Pokojni Anton Drobnič o izmišljenem prazniku: “27. april je dan začetka napada na kulturo, pamet in na um slovenskega človeka!”

Foto: B. G.

“Ta dan so si izmislili zato, da so prikrili, da so bili tretjino vojnega časa Hitlerjevi vojni zavezniki in da bi se prikazali kot neki heroji in misleci. Izmislili so si laž,” je praznovanje 27. aprila, dneva boja proti okupatorju, pred dvema letoma za Nova24TV komentiral nekdanji generalni državni tožilec in predsednik Nove slovenske zaveze Anton Drobnič. Drobnič je umrl januarja letos, zato njegove misli ponovno objavljamo za mlajše generacije in vse druge, ki bodo v teh dneh v javnih občilih slišali številne laži in potvarjanje zgodovine.

Anton Drobnič je med domobrance je vstopil kot 17-letni fant, preživel vojno in zaradi mladoletnosti za las ušel smrti v Teharskem taborišču. Tudi na gimnaziji je nadaljeval s protikomunističnim organiziranjem, zaradi česar je bil aretiran. Kot nekdanji generalni tožilec je zaslužen za rehabilitacijo številnih žrtev protipravnih revolucionarnih sodnih postopkov. V Novi slovenski zavezi pa je združeval vse, ki so bili udeleženi v protikomunističnem boju, zato najbolje ve, kaj se je dogajalo v tistih usodnih časih, ko je Slovenijo zajela največja morija v zgodovini.

Gospod Drobnič, kaj vam pomeni 27. april, ki je uradno zabeležen kot praznik upora proti okupatorju?
Meni ta dan in ta praznik pomeni prazno. Ne prazno dela, temveč prazno razuma. Meni je to dan prevare Slovencev. Začetek napada na kulturo, na pamet in na um slovenskega človeka. To pomeni, da je to dan žalosti, ki bi ga morali sedaj izkoristiti za dan premisleka in za dan, ko bodo šli Slovenci vase in vendarle videli resnico oziroma bi se vsaj želeli približali resnici. Vendar ni tako, saj uradna Slovenija še vedno slavi revolucijo, laž in mite.

Kaj se je dejansko zgodilo na ta dan?
Na ta dan se ni zgodilo nič. Bolj ali manj slučajno so se v Vidmarjevi vili zbrali nekateri prijatelji, kar so kasneje opredelili kot ustanovitev osvobodilne fronte, kar je že samo po sebi laž. Tako kot so delali ves čas, vedno tako delajo tudi sedaj, da najdejo neko zunanjost in stvar, ki jo razglasijo za dogodek, ki ustreza njihovi mitologiji.

Si je ta praznik izmislila partija za prikritje sodelovanja z nacisti vse do napada na Sovjetsko zvezo?
Ta dan so si izmislili zato, da so prikrili, da so bili tretjino vojnega časa Hitlerjevi vojni zavezniki in da bi se prikazali kot neki heroji in misleci. Izmislili so si laž.

Obstaja sicer več dokazov o sodelovanju partizanov z nacisti in fašisti. To je potrdil tudi Janez Stanovnik …
Dokazov o njihovi kolaboraciji je več kot preveč. Celotnemu svetu je viden skupen napad na Poljsko, razdelitev Poljske in baltskih držav. Ko je Hitler prelomil zavezništvo, tukaj ni šlo za neko idejno ali pravo sovraštvo, temveč zgolj za tekmovanje dveh nasilnežev, kateri od njiju bo več pograbil.

Kako to, da so komunisti ukinili ta praznik med letoma 1951 in 1968?
Lažnivci vedno tekmujejo, kdo bo prvi v laži. Slovenija tukaj ni smela biti prva. Zato so ukinili 27. april, da so Srbi lahko forsirali in uveljavljali svoje laži.

Zakaj se zdi, da je tovrstna partizanska in komunistična simbolika v takšnem razmahu. Je ideologija prejšnjega sistema še vedno močno vezivno tkivo naše politike?
Zato ker komunizem v Sloveniji ni bil uvožen tako kot na Madžarskem in Češkem preko tujih čet ali bil vsiljen od sosednjih republik. Slovenski komunizem je bil avtohton in veliko bolj ukoreninjen kot v Srbiji ali na Hrvaškem. To je tudi razlog, da je slovenski komunizem tako trdoživ in dolgotrajen.

Glavno živilo pa ima v strašni krvi, ki je bila prelita. V Sloveniji je bilo prelite toliko nedolžne krvi, da je nemogoče, da bi komunisti to priznali. Morda bi to priznali pred 50 leti, danes pa tisti, ki so še živi, tega ne priznajo. Tik pred smrtjo ne morejo zavreči celo svojega življenja in pokazati resnico in morje krvi, ki so ga prelili. Zato umirajo v velikanskih težavah s samomori in v obupu. Vsi so tako globoko zabredli, da ne najdejo rešitve. Meni jih je strašno žal in za njih večkrat zmolim kakšen Oče naš. Jaz ne vidim rešitve, da bi karkoli lahko še kaj spremenilo.

Kakšna je bila tukaj vloga zgodovinopisja? Je res glede tega več resnic ali pa vlada zgolj močna cenzura?
Cela uradna javnost je še vedno komunistično socialistična, kot tudi zgodovinopisje. Se pa pojavljajo neki utrinki in iskre, vendar je naše zgodovinopisje kot celota še vedno pravljica in mit. Nekaj mlajših zgodovinarjev se trudi najti resnico in marsikaj so že odkrili, toda na uradni ravni, na ravni najvišjih slovenskih predstavnikov tega še ni čutiti.

Ob tem moram opomniti, kako je predsednik Pahor z enim samim stavkom spreobrnil slovensko zgodovino, ko je pred leti še kot predsednik vlade obiskal Kočevski Rog. Na grobovih žrtev komunizma je imel zelo kratek nagovor, kjer ni povedal ničesar pomembnega. V enem stavku je pokazal, kako naš politični vrh razume zgodovino. Rekel je nekako takole: “Želim si, da se ne bi nikoli več zgodilo, da bi ena stran držala roko okupatorju, druga stran pa se je pretirano maščevala.” Stvar zgleda strašno nedolžna, v resnici pa pomeni, da je povsem zgodovinsko napačna.

Po njegovem naj bi prvi požigali in ustrahovali kolaborante in šele nato so prišli partizani, ki so se maščevali. Popolna laž, ki daje popolnoma drugačna izhodišča. Komunistična partija je 15 mesecev popolnoma neovirano pobijala. V tem času so brez odpora prebivalstva pobili do 1.500 neoboroženih Slovencev, žensk, otrok in celih družin ter okoli 20 duhovnikov. Šele potem se je ustrahovano ljudstvo prebudilo in se začelo organizirano upirati nasilju. Za Pahorja je to popolnoma obrnjeno in kaže, da nima nikakršnega pojma o tistem času.

V zadnji knjigi o revolucionarnem nasilju v Ljubljanski pokrajini,je zgodovinar Damijan Hančič zapisal, da so komunisti do leta 1943 pobijali zgolj civilno prebivalstvo in niti enega okupatorskega vojaka. Zakaj ste se vi pridružili domobrancem?
To drži. Za področje na ožjem Notranjskem, kjer sem živel, je zgodovinar Okoliš napisal knjižico Žrtve 2. svetovne vojne na ožjem Notranjskem, kjer je natančno popisal žrtve od hiše do hiše in jih naštel 65. Vsi so bili neoboroženi civilisti, 15 mladoletnih in 21 žensk. V istem času je na tem območju umrlo devet okupatorskih vojakov. Razmerje je katastrofalno.

Odločitev za domobranstvo ni bila težka, ker je bila to edina rešitev, ki smo jo videli. In dejansko je pomagalo Slovencem. Vsaj za leto ali dve je domobranstvo ustavilo pobijanje. Kar se je pa zgodilo kasneje, ni več stvar domobranstva, temveč drugih sil. K domobrancem sem šel zato, ker med vojno ni bilo možnosti nevtralnega preživetja. Mlad fant je šel k domobrancem ali partizanom, tretja možnost je bila nemška služba, kamor nismo hoteli.

Zakaj se ljudje takrat niso bolj enotno in zavzeto uprli tovrstnemu terorju?
Glavna nesreča, ki je preprečila, je bila razdeljenost Slovenije. Slovenija je bila edina država v Jugoslaviji, ki je bila razdeljena med tri ali štiri okupatorje. Že tako mala dežela je bila razbita med delčke, ki se niso mogli in smeli koordinirati. Še tistih par politikov, ki so bili bolj vizionarski, so bili razmetani po nemškem, italijanskem ali madžarskem področju in niso mogli imeti skupne akcije.

Kako to, da so kljub medvojnim zločinom partizani v svoje vrste pridobili toliko ljudi? Kje so črpali podporo?
Mit o veliki podpori partizanov je ena največjih laži. Partizani med ljudstvom niso imeli podpore. Morda nekoliko več na Primorskem in Štajerskem, kjer so se začele stvari kasneje in drugače razvijati, čeprav so se kasneje odvile v isto smer. Na Dolenjskem, Notranjskem in Beli krajini partizani nikdar niso imeli večine. Ogromna večina ljudi je bila proti njim. Videz, da jih večina podpira, je bil v njihovem terorju, saj so ustrahovali ljudi. To so oni takrat vedeli, da brez strahovlade njihove oblasti ni. Zato so od vsega začetka pobijali vse, ki so bili proti njihovemu nasilju.

Ljudje še danes, 70 let po teh dogodkih, ne upajo govoriti in povedati resnice, še vedno so v strahu, saj so videli, kaj vse lahko naredijo. Če bi bila večina res za partizane, takrat ne bi v dveh mesecih nastala domobranska vojska 15 tisoč mož in fantov. Tudi vaške straže so nastale v dveh mesecih, ko je nastalo 106 postojank po Dolenjskem in Notranjskem in preko 6.000 vaških stražarjev. Okupator jih je zelo omejeval, saj so se bali in pazili, da ne bi dobili dovolj orožja, da bi stopili skupaj.

Zakaj ima slovenska levica tako odklonilen odnos do raziskovanja povojnih pobojev?
Zločin je bil tako velik, da se ga ne da priznati. Radi bi ga zamolčali in spremenili v boj proti okupatorju. To lahko storijo v medijih, ki jih obvladujejo, in v javnih nastopih. Ne more pa se tega sicer zanikati in prikazati drugače. Komunistom in levici ne preostane drugega, kot da lažejo in sovražijo. Sovraštvo ni znak sedanjega zla, temveč je posledica medvojnega in povojnega velikega zločina.

Kakšen pravni status bi morala imeti partizanska vojska in borci? Je prav, da ti prejemajo borčevske pokojnine?​
Partizanska vojska nikoli ni bila vojska, temveč je bila podvržena mednarodni teroristični Kominterni. Prav tako je bila teroristična slovenska skupina, ki se je kasneje začela prikazovati kot vojska, vendar nikoli v zgodovini ni izpolnila vseh meril, ki veljajo po mednarodnem pravu. Eno od posebnih meril je, da ta skupina priznava in deluje v skladu z mednarodnim pravom. Partizanski odredi Slovenije nikoli niso spoštovali mednarodnega prava. To smo videli po vojni, ko so pobili 15 tisoč vojnih ujetnikov. Kdor ne spoštuje mednarodnega prava, ni vojska, temveč teroristična banda.

Anton Drobnič: 27. april je dan začetka napada na kulturo, na pamet in na um Slovenskega človeka. 2

Kakšna je pot do sprave? Se bomo Slovenci kdaj spravili?
Sprava je beseda, ki zveni lepo in daje upanje. Je pa silno zlorabljena. Kaj pomeni ta beseda? Osebno menim, da je Slovenci ne potrebujemo. 70 let po teh dogodkih ni več ljudi, ki bi se spravljali. Domobrance, ki naj bi se spravljali, so po vojni pobili, ostalo nas je le nekaj. Partizani, ki so pobijali, so medtem pomrli od starosti. Na obeh straneh nas je ostalo tako malo, da se nimamo kaj več spraviti. Poleg tega smo se osebno že davno spravili. Jaz osebno nimam nobenega komunista in partizana danes za sovražnika. Oni sicer živijo v sovraštvu in zavračajo vsako spravo, na naši strani pa je edina Nova slovenska zaveza, ki je oni drugi ne priznavajo. Temeljni pogoj za spravo je, da imamo dve strani, ki se med sabo pogovarjata, pri nas pa tega ni. Dvanajst let sem bil predsednik Nove slovenske zaveze, pa nas nikdar ni povabil noben politik, razen Janeza Janše in Andreja Bajuka.

Nasprotniki komunističnega nasilja še vedno niso enakopravni. Pa tukaj nismo samo domobranci, temveč tudi četniki in drugi. Vojni zakoni še danes delajo razliko med udeleženci osvobodilnega boja in kolaboranti. Teh zakonov je med 5 in 6 in niti ne gredo pred ustavno sodišče. Prizadetih je tako malo, da se ne najde več nihče, ki bi se pritožil na sodišče, da bi zakone razveljavili. Slovenska država tako pušča protiustavne zakone v veljavi.

Podpirate sicer idejo o skupnem spomeniku, ki bi bil namenjen vsem žrtvam vojn?
Ta ideja je zopet ena od prevar in velik nesmisel. Katerim žrtvam? Vsem slovenskim, vsem žrtvam zadnjega stoletja, žrtvam vsega sveta? Katerim mrtvim, torej? V kontekstu sedanjosti in prihodnosti se ve, komu bo spomenik namenjen. Če ima partizanska stran več tisoč spomenikov, domobranska pa nobenega, kaj bodo ljudje videli v tem spomeniku? Spomenik bi zreduciral več tisoč partizanskih v enega samega, ki bi ga javnost imela za spomenik partizanom. To je zopet poskus nadaljevanja prevare.

M. P.

 • Janez

  Rodil se je kot izdajalec, živel je kot izdajalec in umrl je kot izdajalec svojega naroda. Sedaj se cvre v peklu.

 • Peter

  Uf, čakajte, da se provokatorčki vrnejo s proslav…to se jim bo odpeljalo.

  Janez, ti nisi šel na nobeno proslavo?
  Slab zgled daješ, no.

 • Tweety Bird

  Nova24tv smeti splet v imenu kao uravnoteženih volitev. Kako gre tista… naj za trenutek zaplankani Janez in njegove zabite desničarske ovce odložijo pametne igrače in vklopijo svoje male možgane. Pametne igrače in novice v njih so lažne. Kakšne pa naj bodo, če jih ustvarjajo lažnivci?

  Živela OF !!! … Drobnič je bil pokvarjeni domobranec, zato ga ne jemati resno… LAŽE !!!

  • šmentanamuha

   Dinozaver …

  • antimur

   Že ena sama zadeva bi te morala prepričati, da smo od Kučan-Sorosove golazni okupirani, v nasprotnem ne bi en sam samcat čefurski kriminalec odločal o tem, ali bo na ljubljanskem gradu visela slovenska zastava ali ne.
   P.S: Rad bi te videl kuzla komunajzerska in vse iz tvoje štale, kako boste domoljubni, ko bo potrebno varovati južno mejo, verjetno nam boste skakali v hrbet, ko bomo odganjali te muslimanske okupatorje, mi bomo tam, za tebe sem pa prepričan, da nimaš nič več jajc kot Kučan ali pa Janković. Verjetno je tudi to vzrok, da takšna golazen z vso gorečnostjo podpira teorijo spola, tudi brezspolnike. Pa še to, naj gre OF ter s takšni butastimi kreteni tvoje sorte v tri PM.

