Osvobodilna fronta se je začela kot zločinska organizacija, utemeljena na nasilju nad nedolžnimi

Govor predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja na simboličnem pogrebu v Dobravi pri Mariboru mi je vzbudil pozornost, kaj je povedal in kaj ni. Ob razmišljanju sem se spomnil na sodobnega filozofa, častnega doktorja Kučana z diplomo iz clevelandske državne univerze, ki pravi, da je več resnic. Tega ne morem sprejeti. Mogoče se je zmotil in nam želel povedati, da je gledanje na resnico možno iz več strani. To sprejmem, zato sem se odločil, da z vami delim razmišljanje iz daljave, iz svobodne dežele, kjer živim že sedeminšestdeset let.

Predsednik je nagovoril navzoče, pozabil pa je izreči sožalje v imenu Republike Slovenije vsem navzočim potomcem in prizadetim v tem težkem obdobju žalovanja in pogreba. V začetku govora omenja brata, ki sta že davno odpustila Nemcem, Italijanom in Madžarom glede druge svetovne vojne, ne omeni pa, da so bili vsi “izmi” že zdavnaj obsojeni kot zlo, od vseh držav Evropske zveze, razen Slovenije, ki še ni obsodila komunizma, kar je osnovni vzrok, da se brata še nista pobotala o naši preteklosti.

OF se je začela kot zločinska organizacija
Ko govorimo o preteklosti, moramo namreč razumeti začetke Osvobodilne fronte (OF), ki je utemeljena na nasilju začela z umori nedolžnih uglednih Slovencev, kot npr. devetčlanske družine Mavser. Najmlajši sin Stanko je bil star šele devet let. V naši vasi Brezovica so partizani 13. junija 1942, na njihovem domu umorili tri člane Mravljetove družine, očeta Antona in dva sinova, Franceta in Vinka. Vinko Mravlje je štel komaj 20 pomladi. Četrtega, najstarejšega sina Toneta pa so odpeljali s seboj v gozd in ga umorili v partizanskem taborišču na Ključu pri Dobrovi. Kmalu za tem so partizani ugrabili brata, Janka in Zdravka Novaka ter Vinka Severja (po domače Andrejcovga Vinkota). Vse so odpeljali na Ključ, kjer so bili prisiljeni kopati svoje grobove. Vinko je bil edini, ki je pobegnil in si tako rešil življenje ter bil priča strahotnega doživetja.

Gospod predsednik je govoril tudi o narodni enotnosti. Oprostite, enotnosti nikoli ni bilo, pač pa smo si skupno prizadevali, Slovenci doma in po svetu, da smo prišli do samostojne Slovenije. Govoril je tudi o zaupanju in sodelovanju. Zaupanja nisem opazil nikjer. Nekoč sem na sestanku vprašal ambasadorja Ernesta Petriča, kako bo mogoče komuniste spremeniti čez noč v demokrate. O tem ni bilo takrat v Sloveniji nobenega resnega odgovora in ne pogovora. Predsednik je v govoru nadaljeval svojo razlago o političnih in moralnih zmotah. Moje mnenje je, da moralne zmote niso zmote, to so zločini kršitev človekovih pravic. Ali je bil umor Mavsarjevega Stanka zločin ali pomota? Za vse te zločine do danes slovensko sodstvo še ni našlo niti enega krivca, kar je zagotovo edinstven primer v svetovnem pravnem redu. Tudi politične zmote niso bile zmote. Vse je bilo premišljeno in načrtovano, kako doseči cilj zmage za rdečo zvezdo, pod vsakim pogojem, z geslom “žrtve morajo biti”. To niso bile zgodovinske politične in moralne zmote, za vse so odgovorni politiki tistega časa in ne zgodovina.

Žalosti me, da so predsednik in širša javnost spregledali Kočevski rog, Teharje in vsa nezaznamovana grobišča po Sloveniji, ob tem simboličnem pogrebu žrtev Hude jame, kot da ne bi vedeli, zakaj so se tamkaj zbrali. “Ljudje bodo lahko vsaj pokopani, če niso smeli več živeti,” je bilo sporočilo predsednika Republike Slovenije. Ali je to vse, kar država nudi pokojnim in žalujočim? Mogoče ste s tem simboličnim pogrebom želeli pokopati še resnico, ker je izraz brez sočutja, žaljiv in prikrit?! To so bile naše sestre, bratje in otroci, ki so jih komunisti/partizani oropali pravice do življenja! Ali ni to najgroznejši zločin kršitev človekovih pravic? Če bi tisti dan predsednik obsodil komunizem, bi razbremenil narod težav preteklosti. Solze žalosti bi se spremenile v solze veselja in ne bi bilo treba govoriti o spravi, spravo bi doživeli!

“Ne spreminjajmo zgodovine, spreminjajmo prihodnost”
Predsednik nadaljuje in pravi: “Ne spreminjajmo zgodovine, spreminjajmo prihodnost. To je korak naprej.” Vsakdo razume, da zgodovine ne moremo spremeniti, pomembno pa je, da najprej predstavite resnico, objektivno in nepristransko zgodovino slovenskemu narodu, ki doslej še ni v celoti predstavljena. Petindvajset let že pričakujemo povelje za korak naprej, ki je nemogoč – pot je blokirana. Gospod predsednik, Vi ste na položaju, da blokado odpravite z vašim poveljem.

Proti koncu govora nam predsednik svetuje: “Nihče od nas se ne sme počutiti prizadetega v svojih najbolj osebnih občutkih. Tudi glede preteklosti. Glede tega nima nihče pravice obsojati nikogar.” Kar trdite, ne morem sprejeti pod nobenim pogojem. Človek je svobodno bitje, ustvarjen, da ima prosto voljo in razum, da po svoji vesti presoja, kaj je prav in kaj ni. Nihče na svetu nima pravice nikomur zanikati osebne pravice!

Na koncu govora nam predsednik razlaga dolžnosti države in njeno odgovornost, kaj je potrebno, da naredi “našo družbo in našo državo bolj humano, bolj človeško in zrelo”. Tudi to so samo lepe, blažilne in tolažilne besede, ker slovensko državno vodstvo še do danes ni obsodilo komunizma in ni sprejelo pravnega reda evropske zveze. Besedam bi morala slediti dejanja. Naši državni voditelji bi morali obsoditi totalitarni komunizem, policija in sodstvo pa poiskati ter obsoditi zločince in njihove voditelje, ki so odgovorni za najbolj grozne zločine – umore in genocid nad slovenskim narodom.

Kje je država oz. kam jo postavljate, gospod predsednik, ki mora skrbeti za dobrobit družbe in naroda?  Dovolite, da vas spomnim na besede papeža Janeza Pavla II., zdaj svetnika:  “Odkrito priznanje resnice … zaznamuje kulturo naroda” (Centesimus Annus 50).

Človek hrepeni po resnici in jo išče. Končno se strinjam s Kučanom, tudi sam vidim več resnic: Kočevski rog, Teharje, Hudo jamo in nešteto neodkritih grobov. Slovenska zemlja je prepojena s slovensko krvjo. To je ena velika resnica, ki se je slovenska vlada boji in je ne želi videti. Okupatorji so Sloveniji povzročili mnogo škode in zla, za kar so bili že obsojeni. Okupator Slovenije, ki ni bil tujec, bil je komunist/Slovenec, ki je sam sebi povzročil največ gorja in zločinov, svojim rojakom teroristično ogrožal svobodo in osebno prepričanje, pa ni bil obsojen. Ne samo to, narod je razdvojil, spremenil kulturo naroda, zatrl srčno kulturo in narodno zavest. Tega okupatorja slovenska vlada še ni obsodila. Branijo se z vsemi silami in prebrisano ter spretno zagovarjajo svoje stališče. Resnico prikrivajo, jo popačijo, zato da se izognejo priznanju krivic, ki jih je komunizem povzročil slovenskemu narodu. Govorijo o medsebojnem spoštovanju, kar je nespametno, dokler se zagovorniki prejšnjega režima ne sprijaznijo in pobotajo z resnico.

Priznanje resnice je naša rešitev in začetek medsebojnega razumevanja ter spoštovanja. Tako bomo spremenili naš odnos do prihodnosti. Z velikim ponosom bomo rekli, da smo Slovenci, “kot je mati d’jala”. Z navdušenjem bomo gojili narodno zavest in srčno kulturo ter si skupno prizadevali za dobrobit naroda.

Rudi Kolarič, Cleveland, ZDA

 • VERZIFIKATOR

  Preden se oglasi uradni frontni medij, samo tale sicer že znana opomba.

  Slobodan(ka) Vnuk Bebavšek

  RADIO KRIČAČ

  Razkričalo se je vse dvorišče,
  neko dete vpilo na vse kriplje,
  ličnice rdeče in zariple,
  poslušalcev niti za prgišče.

  Dete je hotelo zborovanje,
  da se sliši ga po vsem rajonu,
  pa le sosed se je na balkonu
  mu namrdnil, češ pa takšno stanje.

  Dete, kot da svoj ima oddajnik,
  vpilo je kot radijski kričač,
  kot hreščač pretesnih polnih hlač,
  drlo se: »Poglejte, jaz sem vstajnik!«

  Ni splačálo se nad tem nergati,
  saj poznajo firmo vsi sosedi,
  vlečejo doma pač slabi zgledi,
  treba je samo z otrokom znati.

  Dete generacija je tretja,
  kar je lep, olikan evfemizem,
  da v družini vlada atavizem,
  se razume iz višine dretja.

  Tudi ded je svojčas bil kričač,
  le da se še dobro je zavedal,
  ko zavestno je laži razpredal,
  bil je znan tovariš, gobezdač.

  Drugi rod že ni bil si na jasnem,
  kaj je laž in kaj le polresnica,
  tudi ta je vpil, da je krivica,
  kadar ni bil na programu glasnem.

  Tretji pa ostal je malo dete,
  je po letih sicer že odraslo,
  a plenic nikoli ni preraslo,
  te stvari zares so kot zaklete.

  In zdaj dere se prepolnih hlač
  generacija povsem nevedna,
  lastni zadnjici nadvse zavedna,
  pod imenom Radio Kričač.

