fbpx

Poglejte si to neverjetno pravosodno rošado: Partnerica sodnika Đorđevića z ministrstva za pravosodje na vrhovno sodišče za vodjo službe za odnose z javnostmi, nekdanji vodja te službe pa je postal sekretar na ministrstvu!

Nekdanji vodja službe za odnose z javnostmi na vrhovnem sodišču in novi državni sekretar na ministrstvu za pravosodje Gregor Strojin in nekdanja sekretarka na ministrstvu za pravosodje ter nova vodja službe za odnose z javnostmi na vrhovnem sodišču Tina Brecelj. (Foto: STA)

Po nastopu nove vlade menjave med vrhovnim sodiščem in ministrstvom za pravosodje potekajo s polno hitrostjo. Med drugim si je novo službo na sodišču našla partnerica sodnika Miodraga Đorđevića, Tina Brecelj, kjer bo zamenjala Gregorja Strojina. Ta je po imenovanju nove vlade postal sekretar na ministrstvu za pravosodje, to je funkcija, ki jo je pred njim opravljala Brecljeva. Sedaj se je za Strojina izkazalo, da je bila v vrhu vrhovnega sodišča močno politično kontaminirana oseba, z Brecljevo pa bo to še bolj očitno.

Državna sekretarka na ministrstvu za pravosodje Tina Brecelj, ki je to funkcijo zasedla pod ministrom Senkom Pličaničem, ostala pa je tudi pod Goranom Klemenčičem, ima novo službo, poročajo Finance. Zaposlila se bo namreč kot vodja službe za odnose z javnostmi na vrhovnem sodišču, tam, kjer kot vrhovni sodnik že dela njen zasebni partner, Miodrag Đorđević. Ta si je sicer na predlog Klemenčiča nedavno želel postati celo podpredsednik vrhovnega sodišča, vendar je imenovanje spodletelo.

Pred njo je službo za odnose z javnostmi vodil Gregor Strojin, ki pa od imenovanja nove vlade opravlja funkcijo državnega sekretarja na ministrstvu za pravosodje, pod ministrovanjem Andreje Katič iz vrst Socialnih demokratov Dejana Židana. Za Strojina je bilo znano, da ne gre za strokovno neodvisno osebo, saj je bil na mestu vodje odnosov z javnostmi še pod predsednikom vrhovnega sodišča Brankom Maslešo.

Nekdanja sekretarka in nova direktorica službe za odnose z javnostmi Tina Brecelj je partnerica vrhovnega sodnika Miodraga Đorđevića. (Foto: STA)

Vrhovni sodnik Miodrag Đorđević je že pred meseci podal kazensko prijavo na policiji proti mediju Škandal24, sedaj pa se je spravil še na medij Nova24TV, ker smo opozorili na dejstvo, da vrhovni sodnik in oče porednega dečka iz osnovne šole Poljane preganja medije ter to podprli z dokazom, da je policiji prijavil revijo Škandal24.

J. Ž.