Peter Sušnik: Levičarji so razvajeni privilegiranci

Predsednik Nove slovenske zaveze Peter Sušnik (Foto: STA).

“Nismo še preživeli mitologije in mitoloških razlag naše preteklosti. Tako je, da imamo stereotipne predstave o določenih pojmih iz slovenske zgodovine. Tako, recimo, so vaški stražarji, domobranci in vse, kar ne bi dišalo po partiji, predstavljeni enoznačno, kot nekaj slabega. Vse, kar je bilo partizanskega – narodno osvobodilna borba in podobne čudne stvari -, pa je predstavljeno zelo pozitivno,” meni Peter Sušnik, predsednik društva Nova slovenska zaveza.

Nova slovenska zaveza je društvo, ki letos praznuje petindvajset let delovanja. Predsednik Peter Sušnik je zadovoljen, da so lahko takrat navkljub nasprotovanju borcev in “družbeno-političnih delavcev” ustanovili društvo, ki ima drugačen pogled na tako imenovano uradno zgodovino ter nasprotuje komunističnim mitom.

“Društvo je zaživelo kot veteranska organizacija tistih, ki so preživeli revolucijo, kot društvo, ki se spominja svojih pokojnih, ki jih je bilo več deset tisoč po Sloveniji, in tistih, ki želimo, da se protikomunistično plat zgodovine dodatno obelodani in predstavi novejšim rodovom,” je povedal Sušnik o Novi slovenski zavezi.

“Revolucijo se ščiti, dokler je totalitarna oblast”
Sušnik je prepričan, da je šlo v primeru narodno osvobodilne borbe za komunistično revolucijo. Meni, da je bila pri nas revolucija skrbno zavita v plašč osvobodilnega boja, a vendar je državna represija ohranjala pridobitve revolucije skozi obdobje Jugoslavije.

“Totalitarna oblast ima pod seboj represivni aparat, ki ščiti pridobitve revolucije in jo ohranja. Nekoč se je to zagotavljalo s političnim terorjem oziroma politično policijo, ki je ovajala vse počez, kar je dišalo po kontrarevoluciji, danes pa je vse zavito v sovražni govor in politično korektnost. Diši pa vse skupaj zelo po tem, kar smo nekoč imeli kot enoumje,” meni Sušnik.

Slovenska zaveza je ponudila roko OF
Sušnik je povedal, da je originalna Slovenska zaveza v letu 1944 ponudila roko sodelovanja osvobodilni fronti in komunistom, ker se je zavedala, da je bistvo za preživetje naroda enoten odpor proti okupatorju, ki bi temeljil na racionalni presoji, čim manj žrtvah in strogem zavezništvu z zahodnimi zavezniki. Komunistična partija je ta predlog v letu 1944 zavrnila in pod nobenim pogojem ni bila pripravljena na kompromis, ki bi jo po vojni zavezoval k čemur koli.

Foto: Nova24tv

Foto: Nova24tv

“Nova levica  – gre za skupek posameznikov, ki so precejšnji razvajenci”
Glede Nove levice (tudi Združene levice) je Sušnik prepričan, da gre za posameznike, ki so razvajeni, ki v osebnem življenju nimajo razlogov za pritoževanje, so iz privilegiranih krogov in družin in imajo vse, kar se jim zahoče.

“In njihova borba je, da bi se nadaljevalo lagodno življenje na državnih jaslih in ne v dobrobit delavskega razreda. V tem delu imajo bistvene probleme nagovoriti kogarkoli v slovenskem volilnem bazenu. Razen simpatizerjev, ki vidijo svojo edino možnost preživetja na državnih jaslih, mislim, da bi težko za seboj potegnili neko množično gibanje,” meni Sušnik.

Celotno oddajo si lahko ogledate na tej povezavi.