  • primsek

   Res je; če ne bi bilo OF, bi nas že zdavnaj razdelili med Oglejsko in Salzburško nadškofijo, Lendavo in okolico bi dobili Madžari in po zgledu terana obmorski del Hrvati. Na Jalti je bilo odločeno,d a noben narod, ki ni imel avtohtonega protinacističnega odpora, ne more dobiti državnosti. Avstrijci so jo dobili zaradi slovenskih partizanov in domačega zelenga kadra, sicer bi Avstrijo razkosali. Če ne bi Slovaka ubila v Pragi Heindricha, Slovaška ne bi bila priključena Češki, temveč razdeljena med sosede. Če ne bi bilo OF, bi bil posel, ki ga danes dela SDS, opravljen že leta 45, ne glede na to, kdo bi zmagal v II SV

   • alojz

    No zdaj boste pa ta posel opravili vi pa brezspolniki pa multikulti.

   • pajot

    Če tvoja mati ne bi nastavila tvojemu očetu,tudi tebe ne bi bilo.

    • centurion

     Sam Bog ve, kakšne vrste moraš mešat, da dobiš
     primerek, vreden njega…
     Garažna komi posla….

     • primsek

      Z Gorenakom Piškotkom se na pasjo vzgojo dobro spoznava, še iz miličarskih časov

   • Viktorh

    …z dodatkom: le zakaj pa je bila zločinska do lastnega naroda, zakaj je na silo izvedla komunistično revolucijo, zakaj je morila še dolgo, dolgo po vojni?

    To je srž problema.

   • sprehajalec

    Imas kaksne vire? Zanimivo, zato so danes Danci brez drzavnosti. Sploh pa Slovenci na Jalti nismo dobili drzavnosti. Zasedli so nas Hercegovci in ostali iz juga.

    • primsek

     Na Jalti so nas zasedli Hercegovci? To je iznoriška zgodovinska resnica!

     • sprehajalec

      Torej si vseeno malo zgodovinsko podkovan. Vsaj kar se tiče knjige Ivana Janeza.
      Slovenija ni dobila na Jalti nobene državnosti. Zasedle so jo partizanske enote iz juga, skupaj z rdečo Armado in Bolgari na Vzhodu.

    • primsek

     Zato so danes Flamci brez državnosti. Ne pa tudi brez neonacijev. Mogoče bi kdo pogledal Avstrijsko državno pogodbo, kdo jamči in kdo je priboril državnost, potem pa poglejte še znameniti 7. člen. To za brihte ne bi smel biti problem, to je samo klik stran

     • sprehajalec

      Jao, pa ti si vse pomešal. Flamci so brez državnosti, ker se niso uprli? Pa ti nimaš treh čistih. Belgija, kot politična tvorba, sestavljena iz Flamcev in Valoncev je od leta 1815 naprej samostojna, njeno samostojnost je pa jamčila Velika Britanija in kršenje te samostojnosti je bil vzrok za vstop Velike Britanije v Prvo svetovno vojno. Britanske čete so pokrivale odsek fronte nasproti in v Belgiji. Tudi danes po pogodbi iz leta 1815 Britanija jamči za Belgijsko samostojnost.

      Hočeš reči, da smo Slovenci dobili samostojnost leta 1945 ker je bil kao upor ali kaj? Kakšna samostojnost pa je bila to, od leta 45 do 91?

     • karlina

      ha ha ha ha ha, ja itak,da nima blage veze o ničemer

 • andreas82

  Partizanskim spomenikom ni videti konca;)! Poznam družino, slabo situirano, so dovolili, da jim postavijo sramotni spomenik, naj to razume kdor more. Partizanščina kot taka nima mesta med Slovenci, smo vendar Evropejci, s krščansko kulturo. Bo treba narod menjat??

  • primsek

   Ne, Cerkev. Za razliko od Poljske, Francije in podobnih držav sta se samo Cerkev v Ljubljanski pokrajini pod Rožmanom in na Hrvaškem odločili za kolaboracijo. Že na Štajerskem in Primorskem tega ni bilo, tam niti pod fašizmom, Čedermacev in provokativnih cerkvenih poslikav, tistih Toneta Kralja, kolikor hočeš. Zato se morajo ubogi francoski in poljski neonaciji znajti sami, Cerkev jim za razliko od slovenskih ne nudi nobene tolažbe in ideološke opore

   • karlina

    No, samo v vednost-KAPLAN MARTIN ČEDERMAC JE BIL VELIK DOMOLJUBNI SLOVENEC, KI SE JE BORIL ZA SLOVENSKI JEZIK, šele nato duhovnik, če ti ni slučajno jasno.

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ partizanstvo je bilo LAZ, LAZ LAZ

 • Viktorh

  “Osvobodilna fronta se je začela kot zločinska organizacija, utemeljena na nasilju nad nedolžnimi”

  Žal, dodam pa lahko le to: takšna je tudi ostala PO VOJNI in nadaljevala do razpada juge, potem pa nadaljevala s svojimi svinjarijami bolj prikrito, kar še vedno počenja.

  Gospod Rudi Kolarič, tako je to.

  • karlina

   podpis, sama sem tudi trdno prepričana, če ne bi leta 91 postali članica EU, da bi se še kar nadaljevalo pobijanje in zapiranje ljudi, verjemi

   • Caetano

    2003 je Slovenija postala članica EU. 1991 smo se osamosvojili od SFRJ in dobili novo ustavo. Seveda po zaslugi volje večine naroda in tudi zaradi odločnih oseb, ki so vzpostavile novo slov. vojsko, potem ko je CK ZKS skupaj z udbo in KOS razorožil staro republiško TO.

 • Slovenec 33

  Veste ljudje, da nikjer na svetu okupatorji in izdajalci svojega naroda ne spoštujejo nobenih etičnih oziroma moralnih norm in tudi v Sloveniji je tako.

  Nijhov cilj je jasen – ropanje in uničenje avtohtonega življa.

  Morda je bila ideja drugačna ampak rezultati kažejo, da je bila tudi OF je bila izdajalska organizacija pod vodstvom okupatorjev,

  Kar oni razlagajo kot zmago je bilo le nadaljevanje okupacije, ki se je začela 1. 12. 1918. Zato je bilo med vojno pobitih toliko domoljubov in po vojni so počistili z vsem podjetniškim in intelektualnim potencialom (kdor ni ušel je bil ubit).

  Vidite to so pravi izdajalci slovenskega življa in njegovih interesov.

 • Antonius

  Poštenim je dovolj ena resnica, komunisti jih potrebujejo pa več za sprotne potrebe in prilagajanja na novo odkritim resnicam o njihovem početju.
  Najprej so okupirano Slovenijo na velik gobec osvobajali od okupatorja, sedaj pa praznujejo samo še zlagano bitko v Dražgošah in bitke proti domačim domobrancem. O resnicah njihovega morilskega nasilja nad nedolžnimi ljudmi širom Slovenije pa nočejo nič slišati.
  Naj dodam še jaz eno resnico na laž o njihovem razbobnanem zločinu v drugi vojni.
  Po nalogu komunistov je povojni Kardeljev šofer Pepi Stadler v njegovi hiši v Ljubljani umoril bana Natlačena in v posledici izzvana italijanska represalija je spravila ob življenje 24 nedolžnih Ljublančanov.
  Ulico 24-tih talcev so nato preimenovali v Ulico talcev in s posplošitvijo preimenovanja ulice, iz spomina izbrisali vzrok, ki je botroval poimenovanju ulici 24-tih talcev.
  Danes se vsako leto politični potomci povzročiteljev tragedije na veliki pomp ob godbi na pihala s poveličevanjem svojih laži, slavnostno klanjajo pred spomenikom žrtvam, ki so jim botrovali, nikjer pa še vedno ni spomenika njihovi nedolžni umorjeni žrtvi, dr. Marku Natlačenu. Seveda, nasproti si stoječa spomenika, bi Ulico talcev spremenila v Ulico komunističnih morilcev.
  Ja, revolucionarni komunistični morilci potrebujejo veliko prilagodljivih resnic, ena izmed njih živi še danes med nami, sliši pa na ime Kučan. Laže, da je demokrat, naredil je pa vse, da demokracije v Sloveniji ne bi bilo.

  • Kučko pod pručko

   Antonius, danes si pa hud, da si pokazal direktno na Kučana. Še dobro, da nisi omenil Kučkota in njegovo pručko, ha, ha!!!

   • Antonius

    Ne morem si pomagati, sem iz tiste množice na volitvah poraženih, ki verjame v samo eno resnico.

    Sicer pa, ni te videti! A si se pod pručko zataknil, a si v ilegali?!
    Pa ne se na delo zgovarjat, ker dela ima veliko tudi Kučan, pa si časa vendarle toliko prišpara, da kaj za=banega, še za Slovenijo zakulisno postori.
    Saj veš! Skromen poštenjakar z najvišjo skromno penzijo v državi, ki se samo včasih sem in tja, izbrano, a prvovrstno, zlaže.

    • karlina

     Sva ze dva, dragi Antonius

  • karlina

   Točno, sicer pa ima čisto vsaka SLOVENSKA DRUZINA, ki ni bila komunistična, koga v sorodstvu, oz. več sorodnikov, ki so jih pomorili komunisti, oz. so izginili v noči, pa še danes ne vedo, kje, oz. v katero jamo so jih zmetali, ne pokopali, tako ,da dokler bo en sam , samcat sorodnik ziv, toliko časa se bo govorilo o grozotah slovenskih komunistov, kar je hvala Bogu , edino pravilno.

 • Vlado77

  Zgleda , da bomo zadnji ,ki bo s strani vrha države in parlamenta priznala – komunizem je zločinski sistem . Tako je bilo povsod ,kjer je bil ali je še. Ne gre za napake ampak zavestna nesprejemljiva dejanja.Najhuje je , da smo že tako daleč od povojnih pobojev in ti postkomunisti nimajo jajc, da bi priznali , da je bilo vse kar so delali med vojno in po njej vse do osamosvojitve zločinsko. Zraven pa še uničevalo gospodarstvo . Mi se gremo vsegliharstva in nekake obojestranske krivde kar je neumnost

  • karlina

   TOČNO

 • Goran Hvala

  Jst mam doma cist narobe koledarje zgleda…sm mislu da smo nekje 2017…kot kaze smo pa nekje leta 1950…

  • sprehajalec

   Morali bi se leta 1950 to pogovarjati, pa se niso. Temo so prepustili nam, zato se danes pogovarjamo.

