fbpx

Peter Sušnik: Levičarji so razvajeni privilegiranci

Predsednik Nove slovenske zaveze Peter Sušnik (Foto: STA).

“Nismo še preživeli mitologije in mitoloških razlag naše preteklosti. Tako je, da imamo stereotipne predstave o določenih pojmih iz slovenske zgodovine. Tako, recimo, so vaški stražarji, domobranci in vse, kar ne bi dišalo po partiji, predstavljeni enoznačno, kot nekaj slabega. Vse, kar je bilo partizanskega – narodno osvobodilna borba in podobne čudne stvari -, pa je predstavljeno zelo pozitivno,” meni Peter Sušnik, predsednik društva Nova slovenska zaveza.

Nova slovenska zaveza je društvo, ki letos praznuje petindvajset let delovanja. Predsednik Peter Sušnik je zadovoljen, da so lahko takrat navkljub nasprotovanju borcev in “družbeno-političnih delavcev” ustanovili društvo, ki ima drugačen pogled na tako imenovano uradno zgodovino ter nasprotuje komunističnim mitom.

“Društvo je zaživelo kot veteranska organizacija tistih, ki so preživeli revolucijo, kot društvo, ki se spominja svojih pokojnih, ki jih je bilo več deset tisoč po Sloveniji, in tistih, ki želimo, da se protikomunistično plat zgodovine dodatno obelodani in predstavi novejšim rodovom,” je povedal Sušnik o Novi slovenski zavezi.

“Revolucijo se ščiti, dokler je totalitarna oblast”
Sušnik je prepričan, da je šlo v primeru narodno osvobodilne borbe za komunistično revolucijo. Meni, da je bila pri nas revolucija skrbno zavita v plašč osvobodilnega boja, a vendar je državna represija ohranjala pridobitve revolucije skozi obdobje Jugoslavije.

“Totalitarna oblast ima pod seboj represivni aparat, ki ščiti pridobitve revolucije in jo ohranja. Nekoč se je to zagotavljalo s političnim terorjem oziroma politično policijo, ki je ovajala vse počez, kar je dišalo po kontrarevoluciji, danes pa je vse zavito v sovražni govor in politično korektnost. Diši pa vse skupaj zelo po tem, kar smo nekoč imeli kot enoumje,” meni Sušnik.

Slovenska zaveza je ponudila roko OF
Sušnik je povedal, da je originalna Slovenska zaveza v letu 1944 ponudila roko sodelovanja osvobodilni fronti in komunistom, ker se je zavedala, da je bistvo za preživetje naroda enoten odpor proti okupatorju, ki bi temeljil na racionalni presoji, čim manj žrtvah in strogem zavezništvu z zahodnimi zavezniki. Komunistična partija je ta predlog v letu 1944 zavrnila in pod nobenim pogojem ni bila pripravljena na kompromis, ki bi jo po vojni zavezoval k čemur koli.

Foto: Nova24tv

Foto: Nova24tv

“Nova levica  – gre za skupek posameznikov, ki so precejšnji razvajenci”
Glede Nove levice (tudi Združene levice) je Sušnik prepričan, da gre za posameznike, ki so razvajeni, ki v osebnem življenju nimajo razlogov za pritoževanje, so iz privilegiranih krogov in družin in imajo vse, kar se jim zahoče.

“In njihova borba je, da bi se nadaljevalo lagodno življenje na državnih jaslih in ne v dobrobit delavskega razreda. V tem delu imajo bistvene probleme nagovoriti kogarkoli v slovenskem volilnem bazenu. Razen simpatizerjev, ki vidijo svojo edino možnost preživetja na državnih jaslih, mislim, da bi težko za seboj potegnili neko množično gibanje,” meni Sušnik.

Celotno oddajo si lahko ogledate na tej povezavi.

A. R.