fbpx

Neposredna Vera Mejak: “Tranzicijska levica ljudem deli drobtinice, da ima socialni mir, bogatim levičarskim lobijem pa potico!”

Vera Mejak.

“Tranzicijska levica ves čas svojega vladanja ljudem nalaga vedno nove davke, niža družinske prejemke in pokojnine. Ljudem deli drobtinice, da ima socialni mir, bogatim levičarskim lobijem pa potico, vse po načelu deli in vladaj. Sprejemajo celo posebne zakone za posebne privilegije (Teš 6, Magna, 2. tir), hkrati pa nič krivim otrokom vernih staršev odrekajo ustavno zajamčeno pravico do sofinanciranja javnega programa v zasebnih šolah,” je v oddaji Aktualno povedala gostja Vera Mejak, pravnica finančne stroke.

Ali bodo mleko, kruh in osnovna živila pod taktirko levih vlad, ki Slovenijo vodijo skoraj neprekinjeno že desetletja, kdaj brez davka, je retorično vprašanje, saj vsi vemo, da Kučanovi novi obrazi ne prinašajo blaginje, ampak nas pehajo v obubožanje.

Volitve, ki so pred vrati, so enkratna priložnost, da Slovenijo ponovno normaliziramo in izvolimo demokratično  in razvojno naravnano vlado, ki bo uredila zdravstvo, znižala davke, vzpostavila nadzor na mejah in pred vsem drugim najprej poskrbela za svoje ljudi. A takšno ali drugačno vlado vedno izvolimo ljudje, pogosto še najbolj tisti, ki ostanejo doma. Kaj moramo narediti sami, da bo nam in našim otrokom in vnukom bolje, smo spregovorili z Vero Mejak, odlično pravnico finančne stroke in poznavalko naših razmer, energično gospo, ki kljub zahtevni življenjski poti izžareva neverjetno veselje do življenja.

Izrojena levica se ne trudi izboljšati položaja družin
Mejakova pravi, da so v Španiji osnovna živila brez davka in bi tako lahko bilo tudi v Sloveniji, kjer ogromno ljudi težko živi in kjer je turizem pomembna veja gospodarstva. Vlada bi lahko vsem nam olajšala življenje in prispevala k blagostanju in boljšemu življenju družin in upokojencev, a izrojena levica se raje ukvarja sama s sabo, ne trudi se izboljšati položaja družin z več otroki, financira in podpira pa homoseksualni lobi, ki za narod kot tak in družbo v celoti pomeni propad, kot smo videli na referendumu decembra 2015. Tranzicijska levica ves čas svojega vladanja ljudem nalaga vedno nove davke, niža družinske prejemke in pokojnine. Ljudem deli drobtinice, da ima socialni mir, bogatim levičarskim lobijem pa potico, vse po načelu deli in vladaj. Sprejemajo celo posebne zakone za posebne privilegije (Teš 6, Magna, 2. tir), hkrati pa nič krivim otrokom vernih staršev odrekajo ustavno zajamčeno pravico do sofinanciranja javnega programa v zasebnih šolah. Neizkoriščena finančna sredstva, zgrešena zunanja politika in nekritično sprejemanje migrantov kažejo, da se Cerarjevi vladi sploh ne sanja, česa si želi slovenski narod, kaj bi ljudje radi. Trenutno nam manjka 300.000 mladih do 30. leta starosti. Sposobni mladi pa se soočajo z brezposelnostjo, pomanjkanjem stanovanj in previsokimi davki, ki dušijo podjetništvo.

Vlada, ki ne opazi in ne spoštuje potreb lastnih državljanov, posebej mladih, ki odhajajo v tujino, ker doma zanje ni dela, si ne zasluži niti najmanjšega spoštovanja. Vlada, ki ne zna poskrbeti za lastne ljudi, tudi v tujini ne more suvereno ščititi slovenskih interesov. Čeprav so naše zahteve po pravni in socialni državi upravičene, nam jih levičarska vlada novih obrazov ne bo izpolnila. Kje iskati rešitve za nakopičene gospodarske in politične težave sodobne Slovenije smo v tokratni oddaji Aktualno spregovorili s poznavalko tematike, energično damo brez dlake na jeziku, Vero Mejak. Vabljeni k ogledu posnetka oddaje.

Franci Donko