. Vlada je v zvezi s tem že sprejela ostre ukrepe, med drugim so zaprte šole, prepovedano je opravljanje nenujnih storitev, prekinjen pa je tudi javni potniški promet, vključno z letalskim prometom.

A nekateri se očitno še kar ne zavedajo resnosti situacije in pomena družbenega oddaljevanja za zajezitev širjenja bolezni, saj kršijo vsa možna varnostna pravila, ki bi se jih morali v teh časih strogo držati.

Bobovnik bi tiste, ki se norčujejo iz situacije, oglobil z denarno kaznijo
Na takšne primere se je ostro odzval nekdanji dolgoletni voditelj Odmevov na TV Slovenija Slavko Bobovnik, ki se je na družbenem omrežju Twitter zavzel za uvedbo denarnih kazni: “Mislim, da je čas za DENARNE KAZNI za tiste, ki ob litru na mizi pred večstanovanjsko hišo analizirajo ukrepe in za starše, ki ploskajo 7 otrokom, ki padajo drug po drugem na kolesarskem poligonu. Nevednost (debilnost) ni opravičilo.”

Strokovnjak za varnostna vprašanja Boštjan Perne je ob tem izpostavil trud vseh tistih, ki se trudijo reševati situacijo: “Moji kolegi iz Civilne zaščite delajo 24/7, del vojske enako, v vodstvu ministrstva za obrambo se trudimo, kolikor se le da, zdravstveno osebje daje maksimum in pregoreva, podobno številni drugi. Sprašujem se, kaj za vraga je nekaterim, da se delajo norca iz vseh zgoraj naštetih.”

Iz UKC Maribor opozorili, da nekateri v samoizolaciji hodijo naokoli in se hvalijo, da so okuženi in da jim nič ni
Za val zgražanja poskrbela informacija, ki so jo prek Facebooka posredovali iz UKC Maribor. Kot navaja Škandal24, so objavili devet priporočil, ključnih za razvoj dogodkov v prihodnjem tednu.

Posebej pretresljivi za tiste, ki ravnajo samozaščitno do sebe in okolice, je osmo, v katerega so zapisali: “Ljudje, ki so v samoizolaciji, naj ne hodijo naokoli in se hvalijo, da so okuženi in da jim nič ni. Da, tudi take imamo.”

Žal mu sledi deveto priporočilo, ki dopušča, da se stvari ne izidejo, kot bi želel: “Od vseh nas je torej odvisno, kam bomo zdrsnili. Če bomo upoštevali ukrepe za omejevanje širjenja okužbe, bomo zmogli, če jih ne bomo, bomo pokleknili.” Zato velja prebrati in upoštevati vseh devet priporočil. Delimo, da se nihče ne bo mogel izgovarjati na nevednost.

Rok Krajnc