fbpx

Pavle Ravnohrib se poslavlja, nacionalka ga je odslovila zaradi …

Foto: STA

Pavle Ravnohrib zapušča Male sive celice. Prvi mož večkrat nagrajenega kviza za otroke se bo neuradno moral posloviti zaradi svojih “motečih nazorov”. Uradna verzija RTV Slovenije je seveda popolnoma drugačna: Otrokom želimo ponuditi sodobno in privlačno televizijsko oddajo.

Sodeč po virih Domovine naj bi bil resnični razlog za odstranitev Ravnohriba v njegovih “motečih nazorih” oziroma aktivnem izražanju le-teh, kot je, denimo, posoja glasu filmu v podporo tradicionalni družini pred decembrskim referendumom o zakonski zvezi.

Vodstvo RTV Slovenija je v javni obrazložitvi zapisalo, da želijo otrokom ponuditi sodobno in privlačno televizijsko oddajo, ki bo obdržala svoje znamenito ime Male sive celice v novi vsebinski in vizualni podobi, poroča portal.

Prihajajo nove Male sive celice
“Nove Male sive celice bodo ohranile nekaj elementov starega formata oddaje, nadgrajenega s principi sodobnega učenja, ki zajemajo učenje z uporabo več čutil (senzorno učenje) pa tudi funkcionalno učenje,” navajajo in dodajajo, da so pri prenovi sodelovali s strokovnjaki s Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem in Laboratorijem za vsebinske analize otroških oddaj. Proučili so tudi podobne oddaje v Evropi in svetu, upoštevali pa so tudi želje mladih gledalcev.

Nacionalka se Ravnohribu sicer zahvaljuje
V sporočilu za javnost se Televizija Slovenija Pavletu Ravnohribu “z velikim spoštovanjem zahvaljuje za kvalitetno in požrtvovalno delo z otroki ter profesionalno vodenje oddaje,” ter poudarja, da je bil zadnji dve desetletji zaščitni obraz kviza.

Izredno priljubljeno mladinsko oddajo bo v novi preobleki z drugim voditeljem mogoče spremljati od oktobra naprej, še navaja Domovina.

N. K.