   • Goran Hvala

    Jp..ker mi danes vsi tolk vemo o vsem.

    • Steiermark

     Nekateri res vemo, veliko o vsem tem zločinskem delovanju rdečih pošasti, drugi pa ste ostali tam, kjer so vas rdeči fašisti pustili, po dolgoletnem izpiranju možganov, ki so utrpeli nepopravljive posledice….

     • primsek

      Rdeče fašiste vidi ob Tarzanovi Čiti samo iznoriški, ko se pogleda v ogledalo, ne more verjeti, kaj je ratalo iz rdečkarja : fašist. Da bi oboje združil v svoji shizoidni zavesti, si potem priklicuje monstrume in himere iz časov svojega obramboslovja, s katerim je dobil šiptarski doktorat, tam to še štima. Levi fašisti so bili za boljševike socialdemokrati, torej revizionisti, to si je arnautski dohtar edino zapomnil iz časov študija

     • karlina

      RES JE

    • sprehajalec

     Verjemi, da več kot velika večina takrat pri nas. Bilo pa je veliko več očividcev in živih prič, to pa je res.

     Danes je pa prisotno tudi globalno znanje s pomočjo neta, dogodke lahko preverjamo, primerjamo z zapisi v tujini. Danes se ne da več nekoga šopati v glavo, razen če se pusti. Poleg tega naj spomnim, da vojni zločini ne zastarajo, zato je naša dolžnost, da jih razkrivamo…

     • karlina

      Pa tudi , hvala Bogu, kosti prihajajo na plan po čisto celi Sloveniji, tako, da se ne more skriti in tajiti, da ni bilo pomorov in ubojev.

  • centurion

   Na steni zraven koledarja ni termometer.
   Zgolj meri ti tvoj IQ.

   • Goran Hvala

    Centurion…ahhh sej res…zdej sele vidim…hvala za opozorilo…vidis da si lahko cist prijazen…

  • karlina

   Itak, mi smo ze 70 let v istem -komunističnem času, če še nisi opazil

 • montyamp

  DOKLER MURGLOSRBSKA ELITA NE SPREMENI SVOJE BIBLIJE ,
  TAKO DOLGO V SLOVENIJI NE BOMO IMELI
  ———————————- N-O-R-M-A-L-N-O-S-T-I ——————————– .
  http://dajana.blog.siol.net/2013/04/27/deklaracija-ck-kps-16-9-1941-podpisan-boris-kidric/

  • karlina

   TOČNO

 • Aron

  Definicija norosti: Delati vedno znova iste stvari in pričakovati drugačne rezultate (A. Einstein)

  Kdaj bodo NSZjevci spoznali, da so zgubili in vojno in javno mnenje? Politični momentum, ki bi prinašal točke glede druge svetovne vojne je mimo, g. Kolarič je le še eden izmed uporabnih idiotov, ki ga politika izrablja za svoje politične namene. Škoda, sicer deluje kot prijazen gospod.

  • sprehajalec

   Saj temu nihče ne oporeka, da so izgubili vojno. Oporeka se načinu obračuna s poraženci (metanje v brezna, zakopavanje živih), ki je bil edinstven v Europi po vojni. In da se še danes to dejanje slavi.

   • Goran Hvala

    Sprehajalec….prosim pokazi mi vojno na svetu kjer se je ob koncu porazencem medalje talalo…ker resnicno jaz te bukve ne najdem nikjer…

    • sprehajalec

     Ni se talalo medalj, ni se jih pa tudi živih zakopavalo.

     • Goran Hvala

      Se kaj hujsega…pa poglej kaj danes delajo tako oklicani demokrati po svetu..sam mal je treba poklikat…pa ne vem kaj imata skupnega demokracija in komunizem…ocitno veliko..

     • sprehajalec

      Kaj pa hujšega? Postrezi s podatkom. Pokaži kje naj kliknem. Kje danes oklicani demokrati pobijajo vojne ujetnike po končanju sovražnosti? Vietnam? Koreja? Kampučija? Ali misliš morda na ISIL?

      Kaj imata skupnega demokracija in komunizem, očitno ti veš, pa me pouči…

     • Goran Hvala

      Aja sej res..pardon..sem se zmotu…moja napaka…lizike so jim dostavli..sm nasel tud sam sedaj…nimas kaj…vcasih prehitro napisem…

     • sprehajalec

      Kdo komu? Kdo je nastavljal lizike?
      Poslušaj pri nas se rado govori na počez. Vsi so krivi, ali pa Vsi so isti, ali pa tale primer;
      Vsi divjajo skozi mesta z avtom. Postavim tole trditev in takoj jih bo 95% skočilo pokonci, da ni res.

      Naučiti se moramo torej uporabljati Imena in Priimke, če se postavi kakšna trditev. Tega pri nas ni razvitega v zvezi s preteklostjo, niti sedanjostjo. Vsi smo krivi naprimer se sliši rado, za nastalo situacijo v državi. Ali pa Vsi so kradli itd. itd.

      Sedaj vidiš, zakaj je pomembna uporaba imen in priimkov.

     • Goran Hvala

      Seveda, moj je napisan…

     • sprehajalec

      tvoj je umetniški…

     • Goran Hvala

      Vazn da je tvoj kot mora bit.

     • sprehajalec

      “Gorani” so šiptarji, kolikor mi je znano..

     • radames

      Hvala pa primorska zahvala za šiptarsko ime.

     • sprehajalec

      Res, že dolgo nazaj so me podučili sami pripadniki. Prizren pa tam okoli so oni. https://sl.wikipedia.org/wiki/Gorani_(etni%C4%8Dna_skupina)

     • Goran Hvala

      Tako je…hvala je tudi albanjeska…

     • sprehajalec

      Ja, pravilno bi se glasilo Goran Squiptor Faleminderit, Goran Hvala.

     • karlina

      PODPIS

     • Jaka Sraka

      Si pač bebček.

     • Goran Hvala

      Pac nismo vsi tolk pametni kot belagarda..

     • Goran Hvala

      Nimas kaj…tud bebcki mormo zvet da ostali izpadete strasno pametni…

     • karlina

      TOČNO

    • karlina

     Morilo se je samo v komunističnih drzavah, nikjer nisem še zasledila, da bi drzave, ki so bile v 2. svetovni vojni in niso bile komunsitičen, po vojni koga likvidirale, oprosti.

   • Aron

    Kdo konkretno slavi to dejanje? Razen ekstremistov je mnenje zelo enotno, da gre za zlocin. Je pa to bolj odziv na pravokacije neodomobrancev in poskuse relativizacije njihove krivde, kot pa del neke sirse politicne ideje.

    • sprehajalec

     Vsak zločin ima ime in priimek. Tako velja povsod po svetu.

     Pri nas je tendenca ta, da je zločin, vendar brez imena in priimka. Ker gre za kao “revanšizem”.

     • Aron

      Se popolnoma strinjam, posameznikova krivda se dokazuje na sodiscu. Mislil sem na kolektivno krivdo domobranskega gibanja, ta je pa nesporna tudi brez sodisca.

      Podpiram resno sodno preganjanje vojnih in povojnih zlocinov vseh vpletenih strani, cas je da dobijo zlocinci imena in priimke ter dobijo zasluzene kazni. Tudi ce bo potrebno koga aretirati v Argentini ali Ameriki.

     • sprehajalec

      a je pa nesporna tudi brez sodisca.

      Ha, ha, ti bi torej pripisoval krivdo brez sodišč? Nekako znano se mi to zdi. Imaš kakšen sklep, ki obsoja Domobransko Legijo in jo označuje za zločinsko (kar ti sicer nesporno veš, ampak vseeno, kakšen pravni akt?)

      “”””Podpiram resno sodno preganjanje vojnih in povojnih zlocinov vseh
      vpletenih strani, cas je da dobijo zlocinci imena in priimke ter dobijo
      zasluzene kazni. Tudi ce bo potrebno koga aretirati v Argentini ali
      Ameriki.””””

      Se povsem strinjam. Saj spisek osumljencev teh v Ameriki in Argentini obstaja, kolikor jih je bilo. Potem pa pred sodišče z njimi. Tako kot z Rožmanom, kjer je ponovno sojenje pokazalo velike napake v prvem in ga oprostilo obtožb. Torej ta zadeva za Argentince in Američane že poteka, le sodišča so počasna.

      Ne premakne se pa zadeva nikakor v primeru druge strani.

     • karlina

      Aron, ljudi, ki so bili, ali pa celo niso bili belogardisti, so streljali brez SODIŠČ in dokazov in to cele druzine, to je pa GENOCID NAD SLOVENSKIM NARODOM, NAMERNI

     • karlina

      Pri nas imamo imena in priimke , ti ljudje za te svoje zasluge prejemajo BAJNE POKOJNINE , še najbolj sramotno pa je, da ima edino SLOVENIJA, borčevsko organizacijo, v katero se včlanjujejo ze mladi , stari komaj 18 let, da jih naprej zavajajo in jim lazejo, ter govorijo neresnice, ter se trkajo po prsih, zakaj ze.

  • radames

   Lej, dej nehi. Lepo prosim! Tudi domobranci so počenjali zločine. Toda, MNOŽIČNO niso pobijali NIKOLI. Komunisti so po kapitulaciji Italije v septembru in oktobru 1943 pobili okoli 700 pripadnikov vaških straž in slovenskih četnikov (JVvD). To je bilo surovo sporočilo, kaj bodo komunisti počenjali V MIRU. Kakšna vojna je bila 1947, da so skrivnostno pobijali duhovnike, redovne sestre, učitelje, mladoletne sinove tistih, katerih očetje se niso strinjali s komunizmom?
   Lepo prosim, začnite misliti in pridite do spoznanja, da je” komunizemresnično satansko maščevalna in infernalna sila”, kakor je zapisal Kocbek leta 1976 v svojem dnevniku.