   • Mojca pokraculja

    Njega ne more nihče prepričat, ker se je prodal kučanu, mafiji, sorošu. S prstom kaže na vse, ki niso komunisti in po njegovi volji, češ da so prisegli hitlerju. V resnici pa prav on prisega hitlerijanstvu preko ideologije komunizma, ki je izenačena z vsemi diktaturami, nacizmom in fašizmom ter sedaj še islamizmom.
    Zakaj ni slovenija podpisala EU resolucije o tem ? !
    Odgovor je na dlani.

 • soc

  Cela pravljica o OF je izmišljena za potrebe rdečega Agitpropa (resno bolan primerek, tokrat po stotih drugih nickih kot “janez” se je oglasil malo pred mano), celo sam datum je dokazano zlagan (zares: 26.4.1941), kot tudi ime OF (zares: Protiimperialistična fronta). NIč, prav nič ni resnice v tej orwellovski pravljici.

 • Tweety Bird

  Firerju so izdajalci prisegli 2X…leta 1943 (Dolfe) in leta 1991 (Janezek) :)

  ŽIVELA OF… SMRT JANŠIZMU, SVOBODA NARODU !!!

  • Broni

   Bravo. Fašizem je umrl. In ko ste padli s postelje in se prebudili, ste pogruntal, da ste v svobodni državi, le da je to svobodo priboril tudi Janša. Ja pa še to. Vašega šefa poprosite, da naj na listke napiše še katere druge parole. Recimo:” Mea culpa, mea culpa…”

  • sprehajalec

   Živela Chavez in Maduro. Svoboda venezuelskemu ljudstvu.

   Pozabil si dodati Tuppek. venezuelska naveza….

 • šmentanamuha

  Iz MMC-ja sem prekopirala en komentar, ki se mi zdi bistvo vsega:

  -0
  pkorosec

  # 27.04.2018 ob 10:00
  premlad sem da bi igral vlogo v boju proti JLA okupatorju. Za upor proti nacifasisticnem okupatorju me se sploh ni bilo, tako kot skorajda vsi ki tu zdaj nabijate kaksni heroji ste. Vas ognjeni krst sele prihaja, ko boste morali dokazat vaso zvestobo narodu.

  a.) a se boste naslednjim okupatorjem uprli
  b.) ali pa boste kolaborirali?

  To je edino merodajno vprasanje tukaj.

  PS: izgovori da niso vsi okupatorji okupatorji, ampak da so nekateri kulturna obogatitev ipd, spadajo pod tocko B.
  +0

  • šmentanamuha

   Komentar so med tem že umaknili z MMC-ja.

  • Steiermark

   tale primerek ni samo “premlad”, da bi vedel kaj o boju proti okupatorju, je tudi “glup in tup”, da tega ne opazi – MI SMO OKUPIRANI – pa ne od nacijev ampak jugosrbskih fašistoidnih komunajzlarjev, tepihovalcev, roparjev slovenskega naroda , izvajalcev genocida nad Slovenci in sfukatorjev, ki so se ravno tako kot takšni primerki zgoraj, pritepli v Slovenijo v genitalijah svojih očetov, klavcev in okupatorjev. Oni pa še danes širijo in izrašajo podporo ter se “kunejo” pedofilskemu morilcu titu! Nočejo pa prevzeti odgovornosti za 700 množičnih morišč – grobišč, ki so jih ustvarili njihovi jugobalkansko komunistični očetje, sovražniki vsega kar ni srbsko ali komunistično!

  • Frank Novak

   Cmero je podtikal muslije po celi Sloveniji… no in Ljudamila Novak je hotela Cmerarjevo kvoto podeseteriti, seveda na stroske davkoplacevalcev. Ludamila je hotela biti Slovenska katoliska Angela Merkel….
   https://novice.svet24.si/clanek/novice/slovenija/56db1f4d1dbd8/ljudmila-novak-bi-sprejela-5-tisoc-migrantov

 • šmentanamuha

  Današnja Levica je leglo zla. Klasični komunisti. nesposobni za kreacijo – sorosevi plačanci, paraziti na državnem proračunu, ki imajo že v svoji agendi, da bodo vzeli tistim, ki ustvarjajo (to je njihov abotni lider Mesec povedal kar na glas). Prizadevajo si za uvoz tujcev, ki so povsem nekompatibilni s Slovenci in našo kulturo. Na kratko – to so nizkotni izdajalci in uničevalci Slovenskega naroda in njegove kulture. Vrhunec njihove kulturne poetike je dojenje psov in seksualne orgije.

  • Frank Novak

   NE VRHUNEC NJIHOVE IZDAJE JE VABLJENJE NEKOMPATIBILNIH MUSLIJEV V SLO… v muslijih vidijo svoje bodoce volilce. Levi kot Mesec bi vzpodbujali odhod izobrazenih Slovencev na Zahod in vzpodbujali prihod neizobrazene muslimanske raje v Slovenijo.
   NA KRATKO IZROJENA LEVICA BI ZAMENJALA NAROD SAMO DA BI VLADALA.

 • Antonius

  Dan začetka komunističnega odpora proti okupatorju je bila vojna proti domači opoziciji. Rezultat njihove vojne so vsa morišča nedolžnih Slovencev širom Slovenije in sramotni spravni spomenik sredi Ljubljane.
  Preimenovanje njihovega praznika, *dan osvobodilne fronte* v *dan odpora proti okupatorju*, vse pove o njihovem laganju. Ker o kakšni fronti ni bilo ne duha, ne sluha so si morali izmisliti nekaj novega, da bi bili bolj prepričljivi. Samo lažnivci si jemljejo pravico, da resnico o svojem laganju prilagajajo novim lažem.
  ZZB je združba naslednikov revolucionarnih morilcev, ki so okupacijo izkoristili, da so nam ukradli demokracijo in si priborili vse privilegije z dodatki k pokojnini, ki jih še danes, 73 let kasneje, še vedno plačujemo.
  Na volitvah se bo potrebno odločiti, koliko časa še, bomo kleptomanske dediče komunistov prenašali.
  SDS jim bo postopoma dal vetra, če bo volilna pamet zmogla in se odločila za pravni red v naši skupni hiši Sloveniji.

 • Peter

  Našim levim komentatorjem želim srečen in blagoslovljen Dan PIF.

  Pa veliko pirhov, no.

  • šmentanamuha

   :)

  • Frank Novak

   veliko pirhov s simboli.
   SLOVENIJA JE OBSEDENA S SIMBOLI.
   ZDA SO OBSEDENE Z DENARJEM.
   Iz lastne izkusnje povem, lazje je ziveti v svetu stevilk kot v svetu simbolov. Vsaj meni je v ZDA uspelo skoraj vse: masten zasluzek in velika druzina. Moji potomci se razmnozujejo kot zajci. Ni vecjega uzitka kot mastno zasluziti in prezivljati svoj zarod.
   DO MENE STA BILI TITOVA SFRJ IN ZDA IZREDNO DOBRI. HVALA OBEMA SISTEMOMA KOMUNIZMU IN KAPITALIZMU ZA VSE, no.

 • sprehajalec

  Na današnji dan (ne ve se povsem natančno) je Komunistična partija Slovenije po navodilu Kominterne o ustanavljanju Ljudskih front (ki je začasno dovoljevalo Komunističnim Partijam povezovanje z levo usmerjenimi strankami v skupne koalicije ter začasno uporabo domoljubne demagogije in simbolov) s strankami zbranimi v Društvu Prijateljev Sovjetske Zveze ustanovila Ljudsko fronto, pri nas imenovano protiimperialistična fronta. V samem začetku je po navodilu kominterne izključila 70% takratnega slovenskega volilnega telesa, Volilce Ljudske stranke. Kominterna je namreč prepovedovala povezovanje v okviru Ljudskih front z desno usmerjenimi strankami.

  revolucionarni teror v italijanski zasedbeni coni je vodil do ustanavljanja Antikomunističnih oboroženih oddelkov, vse skupaj pa v državljansko vojno, ki je odnesla življenja 83.000 Slovencev. Toliko bi jih namreč preživelo vojno, če tega sosledja dogodkov ne bi bilo. In bi bila smrtnost enaka Makedonski in Norveški, ter ostalih europskih zasedenih dežel.

 • Franc Šink

  Komunisti so imeli ravno prav časa da so oprali možgane dvema generacijama.Se jim bomo še pustili da še naprej da opravljajo svojo raboto ? Dajmo končno uporabiti svojo pamet !

 • sprehajalec

  Včerajšnji govor Moralnega, je bil v znaku Upora. Upiranje za vsako ceno, upiranje vsakomur. Rdeča nit govora je bila, nisi Persona, če se ne upiraš.

  Kult Upora, ki vleče tradicije v socialno literaturo, reformatorje, Hlapca Jerneja, Turke, Krpana do protiimperialistične fronte se torej še vedno goji in ceni v Sloveniji.

  Ne glede na dejstvo, da je slovenska družba v osnovi nedisciplinirana in nima, tako kot uspešen Zahod ali daljni Vzhod disciplinirano in kompetentno delovno silo. Čemur vsi resni analitiki pripisujejo njihovo uspešnost.

  Tukaj bi se pa Upirali, upira se ti referentka, upira se ti vratar, upirajo se mladinci, upirajo se bankirji, nastavljenci iz DUBT, žerjavisti, sindikalisti slovenskih železnic. Upira se se vse, kar je na javnem in državnem, po pisarnah se grickajo in žajfajo, nihče nikomur ne sme ničesar reči.

  In Premjer še vedno poziva na Upiranje.

 • Prdo

  Drobnič ppčivaj v miru kreten

  • sprehajalec

   Ti je žal, da ga niso tvoji počili, 16 letnega fantiča takrat, a Prdonja?

 • antimur

  Pa še kako prav je imel g. Drobnič. Vidimo lahko kaj se je iz te divjaške revolucionarne OF razvilo. To je bila krvava borba proti Slovencem, ki so razmišljali po slovensko, pobili so neprimerno več sonarodnjakov kot okupatorjev, s katerii so imeli bitke samo v primeru, če so jih ti dohiteli,kajti imeli so poseben dar za skrivanje in bežanje. Sramota za domoljube in poštene Slovence je pa obujanje tega krvavega obdobja kot nekaj najsvetlejšega, kjer se sploh v teh dneh nažirajo z golaži in čevapčiči, brezzobi priviligirani dementneži, omejena in zavedena mladina jih pa ujčka in glorificira najbolj krvavo in izdajalsko obdobje v zgodovini Slovenije.

  P.S.:Posebna zamera pa gre tistim Primorcem, ki takšno izdajstvo in te revolucionarje častijo in slavijo, ne spomnijo se pa tistih pravih Slovencev v prvi svetovni vojni, ki so v desettisočih dajali življenja proti italijanskemu okupatorju, ki bi okupiral večino Slovenije, tem, kateri so resnično bili borci, tem vsa čast in slava, ne pa revolucionarnim titoistični borcem, ki še dandanes maltretirajo Slovence, s pomočjo barab kot je Kučan in njegova zločinsko kriminalna banda.

 • Prdo

  Sdrobnič navadn smrdljivi domobranski gnoj

  • sprehajalec

   Nihče bolj ne smrdi od tebe prdonja….

   Tega ni na svetu.

   • Prdo

    Je tako

    • sprehajalec

     Sem kar oken odprl, ker iz monitorja smrdi prdonja…

  • Broni

   Hojla. Najbrž niste opazili, da sta vaša pamet in kultura izstopili že dve postaji nazaj…

 • pravapot

  Ali obstaja dokument o ustanovitvi PIF (PROTIIMPERIALISTIČNE FRONTE) 27.4.1941? Kje bi se dalo videti ta dokument podpisan s strani KPS, sokolov, krščanskih socialistov in levih intelektualcev.

 • Osti jarej

  ….na ta dan so sklenili,da bodo yebaŁi slovenski narod….rdeči inu beli….skupaj

  • sprehajalec

   Beli šele čez eno leto.

 • Osti jarej
 • pajot

  Enomesečne rdeče orgije se začenjajo. Mahali bodo z rdečo zvezdo,srpom in kladivom,peli bandiero rosso,jedli golaž in lokali ceneno pivo. Tistih nekaj preživelih bo obujalo spomine na bežanje pred Nemci in na junaško ropanje slovenskih domov.

 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
  • šmentanamuha

   Zakaj smetiš z enimi in istimi zadevami?

   • Osti jarej

    …da ti bo morda enkrat “kanulo”

    • sprehajalec

     kdo ti daje navodila?

     • Korenjak

      …lokalni partijski zaupnik in politkomisar iz centrale. :-)

     • sprehajalec

      Kordiš pa Mesec. levuhar.

 • Osti jarej
  • sprehajalec

   Imaš nalogo od “celice”, da zopet spemiraš portal?

   • Osti jarej

    …bumbar…..

    • sprehajalec

     venezuelska ambasada v ljubljani preko svoje agenture?

 • Dragan Krstič

  Rdeči izrodki ki danes slavijo svoj zlagani praznik, a veste kako so vaši gošarji pobijali tigrovce med 2WW?
  A so bili tigrovci izdajalci domovine? Ne bili so najbolj zagrizeni borci proti fašistom in nacistom. Zakaj so vaši predniki morili tigrovce. Zato ker niso bili pripadniki komunistov, zato. Če so želeli preživeti so kdor je le mogel odšel k zaveznikom na afriško obalo ali kasneje po izkrcanju na italijanski škorenj. TEGA PA VI POTOMCI RDEČKARJEV NE ŽELITE SLIŠATI, NE ČUJEM DOBRO. Rdečkarji zdaj ste socijaldemokrati SD stranka, ki se je levila od ZKS preko Združene liste pa še nekaj vmesnih metasamo da bi zabrisali svojo umazano preteklost. Še pred 8o leti ste na tleh kraljevine YU pobijali socijaldemokrate. Ste lažnivci najslabše vrste.

 • Osti jarej

  …radni narod Slovenije….marš,plati rupetinu bančnu

  • sprehajalec

   Pod osti Jarej, se skriva venezuelska agentura zbrana okoli t.i. Združene Levice.

   • Osti jarej

    …raje venezuelska,kot argentinska

    • sprehajalec

     Potem pa kar pot pod noge. Menda je v trgovinah velika izbira. le vložkov menda ni, tako kot v pokojni Jugi….

 • Osti jarej
  • sprehajalec

   Da porineš debato navzdol. Ti mesec šepeta?

  • šmentanamuha

   Raje napiši svoje mnenje, da bomo lahko vsak komentirali.

   • Osti jarej

    …70 let+ laganja…pa še ni konec…..dokler bo en sam cent še za ukrast

    • sprehajalec

     Potem pa pojdi tole popat na RTV Portal.

 • Osti jarej
  • šmentanamuha

   Brezvezen si ….

