Neposredna Vera Mejak: “Tranzicijska levica ljudem deli drobtinice, da ima socialni mir, bogatim levičarskim lobijem pa potico!”

Vera Mejak.

“Tranzicijska levica ves čas svojega vladanja ljudem nalaga vedno nove davke, niža družinske prejemke in pokojnine. Ljudem deli drobtinice, da ima socialni mir, bogatim levičarskim lobijem pa potico, vse po načelu deli in vladaj. Sprejemajo celo posebne zakone za posebne privilegije (Teš 6, Magna, 2. tir), hkrati pa nič krivim otrokom vernih staršev odrekajo ustavno zajamčeno pravico do sofinanciranja javnega programa v zasebnih šolah,” je v oddaji Aktualno povedala gostja Vera Mejak, pravnica finančne stroke.

Ali bodo mleko, kruh in osnovna živila pod taktirko levih vlad, ki Slovenijo vodijo skoraj neprekinjeno že desetletja, kdaj brez davka, je retorično vprašanje, saj vsi vemo, da Kučanovi novi obrazi ne prinašajo blaginje, ampak nas pehajo v obubožanje.

Volitve, ki so pred vrati, so enkratna priložnost, da Slovenijo ponovno normaliziramo in izvolimo demokratično  in razvojno naravnano vlado, ki bo uredila zdravstvo, znižala davke, vzpostavila nadzor na mejah in pred vsem drugim najprej poskrbela za svoje ljudi. A takšno ali drugačno vlado vedno izvolimo ljudje, pogosto še najbolj tisti, ki ostanejo doma. Kaj moramo narediti sami, da bo nam in našim otrokom in vnukom bolje, smo spregovorili z Vero Mejak, odlično pravnico finančne stroke in poznavalko naših razmer, energično gospo, ki kljub zahtevni življenjski poti izžareva neverjetno veselje do življenja.

Izrojena levica se ne trudi izboljšati položaja družin
Mejakova pravi, da so v Španiji osnovna živila brez davka in bi tako lahko bilo tudi v Sloveniji, kjer ogromno ljudi težko živi in kjer je turizem pomembna veja gospodarstva. Vlada bi lahko vsem nam olajšala življenje in prispevala k blagostanju in boljšemu življenju družin in upokojencev, a izrojena levica se raje ukvarja sama s sabo, ne trudi se izboljšati položaja družin z več otroki, financira in podpira pa homoseksualni lobi, ki za narod kot tak in družbo v celoti pomeni propad, kot smo videli na referendumu decembra 2015. Tranzicijska levica ves čas svojega vladanja ljudem nalaga vedno nove davke, niža družinske prejemke in pokojnine. Ljudem deli drobtinice, da ima socialni mir, bogatim levičarskim lobijem pa potico, vse po načelu deli in vladaj. Sprejemajo celo posebne zakone za posebne privilegije (Teš 6, Magna, 2. tir), hkrati pa nič krivim otrokom vernih staršev odrekajo ustavno zajamčeno pravico do sofinanciranja javnega programa v zasebnih šolah. Neizkoriščena finančna sredstva, zgrešena zunanja politika in nekritično sprejemanje migrantov kažejo, da se Cerarjevi vladi sploh ne sanja, česa si želi slovenski narod, kaj bi ljudje radi. Trenutno nam manjka 300.000 mladih do 30. leta starosti. Sposobni mladi pa se soočajo z brezposelnostjo, pomanjkanjem stanovanj in previsokimi davki, ki dušijo podjetništvo.

Vlada, ki ne opazi in ne spoštuje potreb lastnih državljanov, posebej mladih, ki odhajajo v tujino, ker doma zanje ni dela, si ne zasluži niti najmanjšega spoštovanja. Vlada, ki ne zna poskrbeti za lastne ljudi, tudi v tujini ne more suvereno ščititi slovenskih interesov. Čeprav so naše zahteve po pravni in socialni državi upravičene, nam jih levičarska vlada novih obrazov ne bo izpolnila. Kje iskati rešitve za nakopičene gospodarske in politične težave sodobne Slovenije smo v tokratni oddaji Aktualno spregovorili s poznavalko tematike, energično damo brez dlake na jeziku, Vero Mejak. Vabljeni k ogledu posnetka oddaje.

Franci Donko

 • Peter

  Prav veselim se konstruktivne jutrišnje razprave z našimi levimi sokomentatorji na to temo…
  Ali pa bodo spet nabijali o jansharijih, potovanjih v jajca in podobno…
  To bo, drugega itak ne znajo, no.

 • Peter

  Ne bo držalo,g. Mejak, levica se vendar zavzema za delovnega človeka, kajne?

  • Fosa Stefan

   stanovnika kučana, bolje bi bilo, da se ne bi rodila,..slovenčki venezuela je blizu, ne hoditi po denar v ameriko, marveč na cubo, venezuelo, rusijo,..

 • Ja včeraj na soočenjih smo videli obraz našega “uglednega pravnika” kako mu obraz žari in kako se je vneto zavzemal za gradnjo 2 tira. Tema otroci, ki so potrebni pomoči zdravstvenih strokovnjakov, pa ni bilo take zavzetosti. Sramota. Vera Mejak ima prav, mi dobivamo drobtinice, oni bi pa preko gradnje 2 tira kar 50 potic.

  • Zgornji

   TOOOČNO TKOOOOOOO !!! ! !!!

 • FORT WORTH

  BRAVO g.Franci Donko.
  Izvrsten in neprecenljiv intervju s Spostovano g.Vero Mejak.
  Ponovite ga veckrat.

 • VERRZIFIKATOR

  Lev Levičar

  PRAVIJO JI, DA JE IZROJENA

  Pravijo ji, da je izrojena,
  da levica v levi žep le tlači,
  drugi guli, do golote slači,
  da vnaprej je vse dogovorjena.