A. R.

 

 

 • Sredinec

  ‘Glede Nove levice (tudi Združene levice) je Sušnik prepričan, da gre za posameznike, ki so razvajeni, ki v osebnem življenju nimajo razlogov za pritoževanje, so iz privilegiranih krogov in družin in imajo vse, kar se jim zahoče.’ .. dzissss …. le kolikšen mora biti intelektualni potencial avtorja takšne izjave, ki se ob splošnem razumsko povsem deplasiranem generaliziranju spotakne še ob ZL, kjer že biografija vodje le-te razkrije vso bizarnost teh očitkov … in potem boste čez nekaj let stokali, da vam gledanost ne raste … OmejeniNaOmejenih20% press

  • Brane

   Omejeni ste samo tisti,ki ne vidite povezave med privrženostjo partiji-ideologiji levice in kadrovanjem v državnih službah,gospodarskih družbah v lasti države (tipičen primer kučanova hči ) na vseh področjih,kjer se deli državna sredstva od agencij,skladov do paradržavnih ter humanitarnih organizacij.
   Oni sebe imenujejo elita in so pripojeni paraziti prav v vseh celicah družbe,katera že desetletja blokira in uničuje razvoj ter potencial te države.
   Najnovejše so Triglav skladi,kjer bodo bedakom izvlekli velike cekine,potem pa po sistemu Telekom Kosovo ali merkator srbija pokradli denar ali kot delnice bank,kjer so okradli ljudi. Tudi če mafija daje državna poroštva in garancije v bankrotirani državi,kar Slovenija že je to nič ne pomeni,ovce pa še kar nasedajo. Če imate kak cekin ga odnesite čez mejo,lopovi so se odločili,da bodo to zemljo uničili,to pa so točno tisti,ki se omenjajo v zgornjem članku !!! Takle mamo !!!

   • Sredinec

    OMB…. Koliko branetovega tipkanja .. in čisto mimo teme, kot da ne bi bral mojega posta … govora je bilo o tezi, da ‘pri levičarjih gre za posameznike, ki so razvajeni, ki v osebnem življenju nimajo razlogov za pritoževanje, so iz privilegiranih krogov in družin in imajo vse, kar se jim zahoče’ … kar seveda več kot očitno ne drži … že začenši z Mescem, ki izvira iz povsem povprečne nepriviligirane delavske družine .. torej Sušnik nabija v prazno…

    • Brane

     Imaš prav ta tvoj idol mesečnik je res čudno seme,elita ga je vzela medse samo,da jim izigrava dvornega norčka,o njegovem dometu vse pove dejstvo,da dan današnji vsak povprečnež naredi par doktoratov,ta pa še srednje izobrazbe nima. Takim ta-rdeči pravijo kanon-futer ! Takle mamo !!!

     • Sredinec

      Dragi Brane! Prav neverjetno kakšnih neumnosti se znebiš .. priporočam, da se navadiš podatke preverit, preden jih trosiš naokoli, saj se s tem lahko izogneš lastnemu smešenju vsaj pred najbolj nerazgledanimi bralci … zgolj v info: LM seveda ima opravljeno srednjo šolo, tudi fakulteto, trenutno je na postdiplomskem študiju ekonomije …

     • Brane

      Če bi ta osebek imel res kaj pojma o ekonomiji ne bi trosil puhlic,katere se že osnovnošolskemu otroku zdijo iz trte zvite.
      Seveda diplome po Bratuškovi,ki je bila podoba cvetka, kot še tisoče sedanjih rdečih doktorjev ne prenesejo preverbe niti prvega letnika resne ekonomske ali katere druge fakultete !!! Takle mamo !!!
      Tudi če nimajo pojma,samo,da so naši in trobijo,kar MI ukažemo !!!

     • Brane

      Lahko pa si zamenjaš nick name “prstanec” t.j. poročen z rdečo yugo-udbo mafijo !!! Takle mamo !!!

   • Darth Vader

    pa ne morš na vsako 3min sranje, ki si ga privošči pač kak naiven slovenski fdvjevec reagirat tako, kot da bi on z vprašanjem in izjavo mislil resno…..to je folk, k ma na copy/paste določene tekste, ki pridejo od v bistvu njemu popolnoma neznanih oseb, vendar se v duhu uporništva čuti biti drugačen od večine in zato nabija v prazno, da bi morda…morda…..izzval kak komentar, po katerem bi se lahko začel neke vrste “informavcijski” pogrom nove24tv :D najbolj jih boli to, če ostanejo tako brez “like-ov” niti se nihče ne obregne ob brezvezni komentar…..takrat se počutijo tako, kot bi mogl živet :D na robu slovenske družbe

  • von Rhein

   Violeta bi rekla,da si mezinec.