   • sprehajalec

    Gre za njo. Pa še glupačo povrhu.

 • Osti jarej

  ..itd.itd.itd.itd.itd…….

  • sprehajalec

   Glupača. kako lahko živiš takole glupa?

   • Osti jarej

    …in kaj ti je žena odgovorila?….da s tabo mora bit glupa?

    • sprehajalec

     Ona je Einstein zate. Oziroma Mileva, kar je danes bolj moderno.

     ne moreš nje primerjati s seboj. kjer je tvoj intelektualni domet popanje neumnosti iz neta.

     • Osti jarej

      ..dej bumbar….ne lupetaj…..in ja…verjamem,da je mileva…kakopak

     • sprehajalec

      Pojdi raje na Ulico, kot si predlagala. Služit denar…

 • brez-umlauta

  Smrt Fašizmu!

 • Osti jarej

  …narod bi moral biti na ulicah…..razjarjen,besen,noro besen……

  • sprehajalec

   predlagam ti, da greš sama na Ulico. Da v življenju prvič pošteno nekaj zaslužiš….

 • Broni

  Kakor sem zapisal za Prdonjo, velja še za precej drugih: ” Najbrž niste opazili, da sta vaša pamet in kultura izstopili že dve postaji nazaj…”.

 • xtc

  Definitivno je 27 April svetovna sramota za Slovence-je isto kot bi v Nemčiji praznovali dan ustanovitve NASDP in SA.

  • Osti jarej

   …sramota je,da imajo tabeli sploh pravico do besede

   • sprehajalec

    Kažeš svojo rdečo faco. Spodaj pa da so oboji isti….

    vezeuelska plačanka….

   • Tomzi

    Popravi me če se motim. Tebi zelo ustreza enoumje.

    • xtc

     Opici pač ni važno kdo je gospodar važno je ,da dobi banano saj razmišlja le o tem.

   • Steiermark

    Ker, kakor izgleda spadaš ravno ti, k “tabelim glistam, pod kamni”, je edina sramota to, da imaš mnogo sledilcev….. vsi pa složno hlapčujete jugokomunistični drhali, med katere tudi spadate…..

 • žogica

  Lep prazničen dan, tudi tistim, ki tu gor trosite smeti. Naredite si lep dan in uživajte v naravi !

  • sprehajalec

   Hihihihi, prosvetnica, si kaj otrokom v šoli razložila pomen junaške rdeče zvezde? In kako je bilo potrebno po vojni pobiti 1% slovenskega naroda? So te poslušali z odprtimi usti in veliki očmi?

 • Osti jarej

  …prekleti klinci….vsaka vojna je “naštimana”….itak,da sta dve strani…..tabelim ,ojačanim s švabi nasprot so se tardeči,ojačani s stalinom postavili….partizani so bili pa že 42 pobiti…..in zatečeno stanje traja še danes

 • brez-umlauta

  praznik pravih domoljubov, ki so se leta 45 uprli fašistom in nacistom

  • Osti jarej

   …brez augenmasta,bi rekla…

   • brez-umlauta

    natürlich vaterlandsverräter

 • totex39

  Vse to imamo danes zaradi tega, ker z zakonom niso prepovedali te totalitaristične organizacije, zato pa imajo še vedno tako moč v današnjem času in te laži že prenašajo na današnje otroke v vrtcih in osnovnih šolah, kar morajo učitelji še dodatno vzpodbujati.
  To je svinjarija današnjega časa!

 • Osti jarej

  …a boste letos jurčka v parlament spravili….bog pomagaj,no

 • Osti jarej
 • montyamp

  LAŽ NA LAŽ — KURĆANIZEM

 • Broni

  Anton, počivaj v miru. Naj te ne vznemirja zavijanje in tuljenje rdeče svojati. Kmalu pridejo lepši dnevi. Samo še tele volitve zmagamo, potem se nam bodo tudi v Ljubljani svetile oči. Na gradu bo zopet slovenska trobojnica, plesala pa se bo polka in valček. Nič več Severine na Slovenske praznike, nič več pasulja, ampak kranjska klobasa in liter Terana. Tudi OF bo postala OFF….

  • Jovo Jamnica

   slovenska trobojnica

   • Broni

    Na ljubljanskem gradu je pred 166 leti je prvič zavihrala slovenska trobojnica….

    • Jovo Jamnica

     Si ti že gdaj slišo za slovensko besedo barva???

     • Tomzi

      Gdaj se po slovensko napiše kdaj, slišo pa slišal.

     • Jovo Jamnica

      Keri si ti, da se zaj tu nekaj hcoj štuliš??? Nisn te nič fprašo. Jas znam slovensko. Tut knižno, sam me za knižno en drek briga…

     • Tomzi

      Komentator kot ti, ne boš verjel. Komentiral si sokomentatorjevo slovenščino kot sem storil tudi jaz.

     • Jovo Jamnica

      A trobojnica je slovenska beseda??????

     • Tomzi

      Kaj pa gdaj in slišo in ostale?

     • Jovo Jamnica

      Eno in drugo sta besedi slovenskega jezika. Če češ, ti vun ruknem kakih 3000 fremtnih ausdukof, kere mam v vokabolaru moje matrne šprahe. Ni pa moja matrna špraha, danes zapovedan knižni jezik.

 • Osti jarej
  • sprehajalec

   Firer je bil socialist. Levičar. Tvoj.

  • macon

   Teslo komunajzarsko, komunisti in fašisti in njihova zavržena dejanja se nam enako gnusijo.

 • Krtača 20

  Matr dobr da se je sam od sebe stegnu gnoj domobranski. Čeprav mi ni jasn kam se je prase uspel za tolk cajta skrit pa da se je še nazaj prvleku.

  • Tomzi

   Kako strpen levi komentar.

   • Krtača 20

    Tegale pa res ni blo škoda. Za tazga se splača trugo ene petkrat ven potegnt pa nazaj zasut. Zihr je zihr.

    • sprehajalec

     verjetno tega ne bi storil za mačkom matijo?

  • sprehajalec

   Te srbijo prsti Krtača, da bi pobijal 16 letnike, kot tvoji predniki, Borci za Svobodo? Ti je žal, da jim je kakšen ušel?

   https://babyishcare.com/wp-content/uploads/2017/10/Cool-Gift-Ideas-for-16-year-old-boys.jpg

   takole izgledajo 16 letniki….

   • Krtača 20

    Pedofilčke lih en takile prfuknjenci zganajo kokr si ti.

    • sprehajalec

     kažem, ti samo obraze, kakršne so tvoji likvidirali… Enake starosti.

     • Krtača 20

      6% vas je pedofilov ja. Marš nazaj u jamo.

     • sprehajalec

      Te rajca ta obraz? Ali bi ga likvidiral?

     • Krtača 20

      Da ti ne bo pršlo golazen domobranska šc šc

     • sprehajalec

      Moji so bili NOB. Pa so zgodaj spoznali zablode komunizma.

      ob priliki ti bom povedal resnično zgodbo o ranjencu, ki so ga partizani nosili. Pa kaj se je zgodilo z njim, ko je počilo v dolini.

     • Jovo Jamnica

      A nebi rajši resnično pravlico???

     • sprehajalec

      Jovice, ta je še kako resnična. že od mladih nog sem poslušal te stvari.

      včasih se je marsikaj povedalo. Z leti se je vse skupaj zameglilo in imaš samo še rdeče belo. Jing pa jang.

     • Jovo Jamnica

      Si si kot kratkohlačnik, delo zapiske???

     • sprehajalec

      Jaz ne pozabljam Jovice. Kar me zanima, to ostane, za vedno…

     • Jovo Jamnica

      Si ko kaki apostol… LOL

     • sprehajalec

      Pravijo, da imam dober spomin Jovice…

     • Jovo Jamnica

      Tut meni, tut meni… ROTFL

     • sprehajalec

      potem se pa končno dokaži Jovice….

     • Jovo Jamnica

      Komu??? A tebi morbit??? Al @maconi in @Tomzeji??? LOL

   • Osti jarej

    …tabeli so pa vse prej vprašali ,če so polnoletni…dej buhtel….proti vetru sicer lahko ščiješ,ampak si ves poscan

    • sprehajalec

     Temu se reče pravo. Mladoletnih niso pobijali, nemci so jih naprimer poslali na prevzgojo…

     • Jovo Jamnica

      Ja. Pretfsem f Srbijo..

     • sprehajalec

      Nikakor Jovice. Pa saj sem ti že razložil, da je bilo v Srbijo samo na začetku vojne. Pa še to v manjši meri, veliko več jih je vzel Pavelič izgnancev.

      V Srbiji so živeli od nakazil domačih iz danes Slovenije. Čez čas so si bolj ali manj zrihtali dovoljenja, da so se spravili v italijansko cono k žlahtam.

      Mnogi niso pozabili, kako je bilo pod “gazdami” katerim so bili dodeljeni. balkanski gazda. Razpolaga s tvojim telesom in dušo.

      kasneje so vse skupaj zakrili in sestavili mit, katerega ti vztrajno ponavljaš. kakšne spomine izgnancev preberi.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Oni, kaj so se znašli v Srbiji, so preživeli. Ustaši pa so nektere v Jasenofcu skrajšali za glavo, samo zato, ker so bli Slovenci…

     • sprehajalec

      V jasenovcu so bili politični in pa rasni. Slovenci so spadali pod kategorijo politični. pavelič je imel namen izgnati Srbe iz Krajine pa tam naseliti do 200.000 Slovencev. Pa uvesti kajkavščino nazaj na Horvatsko.

     • Jovo Jamnica

      Pot Pavelićom mi, Slovenci, dans nebi več opstajali…

     • sprehajalec

      Saj pavelič ni okupiral današnje Slovenije. Zakaj te skrbi za obstoj?

     • Jovo Jamnica

      Hipoteza bato, na osnovu tvog izlaganja gore…

     • sprehajalec

      200.000 izgnancev v Krajini ne bi bilo več slovencev. Tako kot zagorci danes niso več, pa istrani. Pa jih ni nihče silil v to….

     • Osti jarej

      ….ja,v dachau camp…kreten en

     • sprehajalec

      Tisti, ki so izkusili oba kampa, Dachau pa Goli otok, so trdili, da je bilo na Golem huje…

     • Tomzi

      Z lepimi dodatki popestriš svoje komentarje. Sama strpnost veje iz njijh.

  • Osti jarej

   …se je skrival,tko kt kardelj & co…mogoče sta bla še clo skupaj

 • Osti jarej

  …evo,klele imate pa kakor zadnjo slikco vašega firerčka…pa jokcajte…..tonček bi ziher klobuk snel

  https://matrixworldhr.files.wordpress.com/2018/04/posljednja-hitlerova-fotografija.jpg?w=1200&h=

 • Osti jarej

  ….JE VES ŽALOSTEN,KER JE MORAL SVOJE ZVESTE VOJAKE RUSOM IN OSTALIM TARDEČIM PUSTIT……SAM JE PA V JUŽNO AMERIKO SPYZDIL….JUNAK

  • sprehajalec

   Ti pojdi resnično na psihiatrično obdelavo. ker imaš potenciale za pobijanje 16 letnikov….

   • Osti jarej

    …odšetaj

 • montyamp

  Kdaj bo soočenje KUĆAN — JANŠA ???

  • Krtača 20

   Janša nima jajčk.

   • Tomzi

    Ne boš verjel, ampak tvoj Kučan ni prišel na soočenje.

  • Osti jarej

   …dva frenda??…se najbrž out of records zmenita?

 • Olga_10

  “Želim si, da se ne bi nikoli več zgodilo, da bi ena stran držala roko okupatorju, druga stran pa se je pretirano maščevala.”
  Pahor zato ne more predstavljati vseh Slovencev, ker v tem stavku laže in posredno podpira genocid in ga označuje samo kot “pretirano maščevanje”!?? Zločin nad otroci, starci, nosečnicami????
  Pahorjeva stran je držala štango okupatorju, tako kot je sam držal štango pranju terorističnega denarja!

  • Osti jarej

   …saj jih tudi janša ne more

 • montyamp

  Globine duhovne širine komunističnih naslednikov , lahko danes izmerimo pri provokatorjih ki smetijo po portalu .
  Kdaj in kje so morilci vzgojili normalne naslednike in storili normalno državo ???

  • Osti jarej

   …točno…najbrž si pogledal pod kamne,ane….in močno bi si želeli,da jim še spomenike postavimo…..pa gor napišemo: v čast kolaboraciji…pa:padli v boju proti lastnemu narodu…..saj so itak vsi kolaborirali….zato pa smo,kjer smo,ko pa nas še danes njihovi naslednike “žrejo”in nam kradejo

   • Tomzi

    Ne boš verjela, saj jih tvoji že imajo, nič koliko po Sloveniji.

    • Osti jarej

     …ni res…..tisti niso od mojih…

     • Tomzi

      Kako da ne,saj so kolaborirali s stalinom, pa z italijani če se jim je zdelo potrebno, da udarijo po domobrancih.

   • Steiermark

    Ti si navaden izmeček in sovražen element v Sloveniji……

 • montyamp

  Paradajzarjem teče voda v grlo .
  Za 1.maj so med WW2 plesali s Hitlerjem , danes pa z lažjo in prevaro kradejo delovne dni obubožani državi .
  Danes je slovenski 1.november , dan izdajalcev , ampak še živih .

 • montyamp

  Partizanski odredi Slovenije nikoli niso spoštovali mednarodnega prava. To smo videli po vojni, ko so pobili 15 tisoč vojnih ujetnikov. Kdor ne spoštuje mednarodnega prava, ni vojska, temveč teroristična banda.

  • Osti jarej

   ….ja,žali se angležem….sicer pa….kazen mora biti vzgojna……ustaši,ki jih je bila večina,bi partizane najprej “iznožkali”,”izsekirali” in nato zmetali v jame…..aja…tardeče….partizani so bili že od 42 pod zemljo

   • sprehajalec

    Glupača. tudi Bošnjaki se morajo žaliti nizozemcem, ker so jih Srbi pobili v srebrenici.

    Glupadžija. levičarju so vedno vsi drugi krivi. Češ, kradel sem, vendar nisem kriv, ker bi mi morali preprečiti. levičarski moto.

    Glupača glupa.

    • Jovo Jamnica

     Čuj, kaj pa če so Srbi pobijali Bošnjake zarat tega, ker so bli muslimanske veroispovedi??? Kak te veš, da recimo Osmanpaša Predojević ni srpske gore list???

     • sprehajalec

      Tudi NOB vstaja v Bosni 1941 se je začela z peko hrvaškega župnika na ražnju in gesli, klaćemo turčina….

      Iz tega naslova je tudi srebrenica. Koljaška tradicija pač….

     • Jovo Jamnica

      Doben Srb ni nikol fento dobenga Slovenca, ker je bil Slovenec. Kroboti pa so to delali. Gdo je zaj koljač slovenskega rodu???

     • sprehajalec

      Doben Srb ni nikol fento dobenga Slovenca,

      Praviš Sima Dubaić humanitarec v kočevskem rogu Jovice….