  Leva roka da ni več za delo,
  da le žepa vneto se oklepa,
  za pravičnost je postala slepa,
  to počne da zadnji čas veselo.

  Da se čisto nam je izrodila,
  eno govori, počne pa drugo,
  vrača da levica le uslugo
  in barab posluša navodila.

  Prej bila da je nadvse koristna,
  da levica vsem je pomagala,
  delati celo je dobro znala,
  da bila je leva skratka pristna.

  Pravijo ji, da je izrojena,
  a verjeti žal ne morem tega,
  izrojenost njena je natega,
  saj bila je takšna že rojena.

 • sloustava

  Tako razgledana gospa, Slovenka, pravnica, pa ne dobi medijskega prostora v mainstream medijih. Cudno, a ne! Res je, resnica boli, komentarji se bolj. Ce in ko bo gospa prodrla na mainstrem medije, povedala svoje videnje in ve’denja, se bodo morali vsi, od Ferlinca preko Kucana in zdajsnjega Mesca, pogrezniti v zemljo! Kadunc nima”jajc” za resnico, Vrabec tudi ne, Mayer pa se najmanj! Gospa, zelim vam se veliko intervujev na Nova24tv, tudi tu ste videni in slisani! Volitve so tu, resnica mora priti na prvi tir!! Ce ste gledali vceraj soocenje na POPTV, ste videli orkestrirano blatenje nas, volivce SDSa. Tako zelo blesavi so tile maloumni kucanisti in Golobic, da ne uvidijo, kako skodujejo sami sebi! Volitve, SDS =soznacenje moje domovine!

  • Včeraj ko sem gledala soočenja sem dobila občutek, da je za vse kriv JJ. Ne moreš vrjet, ti se ga res bojijo, murgle se bojijo, pa to prov norijo. Tko je bilo kot v vrtcu, čist podivjan. Dober da je JJ ostal miren.

   • macon

    JJ je za te pokvarjence in idiote pravi modrec.

 • sloustava

  Ponovno vprasanje, ki zahteva odgovor: zakaj je ob rdecem klicaju napisano, da spletna stran ni varna!? NON SECURE!

 • bubamara

  Mislim, da je problem, da so ljudje zadovoljni z drobtinicami, malce globlji. Slovenska družba je naravnana tako, da narod plačuje, majhna skupina pa odloča o tem kaj dobi narod nazaj od tega kar je plačal. Cel sistem je nastavljen tako, da ti nekdo drug govori kaj je prava pot in kaj je pravi cilj. Začnemo lahko s šolstvom in kasneje, ko postaneš davkopačevalec, še z vsakdanjim življenjem. Problem je, ker ljudje nočejo narediti korak ali dva stran od tega sistema in na njega pogledate iz distance. Če bi to naredili, bi videli, da množica plačuje udobje skupinam. Da bi to presekali, je potreben pogum in intelekt. Tega pa Slovenski narod nikoli ni imel, ker je po genskem zapisu primeren za hlapca. Tako da, El viva socialismus. Hipokratski socialismus.

  • rrrrr

   Odlična analiza !

 • Zgornji

  PREVEČ SMO SE POKVARILI ZADNJA LETA , … ŽAAAL !!! ! !!! VEČINOMA ZARADI PREDOBREGA – ZARADI PREVEČ PODARJENEGA DOBREGA NEKATERIM VIŠJIM, IN PREMALO PODARJENEGA PRENEKATERIM NIŽJIM.

 • xtc

  Mejakova pozablja,da je vse to videno in doživeto že v SFRJ.

 • Stajerka

  BojanPožar
  @BojanPozar
  Državljani sporočajo, in prosijo, naj preverimo:
  azilni dom Cesta v gorice 15, Ljubljana, že 170 migrantov, čeprav imajo kapacitete samo za 40 ljudi. Menda gre za skrivnost @vladaRS, pred volitvami.
  Zato sprašujem @MiroCerar @vladaRS in @policija_si, ali to drži?!

  • večni srb

   Migranti od kod, če so muslimani, romajo naprej za đermani in jih jutri ne bo več,za hrvate, bosance in albance se pa nikar ne sekiraj, če smo lahko poskrbeli za par sto tisoč, bodo pa še za teh 200 zemljakov.

   • elh.

    Za hrvate ne, muslimani se pa radikalizirajo. Včasih so bili vsi tukajšni deklarirani ateisti, člani partije na najnižjih nivojih, doma so pa njihove žene in mame v tistih cotah nanje čakale. To modo bi zdaj v Sloveniji radi upeljali. Albanci nimajo tu kaj delati, če nimajo službe, zakaj bi jih podpirali? So svete krave? Ni nikakršnih bratskih narodov in jih nikoli ni bilo.

    Migrantov bo, da bo vse črno, arabci so še radikalnejši,
    to je pravzaprav edini res resen problem, ki ga imamo.

    Ne bodo mogli odromati, četudi bi hoteli. Tu bodo brez dela bolje živeli, kot doma, kjer so morali vsaj malo migati. Druga vlada bi vse to lahko počedila a bo vik in krik in cirkus s strani vstajnikov.

 • večni srb

  Točno tako, za bednih 90 evrov so povišali socialne in zato jih bo volilo toliko več naivnežev.
  Desnici pa ne le, da se jim je tožilo tistega drobiža za reveže, ko so bile krave najbolj debele, celo proti so, nočejo povišati socialnih prejemkov, v isti sapi se derejo, da je država drek in tako skorumpirana, da se ne da ni več popraviti.
  Levica se obnaša kot komunisti, nikoli niso bili bistveno drugačni,desnica bi rada pa krivično uničene reveže nagnala na prisilno delo, zdaj mi pa povejte koga bo volila večina teh ljudi. Za kmete velja isto, kdo sploh pozna Židana, na faci se mu vidi kdo je in kaj je, ampak on je kmetom nedavno tazdelil par milijard evrov, čas je, da mu vrnejo prijaznost z nezasluženimi glasovi.
  Kaj sploh še ostane desnici, upajmo, da so tudi oni komu pomagali, sicer ne bo nihče videl parlamenta.