  • Darth Vader

   po tvoji retoriki vidim da si se učil politologije na FDV :D skratka bluzator brez bureka če ni državnega denarja

  • dr Janez Sveti

   Ne vem kam spadaš, oziroma, kam bi se rad postavil. Vem pa, da si eden od tistih, ki so bili s strani Sušnika omenjeni. Nikakor ne moreš iz svojega položaja, za katerega misliš, da je nad drugim. Vsi, ki se ne priklonijo rdeči, zlagani zgodovini, so nerazgledani , neumni in fašisti ter podobno a ne? O tvoji morali, bom povedal samo to, da si za mene samo eden od naslednikov morilcev, ki so to prelepo slovensko zemljo napojili z nedolžno SLOVENSKO krvjo .
   Zapomnite si, da resnica prej ali slej pride na plano in se od nje ne da pobegnit. Obdobje rdečih morilcev je končano in upam, da se nikoli ne bo ponovilo.
   Samo še nekaj let, da se Slovenci rešimo mafijske hobotnice, ki nas razjeda in uničuje. Mogoče bo potem le bolje, saj bodo prišle na plano tudi dobre lastnosti SLOVENSKEGA naroda.
   DR Janez SVeti vesoljc

   • Sredinec

    Dragi Janez! Nočem te razočarat, a če se ne strinjam z nekaterimi stališči Sušnika in če sem levičar … še zdaleč ne pomeni, da sem pristaš vseh povojnih grozot in partije … in ne, ne mislim da so vsi desničarji neumni in butasti .. in ne, ne verjamem komunistični prirejeni zgodovini …. in ne, nikoli nisem bil niti blizu članstvu v KP …. zato je primerjava moje morale s krvjo nedolžnih povojnih žrtev, ki so se zgodila krepka desetletja pred mojim rojstvom, resnično abotna …. in … v upanju, da te ne bo zlomilo: .. ne, svet ni črno-bel … tudi na levi strani s(m)o poštenjaki in tudi na desni strani so lažnivi kriminalci … tako pač je .. prej kot boš nehal sortirati ljudi na le dve kategoriji – absolutno dobre in absolutno slabe … prej boš vsaj zgledal kot povprečno inteligenten …

    • dr Janez Sveti

     Popolnoma se strinjam s tabo. Moj oče mi je pripovedoval, kako je med služenjem vojake obveznosti (Titova garda), oficir, kupil iz svoje plače papir in svinčnike, za ure “političke nastave”, ker je želel, da neizobraženi vojaki razumejo,kaj je komunist. Poslušali so ga samo zato,ker je bil zelo dober človek, ki je tudi vojakom, ki sploh niso šli v mesto, ker niso imeli denarja, dal denar iz svojega žepa. Vsi so ga spoštovali, kot ČLOVEKA in zato tudi njegovo politično prepričanje.
     Želim povedat, da nobeno politično prepričanje ni slabo, če je ČLOVEK dober. Zato “verniki”, ki hodijo v Cerkev, po odpuščanje grehov in “komunisti”, ki kradejo in denar nosijo v tuje banke nimajo zveze z vero oziroma političnim prepričanjem in so oboji za pred zid.
     Sem bil odkrit?
     DR Janez SVeti vesoljc

 • APMMB

  Komunisti so z zmago revolucije leta 1945 uvedli družbo priviligirancev. Sčasoma je nastala posbna kasta, ki ima vse privilegije in ostaja na oblasti.Oblastništvo postaja dedno.Tako se ponekod že tretji rod “revolucionarjev” vrti na oblasti in ima vse privilegije, ki so si jih v krvavi revoluciji prigrabli njihovi “slavni” predniki.
  Nastaja komunistično plemstvo, ki pa žal bistveno manj skrbi za svoje potomce, kot so to počeli plemiči.Poglejmo si razliko med princema družine Janković in princema družine Windsor.
  Kaj ima Slovenija od princev Janković? Kaj pa ima Velika Britanija od pricev Windsor?

  • Darth Vader

   ne skrbi, z dvigom kapitalizma na nov nivo, bodo izgubil vse privilegije, ki so jih njihovi dedki “priborili”, kajti v kapitalistično urejenem svetu potrebuješ ekonomske udeležence oziroma po domače povedano podjetja, ki so v koraku s časom…..oni so zgubil stik z realnostjo že ene 40 let nazaj, leta 2004 al kdaj že, so jim vzel tiskarno denarja, sedaj pa je potrebno zgolj počakati še par mesecev, in plod njihove nesposobnosti bo bankrotirana država…..ko se penzjoni prič ne bodo izplačali, za njihovo dobro upam, da imajo vesoljske ladje že prštimane, ker jih bomo lovili po celotnem planetu Zemlja, dokler jih ne bomo enega za drugim …

 • janez.pokoncni

  Sušnik; pameten, razgledan, hitrih misli, dober retorik. To je pravi nov obraz!!