     • Jovo Jamnica

      Nisn vedo, da je Sima najprej fsakega fprašo, kaj je po rodu, pol ga pa fento, če je isti reko, da je Slovenc, če pa je reko, da je Srp, pa ga je pusto živet…

     • sprehajalec

      Imaš kakšen realni dokaz, da je pa Pavelićev hrvat vprašal če je Slovenec in če mu je rekel da, ga je fental. Ali pa Nemec…

     • Jovo Jamnica

      Po doslej znanih podatkih je bilo v Jasenovcu zaprtih blizu 400
      Slovencev, od katerih so jih okrog 300 pomorili, med njimi tudi 7
      duhovnikov iz takratne maribotrske škofije.

      http://katoliska-cerkev.si/sveta-masa-za-zrtve-v-taboriscu-jasenovac

     • Osti jarej

      …ja…tistim 400 lahko dodaš še dve nuli

     • Jovo Jamnica

      Nemrem. Nisn polek sveto…

     • Steiermark

      jovica, očitno ti nemoreš iz svoje genske zasnove, ki vpliva tudi na tvojo miselnost…. Poznam primere, ko so ob osamosvojitvi Slovenije, srbi zaklali Slovence, živeče v srbiji! Poleg tega , bom ponovila to, kar nam je oče pripovedoval, ko je nov. 45 leta, kot nemški vojak, po dveh letih prebitih v nečloveših pogojih, pod rusi (tvojimi prijatelji), v Sibiriji, bil poslan v srbijo, kjer so vse te vrnjene ujetnike “razvrščali” – sortirali, ene za takojšen odstrel, druge pa so poslali nazaj v Slovenijo in kaj so govorili in obljubljali ti srbski koljači: Kad čemo doči u Slovenijo, krv slovenaca če teči u potocima…….Kar so tudi , že počeli in kasneje, do 48 leta izvajali, ti pošastni srbski koljači, pod poveljem pedofilsko morilskega tita! Jaz, kot majhen otrok nisem mogla razumeti, zakaj vso to sovraštvo do Slovencev……. Morda veš ti, ki se “švercaš” za Štajerca, pa to nisi, tako po miselnosti, kot po imenu moraš biti srbin!

     • Jovo Jamnica

      Kaj ti vanabe poturica švabo Marko misliš, mi glih dol visi…

     • Tomzi

      Ali nisi kkomentator?

     • Jovo Jamnica

      Saj sn komentero. Kaj bi zaj rat???

     • Steiermark

      To da ti “dol visi že od rojstva dalje, je razvidno iz tvojih “turških dol visečih komentarjev”…… Si pa res ena pohaba, ki živi samo od laži in nakladanja……čisto po srbsko, sicer , kako drugače pa , če si pa njihov…..a, ne, srbin jovica….

     • Jovo Jamnica

      LOL, in ti zaj misliš, da si me z totimi tumarijami razburo…

     • Steiermark

      Ne, ne mislim, da si se “…….. Moraš pa res trpeti zaradi, zavrnitve s strani “markota”, da ga vedno znova omenjaš…. Jaz ti nemorem pomagati, sem namreč ženska,česar nisi sposoben dojeti, verjetno vse zaradi markota…… Smiliš se mi!

     • Steiermark

      To so pač zveri, ki se še niso uspele “počlovečiti”!

   • Tomzi

    Nisi odgovorila na to, da to ni bila vojska ampak teroristična banda. Kazen za kaj natančno je smrt neoboroženih, nedolžnih žena, otrok, starcev.

  • Steiermark

   ja kaj druega pa se lahko reče za medvojne, povojne – “partizane”, ki so bili že med vojno poimenovani: banditi – postopali so po banditsko, s klanjem, ropanjem in posiljevanjem, po vojni pa so jih priznali za “partizane” z privilegiji! Tisto kar se je pa po titovem nalogu priteplo v Slovenijo, po “svobodi” (ki nam pa je niso izborili niti partizani, niti angleži……..ampak je bila “svoboda” – čeprav je mi nismo dočakali niti z samostojno Slovenijo – posledica kapitulacije Nemčije, ki so jo podpisali Nemci sami, njihovi vojaki pa so ostali v nemilosti , v krempljih balkanskih titovih divjakov, ki so se izživljali tudi na njih, nič hudega slutečih, ko so kot fantje bili vpoklicani v Nemško vojsko in morali “opraviti svojo dolžnost”….. Po pripovedih svojih staršev in drugih starejših ljudi, so bili to veseli mladi ljudje, ki si niso želeli drugega, kot priti, s celo glavo in telesom, domov! Tako kot vsak normalen človek, razen balkancev, ki so komaj dočakali dan, da so se “osvetili Slovencima” ter nas te divjaške horde tudi zasedle……Njim se še pa danes ne mudi domov oz. se počutijo pri nas, kar naši gospodarji in tukaj doma!

 • montyamp

  Komunistom in levici ne preostane drugega, kot da lažejo in sovražijo. Sovraštvo ni znak sedanjega zla, temveč je posledica medvojnega in povojnega velikega zločina.

 • Osti jarej

  …zgodovine ne boste spremenili pa,če crknete….amen!!

  • MižekFiga

   Zgodovina je že oscveščena (spremenjena). Cel svet ve kdo in kaj so komunisti, še poisebej v svoji nečloveški revoluciji. Skrij se kersramotiš zavedne Slovence.

  • slosin

   …točno! Komunajzarčki lažejo ko pes teče in če vsi crknejo ne bojo prikrili svojih zločinov in laži….

  • montyamp

   Se bo pa napisala RESNIČNA ZGODOVINA .
   Spreminjati komunistične izdaje se ne da .

  • Tomzi

   Zgodovina je takšna, kot ti očitno ne ustreza, sklepam da se zato tako zaganjaš.

 • Osti jarej

  …nemčija je bila poražena in z njo vsi kolaboranti….pika…..no,zdaj pa taista dojčland vse lepo “not prinaša”….kene….še z migranti nas je pridno “založila”.. hitlerjeva hči

  • MižekFiga

   Komunisti ste bili izločleni iz vseh človeških (humanitarnih) dejanj in to najbolj v evropskem in ameriškem civiliziranem svetu !!!

   Zločinec Putin “ma te rad”!

   • Osti jarej

    …putin je car…baba vanga:“..vsi se bodo stopili kakor led in izginili…samo vladimirova slava in slava rusije,bo ostala…nihče ne more ustaviti rusije,vse prepreke bo odstranila in postala gospodar sveta

  • montyamp

   Le zakaj so Nemci noreli ???
   Saj se tam ne rodijo topoglavi balkanistanci kot si ti .
   Židje so jih j….. tako dolgo , da so prišli računi , saj veš kakšni .
   Naslednje račune dobi svojat od kozojebačev .
   Si pa ziher pre-plitek za take stvari .
   https://www.youtube.com/watch?v=Do5O3lvnw6w

   • Osti jarej

    …pa nemoj……in zdaj zagovarjaš izraelske sioniste,ker je vodja tako zaukazal…..dej skrij se nazaj v jamo,kamor spadaš

    • Steiermark

     Ko boš prišel na raven normalnega in razmišljajočega človeka, boš pa morda tudi ti razumel-a kaj je Montyam povedal v svojem komentarju!

     • Osti jarej

      …ja….spomnil se je,da so nedolžni judje krivi,ker so se rodili in hkrati sodeloval s sionisti,ki so jim plačali vojno….zraven seveda spadata vatikan in amerika,ki je/sta vsem svinjarjem
      po vojni,ki so jo popušili ,pomagal/a pobegniti na vse konce sveta

   • Steiermark

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • montyamp

  Teroristična banda stalinove glistavosti , ima danes praznik , ki stoji na greznici komunističnih laži .

 • Osti jarej

  …bo janša,če pride na oblast, od nemčije zahteval povrnitev vojne škode Sloveniji in “debele”odškodnine preživelim švabske prevzgojne kampe,oziroma njihovim potomcem,če so prevzgojenci med prevzgojo umrli

  • sprehajalec

   Nemčija jo je s sporazumom Tito-Brand izplačala tvojemu brozu.

   je morda na Banki v Švici? malo povprašaj….

   • Osti jarej

    …Sloveniji nič ni plačala,ker nihče ni podal zahtevka

    • Tomzi

     Ti je že odgovoril, sicer pa nam vladajo tisti, ki jih vneto zagovarjaš, kaj ko bi to vprašanje naslovila nanje.

    • sprehajalec

     Jugi je plačala. zakaj pa nisi dala zahtevka? Menda je bila pa iz tega denarja financirana JEK. Danes pa levičarji drago colajo štrom Slovencem.

  • slosin

   švabi so vojne odškodnine jugi že plačal, pa jih je tvoj Enonogi že zdavnaj pognal…

  • montyamp

   Kdo bo dal odškodnine izgnanim in zazidanim od komunistov ???
   Vi , sinovi komunističnih izdajalcev , stražarjev železnic za Hitlerja ???
   Vi , uničevalci države UDBOVSKA DECA …………….. ???

   • Osti jarej

    …ej….večina naj bi jih bila ustašov,ki so ji angleži vrnili v Slovenijo potem,ko so bežali iz jugoslavije…zakaj bi bežal kdo,ki ni ničesar zakrivil…………svojo usodo so si sami izbrali in dohitela jih je karma,ki enako z enakim vrača….ti smolca…ravno na naših tleh….vlak bi moral zapeljati južneje,pa bi jih južneje

    • Tomzi

     Kako zelo brezsrčno. Velika večina je bila civilistov, ki so vedeli kaj lahko pričakujejo od komunistov in so si želeli v svoboden svet.

  • MižekFiga

   Najlepše bi bilo, da slovenci irancem vrnemo miljardo s katero so skorumpirani iranci kupili rusko atomsko tehnologijo za rovarjenje po svetu. Vem, da se ti kot zaščitniku komunistov, ne sanja kaj je to “mir na svetu”.

   • Osti jarej

    ….nak….bomo plačali natu,ko jih stolče do zadnjega kamna

 • Maja

  kaj vi se niste borili proti okupatorju Nemcu ? a vi ste se borili proti Slovencem ? aja, od tod izhajajo dileme…pa ne zopet pljuvat po meni…sem nemska drzavljanka.

  • Tomzi

   Žal je bil za Slovence bolj smrtonosen in uničevalen komunistični režim.

  • MižekFiga

   Nemci ste častni evropejci. Sojenja na Vaših sodiščih proti muilitantnim in morilskim Udbašem so vseh pohval vredne.

  • šmentanamuha

   ? Komu so namenila tale post?

  • Steiermark

   Manjka pa ti bistveno – si nemška državljanka, kot vsi pritepenci, tudi musliji, nisi pa Nemka! Če razumeš….. tvoji geni niso prvovrstni…..

   • Maja

    meni zadostuje da poznam svojo mamo in babico, ki sta rojeni Nemki.sicer pa so tudi tvoji geni iz Afrike.cao!

 • montyamp

  Partizanska vojska nikoli ni bila vojska, temveč je bila podvržena mednarodni teroristični Kominterni. Prav tako je bila teroristična slovenska skupina, ki se je kasneje začela prikazovati kot vojska, vendar nikoli v zgodovini ni izpolnila vseh meril, ki veljajo po mednarodnem pravu.

  • Osti jarej

   …lahko kar nehaš…bila je narodnoosvobodilna vojska in tega ti ne moreš spremeniti…pa vsi potomci tabelih ,ki tukaj skačete od besa ,tudi ne…..zgodovino pišejo zmagovalci…kolaboristi in zavojevalci pa pokasirajo svoje….tako je bilo in tako je in bo

   • Osti jarej
   • MižekFiga

    Laž na laž = slovenski komunizem. A verjameš, da so največji lažnivci dobili doktorate znanosti (laganja). Hahahaha !!!

    • Prdo

     Še komunisti se strinjajo da je bog pravičen sodnik zato pa je domobrance zmetal v brezna

     • Tomzi

      Ne boš verjel, klavci in morilci umirajjo v mukah, ker se vsaj v svoji zadnji uri zavedajo kaj so zagrešili.

     • Prdo

      Smo ponosni na njih

    • Osti jarej

     ..ja so jih dobili …na lepe oči na pravolozo,tako kot posojila… tiste diplome,ki imajo spredaj dipl.nevemčesavse,tudi lažnivosti in vsi se družno napajajo na plečih oravbanih Slovencev

   • sprehajalec

    Kateri narod pa je osvobodila? Osvoboditev za en del naroda je pomenila smrt za drug del naroda.

    kdo je potem ta “narod”? Komunisti?

   • Steiermark

    tudi ti se lahko okličeš, kar za Napoleona ali za tita, pa še zraven poveš, da si mu podoben po spolni usmerjenosti, ki je široke palete, od pedofilije, do starih pederastov, ti gre vse dol……oz. ti ugaja. To so pač kriteriji tistih, ki so pogosto gostje na Polju, v psihiatrični bolnišnici……
    Če bi zgodovino pisali zmagovalci (vsaj pri nas), potem je vi nikakor nebi mogli pisati ampak bi jo morali napisati američani in angleži, ki so vse to pripeljali do “svobode”, ki je je pa za nas zmanjkalo in je nikoli, še danes, nismo užili!

  • Goran Hvala

   Misles tak kot domobranosi…

  • opazovalec

   In vendar so bili v štabu partizanske vojske oficirji zahodnih in vzhodnih zaveznikov. pri domobrancih jih nekako ni bilo videti. Še letala so imela redne nočne polete do letališč v Loški dolini (Nadlesk) in Beli Krajini. za domobrance nekaj nezaslišanega, so kar napadli ameriške oficirje v Nadlesku, bojda njihove demokratične zaveznike….

  • Prdo

   Ta vojska je svije izdajalske zmetala v razna brezna kar je ostalo so se pa sami od strahu zazidali v rova premalo so jih škoda

   • Steiermark

    slaboumnež balkanski, tudi slovenski zrak ti nemore pomagati, da bi se normaliziral! Si pač v okviru tega, kar je nastalo iz balkanskih genov….. jugosrbski zmene, ki ne zasluži imena človek!

    širiš sovražni govor – spletno oko!

 • opazovalec

  Pokojni g. Drobnič pa na stara leta nekako ni bil več povsem pri umu. Od ustanovitve OF, ali njene predhodnice PIF 27.4.1941 do “osvoboditve” Ljubljane 9.5.1945 4 leta in 12 dni je minilo 1450 dni (+- kakšen dan, tudi datum sestanka ni povsem na dan zamesljiv)m torej so partizani sodelovali z Nemci nekako do avgusta 1942, takrat ko je bila proti njim, nemškim sodelavcem, velika italijanska (tudi Roška) poletna ofenziva. Le kako so si upali ti lahoni napasti nemškega zaveznika/sodelavca. To mi resnično ne gre v glavo, verjetno pa tudi mnogim, ki obiskujejo NOVO 24 kot nadomestek za PAVLIHO.

  • sprehajalec

   Opazovalec, preberi si Bermanov Dosje od Aleksandra Bajta (danes zelo verjetno knjiga ne bi uspela iziti) pa obiskih Vladimirja Velebita, Brozovega odposlanca v Zagrebu kjer je z Nemci dogovoril potek bitke na Neretvi.

