fbpx

Pavle Ravnohrib: ”Prekinitev sodelovanja nam je bila vsiljena s strani uredništva RTV”

Foto: STA

Pred nekaj tedni je javnost razburkala odločitev, da se legendarni voditelj Malih sivih celic Pavle Ravnohrib poslavlja z malih ekranov. Sedaj je jasno, zakaj – prekinitev sodelovanja mu je vsililo uredništvo oddaje. ”Avtorji kviza Male sive celice se distanciramo od vsega, kar bo pod tem imenom nastalo v po omenjenem datumu,” so jasni. 

Že takoj po prekinitvi sodelovanja so se pričele širiti govorice, da naj bi Ravnohriba z nacionalke odstranili zaradi njegovih ”motečih nazorov”, saj je konec lanskega leta posodil glas v filmu v podporo tradicionalni družini.

Takrat se je RTV branila z izgovorom, da je njegov odhod povezan s prenovo koncepta oddaje, ki bi pod istim imenom otrokom ponudila sodobno, privlačno televizijsko oddajo, ki bo nadgrajena s prncipi sodobnega učenja po vzoru podobnih oddaj v Evropi.

Nova oddaja bo bolj spominjala na resničnostni šov kot pa na kviz za otroke
Ustvarjalci prave verzije Malih sivih celic pa temu ostro nasprotujejo. V izjavi za javnost so ustvarjalci oddaje Pavle Ravnohrib, Darko Hederih in Marjan Škvorc dejali, da je bilo prenehanje sodelovanja vsiljeno s strani uredništva, ”ki želi grobo poseči v uspešen avtorski koncept oddaje z vnašanjem iger, ki bo po tujih vzorih bolj spominjala na resničnostni šov in igre brez meja kot pa na kviz za otroke.” 

Zapisali so, da imajo ustvarjalci še veliko idej, volje in zagona za delo, a jim je način komunikacije v zadnjem letu, po odstranitvi režiserja in urednika Njegoše Maravića, tuj. ”Na tak način preprosto ne moremo sodelovati,” so jasni ustvarjalci oddaje.

M. G.