 • althar

  Naslov pove vse.

 • večni srb

  Nerojeni otroci, zasebne šole za poučevanje alternativnih dimenzij in potovanj v času, zasebni vrači in šamani, drugi tir, če bo speljan po desni strani zemljišč, sami pravičneži in poštenjakarji, v resnici pa same barabe in lažnivci, zgledni katoliki… vi se hecate, a ne.
  Pa koga to sploh zanima, mogoče par tisoč ljudi, v celi državi, največ, medtem so državni teroristi izvedli državni udar in ima ternutno oblast vojska, počasi uvajajo vse Pahorjeve brutalne reforme, čeprav od niti ene ni nobenih koristi in so že povzročile državljanom ogromno škode, sposojajo si milijarde in delijo subvencije vsem, ki stegnejo roko,… Saj je res, da so še slabši, ampak priznajmo si že enkrat, da so vse te teme popolnoma brez veze, ker mi ne živimo v normalni državi in za seboj vlačimo čedalje težje breme. Sploh ne zaradi 2.sv, to zanima samo še ljubitelje, za nezaslišane krivice zadnjih 30 let se menimo, ko niso bile do danes izplačane plače, prispevki, niso se izvedle denacionalizacije ali so potrebne revizije, razveljaviti je treba na sto tisoče krivičnih sodb, pregledati premoženje vseh političnih direktorjev in njihovih družin, razveljaviti vse butaste in škodljive zakone, ugotoviti to in ono, izdelati načrte in vizije…

  S takimi stvarmi se pri nas preprosto nihče ne ukvarja,za totalitarni aparat je to vse mimo ali ni noben problem, kar pa je najbolj noro pri vsem skupaj, opozicija nič ne reče, ne blokirajo brutalne reforme in ne zahtevajo nič od tega kar sem napisal, ne pomagajo niti enemu državljanu, razen svojim pripadnikom,… to sploh niso volitve, to ni narod, mi ja nimamo države, nihče si pri nas ne zasluži parlamenta.

 • Jani Steiner

  Srbe na vr.e !

 • AlternativaZaSlovenijo

  Ljudem delijo drobtinice, da ima socialni mir, bogatim levičarskim lobijem pa potico, vse po načelu deli in vladaj
  BRAVO!

 • Rožle

  Vera Mejak..;
  “pripravnik moj je bil tale Ferlinc..kar naj sliši.. bolj butastega pripravnika nisem imela”….

 • mona lisa

  Ljudje idite volit ker če spet zmagajo levaki bo še slabše. Erjavec,Židan, Cerar in novi obrazi bodo katastrofa za nas če zmagajo.

 • Rožle

  Vera Mejak ..:
  ***************
  “Bilo je leta 1977 obnavljali so trezorje in jih odpeljali iz Narodne banke v Litostroj žagatin kar polne.
  Ljudje so bili že zdavnaj pobiti nikjer ni bilo seznama čigavi so. Tudi v Narodni banki niso vedeli, da so trezorji polni.
  -zlatnine, briljantov in ne vem še česa.
  To je bilo premoženje bogatih ljubljanskih familij, ki so jih pregnali ali pobili in jih ni bilo več”

 • mona lisa

  Bravo gospa lepo povedano in mislim da ni kaj dodat.

 • Jožef

  Prebivalci doline Moedendorfske, po analizi pisanja v naših (podalpski) medijih je moč zaključiti, da bo pri teh volitvah enako, kot prejšnjih. Volilci in pa tudi nevolilci se hočejo poistovetiti s tistimi, ki jih je več. In če tisti ki jih je več, stopijo skupaj, kot se reče, in udarijo po tistem, ki je sam ali jih ima manj okoli sebe, pač ti volilci in nevolici potegnejo s številčnejšimi, ne glede na to, kaj so imeli ali bodo imeli od njih.
  Oni gospod Janez, ki je sicer neizmerno vztrajen, močan in tudi dokazeno pošten, pač tudi tokrat ne bo uspel dobiti priznanja in podpore, ki bi jo sicer moral dobiti.
  Butalci smo pač takšni, kot nas je opisal g. Miličinski in seveda Ivan Cankar.
  Po Cakarju je dobila naša krajina ime Dolina Šentflorjanska. V modernem ali sedanjem času pa nas ta krajina spominja na Dolino Moedendorfsko.
  Tako pač imamo in bomo imeli, ker se nikakor nočemo učiti na napakah, namesto teh jih ponavljamo, tako kot mantro o Jugoslaviji in zlo. TITU.
  Apropo , Tito je bil “šlosar”, Jani pa “kahlonosec” tako pravijo poznavaci obeh.
  Ker Slovenska ustava še vedno velja, upam, da zaradi mojih misli ne bom preganjan in zasledovan, kot denimo g. Kangler.
  Sicer pa gorje tistim, ki so bili v naivni mladosti člani partije, pa si ob spoznaju resnice premislili in izstopili iz nje.
  Današnja spoznanja v zvezi z mohamedansko vero: če musliman konvertira oziroma zameja vero, ga čaka gotova smrt ali drugače, sledi obglavljaje.

 • Kosobrin

  Večina ljudi ne mara tistih, ki lažejo, kradejo, hujskajo, ponižujejo, tožarijo vsepovprek na sodiščih, celo svojo lastno državo in državljane, strašijo, zavajajo, …. A vendar kaže, da bo dal narod veljavo in oblast prav tem! Ne opazijo, da je volk preoblečen v jagnje in bo to ostal samo do 3. junija! DRUGAČE SE PA Z GOSPO VERO STRINJAM V CELOTI!

