fbpx

Oskrba bolnih novorojenčkov v ptujski porodnišnici ni ogrožena

Fotografija je simbolična (Foto: STA).

Porodnišnica Ptuj bo s pomočjo donacije 2000 evrov podjetja Energija plus, hčerinske družbe Elektro Maribor, kupila inkubator za novorojenčke. Omenjena družba  je lani pomoči potrebnim podarila 17.000 evrov, svojim socialno ogroženim strankam pa je odpisala 23.000 evrov dolga, letos pa bodo donirali še murskosoboški bolnišnici in Univerzitetnemu kliničnemu centru Maribor.

Ob  prejemu donacije je direktor ptujske bolnišnice Andrej Levanič povedal, da so pred kratkim nenadoma ostali brez enega izmed dveh delujočih nujno potrebnih inkubatorjev za oskrbo bolnih novorojencev, tako je donacija v višini 2.000 evrov prišla ravno ob pravem času.

V ptujski porodnišnici se letno rodi skoraj 900 otrok. Večina je zdravih  in lahko gredo  starši  z otrokom  domov že po dveh ali treh dneh. Žal pa se zgodijo tudi zapleti in zato je za kakovostno, varno in sodobno strokovno oskrbo ob predanem in dobro izobraženem kadru potrebna tudi sodobna oprema.

Pred tremi leti je podjetje Energija plus pomagalo prizadetim v poplavah na območju Podravja in leto kasneje tudi Pomurja. Takrat se je prijavilo več kot  1200 prizadetih kupcev, ki jim je podjetje skupaj namenilo okoli 60.000 evrov. Skupaj s centri za socialno delo celotne severovzhodne Slovenije letos pripravljajo tudi božični kino dan za otroke iz socialno šibkejših in rejniških družin.

V ptujski porodnišnici se letno rodi okrog 900 otrok. Donacijo v višini 2000 evrov bodo porabili za nakup novega inkubatorja.

Naši kupci so pri nas vedno na prvem mestu. Cenimo njihovo zvestobo, veselimo se njihovih uspehov, z njimi pa smo tudi takrat, ko nas najbolj potrebujejo. Verjamemo, da bodo sredstva, namenjena nakupu inkubatorja, pripomogla k lažjemu premagovanju skrbi ob preranem rojstvu otroka tako staršem, svojcem in zdravniškemu osebju. Družbena odgovornost zato za nas ni projekt, temveč del poslanstva,” je poudaril direktor podjetja Bojan Horvat.

B. J., STA