  • Sredinec

   z eno majhno pomankljivostjo .. v žaru pravičništva ga zanese v laž in zavajanje … too bad ..

   • Beli Sneg

    Če že odgovarjaš bi bilo dobro da tudi argumentiraš. Jaz med njegovim izvajanjem nisem zasledil prav nobene laži in zavajanj.

    • ljubinica

     Levakom ni treba argumentirati.

   • cornusmas

    Zate je zavajanje že,če desno usmerjen reče samo B od bizgec.

   • janez.pokoncni

    Kot je dejal že Beli Sneg. Argumenti ti manjkajo. Sicer ga “poznam” zgolj kakšno leto. Tako obsežne predstavitve, kot je bil tale pogovor z njim, prej nisem zasledil. Če se omejiva zgolj na včeraj, kje je lagal in zavajal?

    • Sredinec

     Proglasiti, da so levičarji potomci komunističnih veljakov, ter da so zato razvajeni, in v osebnem življenju nimajo razlogov za pritoževanje, so iz privilegiranih krogov in družin in imajo vse, kar se jim zahoče .bla bla…pri čemer že hitra preverba le Mesca govori točno nasprotno . in tudi sam kot levičar absolutno nisem bil nikoli privilegiran .. ni prav intelektualno preprečljivo …

     • janez.pokoncni

      To so tvoji argumenti???

 • Brane

  Največji teroristi in sovražniki te družbe ter države so točno tisti,katere Peter Sušnik prepoznava pod elitne razvajence. Vsi migranti,talibani, ISS in podobni džihadisti so p..kin dim v primerjavi s temi paraziti,pri uničevanju slovenskega naroda !!!

 • cornusmas

  Bravo,g.Sušnik,za včerajšnji nastop.Umirjeno,argumentirano….z resnico na dan.

 • von Rhein

  Vsak,ki je poslušal je opazil,da govori tekoče brez mašil,govori smiselno in vsebinsko,odgovori na vprašanja so kratki in brez nepotrebnega pojasnjevanja.Skratka,g.Sušnik je nekdo ,ki bi ga nujno rabili na visokem državnem položaju (najmanj minister).Na žalost imamo retorike tipa Kahl in ostala druščina,ki so sposobni govoriti neprekinjeno ne da bi karkoli povedali ali odgovorili na vprašanje.To jim uspe edino kadar se zlažejo.

  • ljubinica

   Sušnik je seveda eden od tistih, ki nimajo dostopa do Hanzija.

 • totex39

  Res je, imamo zelo veliko sposobnih ljudi, vendar dokler bo v naši Sloveniji prevladovala levičarska komunistična miselnost jim ta nikoli ne bo dopustila na površje in to je na žalost naša krivična realnost.

 • boštjan h

  death to uk heil hitler heil tito

  • Darth Vader

   da nisi ti slučajno oni fašist, katerih se vsi na levici tako bojite? :D

   • boštjan h

    kaj misliš da bom za kazen moral vohat smrdljive kraljičine tace v ingliš zaporu?

 • boštjan h

  smrt prasici kraljici in karađorđevičem živel tito živel hitler

 • boštjan h

  šušnik je jebeno uk imperialistično plačano govno zrelo za hudo jamo

  • viktorh

   Jažešmarička, kako si luštkan, pob’č.
   A si se morda izgubil?

  • Johan

   Govno

   • boštjan h

    kaj to si ti PS kraljičin ovčji kurac se pravi nekaj kar ne obstaja niti za njo

 • viktorh

  “In njihova borba je, da bi se nadaljevalo lagodno življenje na državnih jaslih in ne v dobrobit delavskega razreda. V tem delu imajo bistvene probleme nagovoriti kogarkoli v slovenskem volilnem bazenu. Razen simpatizerjev, ki vidijo svojo edino možnost preživetja na državnih jaslih, mislim, da bi težko za seboj potegnili neko množično gibanje,” meni Sušnik.
  In to drži kot pribito.

 • viktorh

  MODERATOR…………..

 • boštjan h

  moderator ima rilec v kraljičinih pomijan se pravi je na malici

 • boštjan h

  moderator pomagaj resnica prihaja na dan

 • boštjan h

  beli sneg kaj boš zasledil če si budalo

  • Johan

   Govno utihni !