  • sprehajalec

   Stari ljudje so rekli Kosobrin, kakršna komanda, takšna naj bo banda. Slovenec ne mara, da mu kdo ukazuje ali pamet soli. zato je družba razpuščena. Imamo vse zakone in predpise, ki pa jih nihče ne upošteva. Oziroma se upoštevajo, tam kjer si oblast upa.

  • Šarac preoblečen v murgle kucana.

  • tohuvabohu

   A to misliš bando 571?

 • Mirko Sedlar

  Hahahahaha poslušam gospo hahahahaha mal manj v kozarec pogledat pa bo boljše “uradnik do smrti če prej ne umre” živi v Španiji pa sedaj tukaj pametuje dejte se no zresnit najprej mađari pol kvazi “Španka” potomka Aristokratov ….. vsak dan me nasmejete na nova24…..
  Upam da jo je kdo opozoril da ne sme hvaliti “SRBOV” saj jih desnica ne prebavlja

  • sprehajalec

   kaj si ga že zjutraj zastavil s kozarcem Mirko? Da takole zmedeno pišeš?

  • Franc Vidrih

   Resnim in žalostnim stvarem se smejete samo umsko prizadeti- ne razgledani levaki!

  • Kosobrin

   Ona lahko, ker je Janševa.

 • Vera

  Sinoči na soočenjih na POP TV se je videla vsa beda levice , ki drugo ne zna,kot napadati človeka,ki je za Slovenijo že veliko naredil – oni sami pa nič, samo gobezdati znajo . Rezultat telefonske ankete je pokazal dejansko stanje v korist SDS-a .

  • Kosobrin

   Dejansko stanje, ko je bilo že dvesto glasov, preden je odprl usta.

   • tohuvabohu

    Samo idiot lahko pomisli, da je izid ankete povezan s kvaliteto debate na televiziji. Kako je potem ekonomski nedonošenček Luka Mesec lahko porazil vse ostale (razen SDS)?

    • Nedonošenček…hihi ma solze mi tečejo.

     • tohuvabohu

      Meni se še od sinoči niso posušile …

     • Je blo zanimivo gledat…vrtec

   • Vera

    Pa kaj zato , če so mu ljudje dali svoj glas ? Meščev Luka te pa nič ne moti, ki je po njegovem ” solastnik avtomobila ” v katerem ga drugi vozijo ?

    • Kosobrin

     Najprej se prepričajte, potem pa pisarite!

  • tohuvabohu

   Židan bi raje naredil harakiri, kot stopil v koalicijo z Janšo. Kar tudi ne bi bilo slabo.

  • Soave

   Stara praksa – napad in laž – komunjar se vedno izkaže za dobro strategijo. Pri neumnem slovenskem narodu !!

  • Igor Kavalar

   Pravo demokratično soočenje si jest predstavljam takole:

   1. Vse stranke morajo biti povabljene na soočenje.
   – danes temu ni tako, ker plačani anketarji zmerijo komu gre bolje in velikokrat zgrešijo, zato to ne sme biti merilo medijske cenzure in volilne izbire!

   2. Vladne stranke z svojimi ministri na eno stran (SMC, DESUS, SD) vse ostale stranke parlamentarne in neparlamentarne na drugo stran. Novinarji ne postavljajo več butastih vprašanj o tem kako se počutijo in ali bi 16 letniki dobili volilno pravico, ampak samo skrbijo za čas, ter napovedujejo teme, npr. zdravstvo, obramba, tako da se obdela vse ministrske resorje.

   Kar je pa najbolj pomembno je pa da sama vprašanja postavljajo izključno izzivalci.
   Torej vsak bi imel npr. 3 vprašanja na temo zdravstva če to želi za vlado.

   Ljudje bi se lahko sami odločili ali jih je prepričala z odgovori vlada ali bodo dali priložnost komu drugemu na volitvah.

   Mi pa še nismo demokratična država, zato bomu imeli soočenje izbrancev, katerih bo večina strank z pozicije oblasti napadala stranko v opoziciji, da si zagotovi obstoj in stolčke, zato tudi ne bo pozitivnih sprememb!

   Nujna je sprememba miselnosti medijev, ker zaenkrat so mediji sovražnik demokracije št.1

  • Kosobrin

   Dežurni so naklepali dvesto glasov preden je najsvetejši sploh usta odprl.

 • Krtača 20

  Mal se zapletate desni v lastno zanko. Kako hudiča boste desni ustvarli nova delovna mesta, če ste proti vsaki novi investiciji? Ste proti Magni, proti drugemu tiru, proti Luki Koper itd. Res bi rad videl vaš zagovor? A bo cerkev odprla kak nov vinograd?

  • bubamara

   Piše se leto 2018 in Slovenija dovoli tujim lastnikom gradnjo tovarn na sveti Slovenski zemlji. Potrebovali smo 27 let, da smo ugotovili, da smo slabi gospodarji, da bi se šli nacionalni interes. Teh 27 let so bili desnjaki na oblasti koliko let ? Medklic: drugi tir je projekt “nacionalnega interesa”. Za razlago: dežela Furlanija Julijska Krajina ponuja priključitev Luke Koper na italijansko železniško omrežje. Strošek Luke Koper bi bil 95M€, da zgradi dvotirno progo do Italijanske meje. S tem bi bila Luka Koper povezana na železnico, kjer bo hitrost tovornih vlakov 100km/h vse do Gradca. Povprečna hitrost vlaka na razdalji Divača-Šentilj je 28km/h. Pretežka debata za butalce.

