Paparac na Hrvaškem: Rop na otroškem bazenčku! Razkrivamo, kje počitnikujejo politiki z levice in z desnice – ali zakaj Cerarjevi vladi ne bi smeli verjeti, da je domoljubna

Tone Rop ob otroškem bazenu. Foto: Nova24tv

Zagotovo ste se, ko ste ležali na plaži, usvajali slovenske vrhove ali se hladili v kakšnem izmed lokalov, vprašali, ali boste morda srečali kakšnega znanega. Medtem, ko slovenska estrada skoraj brez izjeme dopustuje v državah nekdanje Jugoslavije, tudi večino levičarjev lahko najdemo na hrvaških plažah. Veliko jih ima tam celo svoje nepremičnine. No, toliko o tem, koliko so domoljubni. Zakaj bi se torej Erjavec, Cerar in ostali člani vlade zavzemali za rešitev slovensko-hrvaškega mejnega vprašanja v korist Slovenije, če pa svoj dopust, torej pregovorno lepše dneve, preživljajo pri Hrvatih? Medtem pa slovenska desnica dopust preživlja po čudovitih kotičkih naše prelepe domovine.

Pred vročino (in jeznimi slovenskimi upokojenci, saj ne drži svojih predvolilnih obljub) se Karl Erjavec skriva v vasi Karigador v hrvaški Istri. Medtem ko ga redko slišimo povedati kakšen hvalospev o slovenskem morju ali slovenskih naravnih lepotah na sploh, pa je pred leti nadvse hvalil hrvaško morje kot “najlepše morje na svetu” v hrvaškem mediju Jutarnji list. Tam je tudi priznal, da je kot otrok s starši hodil v Novigrad, hrvaško morje pa ga je tako očaralo, da si je njegova družina nato v Karigadorju kupila vikend. Ste mislili, da bo minister na “stara leta” v Sloveniji? Erjavec je za Jutarnji priznal, da si želi kot “penzjoner” vsaj pol leta preživeti v svojem vikendu, o ostali polovici leta pa Slovenije ni omenil. Sicer pa je še nedolgo nazaj odmevala afera, saj so se pojavile govorice, da je Erjavec na Hrvaškem svoj vikend obnavljal z denarjem od Patrie. Na to je opozoril Matej Tonin, torej, da obnova Erjavčevega vikenda sovpada z nakupom oklepnikov Patria.

Je “Pahorjev” vikend pri Umagu res “koliba”?!
Mainstream mediji o Borutu Pahorju pišejo, da ne dopustuje več v Špini pri Umagu, češ da sta tam predvsem njegova partnerica Tanja Pečar in sin Luka, kar pa je nenavadno. To potem pomeni, da Pahor ne uporablja svojega vikenda, ki ga ima na Hrvaškem? Malo verjetno, če ne že lažniv zapis slovenskih levičarskih medijev, ki želijo Pahorja prikazovati kot patriota. Pahorja so slovenski turisti pri Umagu že večkrat ujeli v svoje “paparaco fotke”, kako teče po tem hrvaškem obmorskem mestecu, tisti, ki so videli njegov vikend, pa ga opisujejo kot “kolibo, ki sploh ni njegova, ampak od njegove soproge. Na vrhu si je omislil celo kakor nekakšen razgledni stolp v dimenzijah približno meter krat meter.”

Foto: YouTube.

Hrvaško obalo pa “ljubi” tudi Milan Kučan. S Štefko sta se v preteklosti večkrat odpravila v Bobovišče na otoku Brač, leta 2012 pa se je naravnost škandalozno odzval na srečanje s slovenskimi turisti, saj jim je pokazal svojo golo belo zadnjico, ko si je kar pred njimi preoblekel bermuda hlače, še pred tem pa jim je rekel: “O, Slovenčki,” je takrat razkrila ena izmed rumenih tabloidnih revij. S tem je tudi metaforično razkril Slovencem, kaj si misli o nas.

Kacin dvosobni apartma zamenjal za vilo na Hrvaškem
Na Hrvaškem si je svojo rezidenco zgradil tudi Jelko Kacin, veleposlanik in stalni predstavnik Slovenije pri NATO. Kacinova družina si je za lokacijo njihove enonadstropne vile izbrala otok Krk, natančneje letovišče Klimno. Tam so sicer pred tem imeli apartma, velik več kot 70 kvadratnih metrov, vendar so ga med gradnjo vile prodajali. Mediji so poročali, da novozgrajena vila stoji na zemljišču, velikem vsaj 1000 kvadratnih metrov, cena parcele pa naj bi bila 150 tisoč evrov.

Tudi ljubljanski župan Zoran Janković se na hrvaški obali počuti kot doma. Lani so ga recimo opazili v Rovinju, kjer si je privoščil teden dni dopusta, na prireditvi, ki jo je vodila Andreja Jernejčič, pa ji je priznal: “Jaz sem vsak dan na dopustu.” Smo opazili, da.

