Pavel Rupar odprl srce svoji pokojni mami in ji zapisal ganljivo sporočilo …

“Joj, kako te pogrešam! V molitvi zate in ata se začenja moj dan. Prosim te, pazi na nas, prosi Gospoda, ki ga gledaš, naj bo milosten z mojimi, ki jih imam rad! In naj me s tabo vodi po pošteni poti, umiri mojo jezico in mi pokloni mirno jesen življenja…”, je ganljivo sporočilo svoji pokojni mami na Facebooku zapisal slovenski politik Pavel Rupar, nekdanji župan in aktualni občinski svetnik občine Tržič.

Na družbenem omrežju Facebook ste danes, 19. septembra 2019, zjutraj lahko zasledili objavo Pavla Ruparja, ki je objavil ganljivo sporočilo svoji pokojni mami Ivi, v katerem izraža svoje misli, občutke, sožalje in počutje. Objava je dobila veliko reakcij, všečkov, komentarjev in sožalj.

Zapisal pa je takole:
Noč se je poslovila …
“Veš mami, vse se je uredilo! Tako kot poje tista pesem: ‘Kaj vam nisem rekel, da bo vse prišlo na svoje mesto …’ Žiga je super športnik, priden, Anže se pridno uči in veš, mutirati je začel … Mali angelček Lenart raste, je srček, da ga mu ni para! Z Bebo se res dobro razumeva, še nikoli tako. Rad jo imam! Urška in Matic sta zlata otroka, ponosen sem nanju in na njuna sopotnika … Mami, res sem srečen! Še paradižnik je obilno rodil, solata je moj ponos. Gre mi, nič mi ne manjka, imava za sproti za hrano, obleko, še na izlete se peljeva, več ne potrebujem … Reci Bogu, da sem mu hvaležen za spoznanja in pravo pot, za katero mi je dal še eno priložnost! Srečen sem … Le ti, moja draga mami, ti mi manjkaš …

Velikokrat te vidim, ko zaprem oči.. Ko prideš k meni v sanjah, nenapovedano, a vedno nasmejana, lepa, ljubeča … Moja Ivi! Joj, kako te pogrešam! V molitvi zate in ata se začenja moj dan. Prosim te, pazi na nas, prosi Gospoda, ki ga gledaš, naj bo milosten z mojimi, ki jih imam rad! In naj me s tabo vodi po pošteni poti, umiri mojo jezico in mi pokloni mirno jesen življenja … Daj mi roko, mama moja, pelji me naprej in vsaj v sanjah me pobožaj, kot si me nekoč … Nežno, z objemom in poljubom! Mirno spi, uživaj nebeško slavo in pozdravi vse, ki nas čakate! Tako mi manjkaš, tako zelo rad te imam, moja mama Ivi! “

Eva Poljanc

 • SIMON ROZIC

  Mama bi mu takole svetovala: “dragi moj sin, prosim, pazi nase in na svoje, druge
  pa raje pusti pri miru, ker ti ne želijo nič dobrega! Rada te imam!”

 • Antonius

  Ja, takole se odhajajoči poslovimo in spremenimo. Najprej v hvaležen in ljubeč spomin, potem se pa z dodanimi desetletji počasi zgubimo v pozabi.
  Na Žalah? Večina nekoč ljubljenih, a danes nič več spominjanih.
  Sonček je vsem, na zemlji pozabljenim, večna luč, ki jih vsak dan obišče, se jih spominja in jih nikoli ne pozabi.
  Pavel, hvala, ker si bil za trenutek, na lep način, za nas intimno javen.

 • janko

  In naši pokojni nas ne pozabijo. Spremljajo nas, pazijo na nas in nam pomagajo – tudi desetletja, ko mi ne mislimo več na njih…

 • Inkvizitor desnice

  Rupar: “Poslanki Širca in Potrata izjavljata take grdobije na račun tistih, ki drugače mislijo, da bi jim odredil obvezno zakonski pregled mednožja, da bi ugotovil, katerega spola sploh sta.”

  A Rupar ve kaj je imela njegova mati med nogami? Jajc verjetno ne…tudi gnida Rupar jih nima. Samo gobec ga je, tudi sedaj ko se kao pogovarja s pokojno mamo. Prosim vas lepo !!!

  • JANEZ GUS

   Vidim da si zapriseženi zločinski rdečuh.Stari so ti bili sigurno tolovaji na Jelovici ali na Pokljuki.Kaj si ti za ena NE UPORABNA GNIDA.

  • Aresnica

   Beda od človeka, če si sploh ……
   _________
   Lep pozdrav

   • von Rhein

    To ni gost,je navaden vsiljivec,zabit izrodek z možgansko kapaciteto enoceličarja.