   • Krtača 20

    In kje si tu ustvarila delovna mesta? Ni tule sam problem cena izgradnje. Če ti stalno cuzaš denar iz določenega okolja in ga ne vračaš, bo sistem prej ali slej padel. In s projektom ljudje, podjetja, dobijo denar. Seveda vsak za primeren dobiček. In ta denar vračajo v okoliški sistem s trošenjem in dvignejo celotno okoliško gospodarstvo. Če pa ti plačaš Italiji (sam par miljončkov po tvoje) pa tega ni + naredil si si strošek brez učinka + 0 delovnih mest. A misliš da Italija ne bo kasirala za prevoz tovora kasneje. Skratka želja vsakega desničarja – čim bolj spravit Slovenijo v podrejen položaj. Kje vam pamet?!

    • tohuvabohu

     Od kje se rekrutirate ekonomski ignoranti levice, ki razumete samo nacionalsocialistični interes? Povezava s Trstom bi nas stala minimalno, zaradi hitrega transporta bi tudi Luka dobila več posla in več delovnih mest. Ne poznam boljšega načina za “primeren dobiček”. V nasprotnem primeru bi najprej rabili težke milijone, da bi usposobili celotno železniško omrežje, pa še mnogo časa bi vzelo. Vi pa samo nabijate, da Italiji ne smemo dati nič, da Madžarske ne omenjam. Evropa briše meje, zarukani beton-rdečkarji bi jih pa uvajali na novo.

     • bi jo

      kje pa živiš. evropa postavlja,brani,ograjuje itd. svoje meje ne pa briše. lahi bi dali ja, pa ne zaston. vsako kilo, ki bi bila prevožena po italo tirih bi drago plačali in preplačali.

     • tohuvabohu

      Pojma nimaš. Bruselj najraje financira meddržavne projekte. Temu se reče kohezija, ki je očitno za Cmerarčke španska vas, da ne omenjam prismode, ki obvlada hojo po žerjavici. Tistih 100 milijončkov za povezavo s Trstom bi skoraj v celoti pokrila EU.

     • Krtača 20

      Vaša Evropa je utopija.

    • bubamara

     Kakšna delovna mesta ? Misliš delovna mesta med gradnjo ? SLO infrastrukturo so zgradili Bosanci. Tukaj ni Slovencev. Dobiček od projekta res dobijo Slovenci, vendar narod od tega nima nič, ker gre denar na račune v Luxembourg. Se pa vidi, da ozko gledaš na življenje. Drugi tir se gradi zaradi razvoja Luke Koper. Izračunaj kakšen porast prometa omogoča priključitev na italijansko železnico in kakšen drugi tir, ki pripelje v Divačo, ki je že sedaj na zgornji meji prepustnosti. Razmišljati leta 2018, da bomo v podrejenem položaju, če bodo vagoni vozili čez Italijo, je dokaz, da se je nekaterim res čas ustavil leta 45. Že sedaj SLO lokomotive vozijo premog vse do železarne do Linza in obratno AVT lokomotive vozijo vse do Kopra. Odprite oči butalci. Ni pomembo kdo ampak koliko plača in kaj ima država od tega. Če bi AVT imela Luko Koper, bi imeli pomole do Savudrije.

   • Zora

    Pretežka zate, kdo bi imel potem prednost na italjanski železnici? Trst ali Koper? Sicer bi pa SDS rada vse razprodala tujcem.

    • bubamara

     V Italiji je več pristanišč. Ne samo Trst. In tudi njihov tovor gre tudi čez Slovenijo, si moreš misliti. Italijani in Avstrijci vlagajo milijarde v hitro železnico z namenom, da jo bodo gledali. Mogoče pa res.

  • tramal

   Mi imamo lastno pamet in znanje,naprimer Boskarol,Akrapovič in še ogromno drugih .Mi ne potrebujemo zasvinjane tehnologije,temveč imamo dovolj lastnega znanja.Vi komunajzerji bi prodali lastno mater in otroke za par evrov.

   • žogica

    Vi ste se prodali Madžarom, ki vam financirajo volilno kampanijo….., to bo treba na nak način Orbanu vrniti…. In vi bi vladali, ki hočete Slovenijo pomadžariti, nikoli !

    • tohuvabohu

     Zanimivo. Včeraj je en rdečkar omenil madžarsko financiranje, danes pa že cela rdeča banda trobi iste nesmisle.
     Janšafobija je hudo nalezljiva bolezen, ki udari na možgane in je težko ozdravljiva.

     • žogica

      Kaki nesmisli, še malo počakaj…., ne gre to tako hitro…., vse ob pravem času…

     • tohuvabohu

      Zdaj je pravi čas, po volitvah bo prepozno, hehe.

     • žogica

      Hihihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii…………..

     • Aton

      Kaj Madžari ne financirajo Cerarjevega tira?

    • Peter

     Slovenijo pomadžariti? Zanimiva teza, kje si našla razloge zanjo?
     Btw, zakaj pa hočete vi Slovenijo na vsak način obdržati pobalkanjeno, no?

     • traktor

      Ej, kaj misliš, a bodo levaki za ta črne, ki prihajajo uredili tečaje srbščine?

     • Peter

      Načelom gre za tu multikulti, torej ja, jasno, no.

   • Zora

    Te ki si jih naštel nimajo nobene veze zvami. Oni prosperirajo v vsaki vladi ker so sposobni. SDS je pa z ljubljenim vodjem ki je že celo življenje prisesan na državne jasli povna fanatikov in nesposobnežev ( Janša, Grims, Gorenak, Brdajs…..)

 • sprehajalec

  Mleko ne zadane takole….

  • Amerikanc

   Mogoče je bilo kozje !

 • Artur
 • Amerikanc

  Ah to pa ne verjamem. Komunisti pa niso taki. Oni ne strašijo desnice, oni jih samo držijo na minimalcu, oni ne lažejo, oni si izmišljujejo, oni niso desni radikalci, oni so do obisti pokvarjeni levi fašisti !