   Mi moramo s komunizmom priti na čisto in ga obsoditi. Dokler tega ne storimo, bomo capljali na mestu in nazadnje propadli. To je krucialna zadeva za obstoj naroda. Le tako bo narod ostal ZDRAV!!!

   • karlina

    Še to, domobranci so bili primorani ubijati, ker so jih izzvali partizani, samo zato in tudi zato so ustanavljali vaške straze, pika.

 • montyamp

  Deklaracija CK-KPS, 16.9.1941, podpisan Boris Kidrič
  Strogo zaupno!
  Samo za organizacije partije!
  16.IX.1941
  Deklaracija CK – KPS
  K pozivu KPJ je CK zavzel sledeče stališče:
  CK se zaveda in povdarja da je pri sedanjem političnem položaju napočil čas za izvršenje socialistične revolucije.
  CK se zaveda da je globok prepad med KPS in med liberalci,
  krščanskimi socialisti in ostalimi politično usmerjenimi elementi v
  OF.
  CK se dalje zaveda da se mora na predvečer revolucije prenehati z
  vsako skupnostjo z meščanskimi elementi v OF, ker so to isključno samo
  protirevolucionarci in taki elementi ki so iz koristolubja prodali
  svoje prepričanje, in streme za gospodstvom v novi kapitalistični
  državi in ki nimajo nobenega razumevanja za delovni svet.
  V pravem spoznanju sedanje revolucionarne situacije CK sklene da se
  izvede sledeče nepreklicne ukrepe, ki so potrbni da se zmagovito
  izvede revolucija:
  1.) Vsi voditelji v OF, ki pripadajo kakšni meščanski smeri se morajo likvidirati.
  2.) Vsi veleposestniki, kapitalisti, industrijci in kulaki se morajo likvidirati.
  3.) Vsi voditelji in funkcionarji meščanskih strank, ki niso na delu
  v OF ali pri NOV in kateri ne bodo likvidirani tam, se morajo likvidirati.
  4.) Vse voditelje bele garde se mora likvidirati.
  5.) Vse voditelje plave garde se mora likvidirati.
  6.) Vse SS-ovce in gestapovce se mora likvidirati.
  7.) Vse intelektualce, študente in kavarniške političarje se mora likvidirati.
  8.) Vse duhovnike, ki so se izjavili proti delovstvu se mora likvidirati.
  9.) Vse bivše jugoslovanske oficirje, tudi one ki so pri NOV, se mora zapreti.
  10.) Vse duhovnike se mora zapreti. Cerkve ostanejo zaprte, iste se
  ne sme rušiti. Represalije se sme izvajati samo na drugih cerkvenih posestvih.
  11.) Vsa vojaška odposlanstva kapitalističnih držav, ki se nahajajo
  pri NOV se mora prisiliti da odpotujejo. Vsak daljni razgovor je
  prepovedan.
  12.) Vse osebe, ki se protivijo našemu osvobodilnemu boju se mora že
  sedaj tajno odpeljati in predati NOV. Iste se mora likvidirati samo v
  slučaju ako to situacija ali pa zunanji položaj zahtevata.
  13.) Vsi meščanski časopisi ne smejo izhajati. Radioaparate se mora takoj odvzeti.
  14.) Vsi javni uradi in vse življensko važne ustanove kakor tudi prometna središča se morajo
  takoj zasesti z oddelki NOV.
  15. Vsi ti ukrepi se morajo izvesti na dan, ki bo zato določen.
  16. Vse likvidacije morajo izvršiti posebni oddelki partije.
  Partijske organizacije na terenu in v oddelkih NOV morajo skrbeti za
  najstrožjo tajnost teh navodil.Samo najvažnejši stari člani,
  funkcionarji partije, smejo vedeti za ta navodila; samo ti so določeni
  za določitev krivcev.
  Živela socialistična revolucija!
  Živio Stalin, vodja vsega delovnega ljudstva!
  Za CK – KPS:
  Boris Kidrič

  • radames

   O, še vedno se razmnožuje po netu! Good work!

 • centurion

  Komunistov, kot zločinsko združbo, ki je z zločini proti človeštvu
  nad lastnim narodom niso obsodili in lustrirali za genocid in
  etnično čiščenje med leti 1941-1991 nad slovenskim narodom le v Sloveniji
  na evropskem kontinentu.
  Razlog?
  Komunisti, ki so v Sloveniji z zločinom na oblast, se z oblasti niso
  nikoli umaknili. Še več, utrdili so se v vseh vejah oblasti in
  ekonomske moči.
  Slovencem in domoljubom ostaja še edina možnost, zadnja, to je tista,
  ki se jo od 1990 dalje komunisti z zločincem Kučanom na čelu najbolj
  bojijo-ne lustracija, procesiranje vseh udeleženih v vojne,povojne in
  rabote njihovih gnilih potomcev v samostojni Sloveniji.
  Zato SLOVENCI in DOMOLJUBI
  pojdimo na volitve, zrušimo končno edino komunistično kliko, ki straši
  še v Evropi in procesuirajmo z evropskimi arbitri rdeče bandite!

 • Kučko pod pručko

  Josip Visarijonovič Džugašvili – Stalin

  (malo izven konteksta)

  Na današnji dan leta 1953 je umrl partijski voditelj takratne SSSR in množični morilec Josip Visarijonovič Džugašvili – Stalin.

  Generalni sekretar Centralnega kominetaj komunistične partije SSSR je postal leta 1922, na tem mestu pa je bil vse do svoje smrti. Že v prvih letih diktature je v Gruziji rojeni zločinec s pomočjo notranjega ministra Berije odstranil vse politične nasprotnike, med njimi tudi Trockega. Stalina je po smrti nasledil Nikita Hruščev.

  Po raziskavi nemškega častnika Bild velja Stalin za drugega največjega morilca v zgodovini človeštva. Z najmanj 40 milijoni žrtvami je takoj za kitajskim partijskim voditeljem Mao Ce-Tungom, ki ga prekaša za 10 milijonov. Nekoč opevani predsednik Jugoslavije Jopip Broz Tito velja za desetega največjega morilca, ki ima na vesti vsaj milijon življenj.

  Stalin je velja dolga leta po smrti za negativno osebnost tudi v Sovjetski zvezi, zadnje ankete pa kažejo, da postaja vse bolj populaten in je med vsemi voditelji takoj za Putinom in Leninom. Kot kaže, se ruski ljudje niso kaj dosti naučili iz zgodovine in spet častijo množičnega zločinca.

  Kaj dosti boljše pa ni niti v Sloveniji, saj imajo levaki celo večjo podporo, kot so jo imeli leta 1991!!!

  • centurion

   Hej, Kučko pod pručko, kod se potepaš?
   Te malo pogrešamo že na portalu.
   l.p.
   centurion

   • Kučko pod pručko

    Pozdravljen ti in vsi prijatelji Nove. Tukaj sem. Živ in zdrav. Le malo več sem delal zadnje čase!!!

    • centurion

     No, v tem kratkem času je tvoj mali veliki brat
     kučko murgelski delal v Lj.Polje nabor za nove kadre ter jih
     nekaj fejstbukovih napotil na naš forum komentirat.
     Ne rabiš gledat nickname, dovolj prebrati
     meglo pod njimi.
     Pa dosti zabave ti po delovnih počitnicah želim.

    • karlina

     POZDRAVLJEN, DRAGI DOMOLJUB

   • karlina

    TOČNO

  • radames

   Tistih dni se spomnim. Za vedno mi bo ostal v spominu obisk očetove sestre pri moji mami. V nekem trenutku je teta vprašala mojo mamo, če je že slišala, da je umrl Stalin. Sam sem bil takrat še otrok.

   PS
   Josip Visarijonovič Džugašvili – Stalin. Med soborci imenovan tudi Koba.

  • radames

   Tole sem fotografiral pred kakšnimi 4 ali 5 leti na Blokah. Zdaj je to že izginilo.
   [img]http://shrani.si/f/24/mD/tInGcNK/img9497-1.jpg[/img]

  • karlina

   točno, mimogrede, pot titovim terorjem je umrlo nasilne smrti tudi milijon ljudi, najmanj

 • Fogglof Tunnek

  OF je bla kul, a pustimo to za en trenutek… POZOR POZOR POZOR… ustanovili smo društvo… SEM PONOSEN ANTIJANŠIST… Fsi ljudje dobre volje vabljeni…članarine ni…pa to…

  • Poštenje velja

   Jaz bi ti jo z veseljem placal iz avtomata.

 • montyamp

  Nasledstvo morilcev posejano po slovenski grudi , rezultira rdeči zvezdasti otok sredi dokaj normalne EU .
  Disharmoničnost psiholoških procesov pri morilcih ki pridejo na oblast , posledično spremeni politično konfiguracijo in to zagotovo ne na bolje .
  Morilska nagnjenja izrojenih potomcev polnilcev 700 HUDIH JAM v Sloveniji , se kažejo v izjavah kot :
  ———————- PREMALO SMO JIH ———————– .
  Sama sublimacija iz morije v kleptomanijo poteka pri neuravnovešenih izkrivljencih Stalinovega vajeništva dokaj uspešno , kar poglejte , mladiči komunistične sodrge kradejo kot srake .
  Kakšne nam je KOMINTERNA-NKVD HLAPČEVSTVO našodralo sodnike , o tem ne bom začel , ker ne vem , če bom letos lahko dokončal .
  Murglosrbsko kurćanokracijo bo treba spraviti na nemška sodišča .
  GORJE NARODU , KO PRIDE BLESAVI MORILSKI HLAPEC NA OBLAST .
  STRPNOST MED BANDITI = = = SAMOMOR
  KANDELABRI ČAKAJO .

  • Goran Hvala

   Monty se strinjam…vlede na situacijo in lajanje…kao o prihodnosti lahko recem…premalo so vas…

   • centurion

    Mal gobec rdeči drži.
    IP se da izslediti….
    Praviš premalo?
    No, dobr, da vemo….

    • Goran Hvala

     Cent se te ze bojim…ze pakiram…

     • radames

      Ni se ti treba bati nikogar. Takim kot si ti, božja roka na nenavaden način
      stori uslugo in vas pošlje v pekel.