 • Inkvizitor desnice

  Pavel Rupar je nekoč povedal…seveda je lagal… da je vajen podtikanj, zarot in izsiljevanj, ki so usmerjena zoper njegovo pokončno držo: njegov avto so neznanci parkirali na prostoru za invalide. V stanovanje (za katerega sploh ni vedel, da je njegovo, zato ga tudi ni mogel prijaviti Kosovi komisiji) so mu podtaknili novinarko, ki se je izdajala za podnajemnico in ga je prisilila v intimne odnose. Taisto novinarko so mu nato podtaknili še enkrat in to prav v trenutku, ko je iz stanovanja odganjal muhe, tako je njegova roka po nesreči pristala na novinarkinem licu. Iz konteksta so iztrgali njegove iskrene pohvale slovenskim novinarjem in jih prikazali kot grožnje. Nizkonakladni slovenski tednik ga je razgaljenega postavil ob pomanjkljivo oblečeno Polonco Dobrajc, kar mu je povzročilo silovite duševne bolečine. Toda Rupar ostaja optimističen, saj v svojem širokem srcu, kjer je dovolj prostora za vse poštene volivce, iskreno čuti, kako ga ljudje in mesto Tržič potrebujejo. Njega, ki bi lahko izkopal Tržič iz dolgov, omogočil boljše življenje v občini, vrnil mir, delo, plače in slogo ljudem v mestu Tržič.

  • JANEZ GUS

   Mama ti bi lahko bila inkvizetor,brez šlode pradajzar zločinski.

 • Inkvizitor desnice

  Izvedeli smo tudi, da so bile z neizvolitvijo Pavleta Ruparja še posebej prikrajšane Tržičanke. Pavel jim je kot socialno izjemno čuteč županski kandidat v predvolilnem programu namenil posebno pozornost in stroške, ki bi nastali pri pregledih njihovih mednožij, velikodušno prevalil na občinski proračun, samske ženske, ki si želijo oploditve, pa bi bile tudi v naprej upravičene do popolnoma brezplačnega šilca sperme.

  • šrauf

   Rupar se vam je udbašem najbolj zameril,ker javno razgalil (ga je celo posnel) poskus podkupovanja globoke države, ko so ga hoteli pridobiti, da bi prestopil v LDS.

   No ,potem ste udbaške gnide našle gnilo jajce v osebi I. Pucka. Predvidevam, da si ta njegov “greh” namerno pozabil. Drnovšek se mi je takrat ,kot oseba zavedno zasral.

 • 123

  Pavel, čestitam na iskrenosti.

 • ZatonMesecnikov

  Bodimo objektivni. Pavel je bil od začetka zraven in imel je vsaj nekaj možnosti, da slovenski voz pomaga zapeljati v pravo smer. Energijo in čas je pa izgleda porabil za preganjanje bab….

 • Sandokan Sandokan

  ne samo mati, tudi oče…starši…začnemo jih razumeti šele nekje po svojem 30 letu dalje…ko pa zapustijo ta svet pa resnično spoznamo, kaj so nam pomenili, kako so se trudili za nas. nikoli nas ne zapustijo, tudi ko umrejo. imejmo radi starše dokler so še živi. spoštujmo jih za vse kar so nam nudili.ta odnos prenašajmo na svoje otroke…

 • Rožle

  Admin globoko si nas razočaral .. prehitro smo te pohvalili
  Pusti svojo tel.št. v uredništviu ..
  te bomo obveščali.. kdo, kje in kdaj so pravi nepridipravi na portalu ..
  ..

  • Anton Zgaga

   21 člankov in niti pod enim ni prebita meja 100 komentarjev. Ni več nepridipravov ali portalu jenja sapa?

   • Rožle

    Poglej si malo nižje ..
    in čigav si ti ..???

    • Anton Zgaga

     Kaj? A inkvizitor? Včasih smo prebijali 1000. Med tistimi je moja malenkost.

     • Rožle

      Je že mimo ..

     • Vera

      Očitno si mestni človek,ker niti tega ne veš,da je trgatev,jesenska spravila itd. , zato zdravi ljudje ne čepijo doma. Politika se je večini priskutila,zato jih iz tega razloga mnogih ni več na spletu. Ta Ruparjeva izpoved, je prijetna izpoved,čeprav sem dobila solzne oči,ker sem svoje starše ,brate in sestro izgubila mnogo prezgodaj.Tudi jaz molim vsako jutro in zvečer ,za vse ,ki sem jih imela rada ,jih spoštovala,jih ljubila. Staršema bi tudi lahko rekla,da so moji otroci v redu,samo za minimalno plačo preveč garajo,kar ni prav .

     • Anton Zgaga

      Cmerava Vera, naključno izbrani jesenski prispevki na portalu Nova v letih 2015, 2016, 2017 in 2018:

      S terena: v Brežicah zgorelo 27 šotorov, migranti delali selfije, poškodovani dve prostovoljki

      21. 10. 2015, 7:26 – 658 komentarjev
      ——–

      Preroške besede Janeza Janše: “Zdaj se začenja naš čas”

      19. 9. 2016, 5:00 – 484 komentarjev
      ——-
      Poglejte, kako je Luka Dončić utišal Srbe, ki bi si ga radi vzeli kar za svojega: “Ponosen sem, da sem Slovenec!”

      17. 9. 2017, 4:00 – 663 komentarjev
      ———
      Hrvati v seriji razkrili, kako je diktator Tito pred smrtjo prejel zakrament bolniškega maziljenja s strani ljubljanskega nadškofa

      18. 9. 2018, 11:13 – 937 komentarjev

 • von Rhein

  Menim,da je to preveč osebna zadeva,ki je ne gre ponujati javnosti v obdelavo.

  • Rožle

   Se strinjam ..