 • Osti jarej

  …ga.vse pove z neverjetno suverenostjo,kaj se je dogajalo,ko je bila ona v službi države….toda….kje je bila ,s svojo iskreno držo takrat,ko se je vse skupaj dogajalo……je o zadevah javno spregovorila pred l.90?……in ja…..otroška oblačila in obutev ,so se pred tem obdobjem prodajala in kupovala brez davka!!…osnovna živila z davčno stopnjo 3%…visoko obdavčeni so bili prestižnejši proizvodi…parfumi itd….

 • tramal

  Bravo,častna gospa .To kar ste rekli je popolnoma čista resnica.

 • A je kdo že od kuharskih mojstrov za gradnjo 2 tira zračunal koliko drobtinic bomo mi davkoplačevalci dobili in koliko potic bodo pa cerarjevi dobili?

  • Vera

   Upam in želim , da Cerarjevi dobijo 3.6. brco v tazadnjo .

   • Tole 4 leta zdej je pa res podn, važno da oni imajo na SDH glavino l…izjemen dosežek te vlade.

   • Slovenka

    In to tako, da jih bo neslo čez mejo in jih ne bomo več gledali.

 • etrusk

  Gospe veri Mejak vse čestitke za pokončno Slovenko , ki zna povedati resnico v obraz, takih je zelo malo -škoda.

 • žogica

  Batagelj: ” izgubljeni bančni milijoni” se v Slovenijo vračajoz juga…..

 • Osti jarej

  ..eh,ja….ga.vera…..po bitki smo vsi generali…..včasih ste pa o zdaj povedanem molčali….??….zakaj pa?….takrat niste bili tako pokončni,resnicoljubni in pošteni,kot danes……?!!

 • Olga2345

  Velik poklon gospe za jasne, odločne in poštene besede!

 • Aresnica

  Gospa Vera Mejak je veliko SLOvensko srce.
  ____________________
  Lep pozdrav

 • garfi

  VOLITVE 3. JUNIJ – NUJNA NAPOTNICA !!!
  BANDITI “levica” SO UNIČILI IN IZROPALI ZDRAVSTVO !!!
  3x-8x so povečali čakalne vrste IN LJUDJE ZARADI TEGA UMIRAJO-evtanazija po leviČĆarsko !!!
  DOVOLJ “VLADAJO” 20 LET NA 50 PODLAGE !!!
  DOL S SMRTNO NEVARNIMI šarec-sd-smc-desus-l-bratušek-sloga-itd !!!
  GOR SlovenskeDomoljubneStranke !!!

  • Dober datum in imam dober občutek, da bomo zmagal z lahkoto.

   • garfi

    če bomo aktivni
    opozorimo vse znance in prijatelje

 • Osti jarej

  ….kdaj vam bo jasno,da je čisto vseeno,kdo kaj reče,kdo kaj pove,kdo je ali ni na oblasti……gre za agendo in politikanti ,kakor novi in kakor stari ,so pokorni sluge in izvajalci le te..
  ..svet so gradili delavci…s svojimi lastnimi rokami in znanjem…kajti za to je in je bilo potrebno znanje….sukati jezik in trositi okrancljane besede z medenih jezikov…na vsake kvatre,pred volitvani,se ni problem napiflat…res ne…..graditi z lastnimi rokami in znanjem….to je dodana vrednost sveta,države….politika pač ne…
  ….vi,mi,oni …naši starši ,prastarši,praprastarši,so gradili…………politikanti ,vsi po vrsti,vsak s svojo ,plačano nalogo,pa so zavestno pomagali sprivatizirati,olastiniti,tajkunsko prevzeti vse,kar se je dalo in razvrednotili delo in zapuščino omenjenih .
  …in ostalo je zgolj malo…..lastnina le teh,ki so svet in to državo gradili z lastnimi rokami…..ta še bode v posrane ,skorumpirane riti….zato bodo pokojnine še nižje,povprečna plača se ne bo dvignila več,kot za nekaj centov,minimalci bodo še zmeraj tako nizki,da 4 članska družina ne bo mogla ne živet in ne umret….in vsak mogoč moment bodo slednje hujskali proti onim,ki so zaradi politikantske zalege,ki je pomagala dotolči in uničiti fabrke, izgubili delo in živijo od drobiža…..

 • garfi

  VSTANITE ZA KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO https://www.youtube.com/watch?v=DSISGmbEdBU&t=43s
  Vstanite v luč in blišč odeti,
  ki jarem vas teži zlata.
  Zdaj zvezda rdeČĆa spet nam sveti,
  nas kliče spet krvava sla.
  Sledi pravičnosti razbijmo,
  do tal naj rop jo naš požge;
  do konca z davki jih odrimo,
  vzemimo vse, vzemimo vse!
  Že tajkuni so zbrani,
  v zadnji rop zdaj že hite,
  da z internacionalo
  nov plen si pribore!
  medklic KurČĆan:Bi pa za sebe in za svoje tovariše takratne rekel SPLAČALO SE JE.
  Prav nihče nam nič ne more,
  kakšen zakon, kakšen red;
  Vse kar vidite je naše,
  nam dal je Forum nov zalet.
  Sami pišemo zakone,
  in sodimo kot se nam zdi.
  Ropajte zdaj bratje urno,
  dokler se ljudstvo ne zbudi.
  Mi vse ukrademo na svetu,
  zato vse to je naša last;
  najlažje delavcu in kmetu,
  ker imamo tu pač mi oblast.
  Ko vse dobre in poštene
  uniči naša trda pest
  svobode bodo vse pregnane,
  pokoren rod vasi in mest.
  medklic sindikalistke: Včeraj smo prosili, danes zahtevamo, JUTRI BOMO VZELI!
  JUTRI BOMO VZELI!
  SPET!!!
  delavski razred v ozadju huronsko pozdravlja
  https://www.youtube.com/watch?v=DSISGmbEdBU&t=43s

 • ney

  Odlična ga. Vera Mejak povedala resnico, posebej tisti del o varčevanju in razkošnih hišah (marmorju, lestencu…) ter o strahopetnosti nekaterih med osamosvojitvijo, ki se zdaj , ko smo tolerantni šopirijo in kitijo s tujim perjem…

  • Kosobrin

   A to o tistem marmorju za Rodeta?

