fbpx

[Ekskluzivno] Paparaci v istem lokalu ujeli Kučana in udbaša Roterja, nato pa še generala agresorske JLA Aksentijevića!

Foto: Murglpress

Paparaci so danes v kavarni Opera bar ujeli nekdanjega prvega moža komunistov in sedanje globoke države ter oznovca Zdenka Roterja, nato pa še agresorskega generala JLA Milana Aksentijevića, ki uživa slovensko pokojnino.

Opera bar v središču Ljubljane je očitno postal zbirališče za nekdanje partijske funkcionarje, saj so se tam v enem dnevu zvrstili kar trije. Ob deveti uri zjutraj sta v najbolj oddaljen kot sobe prišla sedet Milan Kučan ter Zdenko Roter. Prav slednji je v svojem knjižnem delu Padle maske opisal, kako so na takšnih sestankih po gostilnah in lokalih nastavljali predsednike države in vlad. Ko so “ustoličili” Danila Türka, sta bila poleg še Spomenka in Tine Hribar.

Kučan in Roter sta nato eno uro pozneje odšla vsak v svojo smer.

Fotografija osebe Rok Kleindienst.

Fotografija osebe Rok Kleindienst.

Fotografija osebe Rok Kleindienst.

General agresorske JLA pije kavo v državi, ki nikoli ni bila njegova intimna opcija
Ob pol dvanajstih so se strici iz ozadja zamenjali. V isti lokal je prišel JLA general Milan Aksentijević, ki je 40 let živel v Sloveniji, a je vseeno nastopal proti osamosvojitvi slovenske države in celo sodeloval pri agresiji. Nesposobnemu tožilstvu v šestih letih ni uspelo najti dovolj dokazov in Aksentijević sedaj svobodno pije kavo v državi, ki ni bila nikoli njegova intimna opcija – kot tudi Kučanova ne. Še več, Aksentijević prejema slovensko pokojnino.

Fotografija osebe Rok Kleindienst.

Poletna Križanič in Počivalšek
“Tik pred kandidaturo za ‘gospodarskega ministranta’ še posvet in navodila nadrejenega …” se je glasil komentar pod fotografijo nekdanjega in bodočega ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška in nekdanjega finančnega ministra Pahorjeve vlade Franca Križaniča. Slednji je v svojem triletnem mandatu državo rekordno zadolžil in podaljšal trajanje gospodarske in finančne krize, zato upamo, da Počivalšek ni resno jemal njegovih nasvetov. Fotografija je nastala 27. julija.

Fotografija osebe Rok Kleindienst.

C. Š.