fbpx

Papež Frančišek: “Želim opogumiti Slovence, da ohranite družino kot osnovno celico družbe.”

Papež Frančišek (foto: epa).

Papež Frančišek je ob različnih priložnostih že večkrat poudaril, da je potrebno ohraniti zakonsko zvezo moža in žene, tokrat pa se je še osebno izrecno obrnil na Slovence in Slovenke, ki jim polaga na srce, naj “ohranijo družino kot osnovno celico družbe”.

»Prisrčno pozdravljam romarje iz Slovenije. Celotni Cerkvi v Sloveniji prinesite mojo hvaležnost za njeno prizadevanje v dobrobit družine. Želim opogumiti vse Slovence, še posebno tiste, ki imajo javno odgovornost, da ohranite družino kot osnovno celico družbe.«

Tako je papež Frančišek nagovoril slovenske romarje, navzoče na Trgu sv. Petra, kakor tudi celotno Cerkev v Sloveniji med splošno avdienco, poročata Slovenska škofovska konferenca (SŠK) in Radio Vatikan.

Na prvi dan predčasnega glasovanje je glasovalo enkrat več volivcev kot pred 3 leti
Prvi dan predčasnega glasovanja na referendumu o noveli Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih se je glasovanja udeležilo 6514 volivk in volivcev. Na referendumu o družinskem zakoniku leta 2012 pa je prvi dan predčasno glasovalo 3735 volivcev, so danes sporočili z Državne volilne komisije.

Predčasno glasovanje na referendumu o noveli zakona o zakonski zvezi, ki bo sicer v nedeljo, se je začelo včeraj in bo potekalo do vključno četrtka. Predčasno je mogoče glasovati od 7. do 19. ure na sedežih okrajnih volilnih komisij ter na tistih upravnih enotah, kjer okrajne volilne komisije sicer nimajo sedeža, to so Cerknica, Dravograd in Metlika.

V. V., STA