   Sovražnik partizanov niso bili Nemci, ampak domača reakcija v boju za državni udar in prevzem oblasti. Četniki, Ljotičevci, nedičevci, slovenski Antikomunisti, plavogardisti, tigrovci.

   tudi Ustaši ne, saj so vedeli, da konca vojne ne bodo politično preživeli, kot nemški zaveznik. Torej samo takšni, ki so bili grožnja komunistom po porazu nemčije v boju za oblast.

 • Prdo

  Domoppsranci so se šli adrenalinskega športa in so ga dobil v barbarinem rovu

  • Tomzi

   Ti pa kar daješ podle komentarje.

  • sprehajalec

   prdonja, amonijak in žveplo v tvojem telesu nista dobra popotnica za pekel, ki te čaka. Še bolj se plamen razplamti…

  • garfi

   Kako se je začelo – dr. Drobnič – Extended
   https://www.youtube.com/watch?v=dsoZsgY7Zgk
   ……nobenega primera ni, da med okupacijo lastni “ljudje” pobijali lastne ljudi
   ……vaška straža je samoobrambna organizacija pred komunističnim nasiljem

 • črnaovca

  Pustite pokojne pri miru in praznujte dan prisege domobrancev Hitlerju, če hočete. Kdaj se bomo znebili te pretekle norije?

  • sprehajalec

   Pesem, ki je zadonela 27.04.41. Slovenci Kremeniti, original verzija. Melodija uvožena od ene pesmi iz juga, makedonske.

   Na klic kominterne združite se v čete –
   v boj za svobodo, v boj za Sovjete.
   Rdeče smo fronte bojevniki mi,
   ker naše je geslo,
   Sovjeti sveta.

  • MižekFiga

   Verjetno veš, samo spomniti se ne smeš, da je bila na “kongresnem trgu” v Lj. pred prisego, protestna akcija in veliki zbor (trg je bil napolnjen) “proti komunistom” zaradi pobijanja domačinov z namenom kraje živil, na dolenjskem. “Seti se mujo”.

   • črnaovca

    Za to pa nisem vedel a saj veš kako je z organizacijo protestov, s kakšno lahkoto naščuvaš Slovence ni dolgo nazaj ko so začeli v MB in nato še v LJ in kaj je bilo iz vsega en velik NIČ samo zdrahe

  • Peter

   Nečesa ne razumem, črnaovca.
   Kdo praznuje danes in kaj praznuje?
   Če si to isto vprašanje, namreč

   Kdaj se bomo znebili te pretekle norije?

   postavil danes tudi na npr MMCju, potem te spoštujem.
   Če pa nisi, no…

 • Osti jarej

  ..niso prisegli hitlerju,pač pa komandantu marku,jekleni pesti in alanu fordu

  https://www.youtube.com/watch?v=X6el-iSgD2U

  • Prdo

   Too je lažžžž

  • Prdo

   Saj še dobro da ga je pobralo se rešu muk odpelalo se mu je skroz

  • sprehajalec

   prisegla je Ljubljanska domobranska četa. Samo ta. Ljubljančani pač, tudi danes kričijo Zokiju, ko jih krade….

  • garfi

   Kako se je začelo – dr. Drobnič – Extended
   https://www.youtube.com/wat
   ……nobenega primera ni, da med okupacijo lastni “ljudje” pobijali lastne ljudi
   ……vaška straža je samoobrambna organizacija pred komunističnim nasiljem

 • sprehajalec

  Kaj pa pravi svetovna zgodovina o drugi vojni na tleh jugoslavije? Po zahodnjaško preprosto in logično. Brez olepševanja, zavijanja, sprenevedanja, brez “ja, ampak, če”… Čisto simpl;

  Citat, ki ga teoretično lahko prebere 7 milijard zemljanov. Le pri nas ne velja;

  #Simultaneously, a multi-side civil war was waged between the Yugoslav communist Partisans, the Serbian royalist Chetniks, Croatian fascist Ustaše and Home Guard, as well as Slovene Home Guard troops.#

  https://en.wikipedia.org/wiki/World_War_II_in_Yugoslavia

  #Istočasno se je razmahnila državljanska vojna med Komunistično Partijo Jugoslavije, Srbskimi (rojalisti) Četniki, Hrvaškimi fašističnimi ustaši, in Domobrani, ter slovenskimi Domobranci#

  To je to, svetovna definicija. In v osnovi smo videli reprizo teh dogajanj čez 45 let, prav tako z vpletenimi različnimi stranmi…. ker se prvo poglavje pač ni zaključilo kot se zagre….

 • Sredina

  še en domobranc in nacist

  • sprehajalec

   Ti je žal, ker jim je kot 16 leten ušel?

   Domobranci pod razno niso bili nacisti, ker kot tujci niso mogli vstopiti v NSDAP. Poleg tega so bili delavski socialisti levičarji.

   • Sredina

    Ker laž sam seb haha

    • sprehajalec

     Ti si tako zadrt v svoji laži Sredina, da verjameš, da so nemci sovražili tudi črnce?

     https://i.pinimg.com/originals/95/df/9a/95df9a279a3e84326dae862460c4ffd3.png

     • Dragan Krstič

      sprehajalec, gospodična Sredina je še pod stresom saj se je komaj dobro vrnila iz minus 40 stopinj.

     • sprehajalec

      Je bila kakšna proslava na kakšnem mrzlem vrhu ali kaj?

     • Dragan Krstič

      Sredina je z Donaldom Trumpom na ti.

  • garfi

   V tem prvem obdobju okupacije, od 17. aprila 1941 pa do 22. junija 1941, pred nemškim napadom na SZ, še ni bilo slovenskega partizanstva, bili pa so aktivni komunisti v tem obdobju veliki prijatelji, zavezniki Hitlerja, ki je septembra prejšnje leto (1939) skupaj s Sovjeti zasedel ubogo Poljsko. Navdušenje KPS nad Hitlerjem se je izkazalo v organiziranju množične manifestacije: našuntali so kmete, ki so v Trebnjem in na pohodu proti nemški meji manifestirali za priključitev tega dela Slovenije k nemškemu Rajhu. Italijani so ob tej priliki ostro reagirali. Padli so mnogi talci. V tem obdobju prijateljstva z nacisti je KPJ zagovarjala kolaboracijo na celi črti. Tito je 5. maja 1941 v glasilu KPJ pozval komuniste, naj čimbolj stopajo v nemške službe. Kasnejši prvaki OF in KPJ, odvetniki dr. Aleš Stanovnik, dr. J. Pokorn in dr. J. Vilfan so v tem obdobju delali v Šetvidu pri Gestapo (selitvena komisija!). Kasnejši notranji minister SFRJ Stane Dolanc in edini slovenski admiral v SFRJ Stanislav Brovet sta v Avstriji prostovoljno vstopila in bila dolgoletna člana Hitlerjugend, Brovet, ki je vstopil v Celovcu[1], kar do januarja 1945.
   http://www.zaveza.si/partizani-in-kolaboracija-v-sloveniji/

   • črnaovca

    Zgodovina se ponavlja tudi Janez je bil goreč član ZK

    • Tomzi

     Saj zato je potrebno obsoditi komunizem, da ne bi še koga zavedel.

     • garfi

      Kako se je začelo – dr. Drobnič – Extended
      https://www.youtube.com/watch?v=dsoZsgY7Zgk
      ……nobenega primera ni, da med okupacijo lastni “ljudje” pobijali lastne ljudi
      ……vaška straža je samoobrambna organizacija pred komunističnim nasiljem

    • garfi

     Kako se je začelo – dr. Drobnič – Extended
     https://www.youtube.com/watch?v=dsoZsgY7Zgk
     ……nobenega primera ni, da med okupacijo lastni “ljudje” pobijali lastne ljudi
     ……vaška straža je samoobrambna organizacija pred komunističnim nasiljem

 • Peter

  Ja, sredina, še en.
  Grozn a ne?
  Človek si je že takrat upal misliti drugače, ti si pa še danes ne upaš. In ne samo to, tudi drugim ne pustiš, da bi mislili drugače kot ti, no.

 • Peter

  Kdaj veste, da je nekaj narobe v državi?
  Ko se za sredino predstavlja levi skrajnež in provokator, no.

  • sprehajalec

   pri nas se ločijo samo na Bolj leve in malo manj leve. Ki se jim reče Sredina.

 • Sredina

  Dokler bo ena politična opcija spreminjala zgodovino, predstavljala samo dejstva, ki jim ustrezajo, ko boste vse označeval za leve skrajneže in podobno, do takrat ne boste druzga kot navadni primitivci in strahopetci

  • Tomzi

   Kaj ko bi govorila v prvi osebi ednine. Mogoče bi bilo potem bližje resnici v naši deželi.

   • Sredina

    O tem govorim…ste pač primitivni in otročji

    Sam nimam nobenih problemov povedat da je komunistični režim kriv za povojne poboje in smrt številnih ljudi ter da je bil avtoritarni režim (čeprou s tem nikol nism mel nič), vi pa podobne izjave niste sposobni skup spravt…

    • Tomzi

     Kako da ne, saj to je vendar očitno.

    • sprehajalec

     In? kje so grobišča? kapelice, križi?

     Ali je dovolj beseda neke Sredine?

     • Sredina

      In kaj mam js s tem? A sm bil kdaj član KPJ ali KPS? Ne, je pa bil nekdo drug, ki ga vsi zelo dobro poznamo, pa še vedno dela sranje v SLO politiki

     • sprehajalec

      zagovarjaš praznovanje začetka državljanske vojne….

     • Sredina

      Lahko podaš podobno izjavo kot sm jo js zgoraj?

     • sprehajalec

      Z veseljem;

      Komunistični režim je kriv za
      povojne poboje in smrt številnih ljudi in je bil avtoritarni režim.

      Sedaj sva podala enaki izjavi.

     • Sredina

      Rekel sem podobno, v kateri bi ti obsodil zločine svojih političnih predhodnikov, samo še naprej kažeš svojo omejenost in majhnost

     • sprehajalec

      Pa saj so vsi bili pometani v brezam, krivi, nekrivi. kako naj jih sedaj še jaz obsojam, saj so plačali z življenjem?

      je kdo od komunistov plačal za hudo z življenjem?

     • Tomzi

      Kaj pa pomeni tista izjava: ” O tem govorim…ste pač primitivni in otročji˝”. Tako izjavo je dokaj lahko dati.

  • sprehajalec

   obstoječa resnica pravi, da naprimer črnci niso mogli biti naciji.

   svetovna zgodovina jih vseskozi postavlja na laž, ampak oni še vedno tumbajo o spreminjanju zgodovine….

   https://i.pinimg.com/originals/95/df/9a/95df9a279a3e84326dae862460c4ffd3.png

   • Sredina

    Glede na to, da je italija imela svoje kolonije v italiji, tega nim nikol reku, si pa očitno to mislu ti, in morš zdej vsem pokazat, da “tega kao nikol nisi milsu”

    • sprehajalec

     Slika prikazuje nemškega vojaka. Italija pa ni imela kolonij v Italiji. Zopet lažeš….

     • Sredina

      A res? https://en.wikipedia.org/wiki/Italian_Empire#/media/File:Italian_Colonial_Empire_(orthographic_projection).svg

      Dej se najprej mal o zgodovini poduč nato pa pametuj…Italijanski kralj je bil etiopijski cesar

     • sprehajalec

      In kaj ima nemški vojak z Italijo?

     • Sredina

      Oboji so bili fašisti

     • sprehajalec

      To je Kominternina klasifikacija iz 30tih let 20. stol. Vsi, ki niso komunisti, so fašisti.

      osvobodi se mislenih stereotipov kominterne, saj si kao Sredina.

     • Sredina

      Nacizem je oblika fašizma, ne samo da si zgodovinsko nepismen, tudi politološko nepismen si

     • sprehajalec

      Zakaj mu ne rečeš preprosto Delavski socializem? Pa ga postaviš ob bok ostalim socializmom,, samoupravnim, realnim, agrarnim,?

      In ti mene obtožuješ politološke nepismenosti. Imaš dva vrabca, ampak eden ni vrabec, ali kaj me hočeš učiti?

     • Sredina

      Eno je politična ideologija, drugo pa ime politične ideologije, in na vašo žalost, klasifikacija poteka na podlagi tistega prvega

     • sprehajalec

      Torej ni vsak, ki si sam sebi reče “socialist” tudi v resnici socialist?

      šele sredina in mojstri iz FDV ga identificirajo kot pravega ali fejk socialista?

      prav razumem?

  • garfi

   V tem prvem obdobju okupacije, od 17. aprila 1941 pa do 22. junija 1941, pred nemškim napadom na SZ, še ni bilo slovenskega partizanstva, bili pa so aktivni komunisti v tem obdobju veliki prijatelji, zavezniki Hitlerja, ki je septembra prejšnje leto (1939) skupaj s Sovjeti zasedel ubogo Poljsko. Navdušenje KPS nad Hitlerjem se je izkazalo v organiziranju množične manifestacije: našuntali so kmete, ki so v Trebnjem in na pohodu proti nemški meji manifestirali za priključitev tega dela Slovenije k nemškemu Rajhu. Italijani so ob tej priliki ostro reagirali. Padli so mnogi talci. V tem obdobju prijateljstva z nacisti je KPJ zagovarjala kolaboracijo na celi črti. Tito je 5. maja 1941 v glasilu KPJ pozval komuniste, naj čimbolj stopajo v nemške službe. Kasnejši prvaki OF in KPJ, odvetniki dr. Aleš Stanovnik, dr. J. Pokorn in dr. J. Vilfan so v tem obdobju delali v Šetvidu pri Gestapo (selitvena komisija!). Kasnejši notranji minister SFRJ Stane Dolanc in edini slovenski admiral v SFRJ Stanislav Brovet sta v Avstriji prostovoljno vstopila in bila dolgoletna člana Hitlerjugend, Brovet, ki je vstopil v Celovcu[1], kar do januarja 1945.
   http://www.zaveza.si/partizani-in-kolaboracija-v-sloveniji/

  • Jan Kovalski

   Prvi so spreminjali zgodovino komunisti, ki so skrili svoje zločine po številnih kraških jamah po vsej Sloveniji. In leta 1990 in malo prej na veliko sežigali arhive!

 • Osti jarej
  • Tomzi

   Kaj pa komentar članka?

 • Osti jarej
  • Tomzi

   Kje pa je komentar članka, ki ga komantiraš?

 • VERRZIFIKATOR

  Jožef Vidmajer

  PRVA APRILSKA FRONTA

  Kraj neznan, enako tudi čas
  in način in vse, kar sodi zraven,
  pa je vendar to dogodek slaven,
  ki slavita mesto ga in vas.

  Tam naj nekaj bi ustanovili,
  v poznih je bilo aprilskih dneh,
  spomnil se čez čas je eden teh,
  drugi, glej, na vse so pozabili.

  Osvežil se kmalu je spomin,
  kar čez leto so o tem spisali,
  za resnično hitro vsem prodali,
  brez vrzeli in brez odprtin.

  Šlo mendá za novo je stvarjénje,
  kajpak ne za proti-imperialno,
  ampak za naravnost kolosalno
  narodov sveta osvobojenje.

  Bojevalo da se je frontalno,
  so pozneje tisti vsi spoznali,
  ki prispevek naj bi k temu dali,
  da bilo je videti fatalno.