     • karlina

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • sprehajalec

    Vidiš, do česa pride, če se stvari ne razčistijo in se vojne zločine ne obsodi. Potomci morilcev potem te zločine slavijo.

   • montyamp

    Kri ni voda .
    Saj vem da boli .
    Predstavljati si pa ne znam , nimam komunistov in morilcev v žlahti .
    Saj se mi majčkeno smiliš .
    Veš takšne izjave letijo navadno iz plodov kakšne politkomisarske orgije , kjer se ni vedelo kdo komu , kaj kam …………..

   • radames

    Mnogo likvidatorjev je storilo samomor zaradi okrutnega pobijanja. Naredi nam uslugo in si poženi kuglo v glavo. Lepo prosim!

 • montyamp

  SMRT MURGLOSRBSKEMU FAŠIZMU POD VODSTVOM HALBMADŽARSKEGA ŽVEPLENEGA PRITLIKAVCA

  SVOBODA SLOVENCEM

 • montyamp

  RESNICA O PREDNIKIH SLOVENSKE OBLASTI , BEDA KI JE NAPADLA PODALPSKI SVET

  Na klic kominterne združite se v čete – v boj za svobodo, v boj za Sovjete.

  Rdeče smo fronte bojevniki mi, ker naše je geslo —- SOVJETI SVETA .

  Iz ruskih step VELIKI STALIN kliče zmagovito, z naših se gora odziva mu TOVARIŠ TITO .

  Naglo pokradene puške smo zgrabili in v gozdove z doma šli, ko sovjetski so junaki skupen boj oklicali. Čez gore, polja po svetu naj doni,

  ————SLOVENIJA SVOBODNA SOVJETSKA BODEŠ TI .———–

  BANDA KOMUNIST-FAŠISTIČNA .

 • sprehajalec

  Treba je začeti ločevati “odpor”. Ker vsak odpor ni isti kot radi slišimo in se odpor primerja z drugimi odpori. Europa je ločevala takrat vsaj dve vrsti odporov;

  Odpor meščanskih strank in vlad v izgnanstvu – koordinirala ga je angleška služba iz Londona, ter ga oskrbovala z orožjem ter agenti. Koncentriran je na obveščevalne dejavnosti ter sabotaže. Je minimalno aktiven, ker se poskusi izogibati represalijam nad civilnim prebivalstvom. Sestoji iz posameznih konspirativnih oboroženih celic, ki se po potrebi lahko združijo. V te vrste odpora spadajo norveški, francoski, grški, jugoslovanska vojska v domovini, tigr, poljska Armija Krajowa (ki se je dvignila šele, ko so bili Sovjeti na drugi strani mesta).

  Odpor komunističnih partij, t.i. Partizani – dvignjen in koordiniran je iz Moskve, deluje ne glede na civilne žrtve, osnovna naloga je pomagati v boju Rdeče armade proti Nemcem, ter morebitni poskus prevzema oblasti po zmagi rdeče Armade. Civilne žrtve so dobrodošle, saj okupatorjeve represalije povzročijo bežanje in skrivanje pred njimi. Prvenstveni cilj je zmaga Rdeče Armade ter prevzem oblasti po porazu Nemcev. Ostale odporniške skupine (zgoraj) so smatrani kot tekmeci v tem boju za oblast, zato se zapletejo z njimi v državljansko vojno. Partizane poznamo v Grčiji EAM, (kjer se zapletejo po odhodu Nemcev v državljansko vojno za prevzem oblasti z Angleži, skupaj z Grki, njihovimi nasprotniki. Stalin in Tito jih pustita na cedilu in izgubijo. Torej scenarij, ki se je pričakoval tudi pri nas. le da Angleži potem niso prišli). Garibaldinci v Italiji pod vodstvom Italijanskih komunistov, Francoski partizani, poljska Ljudska Armada pod pokroviteljstvom Stalina, Albanski partizani Enverja Hodže, poleg Jugoslovanskih partizanov.

  Torej Partizani so vedno samo komunisti in pod vodstvom komunistov.

  • Caetano

   Tole bi dodal, da je očitno oddaljenost oz. bližina SZ vplivala na intenzivnost revolucije. Čeprav so npr. tudi v Italiji in Franciji en del partizanskih enot vodili komunisti, nikoli niso šli tako daleč, da bi napadli pripadnike drugih odpor. gibanj, kot je to bilo v Jugoslaviji, Albaniji, Grčiji in na Poljskem. KPJ, ki si je verjetno najbolj utrdila položaj že med vojno in bila najbolj revolucionarna. Zato je tudi izvažala to radikalnost po Balkanu. Po vojni zlasti s podporo grškim komunistom, do leta 1948, že med vojno pa albanskim komunistom. Tako so npr. naročili iz CK KPJ Andriji Mugoši glede nekega patriotskega voditelja odpora v severni Albaniji, da mu je treba izročiti ultimat ali z nami ali pa z Nemci.

   • sprehajalec

    Italija in Francija sta le del zahodnega sveta, torej vrste, ki se ne pobija tako z lahkoto med seboj.

    • Caetano

     No,v redu. Ampak šlo je bolj za strategijo mednarodnega komunizma. Tudi Španija je bil del zahodnega sveta pa kako so tam uničile demokracijo razne skrajno leve milice. Tudi Franco drži. Vendar demokratično izvoljenega in usmerjenega predsednika republike je protiustavno odstavila t.i. Ljudska fronta.

     • sprehajalec

      Vseeno ne bi enačil po krvoločnosti francoskega komunista in slovenskega. Tudi v komunističnem svetu obstaja neka stopnja krvoželjnosti, ki je odvisna od družbene psihe okolja, iz katerega komunist izhaja. Francozi so le narod, zgodaj konstituiran z bogato preteklostjo ter predvsem inštitucijami zgodovinsko razvitimi kamor spada tudi njihov parlament. KP Francije je bila konec koncev tudi parlamentarna stranka. Ogromno pa je odvisno vse skupaj od okolja in navad tega okolja. Iz okolja, navadami tega okolja, tabuji ter načeli tega okolja. Mali Jean bo zato morda zrastel v bolj blagega komunista, Ivan bo prtegnil na gobec in potegnil pištolo, Pol pa bo uporabil kar PVC vrečko. Vse je odvisno, kako okolje ceni svetost življenja, to je moje mnenje.

 • totex39

  Komunistično zavajanje ljudi je kučanistom zelo dobro uspelo, z svojo umazano politično taktiko zavestno uničujejo Slovenijo. Zato bi bil končno že čas, da z izdajalci obračunamo.

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • xtc

  Nekaj velja opomniti komunizem je teroristična in zločinska vera enako socializem s svojimi kolti osebnosti in ostalo rdečo versko ropotijo:
  Treba je vedeti ;da je bila internacionala kot kominterna zločinsko teroristična združba v bistvu kriminalna:
  Seveda se je to že dalo videti v Oktoberski revoluciji in kasneje vŠpaniji;kjer;je Franco praktično po božje rešil državo pred divjanjem rdeče horde internacionale;ki je posiljevala;plenila;pobijala;kradla premožne;samostane in cerkev ;Skratka Španski komunisti podprti z teroristi internabionale so dobesedno terorizirali državo in jo uničeval;čeprav Franco ni bil nobeden angel;pa je državo resnično rešil najhujšega inpropada;v podobni neljubi zagati se je kasneje znašel tudi Pinochet in če nebi ukrepal enako odločno bi levaki uničili obe državi:
  Seveda so “heroji” španske vojne (oz:zločinci);prav herojsko pobegnili iz Španije namesto;da bi se borili do zadnjega;kasneje so vršili zločine in poboje v imenu kominterne in internacionale na drugih bojiščih oz: državah kjer se je vršila krvava komunistična revolucija in nasilno prevzemanje oblasti s strani komunistov:Del internacionale in kominterne je bila tudiOF NAJPREJ BOLJ ZNANA KOTPIF ime so menjali zaradi slepljenja naroda ideje pa obdržali vključno z morilsko zločinsko slo:

 • Antonius

  Spravite se k pameti, pustite provokatorskega Gorana Hvala pri miru. Naj tale Zahvala samemu sebi replicira, če misli, da so njegovi odgovori pametnejši od njegovih za=bavanj.

  • xtc

   Tunnek in še dva patrona z tisoč nicki udbovski plačani provokatorji z zvezami na policiji: ob morebitnih grožnjah njim ali nerodnih zapisih:

 • Krtača17

  Kako pol desni? A kar srbskega kralja nazaj inštaliramo? V Sloveniji spet uvedemo hlapce in dekle? Delo po 12ur na dan za mezdo in streho nad glavo? Delo otrok za preživetje? Cerkvenjaki spet megalomančki s pranjem ovčic. Je to vaša rešitev? Aja zdaj ko smo vas mal h koritu spustil, je itak vedno bolj podobno vsemu naštetemu. Ampak hvala in ne hvala.

  • sprehajalec

   V Sloveniji spet uvedemo hlapce in dekle? Delo po 12ur na dan za mezdo
   in streho nad glavo? Delo otrok za preživetje? Cerkvenjaki spet
   megalomančki s pranjem ovčic. Je to vaša rešitev?

   Tako, kot je še danes naprimer v Belgiji, ki ima monarhijo….

  • učko

   Velika večina mora delati cel dan za preživetje. Dopoldne na šihtu, če ga ima, popoldne pa fušat !!!! Za osnovno preživetje. Razen če si režimska svinja v JU, pol je pa drugače !!!!

   • traktor

    Ja sej on je to. Zato pa ima lahko tak gobec in udriha po vseh ostalih, ki jih guli.

