fbpx

“Otroci, ki končajo v mlaki krvi, so le vrh ledene gore”

Foto: iStock

“Otroci, ki končajo v mlaki krvi so le vrh ledene gore. Še veliko več jih dnevno konča ‘samo’ v mlakah solz, ker jih je skorumpiran sodno socialni sistem legalno ugrabil njihovi očetom v postopkih ločitev,”  ob smrti 2-letne deklice sporočajo v društvu za otroke, očetovstvo in resnico.

Kot pravijo v društvu Door, je komisija za preprečevanje korupcije že leta 2009 v Načelnem mnenju 164 opozorila, da je ravnanje CSD v obravnavanju ločitev in družinske problematike pogosto diskriminatorno in koruptivno. V tej kartelni korupciji pa sodeluje še sodni sistem in socialna inšpekcija.

V društvu za otroke, očetovstvo in resnico menijo, da ti za svoje nestrokovno delo ne polagajo računov nikomur, znajo pa zanj vedno poiskati krivca. Za zadnji tragični dogodek, ki se je zgodil za stenami stanovanja na Jesenicah direktorica skupnosti CSD Darija Kuzmanič Korva sedaj posredno krivi sosede. “To je skrajno neodgovorno in cinično. Pušča pa, da direktorji CSD sami odstopajo, namesto, da bi krivce iz krivdnih razlogov SCSD odstranil in jih sodno preganjal,” so mnenja v Door.

Psihično nasilje žensk nad moškimi ni urejeno
Kot pravijo očetje v društvu DOOR, obiskov delavcev CSD na domu ali vsaj enakopravnih obravnav, kljub prijavam psihičnega nasilja v družinah s strani mater, praktično ni. Tudi Zakon o preprečevanju nasilja, ki ga vlada sedaj obravnava, je še vedno diskriminatoren, saj v mnogih členih sicer ščiti ženske pred fizičnim nasiljem moških, ne pa tudi moških pred psihičnim nasiljem žensk. Obe obliki nasilja bi morali bit izenačeni, saj so posledice povsem primerljive.

Neenakopravno obravnavani očetje
Razočarani očetje še pravijo, da imajo vse zgodbe skupni imenovalec: “Očetov se ne sliši, očetje so apriorno lažnivci in nasilneži, očetje pripovedujejo in si izmišljujejo zgodbe iz maščevanja do nekdanjih partnerk.” Tako etiketirani očetje že v samem začetku nimajo niti najmanjše možnosti v postopku zgolj ostati enakopraven in enakovreden sogovornik. Vsa opozorila očetov o ogroženosti njihovih otrok se po njihovem mnenju namenoma spregleda na CSD, na Socialni inšpekciji, Policijskih postajah, v šolah in sodiščih.

“Zaverovanost CSD vase in zastarele doktrine, brez usposobljenosti prepoznavanja duševnih bolezni, psihičnih motenj in predvsem vzorcev iz primarnih družin, vodi v Sloveniji iz tragedije v tragedijo. Večina nič manj bolečih tragedij ostaja zaprta v srcih, s pooblastili uradnih struktur strtih očetov,” še ugotavljajo razočarani očetje, ki se počutijo izigrane s strani države.

M. P.