fbpx

[PAPARAC NA BLEDU] Takšen je po nekaj “rundah” Zemljaričev prijatelj Simon Vrhunec: Glasno govorjenje, kriljenje z rokami in ego na kubik

Foto: arhiv Nova24tv

Nekdanjega generalnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, ki so ga potem, ko ga je nadomestil novi direktor, v UKC Ljubljana imenovali za pooblaščenca za informacijsko varnost ter mu radodarno podelili plačo v višini 3.400 evrov mesečno, so ujeli na Bledu, v znanem lokalu pod hotelom Park. Očividec nam je zaupal, da je Vrhuncu, ki je bil tam v družbi neke blondinke, po nekaj rundah alkoholnih pijač ego močno narasel – začel se je glasno hvaliti s svojim delom v UKC Ljubljana, čeprav tam ne dela več, in opletati z rokami, torej dajal je vtis, kot da je snedel vso pamet tega sveta, paparac pa je celo opazil, da sta s to žensko zadnjo rundo spila le na pol. Le kam se jima je mudilo?

Simon Vrhunec je po poročilu mednarodne komisije za strokovni nadzor programa otroške srčne kirurgije za obdobje 2007 – 2014 kot takratni generalni direktor UKC Ljubljana označen za enega od najbolj odgovornih za izvajanje otrokom nevarnega in nesprejemljivega programa s hudimi posledicami, je leta 2015 zapisal spletni portal Siol.net. Ob pravočasnih ukrepih vodstva bi namreč lahko rešili življenja vsaj štirih otrok. Poleg tega je protikorupcijska komisija ugotovila, da je Vrhunec z zloglasnim kirurgom Davidom Mishalyjem iz Izraela podpisoval avtorske pogodbe v nasprotju z zakonodajo in tako Mishalyju omogočil milijonsko plačilo za operacije, čeprav je v UKC Ljubljana operiral brez ustrezne slovenske licence. Prav tako iz časa, ko je bil Vrhunec generalni direktor UKC Ljubljana, izhaja afera o kar petkrat preplačanem vzdrževanju operacijskih miz. Vrhunec sicer vse tovrstne očitke zavrača, od letošnjega 1. julija pa vodi zasebno kliniko – Medicinski center Barsos v Ljubljani.

V zdravstvo na pobudo dr. Kebra, Vrhunec pa s kozarcem v roki
Simona Vrhunca je v zdravstvo “pripeljal” dr. Dušan Keber, ki je znan po uveljavitvi Zakona o omejevanju porabe alkohola oziroma po bolje znanem t. i. Kebrovem zakonu. Ta med drugim določa, da je “prepovedana prodaja alkoholnih pijač med 21. uro in 7. uro naslednjega dne, razen v gostinskih obratih” in da je “v gostinskih obratih prepovedana prodaja žganih pijač od začetka dnevnega obratovalnega časa do 10. ure dopoldan”. Avtor tako ostrega zakona o omejevanju porabe alkohola je ob teh fotografijah, ki jih je posnel naš bralec na Bledu v lokalu Red Devil, zagotovo nekoliko razočaran nad svojim “mentorirancem”.

Foto: arhiv Nova24tv

Vrhunec iskal pozornost ostalih gostov, vendar je ni dobil – poglejte, zakaj!
Avtor teh fotografij, ki se ne želi izpostavljati z imenom in priimkom, hranimo pa ju v uredništvu, nam je zaupal, da je Vrhunca opazil med 19. in 20. uro, torej v večernem času, blejskem lokalu Red Devil, nasproti njega pa je sedela avtorju fotografij neznana, nekoliko starejša ženska s kratkimi svetlimi lasmi. “Vsak od njiju je spil po več rund piva, zadnjo rundo pa samo na pol, in sta šla,” je razkril in dejal, da je Vrhunec govoril kot navit, natančneje: “Govoril je, kot da vse ve in zna, tudi o svojem poslu v UKC Ljubljana. Delal se je nadvse pomembnega, v resnici pa je deloval bolj kot nakladač, samo da bi zbujal pozornost.” Vendar pa je avtor teh fotografij, sicer naš zvesti bralec, prepričan, da je Vrhunec v omenjenem lokalu pozornost z glasnim govorjenjem in razlaganjem o poslih, povezanih z UKC, brcnil v temo, saj želene pozornosti ni dobil, ker “ga skoraj nihče ni prepoznal. Večina gostov je bila Angležev.”

Foto: arhiv Nova24tv

Paparac z Bleda: “Vrhunec je po vsaki rundi bolj krilil z rokami.” Še bolj pa ga je presenetilo, kako hitro sta odhitela iz lokala, kot da bi se jima mudilo naprej na kakšno zabavo ali sestanek …

Beli dvor na Bledu – vila, kjer se srečuje levičarska elita iz Foruma 21 
Bled sicer slovi kot kraj, kjer ni težko srečati samooklicano slovensko levičarsko elito. Ena izmed najbolj zloglasnih vil je Beli dvor Janeza Škrabca, o kateri smo že pisali in poročali, da je Škrabec v njej prirejal divje zabave za svoje levičarske kolege, predvsem vidne člane Foruma 21 in druge politične prijatelje. Prav v času zloglasne zabave so naši viri na Bledu opazili tudi Mateja Narata, nekdanjega člana uprave NLB (ki je bil večkrat ovaden), pa predsednika uprave Zavarovalnice Triglav Andreja Slaparja, sicer sina generala Janeza Slaparja, pa Tomaža Berločnika, ki je dober športni prijatelj ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Neuradno pa naj bi bil namen srečanja vendarle predvsem lobiranje, saj naj bi si Škrabec močno prizadeval, da bi pri Mercatorju dobil skoraj 100 milijonov evrov vreden posel izgradnje novega logističnega centra v ljubljanskem BTC-ju. Srečanja, ki jih v vili Beli dvor organizira Marko Pogorevc, so sicer že stalnica. Tako je bilo pred leti organizirano srečanje, ki sta se ga poleg Ljudmile Novak udeležila tudi Borut Pahor in takratni generalni direktor policije Stanislav Veniger, ki je danes –  kakšno naključje!  zaposlen prav na Zavarovalnici Triglav.

Celoten članek o zabavah v Škrabčevi vili na Bledu si lahko preberete tukaj: Škrabec in Pogorevc sta v blejski vili priredila novo divjo zabavo za levičarsko elito – poglejte, kdaj in za koga!

M. S.