   • boštjan h

    kako misliš utihni? kaj slišiš glasove ali si retard po ingliš

 • totex39

  boštjan h, če bi take izjave dajal na drugih portalih bi te modelator takoj zbrisal !
  Priporočam, da probaš !

  • viktorh

   Saj od tam prihaja teslo.

 • karlina

  “Nismo še preživeli mitologije in mitoloških razlag naše preteklosti. Tako je, da imamo stereotipne predstave o določenih pojmih iz slovenske zgodovine. Tako, recimo, so vaški stražarji, domobranci in vse, kar ne bi dišalo po partiji, predstavljeni enoznačno, kot nekaj slabega. Vse, kar je bilo partizanskega – narodno osvobodilna borba in podobne čudne stvari -, pa je predstavljeno zelo pozitivno,” meni Peter Sušnik, predsednik društva Nova slovenska zaveza. Nova levica – gre za skupek posameznikov, ki so precejšnji razvajenci”

  Glede Nove levice (tudi Združene levice) je Sušnik prepričan, da gre za posameznike, ki so razvajeni, ki v osebnem življenju nimajo razlogov za pritoževanje, so iz privilegiranih krogov in družin in imajo vse, kar se jim zahoče. Moj VELIK PODPIS.

 • Veritas

  Levičarji so dediči morilcev… torej priviligiranci…

  http://4d.rtvslo.si/arhiv/tednik/174402074

 • dr Janez Sveti

  Tukaj sem prvič slišal, na kakšen način so uboge ljudi ubili:
  https://www.youtube.com/watch?v=6bVYhnEsveI

  V kakšni državi živimo, da ni kaznovala storilcev. Nasprotno. Njihovi nasledniki in potomci, danes nekaznovano ropajo celo državo!
  DR Janez Sveti Ogočen

  • indijanka

   Bo kdaj prišlo do sprememb? Ne razumem, zakaj ljudje molče pristajajo na kolektivno odgovornost? Zakaj ne razumejo, da se preko javnih razpisov preliva njihov denar k izbrancem. Da ta denar ni namenjem blagostanju ampak razslojevanju ljudi. Lepo razmišljanje Sušnika. Gre za kliko.

   • dr Janez Sveti

    Gre za organizirano zločinsko organizacijo. Enostavno povedano!
    DR Janez Sveti Hudaura

    • indijanka

     Mora obstajati način kako do sprememb. Vedno obstaja pot.

 • dr Janez Sveti
 • Franc Šink

  Zakaj se pes usede na rit ko sreča komunista? Samo zato da mu ne zleze vanjo.

 • MEFISTO

  Pa prevarantski plenilci so tudi!

 • MEFISTO

  Vsakomur priporočam v prvo ali ponovno branje knjigo Črne bukve.

  V tej knjigi naj pozorno prebere program OF, kako se bo dokončna udejanila revolucionarna oblast in ga naj primerja z rezultati njegovega uresničevanja v prvih letih po izbruhu komunustične svobode.

  Norme so celo presegli, kar je bila sploh njihova odlika.

  • Antonius

   Po prebranih Črnih bukvah človek šele dobi odgovor, zakaj naši “zmagoviti” hostarski zvezdniki niso po vojni NIKOLI zahtevali povračila za povzročeno škodo, ki jo je, pa jo NI povzročil italijanski okupator.

 • samsara

  Eden tak vzorčni primerek, je trenutno na čelu sedanje vlade.

 • Saruman

  Desetletja po vojni rojeni mladci z žlico v ustih se repenčijo v imenu “veteranskih organizacij” izpred 75 let. Seveda so s tem začeli NOBjevci, ampak nikakor ne morejo zaostajati NSZ-jevci. Bizarno, bolano, do konca blesavo….

 • Fedor Umek

  Prvo polvico 20.stoletja so obvladali trije zločinski “izmi”.Nacizem,komunizem in fašizem.Vsak od teh režimov in vsaka od teh ideologij ima krvava roke v milionoh nedolžnih žrtev.Slovenska podružnica enega od tek zločinskih združenj si je okrvavila roke z najmabj 70 000 žrtvami.Spomenik enemu od najbolj krvavih zločincev še danes stoji na križišču Erjančeve in Prešernove ceste in nemo kriči besede hujaskanja.Do kdaj si bomo to še dovolili

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!