 • garfi

  korl erjavc-murgelski ne zna pojasniti zakaj upokojenci nimajo 1000€
  ker je v vseh vladah

  • Lobije je bilo potrebno hranit pa lidio iz sdh.

  • Osti jarej

   …ja,saj on ni nič obljubljal… je včehaj hekel,da bi imeli juhja,če ne bi vsega pokhadli…..

   tega ,ali je khadel tudi on ,pa nismo izvedeli

   • traktor

    On že ne, on je samo podpisoval pogodbe.

 • Osti jarej
 • Soave

  + + + + + + ” Izrojena levica se ne trudi izboljšati položaja družin ”
  Hja, razumljivo ! Menda ne bo v svojo skledo pljuvala.

  Družine Partija uničuje že od leta 1941 . . . .

 • Marjan

  Dok govori za Janšo je najboljša, najpametnejša,… Če bi govorila proti Janši bi bila prostitutka, lažnjivka, komunist, kučanova sluga,… Joj janšisti, vam nihče ne more pomagati.

  hahahahahahah

 • Osti jarej
  • Soave

   Mitja Kunstelj ??? Pfuj !!

   • Osti jarej

    …zakaj??!!?

    • Soave

     Zakaj neki ? Privoščil si je starega sovražnika, ki ga že desetletje ” obdeluje “! Ja, je hudir, ko moraš plačati račune. . . . . .

     Se tebi zdi dobro napisano ?

     • Osti jarej

      ..ja

     • Soave

      Ja, lahko bi bil. Jabuček ne pade daleč od drevesa.

  • macon

   Ta je malo nor. Njegove konstrukcije takoj padejo, ker Janševi ne delijo državnih denarjev, pisanje o Janševem obvladovanju večine medijev pa je naravnost otročje. Verjetno zato, ker jih Janša obvladuje, ves čas serjejo po njemu.

   Udbomafija je v paniki, ker so se ljudje zasitili vedno istih for in jih čedalje bolj ignorirajo.

   • Osti jarej

    …..očitno govori resnico…janša ga do danes še ni tožil

    • macon

     Janša ne more tožiti vseh, ki serjejo po njemu, torej toži samo bolj javno izpostavljene in pomembne. Izkreno povedano verjamem, da so Morisovci in Krkovič res za svoje žepe prodajali orožje, vse po sredi devetdesetih pa so blodnje Kunstlja.

    • diler resnice

     Govori oziroma piše resnico ?
     Vreme pamfletu je toliko populstičnega zavajanja, kolikor si ga novinar izmisli da pokasira denar od naročnika članka, ki pa kot vemo kdo je ! Vendar bo enkrat tudi tega črnega fonda zmanjkalo !?

 • Osti jarej
  • Soave

   Pedofilija v Cerkvi? Tudi Pfuj !!
   Ne vem pa v kakšni povezavi sta ti dve tvoji priponki s člankom.

   • Osti jarej

    …da se ve….vsak nosi svoj del odgovornosti…in,če zagovarjam/š eno ali drugo stran,pa vse vmes,si/sem enako kriv/a,ter soodgovorn/a….tako,kot ga.vera,ki danes govori o zadevah,o katerih je takrat,ko so se dogajale molčala

    • Soave

     Drži. Kar nekaj je takih. Žal !

  • učko

   Jah, vsak tak režim je kretenski in vsi režimi sodomirajo folk tako ali drugače !

 • Osti jarej
 • Krtača 20

  Janez Janša, predsednik stranke SDS, predsednik vlade Republike Slovenije
  Ljubljana, 26. 12. 2012

  Janez Janša, predsednik stranke SDS, predsednik vlade Republike Slovenije, pozdravljeni.

  Pišem Vam na praznični dan, ki je zaradi stanja v državi prežet s trpkostjo. Pišem Vam osebno pismo na javen način. Pismo namreč pošiljam tudi predsedniku države pa tudi tedniku Mladina in Radiu Študent; zakaj ravno njim, bo razvidno v nadaljevanju. Nimam nobenega zagotovila in pričakovanj, da bosta medija moje pismo objavila.

  V času procesa JBTZ sem bila mlada mati dveh malih sinov. Zaradi tega je na Roško in na Kongresni trg na zborovanja hodil moj mož, tedaj mladi oče. A čeravno sem bila doma pri svojih sinovih, sem se trudila tudi sama po svojih skromnih močeh sodelovati v gibanju. Na pobudo Odbora, Mladine in Radia Študent sem, kot mnogi drugi, zasipala zapor na Metelkovi z razglednicami in dopisnicami. Kot mnogi drugi sem pisala Vam. Vedeli smo, da verjetno pošte ne boste dobili, a nismo prenehali. Ko smo pisali Vam in vam štirim, smo namreč pisali tudi njim, generalom JLA.

  Moje dejanje je bilo le mikrodrobec v veličastnem gibanju. Nanj in na druga svoja skromna dejanja bi verjetno povsem pozabila, če ne bi pred mnogimi leti v knjigarni listala V imenu ljudstva (knjigo avtorjev Marjana Horvata, Mete Roglič, Davida Tasiča, Ljubljana 1988) Na svoje veliko presenečenje sem na straneh 133 in 134 te knjige naletela na eno svojih dopisnic oz. pisem.