Tone Rop in njegova Melita v Umagu
Na hrvaški obali pa uživa tudi Melita Župevc, nekdanja podpredsednica Jankovićeve Pozitivne Slovenije, s svojim partnerjem Tonetom Ropom. Spomnimo, da je bil Rop poročen gospod s tremi otroci, ko je začel afero s takratno poslansko kolegico. Kmalu po začetku te romance je Župevčeva zanosila in rodila hčerko Pio, Rop pa menda ob porodu sploh ni bil prisoten. Sicer pa so slovenski mediji že večkrat pisali o tem, da namesto, da bi njuna družinska sreča začela cveteti, je začela veneti, saj naj bi bil njen Tone raje kot doma na poslovnih potovanjih. Zdaj se je očitno Melitino nezadovoljstvo nad tem dejstvom poleglo, saj smo jih ujeli, kako je družinica skupaj dopustovala v Umagu v hotelu Sol. Anonimni vir, ki je posnel fotografije, nam je zaupal, da jih je prvič opazil, kako so se skupaj sprehajali ob neki potki pri hotelu, kasneje pa se “utaborili” na ležalnikih ob bazenu. Z njuno hčerkico pa se je nekoliko več ukvarjal Tone, saj, ko je čofotala v bazenčku, z nje ni spustil pogleda.

Nekdanja poslanka Melita Župevc si je kar ob ležalnikih takole preoblekla kopalke. Poleg na ležalniku še Tone Rop in njuna hčerka Pia (foto: arhiv Nova24TV).

Cerarju nudistični kampi na Hrvaškem niso tuji
“Prvi med zadnjimi”, ki bi moral biti svoji četici politikov za zgled in dopustovati v Sloveniji, ker se to za predsednika slovenske vlade spodobi, pa je Miro Cerar. A kaj, ko se njegova hčerka Eva nastavlja (foto objektivom, da ne bo pomote) v Biogradu na Morju, njen slavni očka pa prav tako poleti rad dopustuje pri sosedih Hrvatih. Dokaz za to so občutljive fotografije iz nudističnega kampa Koversada pri mestu Vrsar v Istri, ki so se že nekajkrat pojavile v slovenskih medijih. Še verjamete, da so našteti levičarji domoljubi, za kakršne se izdajajo?

Sinovoma predajata ljubezen do gora
Po drugi strani pa se ravno v času dopustov pokaže, kdo ima zares rad Slovenijo in njene ljudi. Prvak SDS Janez Janša in njegova soproga Urška te vroče dneve preživljata po slovenskih gorah, v katere sta oba zaljubljena. Na njunih twitter profilih smo tako zasledili, da sta se povzpela celo na 2740 metrov visoko Škrlatico, drugo najvišjo goro v Sloveniji, pred tem pa so z njunima sinčkoma Črtomirjem in Jakobom, očitno že pravima pohodnikoma, osvojili Stol in to tudi ovekovečili na fotografiji.

Do najbolj vodnatega slapa v Sloveniji
Slovenske gore obožuje tudi Alenka Jeraj, ena vidnejših oseb v SDS, saj se je s svojo prijateljico, prav tako Alenko, odpravila osvajat slovenske vrhove. Takole nasmejani sta bili, ko sta se podali do slapa Boka pri Bovcu, ki je znan kot najbolj vodnat slap v Sloveniji, skupaj pa sta se udeležili tudi letnega tabora SDS, kjer so odkrivali slovenske naravne lepote.

Foto: Robert Fojkar

Zvečer našla še energijo za odbojko
V Bovcu pa je po “treh dneh in 57 kilometrov hoje” končala poslanka SDS in predsednica preiskovalne komisije, ki preiskuje nakup in prodajo žilnih opornic, Jelka Godec, kjer je zvečer našla še energijo za igranje odbojke.

Foto: Facebook

S kolesom po koroških planinah
Vas zanima, kje najdete Mira Petka, predsednika Odbora za Slovence v zamejstvu in po svetu pri Strokovnem svetu SDS? Nadvse zaveden Korošec najraje kolesari med toplimi poletnimi dnevi po koroških planinah, obožuje pa tudi ostale dele Slovenije, zato ne bodite presenečeni, če ga zagledate na kolesu. Prav tako ga pot zanese na Avstrijsko Koroško.

Foto: Facebook

Med počitnicami pa ne počiva niti Žan Mahnič, poslanec SDS in predsednik parlamentarnega Odbora za obrambo, saj smo ga ujeli na Dolenjskem, kjer je užival v delu v svojem vinogradu. Ravno te dni pa odhaja še na letni tabor SDS, saj si namerava ogledati Krnska jezera in uživati v raftingu.

M. S.