   • karlina

    TOČNO, med tem, ko poslušam upokojence, ki so se upokojili pri 50. letih in so delali v dobro plačanih sluzbah, da zivijo čudovito, hodijo najmanj dvakrat letno v toplice in na morje, nič jim ne manjka, skratka-tisti, ki je imel in ima čudovito plačo in ima ter bo imel tudi lepo pokojnino, tisti, ki imamo , oz. nimamo 1.000 evrov plače, bomo , če bomo sploh kdaj imeli pokojnino, ker bo to drzavo vzel hudič, lahko samo šli pod vlak , ker ne bo ne za ziveti, ne za umreti. Pravijo, da se Slovenci staramo, ni res-starajo se samo tisti, ki so šli mladi v pokoj in imajo dostojno pokojnino. Tisti , ki bomo delali najmanj do 65. leta , oz. garali, sigurno ne bomo nikoli dočakali visoke starosti. Zakaj pa je toliko raka in bolezni med mladimi, koliko ljudi umre ze pred upokojitvijo, oz. še prej, samo zaradi stresa in vsakdanjega spraševanja, če bo druzina prezivela s plačo. ali mu bodo rubili zaradi nekaj sto evrov njegovo trdo z zuljem prigarano hišo in stanovanje. To je prava statistika , ne lazna, ki nam jo servirajo iz statističnega urada, ker jim tako naročijo vladajoči.

  • xtc

   Kaj se razburjaš ruskokomunistično yugofilni hlapček?
   Ja deklam in hlapcem se je pri dobrih gospodarjih dobro godilo nemalokrat so jih oblačili;dajali streho nad glavo;tudi hranili in še včasih je padel kak dinar:
   No pri levakih je drugače resdazaslužiš(mizerijo) komaj plačaš položnice;cene rasejo kar napreje ali pa večine stvari ne moreš kupiti ali pa je zanič kvalitete za hrano pa je treba na fuš skoraj slabše kot pri hlapcih in deklah:No da se ne boš razburjal enako je to pr tvojih inKučanovih rusofilskih kameratih ŠKRABCU;Petriču;Šešoku in ostalih komunistično rusofilskih dušah ;ki danes degradirajo delavce huje kot so kmetje dekle in hlapce:
   No seveda pa še levaki poznajo udarnitvo _prostovoljni mus in gulage;skratka izkoriščanje ljudi obvladajo bolje kot faraoni in graščaki skupaj:

   • karlina

    Točno, vsaka druzina, kjer moz in zena nista zaposlena v drzavni in javni upravi, mora po sluzbi, če le dobi priloznost-delati, da lahko prezivi, oz. plača poloznice in kolikor toliko zivi, ne dobro zivi.

  • slosin

   Krtača, tvoje možgane je pa nekdo fejst skrtaču…

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Mimogrede, Krtača, ti bom še nekaj povedala-čisto vsak še tako zadrgnjen komunist, ko se mu preblizuje zadnja ura, prosi MARIJO ZA POMOČ, veš, se pravi, da v dnu duše ve, da je imel v svoji rodbini krščanske prednike, da ne govorim, koliko komunistov pravi tik pred smrtjo-pokopljite me krščansko, ne , civilno, kot zival, pa si mogoče misliš, da duhovniki rečejo, da človeka ne bodo pokopali, čeprav je prej skoraj celo zivljenje pljuval po cerkvi, ne tega ne bodo nikomur odrekli. Pa še nekaj , vem za ogromno, ogromno primerov, ko se je ljudem, ki so bili med in po vojni likvidatorji, zmešalo do konca, pa verjetno tudi tega nisi vedel, da je bila v Srbiji vojaška bolnica za velike zivine, v kateri so delale izključno in samo SLOVENSKE NUNE, ki so jih nasilno izgnali iz Slovenije, in veš zakaj, samo zato, ker so zaupali samo njim. Tako, da , ti kar veselo pljuvaj po kršanski veri in nas, kristjanih, nekoč, verjemi , ti bo to še kako zal, pa bo prepozno.

 • učko

  Levuharji vsakega, ki ni na njihovi strani, zmerjajo s klerikalci. Pa ja, na svetu so samo “napredni komunajzarji” in “nazadnjaški cerkvenajzarji” !!

 • učko

  Zemlja pa je, glede na spodnje ugotovitve, še vedno ploščata, tako pravijo komunajzarji in cerkvenajzarji !!!!

 • učko

  Kaj bi komunajzarji brez cerkvenajzarjev? Ne bi imeli dežurnega krivca, ki je kriv, da so oni, komunajzarji, taki kriminalci! Bi potem morali izumiti katere druge. Evo, kapitaliste, na primer !!!

  • radames

   Ti, kakšen izraz pa je tole: “cerkvenajzarjev”?
   Ti nisi spodoben Slovenec. Ti si produkt tiste točke programa OF, ki je zahtevala “spremembo slovenskega narodovega karakterja”.

   • učko

    Cerkvenajzarji so najbolj zaslužni za to, da se je folk na začetku 90 odvrnu od sprememb in so spet in še kar naprej podpiral stare sile, ki so zmagovale na volitvah. Tista farša zatohlost, ki se je rinla v vrste pomladnikov je vse sfukala !!!

    • radames

     Sem te že blokiral. Jaz o teh zadevah vem precej več, ti nabijaš zato, ker se mora čez kristjane nabijati. Tako, kakor vseh zadnjih 76 let.
     Tvoj um ni povsem glihen. Ni sicer dostojno, da se bolnika izogiblješ, toda naredil bom izjemo. Tvojega teženja ne bom več bral.
     Zbogom!

     • učko

      Ti si mene blokiral, jest sem te pa na ‘urac nasadu !!!

     • karlina

      podpis

   • karlina

    TOČNO, to je tudi njegovo nespoštovanje SLOVENSKIH PREDNIKOV, kajti do leta 193o so bili v večini vsi SLOVENCI, domoljubni in verni KRISTJANI. Kaj pa on poreče na to, da so pa komunisti. oz njihove stare mame skrivaj vozile otroke krščevati, češ mogoče jim bo pa to kdaj prav prišlo.

 • Krtača17

  Prerekati se z sds-ovimi norci nima smisla, ker sčasoma razlika med pametnim in norcem postane nerazpoznavna.

  • sprehajalec

   Norci se sami izločijo na temle portalu….

   • karlina

    TOČNO

  • karlina

   No, ja, to o norcih, rajši ne bi komentirala, kajne.

 • if

  Rudi Kolarič, Cleveland, ZDA, hvala za jasne misli, za pomensko ustrezne besede.
  ______________________
  Borutu Pahorju, sedanjemu predsdniku RS in predsedniku vlade RS 7. 11. 2008 – 10. 2. 2012.

  Politika Slovenije je preko svojih evroposlancev 2. aprila 2009 v evroparlamentu podprla resolucije o totalitarizmih, ki je izenačila komuniziem, fašizem in nacizem:
  GLASOVALO: 631 evroposlancev, resolucijo JE PODPRLO 554 evropslancev, PROTI jih je bilo 44, VZDRŽANIH je bilo 33.
  Tisti čas ste Borut Pahor, tudi kot član SD, vodili slovensko vlado. Tedaj je SD imela v slovenskem parlamentu 29 sedežev.

  Vsi takratni slovenski evroposlanci so resolucijo podprli:
  Aurelio Juri (SD)
  Mojca Drčar Murko (LDS) in Jelko Kacin (LDS);
  Romana Jordan Cizelj (SDS); Miha Brejc (SDS);
  Ljudmila Novak (NSi); Alojz Peterle (NSi).

  Predsednik Borut Pahor!

  Glede na navedena dejstva, dokaze, se vsakič, ko polagate venec pred kamen z vklesano časovno in vsebinsko OF lažjo na Cesti 27. aprila v LJ umeščate med hinavce, nedemokrate, podpornike zgodovinske laži, komunističnih okupatorjev slovenstva in slovenskega naroda vključujoč sedanji neokomunizem, ki pustoši po samostojni Sloveniji.

  Predsednik Borut Pahor, načeloma prvi mož države, odgovorni ste za opisano stanje države!

  Od vas pričakujem, zahtevam, da s pozicije predsednika države podprete in uveljavite resnico, ki jo je tudi vaša SD podprla v evroparlamentu!

 • althar

  Kaj drugega kot zločinsko organizacijo lahko pričakuješ od zločinske teroristične tolpe, kot je (bila) KPS?

  p.s.
  Vsem, še posebno tistim v 600 odkritih (in x neodkritih) grobiščih vnaprej voščim veselo praznovanje 27. aprila.
  #sarcasm off

  • primsek

   Voščim 25 letnico izbrisa in možnost izvoza Odbora 2014 : na irskem v greznici našli skoraj 800 nepokopanih otrok, pa tudi Marie le Pen bo potrebovala oporo proti groznemu sodstvu, ki ji sodi zaradi zlorabe evropskih sredstev; čeprav evroskeptičarka je izplačevala svojemu varnostniku dodatke, čeprav ta ni videl Bruslja od blizu

   • montyamp

    Križar , kako je že bilo tisto ko je Ropova vlada ignorirala težnje SDS , da se uredi status
    ——— PREBRISANIH IZDAJALCEV ————????
    LAŽ JE NESMRTNA DUŠA KOMUNIZMA .

   • centurion

    Opičnjak, zlezi že enkrat s palme.
    SKORAJ 800 nedolžnih otrok na Irskem nima nobene zveze
    s pomori med in po WW2 v Sloveniji in je stvar irskega pravosodja..
    Opica rdeča neinteligentna, v Sloveniji je
    SKORAJ 800 MORIŠČ z po deset, sto in več tisoč NEDOLŽNIMI
    žrtvami, katerih zločinci se sprehajajo med nami in niso za pomore odgovarjali.
    Bodi še naprej na soncu in uživaj banane z veje nad teboj.

    • karlina

     ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • radames

    Treba je po vsem svetu iskati zločine, da se prikrije ali zmanjša neizmerno zločinstvo jugo/slovenskih komunistov.
    Zaradi teh zločinov je bil slovenski narod ob 6% takratnega prebivalstva. Če komunisti med 2. vojno ne bi tako mešali dreka, bi vojno preživeli z mnogo manj žrtvami. Komunistom človeško življenje NIKOLI ni pomenilo nič.

    • karlina

     TOČNO, pa saj vsi vemo, da so komunisti prav 2. svetovno vojno izrabili za svoje pomore in uboje, vprašanje, če bi to dosegli, če vojne ne bi bilo, mislim,da ne bi in se mi danes ne bi o tem in teh grozodejstvih pogovarjali.

 • Fogglof Tunnek

  OF je bla kul, a pustimo to za en trenutek… POZOR POZOR POZOR… ustanovili smo društvo… SEM PONOSEN ANTIJANŠIST… Fsi ljudje dobre volje vabljeni…članarine ni…pa to…

  • učko

   Ti ne mor’š bit ponosen člouk, k maš majhen lulek, dej no !!!!