  Kdo bili naj vse tedaj bi zraven,
  so z zamikom šele določili,
  enega med njimi izločili,
  ker premalo bójda bil je slaven.

  Ni pomembno njihovo število,
  niti, kaj zares so govorili,
  pač pa, da naknadno so sklenili,
  kaj se bo, kako in kdaj slavilo.

  »Če pa bi kak dvom se kdaj pojavil,
  ni problema, saj ni nič zapisov,
  treba torej sploh ne bo izbrisov,«
  glavni je protagonist izjavil.

  »Bolj ko bo ostalo misteriozno,
  laže o dogodku mit se splete,
  zraven kup dodatkov še nagnete,
  drugo razglasi za odiozno.

  Laže ustno bo posredovanje,
  kaj naj bo edino zveličavno,
  in dejanje sámo tem bolj slavno,
  če ne bo motilo ga pisanje.

  Laže bo tako posredovati,
  kar nikoli ni se dogodilo,
  s tem razkritju se bo izognilo,
  če bi šli kaj ponarejevati.

  Laže je brez pisnih ponaredkov,
  dosti bolj spominu se zaupa,
  pa naj reče tisti, ki si upa,
  da nikjer še zvočnih ni posnetkov.

  Laže bo, ko zemlja vse prekrije,
  z nami v grob odidejo spomini,
  naj potomstvo blodi po temini,
  nosi sámo težo mimikrije.«

  To dejali so pozneje oni,
  ki domnevno le bili so zraven,
  datum pa naj bi postal ustaven,
  ker da niso zanj dovolj zakoni.

  Rekli so, ki so pokojni davno,
  da lahko bo in celo še laže,
  se slepili tisti iste baže,
  nič da tu bilo ni protipravno.

  A je vendar kup zadreg ostal,
  datum najprej, zlasti pa vsebina,
  dvignila je roke zgodovina.
  Kdo bo zgodbe epilog podal?

  Še najlaže zdaj bo odstraniti
  vse zadrege administrativno,
  določiti datum brezprizivno,
  prvi dan aprila razglasiti.

  Le ta datum točen se izkaže,
  je edini namreč v celem letu,
  ko tako pri nas kot v širnem svetu
  govori resnico ta, ki laže.

 • Osti jarej
 • Jakob Kovač

  Dan OF je simbol slovenskega upora proti okupatorju,ker pošteni Slovenci niso hoteli biti sluge in pokorni okupatorju-žal so nekateri raje bili ritolizci okupatorju ,torej ljudje brez ponosa!!!!

  • sprehajalec

   Praviš njih 70% Slovencev je pa 30% Slovencev označilo za sluge pa pokorne okupatorju pa jih začelo pobijati….

   To je izgledalo kot kasneje neke volitve v delavski svet.

  • garfi

   V tem prvem obdobju okupacije, od 17. aprila 1941 pa do 22. junija 1941, pred nemškim napadom na SZ, še ni bilo slovenskega partizanstva, bili pa so aktivni komunisti v tem obdobju veliki prijatelji, zavezniki Hitlerja, ki je septembra prejšnje leto (1939) skupaj s Sovjeti zasedel ubogo Poljsko. Navdušenje KPS nad Hitlerjem se je izkazalo v organiziranju množične manifestacije: našuntali so kmete, ki so v Trebnjem in na pohodu proti nemški meji manifestirali za priključitev tega dela Slovenije k nemškemu Rajhu. Italijani so ob tej priliki ostro reagirali. Padli so mnogi talci. V tem obdobju prijateljstva z nacisti je KPJ zagovarjala kolaboracijo na celi črti. Tito je 5. maja 1941 v glasilu KPJ pozval komuniste, naj čimbolj stopajo v nemške službe. Kasnejši prvaki OF in KPJ, odvetniki dr. Aleš Stanovnik, dr. J. Pokorn in dr. J. Vilfan so v tem obdobju delali v Šetvidu pri Gestapo (selitvena komisija!). Kasnejši notranji minister SFRJ Stane Dolanc in edini slovenski admiral v SFRJ Stanislav Brovet sta v Avstriji prostovoljno vstopila in bila dolgoletna člana Hitlerjugend, Brovet, ki je vstopil v Celovcu[1], kar do januarja 1945.
   http://www.zaveza.si/partizani-in-kolaboracija-v-sloveniji/

 • Osti jarej

  …humanitarne dejavnosti domosralcev nad horjulom

  http://i59.tinypic.com/r26g5g.jpg

  • Tomzi

   Provokacija na provokacijo. Ti jih kar nalagaš.

   • Osti jarej

    …kakšna provokacija….resnica,resnica je to

  • sprehajalec

   Lažnivka si. Truplo ima opanke. Ki niso del slovenske noše. Slika je vzeta kot je stara navada iz balkana in podtaknjena v Slovenijo.

   Lažnivka

 • Jan Kovalski

  Drugi poskus (z izbrisanimi linki)

  Ta t.i. praznik upora ima neverjetno simboliko. Zakaj? Ker se na ta dan
  ni zgodilo nič pomembnejšega, da bi ga bilo vredno proglašati za praznik.
  Zgodilo se pa je dan prej.
  Na včerajšnji dan, 26.4.1941 je npr. v Maribor prišel sam Adolf Hitler, ki
  so ga domorodci veličastno sprejeli (v MB je bilo precej Nemcev)

  *****

  En dan prej so se v Vidmarjevi vili v Rožni dolini, ki je veljala za
  najbolj bogat del mesta, sestali na sestanku ljubitelji Sovjetske zveze in
  ustanovili protiimperialistično fronto t.i. PIF. Cilj jim je bil simboličen
  boj proti Ameriškemu, Francoskemu in Britanskemu imperializmu. Torej
  ustanovili so fronto proti državi, ki se je tisti čas edina v Evropi
  upirala Nemcem! Ni jim na misel prišlo, da bi ustanovili fronto proti
  Nemcem, ki so takrat sicer okupirali del današnje Slovenije, saj so vendar
  bili z njimi zavezniki. (Od pakta Stalin-Hitler, znanega kot pakt
  Ribbentrop-Molotov, naprej, leta 1938 je bila cela komunistična
  internacionala, torej tudi slovenski komunisti, del osi
  Nemčija-Italija-Sovjetska zveza).

  https://www.youtube.com/watch?v=Q6Oeett-_bY

  Lahko se zlobno reče, da so na tak način proslavili obisk Hitlerja v
  Maribor.

  Torej, praznuje se en veliki nič, ker se na ta dan v Sloveniji ni zgodilo
  nič pomembnega.
  Praznuje pa se tudi LAŽ, ker so tisti PIF pozneje spremenili v OF, kar je
  velika laž.

  In zanimivo, ta stavba v kateri naj bi ustanovili osnovo za borbo proti
  okupatorju, torej Nemcem, je danes v lasti Nemčije, nekaj časa je bilo v
  njej nemško veleposlaništvo, danes je njihova rezidenca

  ******
  … in spomenik pred hišo, v obliki pisoarja, je laž, ker tisto kar na na njem piše je laž.

  Ta praznik je potrebno ukiniti. Si predstavljate, da bi npr. Janša predlagal, da se ta praznik ukine. Verjetno bi se na ulicah našlo na stotine vstajnikov s kakšnim Jankovićem, Kučanom in Makarovičko na čelu. Ampak enkrat v preteklosti so ga že ukinili in ga pozneje spet obnovili. Tudi to kaže na komunistično zmedo. In, ni ga ukinil Janša ali kak drug razredni sovražnik režima, ukinili so ga kar komunisti sami.
  To je na kolosalen način opisal Bernard Nežmah: “Kdo bi si drznil ukiniti dan OF kot državni praznik?”

  “Toda v zgodovini se je našel nekdo, ki ga je ukinil, ne da bi kdorkoli protestiral, kaj šele, da bi izzval revolucijo ali pokopal svojo lastno kariero. Kdo bi lahko bil ta Bog nad Slovenci?”

  ******
  Ta t.i. praznik upora je v vseh pogledih farsa in laž!!! Ukinimo ga!!!

 • garfi

  V tem prvem obdobju okupacije, od 17. aprila 1941 pa do 22. junija 1941, pred nemškim napadom na SZ, še ni bilo slovenskega partizanstva, bili pa so aktivni komunisti v tem obdobju veliki prijatelji, zavezniki Hitlerja, ki je septembra prejšnje leto (1939) skupaj s Sovjeti zasedel ubogo Poljsko. Navdušenje KPS nad Hitlerjem se je izkazalo v organiziranju množične manifestacije: našuntali so kmete, ki so v Trebnjem in na pohodu proti nemški meji manifestirali za priključitev tega dela Slovenije k nemškemu Rajhu. Italijani so ob tej priliki ostro reagirali. Padli so mnogi talci. V tem obdobju prijateljstva z nacisti je KPJ zagovarjala kolaboracijo na celi črti. Tito je 5. maja 1941 v glasilu KPJ pozval komuniste, naj čimbolj stopajo v nemške službe. Kasnejši prvaki OF in KPJ, odvetniki dr. Aleš Stanovnik, dr. J. Pokorn in dr. J. Vilfan so v tem obdobju delali v Šetvidu pri Gestapo (selitvena komisija!). Kasnejši notranji minister SFRJ Stane Dolanc in edini slovenski admiral v SFRJ Stanislav Brovet sta v Avstriji prostovoljno vstopila in bila dolgoletna člana Hitlerjugend, Brovet, ki je vstopil v Celovcu[1], kar do januarja 1945.
  http://www.zaveza.si/partizani-in-kolaboracija-v-sloveniji/

  • večni srb

   Rabimo natančen saeznam vseh borcev in komunistov, ki so svojo kariero začeli pri Hitler jugend, Wermacht in Gestapo.

   • Tomzi

    Pojdi v arhiv in si jih poišči.

    • večni srb

     Kje pa ti živiš, že takoj po osamosvojitvi se je najprej počistilo vaške knjižnice.
     Nič ni ostalo, vse so skurili, a ni to malo čudno?

 • večni srb

  Ante seveda ni nikogar napadel in okupiral, Slovenija je bila za ustaše od nekdaj zahodna Hrvaška.

  Kako naj potem razumemo njegove izjave, da so nas sicer res napadli štirje nacistični okupatorji, vendar je bil mir vse dokler se niso partizani začeli maščevati nad domačimi izdajalci, sodelavci in ovaduhi fašistov. Ja kaj bi pa naj storili? Zanimivo pri tem je, da so se najbolj pritoževali ustaši in domobranci, nemci in italijani so seveda vedeli, da bodo imeli še veliko problemov in je bila okupacija samo začetek velikega sranja, za naše kolaborante pa je to pomenil nov začetek.

 • Sredina

  Edini argument, ki ga imajo na desni, s čimer postavljajo naciste na levo, je pakt ribbentrop-molotov (s čimer poleg že prej omenjene zgodovinske in politološke nepismenosti, kažejo tudi na vojaško-taktično nepismenost), poleg tega so tako majhni, da niso sposobni niti obsodbe zločinov proti lastnemu narodu, ki so jih počeli njihovi politični predhodniki

  Sposobni so le potvarjanja zgodovinskih dejstev, ignoriranja dejstev, ki jih postavljajo na laž in opravičevanja kolaboracije z okupatorjem

  • garfi

   Kako se je začelo – dr. Drobnič – Extended
   https://www.youtube.com/watch?v=dsoZsgY7Zgk
   ……nobenega primera ni, da med okupacijo lastni “ljudje” pobijali lastne ljudi
   ……vaška straža je samoobrambna organizacija pred komunističnim nasiljem

  • večni srb

   To je sicer res,tudi jaz sem pozail isto, ampak beri kaj spodaj pišejo ljudje, naše komunistične veličine so bili najprej sodelavci in ovaduhi okupatorjev, šele potem so prestopili v partizane. Najbrž so se bali kakšnih disciplinskih ukrepov ali pa se jim je le posvetilo, da so se rodili napačnim staršem in so v bistvu že obsojeni na smrt. Zakone o rasni higieni je bilo treba spoštovat,nacisti so bili glede genov zelo pedantni in temeljiti.

   • Sredina

    Eni so na njihovi strani ostali do konca, o teh govorim, o podganah

    • večni srb

     Drugače povedano, partizani so postali zgolj zato, ker jim pustili biti fašisti.

     • Sredina

      Ne ker so se uprli fašistični ideologiji, uničevanju slovenskega jezika in kulture

     • večni srb

      Očitno so slabo razumeli nacional socializem.
      Ampak saj potem je bilo spet vse v redu, ko so zmagali, so lahko postali spet nazaj fašisti, vendar s človeškim obrazom, takim, ki je njim ustrezal.

  • Jan Kovalski

   “poleg tega so tako majhni, da niso sposobni niti obsodbe zločinov proti lastnemu narodu, ki so jih počeli njihovi politični predhodniki”
   ===============
   Kakšnih 700 množičnih morišč, zločinov komunistov, po vsej Sloveniji.

   • Sredina

    Sam sem zločine komunističnega režima že večkrat obsodil, vi tega za svoj režim niste sposobni

    • Jan Kovalski

     Moji predniki so Čehi, nimam nič skupnega s kakšnim vašim katerimkoli režimom.
     Kot drugo, dobro se ve kdo je sprožil in zakaj je prišlo do državljanske vojne v Sloveniji. Vsak se ima pravico braniti pred zločinci kar so komunisti bili. Z vseglihanjem se ne da opravičevati komunističnih zločinov in njihovo izrazito negativno delovanje in pozneje še 45 letno diktaturo, ki se pritlehno nadaljuje še danes.

   • večni srb

    Zakaj zločinov, saj ne vemo niti kdo je bil umorjen in kdo jih je pravzaprav sploh moril. Mogoče starši današnjih politikov, direktorjev,generalov, komandirjev policije, sodnikov, tožilcev, odvetnikov, profesorjev…

  • Jan Kovalski

   Rusko vračanje židov, ki so se iz Nemčije zatekli v SZ, nazaj Nemcem v Nemčijo ni bila vojaško-taktična akcija ampak ideološka. Sodelovanje na ideološki osnovi in ne vojaški.

   • Sredina

    Si pokazal svojo neumnost da je bolj nebi mogu

    Kupovanje časa za vojaško industrijo je vojaška taktika…

    • večni srb

     Čudna taktika, sodelovanje je pomenilo ogromno domačih žrtev,ki mogoče niso bili tako taktično usposobljeni in s tem briljantnim načrtom sploh niso bili seznanjeni.
     Koristi itak ni bilo nobene, samo še več svojih ljudi so med tem izgubili.

     • Sredina

      Nemčija se je morala pripravt na vojno s SZ, s katero tudi ideološko ni bilo možno sodelovat, ker je šlo za slovane, na stvari je treba gledat z vseh zornih kotov, in ta diplomatska akcija je bila izjemna zmaga za Nemčijo, ki si je tako kupla precej dragocen čas, je pa res da je potem vojna trajala dlje, kot je Nemčija pričakovala in se zavlekla v zimo, kar je bilo usodno

     • večni srb

      Ne razumem, zakaj bi se morala Nemčija pripravljati na vojno, ki jo je sama začela?
      Nekaj drugega je res. Nemci so izgubili že prvo vojno, zato so jih zmagovalci zasužnjili in organizirali težko industrijo, da so morali štancati za njih novo orožje.
      Ko niso rabili več, so nacisti naštancali še nekaj za sebe, tako so se spet oborožili čez noč. Pomagali smo pa mi oziroma vsi njihovi sateliti, medtem ko so jim švicarji prali denar, isto kot danes.

