fbpx

Nataša Pirc Musar odstopa kot predsednica Rdečega križa

Nataša Pirc Musar, nekdanja informacijska pooblaščenka, je podala odstopno izjavo kot predsednica Rdečega križa Slovenije. Vojna, ki jo je sicer pred tem sprožila zoper generalno sekretarko RKS in nekdanjo političarko Jankovićeve Pozitivne Slovenije Renato Brunskole, se je tako očitno obrnila zoper njo samo.

Kot je znano, je namreč pred časom Nataša Pirc Musar predlagala razrešitev generalne sekretarke RKS Renate Brunskole. Zaplet naj bi nastal prav okoli prihodnosti mladinskega zdravilišča Debeli rtič, pri čemer so se pojavljali tudi očitki o privatizaciji tega objekta.

Brunskoletova ostaja, Pirc Musarjeva odhaja
Zbor članov RKS je na današnji izredni seji glasoval o predlogu predsednice RKS Nataše Pirc Musar za razrešitev generalne sekretarke Renate Brunskole. Od skupaj 57 članov je za razrešitev glasovalo 27 članov, proti pa 30 članov, je po seji dejal predsedujoči zboru Aleš Vrečko. Po objavi rezultatov je Pirc Musarjeva podala odstopno izjavo, poroča STA.

Pred Rdečim križem Slovenije (RKS) – in tudi pred generalno sekretarko – je zahtevna naloga, da bodo zadeve skušali v čim krajšem času spraviti v normalen tek, je dejal Vrečko, in dodal, da jih čakajo pomembne naloge. Kot je poudaril, nasprotja v vodstvu RKS zaenkrat niso vplivala na delo 56 območnih združenj, v katerih so svoje delo opravljali povsem normalno.

Brunskoletova je zadovoljna
Brunskoletova se je v izjavi najprej zahvalila za izkazano zaupanje vsem članom zbora RKS, ki niso podprli predloga razrešitve. “Želim si, da bi v prihodnje ne glede na različne poglede vsi skupaj tvorno sodelovali v korist RKS, največje humanitarne organizacije v Sloveniji, ki letos obeležuje 150-letnico delovanja,” je zadovoljno dejala Brunskoletova.

Pirc Musarjeva ni želela dati izjave.

Dobrodelna organizacija ali odlagališče političnih kadrov
Spomnimo. Že ob imenovanju tako Nataše Pirc Muser kot tudi Renate Brunskole na vodilna mesta v Rdečem križu Slovenije so se pojavili očitki, da je ta dobrodelna organizacija postala zgolj odlagališče političnih kadrov slovenske levice. Nataši Pirc Musar po končanem mandatu na mestu informacijske pooblaščenke ni uspelo zasesti mesto direktorice RTV SLO, Renata Brunskole pa ni bila več izvoljena v državni zbor.

N.K., U.U.