 • sprehajalec

  Domobranci niso bili ideološko gibanje, niti ni domobranstvo nobena ideologija, temveč vojaška formacija. Pokaži mi napisano nekje to “domobransko ideologijo”? List papirja mi pokaži, ali pa ti napiši, ki veš, bistvo te ideologije?

  “Kot receno, naj se posameznikom sodi v skladu s pozitivnim pravom,”

  Tale smejko paše kam torej, posmeh pravni državi Sloveniji ali posmeh vsem nam, ki si za pravičnost na tem področju prizdevamo? Nekako v stilu Mačka Matije mi deluje takle posmeh. Kam torej smejko paše?

  “kvizlinskim formacijam generalno pa je ze sodila zgodovina. Se strinjas?”

  Ker manjka znanja iz tega področja, dovoli, da te poučim. Organizacijsko je Domobranska legija spadala pod SS in sicer njen Oboroženi del, Waffen SS takrat imenovan. Tako kot Vlasovci naprimer, Nedičevci, Leibstandarte Adolf Hitler, Totenkopf, Nederlande, Norwegen, Charlemagne, Galizien itd, itd, skupaj blizu milijona mož.

  SS je bil na sojenjih v Nürnbergu spoznan za Zločinsko organizacijo, vendar njen Oboroženi del Waffen SS pa NE. Krivda posameznikov in NE enot se je ugotavljala v sodnih postopkih, sproženim proti njim.

  Zatorej je zgodovina sodila posameznim pripadnikom teh formacij (ki jih imenuješ kvizlinške) ne pa CELOTNIM formacijam. Tukaj te popravljam v

  posameznim pripadnikom kvizlinskim formacijam generalno pa je ze sodila zgodovina – tako drži.

  Pri nas pa ni nihče sodil, kar je edinstven primer na ozemlju Europe. Poleg Hrvaške seveda.

  • Aron

   Iscem pa ne najdem podatka o tem, da naj bi bile vojaske SS formacije oprane vsakrsne odgovornosti za svoje delovanje.

   Se pa strinjam, da je skoda, da se izdajalcem ni sodilo, tako bi to poglavje imeli ze zdavnaj zaprto. Ceprav apologetov izdajalcev verjetno tudi to ne bi ustavilo v njihovem poskusu revansizma.

   • sprehajalec

    Imaš kakšen zapis, da je bila SS vojaška formacija kdaj obsojena za svoje delovanje kot celota? Daj na plano.

    “””Se pa strinjam, da je skoda, da se izdajalcem ni sodilo, tako bi to poglavje imeli ze zdavnaj zaprto. “”

    Mi tega poglavja še odprli nismo. Ni se jim sodilo, temveč se jih je v 95% likvidiralo brez sojenja. Sovjeti so Vlasovce obsodili poveljnika Vlasova in nekaj višjih poveljnikov na smrt (tam je šlo direktno za izdajstvo, ker je bil prestop iz Rdeče Armade v vejo oboroženih sil Rajha, torej prelom prisege) ostale pa poslali na prestajanje kazni v gulag.

    Pri nas ni šlo za prelom prisege in je izdajstvo vprašljivo. Izdajstvo koga? Je kakšen pravni akt s strani Slovenije, oziroma ozemlja sedanje Slovenije, ki grozi z pravnimi sankcijami, v primeru pridružitve oboroženim silam sovražnika? Po kakšnem zakonu bi se jim sodilo? Nima nobene pravne podlage. ker v tem primeru bi se moralo soditi tudi okoli 50.000 mobilizirancem v nemške oborožene sile. Na trhlih nogah so tvoje trditve, oziroma so oblikovane šele v zadnjem času, na osnovi Zakona o Splošni Ljudski obrambi in družbeni samozaščiti iz leta 1974.

    “Izdajalec” je termin, šele kasneje uveden od ene oborožene grupacije, da vsak, ki ni z to grupacijo je izdajalec. Pravno to ne prenese nobene današnje presoje.

   • radames

    No, takoimenovanim “izdajalcem se” je sodilo oktobra 1943 na takioimenovanem Kočevskem procesu. Sodilo se je za proformo, proces je bil stalinistična farsa. Kakim dvanajstim so dosodili smrtno kazen, jih ubili, potem pa so brez sojenja v nekaj dneh pobili še približno 700 Slovencev, ki so jih zajeli na Turjaku in v Grčaricah.

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • if

  Julij 1940, SZ_Kominiterna komunističnim partijam po Evropi: “Sprejemajte naciste prijateljsko, bojkotirajte odporniška gibanja.”
  25. marec, 1941, jugo-slo komunisti ne protestirajo proti pristopu Kraljevinie Jugoslavije k trojenmu paktu.
  27. marec, 1941,
  jugo-slo komunisti niso sodlovali na demonstracijah proti pristopu k trojnemu paktu
  27. marca 1941 v Beogradu, pač pa so skladno z diktatom Komniterne obsodili napad na visoko nemško vojaško osebo in na nemški prometni urad, ki ga
  je vodil član NSDAP), napad nacifašizma na Jugoslavijo 6. aprila 1941 ….

  6. april 1941, nacifašisti napadejo Kraljevino Jgoslavijo, komunisti molčijo.
  27. april 1941, slo-komunisti glavni tvorci PIF-a, oraganizacije anti VB, Francija, ZDA.
  13. maj 1941, v imenu KPJU Tito radigramsko Moskvi: “Odzvali se bomo v slučaju, če boste napadeni.”

  Skladno s komunistično interpretacijo vstaj velja:
  4. julij 19441, splošni poziv CK KPJU k vstaji (bivši Dan borca)
  7. julij 1941, dan vstaje Srbije
  13. julij 1941, dan vstaje Črne gore
  22. julij 1941, dan vstaje Slovenije
  27. julij 1941, dan vstaje Hrvatske in BiH
  11. oktober 1941, dan vstaje Makedonije

  Neokomunizem je posilil samostojno Slovenijoa z dnevom upora proti okupatorju praznujoč na 27. aprila, dan ustanovitve PIF.

  • radames

   Seveda je moral biti prvi srbski narod, ki je vstal. Čeprav je Ravnogorsko gibanje nastalo že pred tem datumom (8.maja 1941)
   Vsa zgodovina se je začela s komunisti. Spelte se, zločinci.

  • sprehajalec

   4. julij 19441, splošni poziv CK KPJU k vstaji (bivši Dan borca)
   7. julij 1941, dan vstaje Srbije – komunist in Španski borec Žikica Jovanović Španac ubije dva žandarja Bogdana Lončarja in Mileta Brankovića v Beli Crkvi. To se smatra za dan ustanka Srbije.

   13. julij 1941, dan vstaje Črne gore

   22. julij 1941, dan vstaje Slovenije – komunist Franc Novak – Očka strelja na žandarja Žnidaršiča pri Šmartnem.

   27. julij 1941, dan vstaje Hrvatske in BiH – Vstajniki Srbi so na ta dan napadli Drvar, ga zavzeli in v vasi Kamenica pobili skoraj vse Hrvate in Muslimane iz tega mesta. Isti dan so vstajniki Srbi v Bosanskem Grahovem pod vodstvom Brane Bogunovića, župnika Jurja Gospodnetića nasadili na raženj in ga spekli.

   11. oktober 1941, dan vstaje Makedonije

   Medtem, ko se je dan vstaje povečini začel z pobijanjem pripadnikov lastnega naroda (Razen v primeru Hrvaške in BIH) in to orožnikov, so pariški orožniki nemoteno opravljali svoje delo do osvoboditve. Nihče jih ni obtožil, niti pomislil ni na kakršnokoli kolaboracijo… Pri nas pa se je trend pobijanja lastnega naroda nadaljeval vsa štiri leta in tudi po koncu vojne.

 • Peter

  Kolk maš že članov, tumpek? Enega, ti, pa nihče več, hihihi, no.
  Irska in izbrisani sta tudi zelo relevantni temi glede na gornji članek…

  Revšna je tole vaše, levosučni, revšna, no…

 • Olga

  “Ne spreminjajmo zgodovine, spreminjajmo prihodnost” pravi Pahor. Toda George Orvell je dejal, da kdor nadzira preteklost, nadzira sedanjost, kdor nadzira sedanjost pa nadzor prihodnost. V tem kontekstu je Pahorjeva izjava še kako povedna (in prozorna). Zato “Spremenimo preteklost, da bo prihodnost Slovenije svetla in brez komunistov”.

  • Peter

   Osvetljevanje zgodovine z do sedaj zamolčane strani ni spreminjanje zgodovine, no.

   • Olga

    “Spremeniti” jo je treba v toliko, da zamenjamo mitologijo z zgodovinsko resnico!

 • VERZIFIKATOR

  PRIMOŽ SE PREPOZNA

  Prepozna se Primož v prispodobi,
  kot da pridigo bi davi slišal,
  rad zdaj neugodje bi utišal,
  brž se razkriči in besno trobi.

  Dejstva trosi vredna agitpropa,
  le da jih iz Moskve ne oddaja,
  kar doma jih sproti prilagaja,
  kot bi delal sneg iz lonca kropa.

  To čebljanje ni kak dadaizem,
  kjer dovoljene so vse figure,
  plešcu kjer se delajo frizure,
  bolj spominja te na atavizem.

  Ata, pravzaprav je bil še dedek,
  takšne trosil je doma pri mizi,
  vsak dan isto, vsak dan kot v reprizi,
  kup laži celo za poobedek.

  Z enim je rafalom vse povedal,
  le številke je skrbno zamólčal,
  v družbi pridno ded navzgor komolčal,
  ni res, da se tega ni zavedal.

  Da prišlo na vsako nemško žrtev
  skoraj sto ubitih je domačih,
  vpil je ded o nekih pomagačih
  in kako je sam bil skoraj mrtev.

  Pred resnico je oči zapiral,
  da njegov je sam poveljnik glavni,
  vedno zlikan, gizdalinsko slavni
  s Stalinom in Hitlerjem paktiral.

  Kar z obema hkrati, kakor cipa,
  ki zaslužka si od dveh obeta,
  z usti sem in tja zato opleta,
  dva ko v posteljo si zvabi tipa.