     • Jan Kovalski

      Torej:
      Jan Kovalski :”Rusko vračanje židov, ki so se iz Nemčije zatekli v SZ, nazaj Nemcem v Nemčijo ni bila vojaško-taktična akcija ampak ideološka”.
      Sredina: “Kupovanje časa za vojaško industrijo je vojaška taktika…”.
      Sredina: “za Nemčijo, ki si je tako kupla precej dragocen čas,”
      ==============
      Ergo po Sredini: Rusko vračanje židov, ki so se iz Nemčije zatekli v SZ, nazaj Nemcem v Nemčijo, je bila ruska pomoč Nemčiji s katero so Rusi Nemčiji pomagala, da je pridobila na času.

     • Jovo Jamnica

      Kaka priprava na vojno je te to bla??? Ko so Švabi harali proti Moskvi, so pobili fse živo, kar se jim je znašlo na poti. Ukrajinci naprimer, so Švabe pričakali z vlkim upanjem na bolše cajte, saj so sovražli Štalinof režim. Švabi, pa namesto, da bi bli veseli dobrodošlice, so jih kosili ko kobilice. Potem se je folk zrajto, da če že mora vmret, bo vmr za svoj dom, na svoji rodni grudi… Marsikeri Švaba je pol faso od golorokih kmetof. To svinjarijo je pol Štalin iskoristo kot propagando in rajo kuj z lesenimi puškami pošiljo nat Švabe…

    • Jan Kovalski

     Ne, šlo je za sodelovanje na vseh nivojih, ker je bil Stalin prepričan, da ga Hitler ne bo nikoli napadel, in da si bosta skupaj delila svet (npr. Poljsko in Baltiške države). Ni šlo za pridobivanje na času kar na lažen način skušajo slovenski komunisti opravičevati Stalina (in sebe) pač pa za pristno sodelovanje. Zločinsko vračanje Judov je bilo ideološki akt, ker je Stalin vedel kakšen odnos ima Hitler do Judov

  • sprehajalec

   daleč od tega Sredina.

   Warum sind wir Sozialisten, se je spraševal Goebbels. V svojih govorih. Pa Volkswehr, na jugu bi rekli juriš naroda, pa Volkswagen, narodna kola, bi rekli na jugu.

   kdo pa je klientela z Dolančevega Faksa, da ona identificira kdo je socialist in kdo ni?

  • macon

   To ni bil samo pakt na papirju, temveč so tudi družno napadli in si razdelili Poljsko. Poleg ruskega pošiljanja surovin in nacijev, ki so hodili v SZ trenirat in se učit.

   Oboji so takrat priznali, da imajo več skupnega kot različnega.

 • cistajeba

  …ali zakaj bodo desničarji zopet izgubili volitve…(zaradi takih člankov)

  • cistajeba

   Drugače pa Maks Pipan je že vedel kaj je govoril…

  • večni srb

   Ne bi rekel, marsikaj drži, res so se tretjino časa borili za nacistično zver in to je treba natančno pojasniti ter povedati tudi, kdo je bil pri nacistih, kdo pa od začetka partizan in upornik.

  • garfi

   resnica boli vas leviČĆarje
   laž boli “desničarje”

 • Jaz

  Manj skode bi bilo CE bi od antona foter kozo nategnil.

  • sprehajalec

   Tvoj jo pa očitno je…..

   pa zato ni škode.

 • Peter

  Skratka, sredina se trudi, da bi vas prepričal.
  Še en sizif, no.

  • večni srb

   Kdo pa bere celot poplavo komentarjev, nekje se vključiš in pač nadaljuješ klepet.
   Nas bodo nekoč vse pobrisali, ostali bodo edino članki.

   • Peter

    No ja, sredina je pri meni že dolgo blokiran, samo iz odgovorom vidm, da odgovarjajo njemu, no.

 • garfi

  Kako se je začelo – dr. Drobnič – Extended
  https://www.youtube.com/wat
  ……nobenega primera ni, da med okupacijo lastni “ljudje” pobijali lastne ljudi
  ……vaška straža je samoobrambna organizacija pred komunističnim nasiljem

  • večni srb

   Vaška straža so bili sodelavci in ovaduhi okupatorjev, ki so jim torej pomagali v boju proti večjemu zlu.

 • FORT WORTH

  Da REVOLUCIONARJI pobijajo svoj narod, zame NI NOBENEGA OPRAVICILA !!!
  BITI MORA SAMO OBSODBA TAKEGA POCETJA !
  In za SPRAVO morajo prositi MORILCI IN NE ŻRTVE !!!

  • večni srb

   Kaj pa, če je lobotomiziran”narod” hotel pobiti njih, a so se imeli pravico vsaj braniti mogoče?

 • garfi

  27. april praznik komunističnih laži in nasilja
  resnica boli komuniste
  laž boli “desničarje”

  • večni srb

   Praznik je v redu, tisti, ki ga obeležujejo in slavijo niso.

 • VERRZIFIKATOR

  SREDINA

  Vedno blizu centra, na sredini,
  ko nevarno niha se in maje,
  levo desno medsebojno daje,
  varno jima biti ni v bližini.

  Za sredino se zato razglaša,
  kdor ne ve, kako in kam obrne
  se zadeva in pa kdo se zvrne,
  proti centru takšnega zanaša.

  Da sredina je nevtralna vedno,
  slišiš jo vseskozi žlobudrati,
  vajena je varno počakati,
  drugo zanjo je premalo vredno.

  Prva na paradi se prikaže,
  ko je jasno, levo ali desno
  da prevladalo je, ona resno
  se o svoji prejšnji drži laže.

  Vedno je bila na pravi strani,
  brez sramu bo reva trobezljala,
  ta še lastno mater bi prodala,
  pa jo naj, ji kdo prodajo brani?

  In ko zopet jasna ni bodočnost,
  znova za sredino se prodaja,
  vse okoli nje slabost obhaja,
  njeno ko zavohajo navzočnost.

 • Antišiptar

  Zavedati se je treba, da je bila ta rdeča antinarodna drhal internacionaliatična, torej protinaroda, izdajalska. Edino smiselno je bilo, da so Domobranci, slovenski vojaki čistili to izdajalsko drhal, in prav je bilo tako. Torej izdajalca procesirat, likvidirat, samo premalo so te rdeče drhali izdajalske sčistili. 35000+ crknjenih rdečih izdajalskih uši je bilo očitno premalo. Naš narod čaka še vedno koncni obračun, ko bomo to izdajalsko primitivno sodrgo enkrat za vselej odstranili iz slovenske zemlje. Samo crjnjena rdeča uš je dobea uš.

  • večni srb

   Ampak zaradi antifašistične fronte smo lahko obudili mrtev Slovenski narod nazaj iz pepela. Slovenije ni bilo več, torej se niso mogli boriti kot narod tudi, če bi hoteli. Srečni smo lahko, da se je vse dobro končalo.

   • Antišiptar

    Nič se ni dobro končalo. Mi Slovenci bi morali to izdajalsko drhal pobit, iztrebit, da bi bili normalna država, torej zmaga domačih, domoljubnih sil nad rdečimi izdajalci. Žal smo bili Slovenci premalo dosledni, ko smo čistili to rd1čo izdajalsko protinarodno drhal, in zaradi tega bomo Slovenci še vedno nekje na nivoju srbskega primitivnega naroda.

    • večni srb

     Eh, saj je še čas…
     Za slovence ne vem, si pa dobro opisal hrvate.

     • Antišiptar

      Žal tako je. Čas dela za nas, saj ta stara crkovina lepo crkava, smilijo se mi edinole njihovi potomci, večinoma propadli osebki, danes prepiti proletarci, luzerji. Izrojene družine, očetje poživinjeni morilci, matere s sifilisom prepojene kurbe. Lahko se Slovenci pač tolažimo s tem, da ta drhal verjetno crkava v mukah, in tudi njihovi izrojeni potomci, hvala bogu stopajo po enaki poti. To mora pocrkat.

 • Caetano

  Sovjetski agenti in sodelavci so v aprilu 1941 spoštovali sporazum med Hitlerjem in Stalinom. So pa potihoma tudi pripravljali komunistično revolucijo, ki bi jo začeli ob ustreznem znaku iz Moskve.

  Prave odpornike so imeli za svoje politične in razredne sovražnike ter za sodelavce t.i. imperialistov.
  Vodstvo KPJ je odločilo, da jih je treba ovajati okupatorjem. Prav tako so se odločili konec aprila 1941 tudi, da napovedo vojno legalni jug. vladi v Londonu.

  • večni srb

   Zakaj bi sovjeti sploh rabili pakt z nacisti, če pa praviš, da so bili isti?

 • garfi

  titov pionir Borat Pohar še kar sanja,
  da bomo skupaj praznovali komunistični genocid nad Slovenci

  • večni srb

   A ni doma pri meji z Italijo?
   Tja se je pred smrtjo zatekel že Mussolini, ko ga je prišel Hitler osebno rešit iz zapora.

 • Dragan Krstič

  Takoj ko so ZDA vstopile v vojno v začetku decembra 1941 so dolgoročno nacisti izgubili vojno. Niso bili zmožni okupirati Anglije, še manj izvesti invazijo na vzhodno obalo ZDA, v Atlantiku so imeli večinoma le podmornice kar je onemogočalo izvedbo večjih vojaških akcij proti imperialistom kot jih imenujejo rdeči.
  Že sredi 1942 so začeli Angleži in Američani danonočno bombardirati nemška mesta in njihovo industrijo.
  Bitka pri Stalingradu je bila v začetku 1943 dokončno izgubljena. Samo umikati so se začeli in so doživljali poraz za porazom. Na severnoafriški obali so se začele zadnje bitke pred izkrcavanjem zaveznikov na Sicilijo in zahodno obalo Italije. Konec leta 1943 so Ameriani začeli dovažati orožje na otok z namenom izvedbe desanta na kontinent z začetkom 6. junija 1944. In vi rdeči kreteni trdite da domobranci niso vedeli
  kaj strateškega se dogaja v vojni. Imeli so vlado v Londonu, ki jij je obveščala o poteku bit, na voljo so imeli
  konec koncev tudi Radio svobodna Evropa. Vsi vsaj malo inteligentni ljudje so dobeo vedeli da Hitler nima nikakršnih možnosti dobiti vojno. Vaš rdeči cinizem in vaše laži pa dokazujete s tem da so domobranci prisegli Hitlerju. Niti ene besede ni bilo v prisegi izrečene v podporo Hitlerju. Prisegli so samo v borbo proti zločinskim komunistom. Kako pa so se komunisti borili proti nacizmu pa je razvidno kako so Rusi prevarali
  zahodne zaveznike v Varšavski vstaji. Obljubili so pomoč vstajnikom, pa so jih pustili na cedilu čeprav so bili tedaj samo 60 km oddaljeni od varšave. Ja seveda je to razumljivo saj so bili vstajniki antikomunisti.

  • večni srb

   Neumnost, leta 1941 je bilo še vse v redu, narod fevdalnih hlapcev je v Hitlerju videl priložnost za nov začetek, ki ga pod srbskim kraljem ne bi nikoli dobili.

   • Dragan Krstič

    Hahaha, poanta mojega bloga je na domobranski prisegi in ne na 1941. Če ne razumeš bistva kaj sem hotel povedati ne pametuj.

 • Krtača 20

  Upam da ste domobrančki tolk humani da ste v drobničevo krsto navrtal luknje, da grejo črvi lahko kam kozlat.

  • večni srb

   Najprej preberi članek in potem komentiraj kaj ni res, kaj si je pa staro govedo preprosto izmislil, ker je bil tak zarukan drek.

   • Krtača 20

    Jest teh drekatorjev že zdavnej ne berem ker je samo kozlanje in laganje. Mi je enostavno pod častjo.

    • večni srb

     Velika napaka, torej si še en od komunističnih dronov, ki jim je nasedel, verjetno zaradi kakšnih osebnih koristi, pa tudi olje je, če si na strani bistveno močnejših.
     Zavedaj se, da to niso nobeni borci ampak nacional socialistična golazen, marsikdo je začel kariero pri fašistih. Verjetno komunizem ni propadel kar brez veze, začelo se je pa ravno pri nas. a ni to malo čudno, pri vseh teh brezmadežnih in junaških, vedno zvestih borcih?

    • sprehajalec

     le tako lahko ohraniš “svojo resnico” nedotaknjeno….

   • sprehajalec

    Verjetno se imaš za nekoga, ki je več vedel od Drobniča?

    • večni srb

     Absolutno, beri moje spodnje komentarje, že po osnovni logiki mora biti vsem jasno, da je lagal kot star merjasec.
     Ja vidiš, da okupacije sploh ne omenja, za njega je bilo zgleda samoumevno, da je Slovenija samo še ena ustaška kolonija.

     • sprehajalec

      Tole definitivno ni laž;

      Zakaj ima slovenska levica tako odklonilen odnos do raziskovanja povojnih pobojev?
      Zločin je bil tako velik, da se ga ne da priznati. Radi bi ga zamolčali in
      spremenili v boj proti okupatorju. To lahko storijo v medijih, ki jih
      obvladujejo, in v javnih nastopih. Ne more pa se tega sicer zanikati in
      prikazati drugače. Komunistom in levici ne preostane drugega, kot da
      lažejo in sovražijo. Sovraštvo ni znak sedanjega zla, temveč je
      posledica medvojnega in povojnega velikega zločina.

  • sprehajalec

   Krtača Resnica pravi, da Hitler ni maral črncev.

   Še za vojake jih je imel. Tale Resnica vas nekam baše Krtača…

   https://i.ytimg.com/vi/83b6DSdiSbI/hqdefault.jpg

   pa še zelo zadovoljni so izgleda bili….

   • večni srb

    Ti se hecaš, če bi Hitler podpiral temnopolte, bi bilo kmalu pol 3.rajha zažganih, s temnimi očmi, strunastimi lasmi in velikim kurcem.

    • sprehajalec

     Na, še enega imaš tukaj…

     https://www.inconvenienthistory.com/media/files/images/blacknazi002.jpg

     Ko se Resnica sooči z zunanjim svetom….. Šok..

     • večni srb

      Že, že… Hitlerj je bil poln dreka in kronični lažnjivec. Preberi raje kaj sem ti napisal in mi pojasni kako bi se to skladalo z njegovim Zakonom o rasni higieni, ki je bil osnova nacional socializma.

     • sprehajalec

      Ta zakon je bil pisan za državljane Rajha.

     • večni srb

      … ki so bili rasa nadljudi in gospodarjev, temnopolti bi za nagrado postali njihovi sužnji, igrače in mogoče celo hrana.

     • sprehajalec

      Zelo malo poznaš Nürnberške zakone. Oziroma si eden tistih, “ki takoj vse ve”?

      ker je nekoč nekje nekaj ujel na eno uho….