  V tistih prelomnih časih sem Vam poslala zadnjo kitico pesmi kitajskega pesnika Yang-Khionga z naslovom Začetek vojne (Kitajska lirika, Ljubljana 1974).

  Naj jo zapišem znova:

  Železni čas je sedaj, ko brez veljave
  postave vsake so in v stvari vsaki
  ukaze dajejo le generali,
  a modrijani so in učenjaki
  in pesniki plašljivi obmolčali.

  Ob pesmi sem pripisala:
  Dragi Janez,
  vedi le to, da pri nas modrijani, učenjaki in pesniki niso obmolčali, pa tudi ljudstvo ne.
  Mnogo topline!
  Tanja iz ljudstva

  Srhljivo je, da bi Vam isto kitico iste pesmi lahko poslala tudi te dni; tudi pripis bi bil lahko enak, le brez topline. Hlad v naše odnose pa ste vnesli Vi sami, Janez Janša. A pustimo to srhljivost, ki ni predmet mojega pisma.

  Dne 21.12. sem bila na protestnem shodu pred parlamentom v Ljubljani; tam je bila v množici vseh tudi naša družina. Potem pa preberem, da stranka SDS, katere predsednik ste, zapiše, da sem, skupaj z vsemi ostalimi, ki smo na dostojanstven izrazili nestrinjanje tudi z Vašo politiko, zombi.
  Globoko ste me užalili, Vaša stranka, Janez Janša, in Vi kot njen predsednik.

  Naj odločno zapišem, da sama nisem noben zombi.
  Sem običajna Tanja iz ljudstva, preprost človek, ki v svojem življenju skuša udejanjati vrednote, kot so poštenost, delavnost, sočutje, spoštovanje, soustvarjanje, strpnost, svoboda, ljubezen, prijateljstvo.
  Nisem noben nostalgičen ljubitelj propadle Jugoslavije; sicer Vam, ne nazadnje, ne bi pisala v zapor.
  Nisem nobena zagovornica totalitarizmov; ne le študij, pač pa tudi moj oče, ki je bil partizan, zaprt na Urhu, v taboriščih Mauthausen in Dachau, potem pa tudi pet let na Golem otoku so me dobro naučili tega, kaj so totalitarizmi.
  Kot aktivna državljanka sem na protestih zato, ker ste politiki, tudi Vi, ukradli prihodnost našim otrokom in tako tudi vsem nam.
  Sem zombi?

  Stranka SDS me je z oznako, da sem zombi, kot sem zapisala, globoko užalila. Res sem samo skromna državljanka, vendar tudi od vodilnih v svoji državi do sebe pričakujem spoštljiv odnos.
  Zato od Vas, predsednika stranke SDS, ali pa od avtorja omenjenega zapisa vaše stranke, pričakujem opravičilo.
  Da ne bo pomote – opravičilo upravičeno pričakujejo tudi vsi ostali državljani in državljanke, ki ste jih s svojim zapisom v stranki užalili. Vendar nimam nikakršnega mandata pisati v imenu vseh njih.

  Pismo pošiljam tudi novemu predsedniku države.
  Naj ve, zakaj smo mu v soboto, 22. 12., na sončni strani ograje, s katerimi ste politiki obdali parlament, hram demokracije, ljudje dostojanstveno obrnili hrbet.

  S pozdravi,
  Tanja Bečan
  Ljubljana – Dobrunje

  Poslano:
  Borut Pahor, predsednik države
  Mladina
  Radio Študent

 • učko

  Ta rdeča fašistokracija to počne že kar naprej !!!! Ne vem kako so ljudje tolk butasti, da jih podpirajo tudi sedaj, bo bi se jih lahko losal !!!

  • macon

   Kriminalcev se ne losaš s silnim “naporom” odhoda na volišče in matanja listka v škatlo z režo. Udbomafija ne bo nikamor šla, za oblast bo tudi množično pobijala, ne samo zapirala, kaznovala in teptala.

 • učko

  Bravo Vera Mejak-Đoković, ena redkih, ki ima kaj pameti v glavi !!!

 • tomven

  Upal bi stavit gajbo pira, da bi bila gospa daleč najboljša ministrica za finance ali pa pravosodje do sedaj…

  • šmentanamuha

   Mogoče kmalu dobi to priložnost.

   • if

    Vaše besede naj postanejo dejstvo.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Z veseljem ti plačam 10 gajb, če se to zgodi

 • šmentanamuha

  Osebe kot so gospa Vera Mejak vračajo vero v ljudi. Moj poklon, spoštovana gospa.

 • if

  Tudi na tukajšnji poezavi gospa Vera Mejak dokazuje v kako hudih težavah je RS.
  https://www.youtube.com/watch?v=l83sQiYDAK0

  Vsebina je enako aktualan kot je v članku Nove 24 TV-

  Ta gospa bi vrhunsko vodila parlament, pravosodje, bila bi vrhubska predsednica vlade, bila bi vrhunska predsednica demokratične Slovenije!

  Neemokratična Slovenija zaseda vse pomebmne funkcije države, vključno s predsedniško!

 • Slovenka

  Odlično zapisano, prilagam pa še razmišljanje Mojce Škrinjar o naši šoli in domoljubju:
  https://www.sds.si/blog/ucitelji-naj-naredijo-tisto-kar-bi-morali-preden-so-se-dali-prestrasiti-zvezdi-kladivu-15882

 • Tone

  A se je ta gospa kdaj opravičila, ker je zvesto služila komunističnemu režimu – čeprav s figo v žepu, kot danes razlaga.

  • wert

   Tone, Tone….. zdi se, da ti pa imaš še vedno 2 fige v žepu.

 • M x

  To že vse vemo 3.6.2018 SDS to je to. Rešitev od teh parazitnih stricev.,ki kradejo davkoplačevalski NAŠ denar.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!