  Brisal ded je sproti iz spomina,
  brisal sproti dvome, slabe sence,
  upal, da prišlo bo do demence,
  da se ne prenese stvar na sina.

  Vnuka so v kričača si vzgojili,
  naj obnavlja frazni dadaizem,
  rezultat je danes atavizem,
  ker iz rok so vzgojo izpustili.

  Ded je slabovesten bil lažnivec,
  moral se nenehno je lagati,
  saj sicer ne mogel bi zaspati,
  kot noben ne more bojazljivec.

  Se prenesla stvar je še na vnuka,
  fant nemiren je, tesnoba traja,
  in preži, da ne zgodi se vstaja,
  ves prestrašen spod odeje kuka.

  Protirevolucionarna vstaja,
  se boji, da sproži atavizem,
  in zato zateka se v fašizem,
  spremljal ta ga bo do konca, kraja.

  Vse na koncu se trikratno vrača,
  je nekdo ob zgodbi tej pripomnil,
  oh, kako lucidno se je spomnil,
  tretja generacija da plača.

  • karlina

   Verjetno misliš na komentatorja in provokatorja Papez Primoz, ali se motim.

   • VERZIFIKATOR

    Vsakršna podobnost s papeži in Primožem je zgolj naključna. Nekateri so bolj papeški od papežev.

 • radames

  Že leta dolgo pišem, da so se današnje težave Slovenije spočele 26. aprila 1941. Za ta zapis so me na Dnevnikovem fotumu pred leti zablokirali.

  • učko

   Zdej si pa heroj !!!

   • radames

    Ti, a bi ti rad, da te blokiram? Tvoji posti niso ravno zdravi. Tvoj um dela nenavadne krivulje.

    • učko

     Zablokiraj si ti lastno neumnost in domišljavost, pa boš veliko boljši člouk k si zdej !!!!

    • sprehajalec

     To so hekani nicki, radames. Učko deluje drugače zdrav človek…

     • radames

      Hvala za opozorilo.

     • sprehajalec

      Isto se mi zdi se dogaja z tistim pod nickom Viktorh. Enkrat dr. Jenkyl, drugič Mr. Hyde.

    • učko

     Zmol ene 10 očenašev, pol pa si dej glavo v WC školjko in 3 x vodo potegn !!!

  • karlina

   ITAK, da so te, saj zaradi tega imajo NEBORCI BAJNE POKOJNINE IN TO SPOMENIČARSKE.

   • Levicar nikoli!

    Eden vecjih pljunkov v obraz Slovencev je pa penzija Milana Aksentijevica…

 • garfi

  rdečuhi, levuharji in njihovi podporniki so samo simptom človeške pokvarjenosti
  in nasilnosti
  in ker jih neumen folk ne kaznuje niti na volitvah se s tem veča možnost,
  da pride kazen kot velika katastrofa in nasilje
  žal večinoma plačajo-plačamo ceno najmanj pokvarjeni

 • samsara

  Kot so začeli in delovali, bodo slejkoprej tudi končali.
  Drugače sploh ne more biti, vprašanje je le kdaj in kako.

 • samotoje

  Žal je tako, da je vsak poskus postavljanja preteklosti na resnične temelje oz. navajanje dejstev spreminjanje zgodovine. Komunistična revolucija je zgodovino ponižala v svojo deklo in jo obračala, kot je pač kazalo. Kaj sploh praznujemo 27.aprila? Laž in prevaro. Stokrat lahko dokazujemo, da gre za podlo laž, pa nič. Prebivalcem Slovenije (nalašč ne rečem Slovencem) več pomenita prost dan in porcija čevapčičev kot pa resnica.

  • karlina

   Ne vsem, ne vsem, verjemi, meni in moji druzini ne pomeni ta dan nič, absolutno nič, kar nekaj, brez veze, da ne govorim, da mi čevapčiči niso bili nikoli všeč, ker to ni SLOVENSKA HRANA, ki jo spoštujem in z velikim veseljem kuham, tako, kot me je učila moja babica in moja mati, ne bom se izneverila svoji kulturi in to bom podajala naslednikom.

 • karlina

  Dober in zal , še kako zelo resničen članek. Tudi sama to vedno govorim- Ne samo to, narod je razdvojil, spremenil kulturo naroda, zatrl srčno kulturo in narodno zavest. Včasih si mislim res je, hudi časi in revni časi so bili tam davnega leta 1900 in še prej, ampak naši predniki so bili v večini PONOSNI IN DOMOLJUBNI SLOVENCI, ki so še kako zelo, zelo ljubili in spoštovali SLOVENSTVO . Vsakemu bi svetovala, da si prebere knjigo -TRIGLAVSKI KRALJ, ki jo je napisal cenjeni in velik SLOVENEC-Ivan Sivec, pa tudi sicer vse njegove knjige opisujejo takratno zivljenje naših prednikov, tezko, vendar ponosno, da so SLOVENCI !!!!!!

 • Aktivist

  OF ni mogoče enačiti s KP. Brez upora proti nacizmu in fašizmu bi bili navadni luzerji. Kaj pa domobranska kolaboracija pa prisega?

  • Anthon

   Navedi dokumente, iz katerih je razvidno, da je bil v ožjem vodstvu te združbe, ki je o vsem odločalo, kdo drug razen komunističnih kriminalcev. In utemelji, na kakšni osnovi je to vodstvo v času okupacije in vojne sploh SMELO izdajati kakršne koli dokumente in groziti ljudem. Jih je kdo izvolil? Jim je kdo dovolil, da odločajo v imenu drugih? Samo zaradi vojnih razmer so lahko izvajali svoje kriminalne rabote. V miru bi bili v arestu. Ali mar misliš, da vladavina prava med vojno ne deluje?

   Seveda ne boš imel relevantnih odgovorov, prežvečene laži današnjih kvazi zgodovinarskih pismoukov pa za ta forum že davno niso več zanimive.

  • radames

   OF = KP
   OF je vodila KPS. Če se kdo v OF ni strinjal z njimi, so ga pospravili (Aleša Stanovnika, Toneta Tomšiča, Janka Premrla-Vojka…. in še naprej (name it!!!). Na vrsti za kuglo je bil tudi Edvard Kocbek, če ne bi v imenu krščanskih socialistov podpisal Dolomitske izjave.

   Ne provociraj, ker si žleht. Namenoma nočeš poznati resničnih zgodovinskih dogodkov.

   Edit
   Nasvet: ne prepisuj iz osnovnošolskih čitank iz 50. let prejšnjega stoletja!

 • Anton Zor

  Vsa grobišča se ne omenjajo , Čakam pa tudi omembe vredno množično grobišče otrok,žena in starčkov pod PUSTIM GRADOM v RADOVLJICI . tam jih je bilo poklanih več tisoč in tudi čakajo na pokop vrednega človeka.

 • Hribouc

  Perfekten tekst.
  Komentar:
  Vidim, berem, kot, da izgleda, da so Pahor, Dežman in nadškof Zore, srečni, ker se “nekaj dogaja” v zadnjem času in prvih tisoč žrtev iz Hude jame bo, morda, kmalu pokopanih….
  Ne bom komentiral kako je bil izveden “pietetni zgodovinski” pogreb in pokop v Mariboru – je veliko povedanega o tej pocariji !

  Ponovno jim trobim s taveliko trobento : SPET PREVARA ! SPET LAŽ ! SPRENEVEDANJE !

  In jim tulim v nebo : STRAHOTNA KRIVICA NJIM, KI SO BILI DOMA NA DOLENJSKEM IN NOTRANJSKEM, PA JIH PROTI RAZUMU, PROTI OSEBNI FUNDAMENTALNI PIETETNI KULTURI IN PRAVICI, IN STRAŠNO PROTI VOLJI ŽIVIH IN MRTVIH SVOJCEV VOZITE V NESKLADJU Z RAZUMOM
  V ODDALJENI MARIBOR, KJER BODO MORALI POČIVATI , TUDI, V SRAMOTI SKUPAJ Z MORILSKIM USTAŠI. POŠASTNO , g.NADŠKOF ZORE !

  DRUGO IN PRIORITETNO!
  NAŠI POBITI SO NEDOLŽNI. TO MORATE POVEDATI IN JIH OPRATI VSAKE KRIVDE !

  Svojci ne potrebujemo sprave z vašimi, komunajzarskimi ,lopovskimi vatli!
  Mi smo že zdavnaj spravljeni s seboj in z Bogom.
  Sprava bo, ko boste priznali krivdo, prosili za odpuščanje, ko boste imeli čisti dušni interes.
  Nihče vas ne bo nagovarjal, niti prosil, ker ste betonsko slepi, gluhi in butasto trdosrčni.
  KO SE VAM ODTAJAJO VAŠA SRCA, KO SE STREZNIJO VAŠE DUŠE IN SE ZAVEDO ODGOVORNOSTI DO SOČLOVEKA; ZGODOVINE; DOMOVINE IN DO BOGA OČETA, SE PRIGLASITE, DAJTE PROŠNJE NA SVETLO ! Amen.

 • Slovenec 33

  OF je začela kot veleizdajalska organizacija z nalogo omogočiti nadaljevanje okupacije slovenskih dežel.
  To jim je uspelo, ker so po končani vojni po slovenskih deželah spet korakali vojaki z orožjem in govorili tuj jezik.
  Tiste, ki so se temu zoperstavili so enostavno pospravili. Primer je vodstvo organizacije TIGR, ki jo je izdal domačin iz Ribnice in nato za nagrado postal komandir ribniške čete.
  Posledice te veleizdaje pa so v več kot 600 moriščih slovenskih rodoljubov po slovenski zemlji.
  In še danes se ti veleizdajalci kitijo z veleizdajo slovenskega naroda. Poglejte si fotke in si jih zapomnite.
  Pri tem pa jih podpirajo okupatorsko izdajalske veje oblasti, izdajalci slovenskega naroda in topoumni produkti usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma.

 • črnaovca

  Človeško je lažje odpustiti sovražniku kot izdajalcu in slovenski narod je od nekdaj trpel zaradi narodnih izdajalcev

  • garfi

   kwa

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!