     • večni srb

      Niti ne, sem prebral cel kup knjig, med njimi tudi študijo kako je bila urejena nacistična država in zato lahko razumem kaj se danes gredo naši sodobni fašisti. EU mislim, čakajo samo, da se britanci najprej spokajo ven, naši domači izdajalci so že pripravljeni na novo kolaboracijo.

      Nacistična ideologija je temeljila na evgeniki,ki je huda oslarija, za njimi je stala stara nemška buržuazija, organizirana kot okultno mistično društvo.

     • sprehajalec

      Še enkrat ti zakoni so bili pisani za državljane Rajha. SS enote so imele množico enot, ki so bili nedržavljani. Prinz Eugen, Handžar, kama, Ljotičevci Domobranci, Vlasovci.

      rasnih zakonov tam niso uporabljali razen za jude. Glede judov pa je Göring rekel, jaz odločam kdo je jud in kdo ni….

 • Krtača 20

  Gospod drobni nič….

  • sprehajalec

   Si naphal želodec z davkoplačevalskim golažem Krtača? pa slavil protiimperialistično fronto?

   • Krtača 20

    Ti že veš, k se futraš z vojaškim pasuljem na naše stroške. Mi ga kuhamo sami. Ampak pljunc u unem vojaškem pasulju je bil pa fajn razpotegnjen a ne?

    • sprehajalec

     Nisem član nobene stranke Krtača, zato ga nisem jedel. verjamem pa tudi, da so te imeli v Bovcu za kotel pomivati, ko si tako seznanjen kaj je bilo tam.

     • Krtača 20

      Seveda nis bebo. Si sam nestrankarski domobranc.

     • sprehajalec

      Poleg tega imam raje izraz bonensupe, kot pa pasulj….

    • večni srb

     Kdor je sposoben drugemu onesnažiti hrano, je sposoben tudi zastrupiti ljudi. Če si res pljunil sočloveku v hrano, potem spadaš na psihiatrijo,čeprav se ti zdi, da si samo poreden pobalin.

   • Dragan Krstič

    Krtača gre na pohod v Lažgoše v partizanski uniformi in okinčan z medaljami za hrabrost. Tam je zasluženi partizanski golaž z veliko mesa. Sem slišal, da kmetom v okolici ponoči pred rdečim praznikom vedno kakšna krava zmanjka iz štale. Stara navda železna srajca.

 • Krtača 20

  Končno je drobni nič v takem agregatnem stanju, ki mu najbolj pristoji – prah.

  • večni srb

   Vis bomo umrli, mogoče celo jaz.

 • črnaovca

  A ni bil ta Drobnič javni tožilec ki si je za naslednico imenobal Barbaro,Oba sta bila zelo huda na besedah a niti enga nista našla kaj šele spravila pred sodišče ki bi bil odgovoren za povojne poboje. Morda nista hotela ali nista smela da se ne bi zvedelo kaj neprijetnega ali pa sovsi ti povjni poboji nekaj drugega kot se trdi. Človek je res zmeden ko tole gleda

  • večni srb

   Za take,bi lahko uvedli izredno smrtno kazen, za začetek, pa bi morali razveljaviti čisto vse primere, ki jih je vodil kot državni tožilec. Brez izjem, psihopat ni sposoben narediti čisto nič dobrega.
   Sicer pa ni bil zato nastavljen, njegova naloga je bila zatirati srbe in narediti to deželo spet katolibansko kolonijo.

   Niti slučajno ni bil edini v pravosodju takšen.

  • Dragan Krstič

   Podobno kot Zokija in banksterje.

 • bubamara

  Dan ustanovitve protiimperialistične fronte, bi bil pravi naziv praznika. Nemci so bili tudi imperialisti. Nekaj kolonij so imeli po svetu. Vendar niso bili na spisku naše fronte. Čez nekaj dni so že padle prve žrtve sredi Ljubljane. Pa ne na strani okupatorja, ampak na strani sovražnikov komunizma.

 • luckyss

  Najprej…o mrtvih vse dobro in naj počiva v miru.
  Kar pa se kolaboracije z Nemci tiče, je z njimi kolaboriralo ob začetku veliko držav..temu se reče politika..
  Ko je Hitler pokazal svoj resnični zverinski obraz, pa so se ti dogovori pretrgali in zavezniki so ne glede na to ali so spadali levo ali desno družno udarili po njem….Razen slovenskih domobrancev seveda..
  In še to: Slovenske domobrance so ustanovili Nemci za svoje potrebe in ni šlo za nikakršno samoorganizacijo zaradi obrambe pred komunističnim nasiljem kot tukaj bluzite…Lahko vam prilepim dovolj avtentičnih dokumentov iz tistih časov, ki to potrjujejo, ampak verjemite, da si tega ne želite..mprda le ena malenkost v tem smislu..

  ” Višji skupinski vodja SS in policije general Erwin Rösener je v svojem nagovoru pred prisego slovenskih domobrancev 20. aprila 1944 na ljubljanskem stadionu izrecno poudaril: “Dne 24. septembra 1943 sem izdal povelje za ustanovitev Slovenskega domobranstva”… “Iz onih majhnih krdel takoimenovanih belogardističnih legionarjev je na moj ukaz zrastlo Slovensko domobranstvo”… “S pomočjo Velikonemškega Rajha smo vas izvežbali, oblekli in oborožili”… “Danes ste nastopili prisego, da se boste skupaj z nemško vojsko, z vojaško SS in policijo borili za svobodno, čisto Evropo”… “Dal sem vam ime ‘Slovensko domobranstvo’. To ime vas obvezuje, da branite svojo domovino pred banditi in njihovimi pomagači”… “Sprejemam vas tedaj v borbeno skupnost svojih vojakov in vas, tovariši iz Slovenskega domobranstva prisrčno pozdravljam”…(Slovenec 21. aprila 1944). “

  • večni srb

   Ne razumeš.
   Pogovarjamo se o komunistih, ki se sploh niso borili proti okupatorjem in so bili že pred začetkom okupacije na strani nacistov. Goveda pač, nacional socializem se jim je zdel smiseln, dokler niso ugotovili, da velja samo za arijsko raso, vse ostale nameravajo pa pobiti in zasužnjiti,da bi pospešili umetno evolucijo človeka.

   Kdo je sodeloval z nacisti, katere države, razen evropskih satelitov, japoncev in hindujcev,nihče drug na svetu.

  • sprehajalec

   in še to: Slovenske domobrance so ustanovili Nemci za svoje potrebe in ni
   šlo za nikakršno samoorganizacijo zaradi obrambe pred komunističnim
   nasiljem kot tukaj bluzite…

   Fejk. Domobranci so nadaljevanje vaških straž, oziroma kot so si sami dejali Antikomunisti, rdeči pa po vzoru oktobrske revolucije “ta beli”.

   jedro domobrancev so predstavljali partizanski dezerterji. In pa dezerterji iz nemške vojske. Podobne enote so bile sestavljene iz 30 nacij po svetu.

   http://www.lacanauocean.com/image/0-LACANAU-OCEAN/HISTOIRE-LACANAU/FREE-INDIAN-LEGION/occupation-lacanau-atlantic-wall.jpg

   indijci svoje Legije naprimer niso po vojni likvidirali, niti preganjali. Niti se še danes o njej ne prepirajo.

   • večni srb

    Tvoj vir je HTTP standard,kar pomeni, da lastnik tiste fake strani ni dobil certifikata za zaščiten HTTPS standard, ki je ob enem tudi garancija istovetnosti.

    • sprehajalec

     Potem nobena srbska internet stran ne gre skozi, po tem kriteriju….

     • večni srb

      Zakaj ne bi šla, saj to so univerzalni standardi, strežnik je lahko srbski, nahaja se pa na Antarktiki.

     • sprehajalec

      lej tvoji, Serbische SS Freiwillige, Ljotičevci. Stran ima https

      https://www.youtube.com/watch?v=a1G_DZaq9wk

   • Krtača 20

    Striček v beli halji te čaka in kaže na uro. Že pol ure zamujaš na tram terapijo.

    • sprehajalec

     Kaj da mu razložim bistvo državljanske vojne med Komunisti in Antikomunisti, ki je vzela 83.000 Slovencev?

     • večni srb

      Izrod.

     • sprehajalec

      Velik del jih je pobil tudi Srbin, Sima Dubaić….

     • večni srb

      Osebni obračuni so pa druga stvar, nekdo mora pobiti abominacijo, ki itak ne more obstajati v naravi.

     • sprehajalec

      Zanimivo pa, da jih v ameriki niso, po koncu državljanske vojne. Balkanska specialiteta?

     • Krtača 20

      Striček v beli halji ti piše v kartoteko:porabil dva grušta tramov in deset prekel za fižol….. Še vedno ni napredka….

     • sprehajalec

      Tebi je ljubši izraz “pasulj”. Ne vem odkod sedaj fižol….

  • Dragan Krstič

   Zamolčiš pa pomembno dejstvo da nikjer v Evropi gverila ki se je uprla okupatorju ni bila tako povezana s Stalinom kot rdeči partizani v Sloveniji.Niti v Grčiji, niti v Franciji, sploh ne na Poljskem,
   mogoče samo v Italiji po kapitulacij. Za Slovenijo je bila tedaj manjše zlo okupacija kot pa pričakovana okupacija Rdeče armade po vojni. Pravzaprav smo imeli v YU ogromno srečo da smo se znebili tega s pomočjo ZDA po letu 1948. Kaj je bil drugega kot tiran trinog Tito. Zločinec kateremu po vojni je stregel po življenju njegov sotovariš v zločinstvu Stalin. SAMO NEVERJETNA SREČA JE REŠILA JUGOSLAVIJO TEDAJ. Vzrok pa samo en: geostrateški položaj.

   • luckyss

    Komunistična internacionala ni bila le “Stalin”, ampak svetovna organizacija…In prav Tito je odjebal Stalina in ne “neverjetna sreča”, ki v politiki ne obstaja…

    • Dragan Krstič

     luckyss, nisi odgovoril na prvi del moje trditve, da je bila gverila v SLO povezana s Stalinom, nikjer drugje v Evropi ne.To je zelo pomembno dejstva. Kaj ima Internacionala 2 opraviti s Staslinom in Titom? Deplasiran odgovor s tvoje strani.
     Tito si je po vojni v svoji bolni glavi domišljal da bi ustanovil veliko balkansko dražavo z Albanijo, severno Grčijo in Bolgarijo,to pa je razkačilo Stalina in je hotel Tita umoriti. Zato je prišlo do prekinitve odnosov med sotovarišema ter YU in SZ.
     Ne ti meni bučk prodajat, lahko jih tvojim rdečim polpismenim sledilcem.

     • luckyss

      Še malo, pa boš začel bluzit, da so Tita v Moskvi zamenjali in da je pravemu manjkal mezinec, a je kljub temu briljantno igral na klavir :)
      Tito je po vojni ustanovil neuvrščene in tako pripomogel k miru in stabilizaciji v svetu hladne vojne…Bil je spoštovan državnik, tudi pri velesilah..
      Ti pa kar bluzi po svoje, meni se ne da več odgovarjati na tvoje traparije…adiiijooo…

     • Dragan Krstič

      luckyss, govora je o dogodkih po vojni ti pa bluziš sedaj o neuvrščenih 12 let po Informbiroju. Tipično za levaka,ko nima argumentov začne z ležmi, podtikanji in poniževanji. Da boš laže dojel. Tito je po vojni hotel ustanoviti veliko balkansko državo pod njegovim vodstvom, zato je zaradi Stalinovega nasprotovanja moral prenehati sodelovati s SZ, ker v tem primeru ne bi živel do 87 leta. Pa ne mešaj zdaj v to še neuvrščene. A bomo prišli še do kongresa neuvrščenih na Kubi?

    • Dragan Krstič

     Sicer je po vojno Stalin dal pobiti vse njegove komunistične sledilce iz satelitskih držav vzhodnega bloka. Kar tako za hec.

    • pesjanar

     Kdo ti je natvezil da je enonogi odjebal Stalina,enonogi je bil sposoben samo genocida nad svojimi ljudmi pred ostalimi pa je imel posrane gate,kot vsak zločinec je tudi enonogi imel velike besede pa nobenih pametnih dejanj razen pomorov tu pa je bil enak svojemu kolegu Dolfiju kateremu sedaj nekje tam visoko streže zajtrk zvečer pa nastavlja rit.

 • Jovo Jamnica
  • večni srb

   Kakšni krobori, saj to niso bili več plemenski spopadi, hrvati so bili in zgledni katoliki.
   Nehaj poslušat jelinčičarje, ja vidiš, da so sami hrvati, ki bi nam radi približali ustaško ideologijo iz smešne plati.

   • Osti jarej

    ….predvsem so se zelo zgledno katoliško obnašali v jasenovcu….

   • Jovo Jamnica

    Moj pokojni foter je reko Kroboti. Jelinčić pa je uskoško seme. Muslimanski Srbi so Bosanci, katoliški Srbi pa Kroboti. Najhujše pa je to, da met Ortodoksno in Rimokatoliško Cerkvo ni neke razumske razlike. Tam f cajtu po rojstvu Božjega sina, je opstajalo kuj pet patriahij, kere so si ble konkorenčne. Rim je seveda hoto špilat prvo vijolino in zato se ni pretirano ubado z Antijohijo, Jeruzalemom, Aleksandrijo in Konstantinopulom. No, pol, ko pa sta ostala sam še Rim in Konstantinopl, je pa konkurenca gratala opasna… Sevea, do tretjega Rima v “Moskvi” pol ni blo teško prit, saj so Konstantinopl rasturli, gdo drugi, kot muslimanski Turki…

    • Dragan Krstič

     To ti dam prav. En in isti narod, oboji imajo za mesijo Jezusa Kristusa, Bošnjaki, ki so ga izdali zaradi oportunističnih vzgibov pa so prešaltali na Mohammeda.

 • Osti jarej

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=V14a2rp5fAM

  ..niso prisegali nacizmu,pač pa svetemu duhu…..

  • luckyss

   “Prisegam pri Vsemogočnemu Bogu, da bom zvest, hraber in svojim nadrejenim pokoren, da bom v skupnem boju z nemško oboroženo silo, stoječo pod poveljstvom vodje velike Nemčije, SS četami in policijo, proti banditom in komunizmu kakor tudi njegovim zaveznikom svoje dolžnosti vestno izpolnjeval za svojo slovensko domovino kot del svobodne Evrope. Za ta boj sem pripravljen žrtvovati tudi svoje življenje. Tako mi Bog pomagaj”

   • sprehajalec

    Jaz, partizan osvobodilne ljudske armade slovenskega naroda,
    ki se ob boku slavne Delavske-Kmečke-Rdeče Armade Sovjetske Zveze ter
    vseh ostalih za svobodo borečih se narodov borim za osvoboditev in
    združitev slovenskega naroda, za bratstvo in mir med narodi in med
    ljudmi, za srečnejšo bodočnost delovnega ljudstva, prisegam pred svojim
    narodom in svojimi sobojevniki, pod Vodstvom Velikega Stalina.

    • luckyss

     Napiši celo in pravilno prisego ali pa ti je zmanjkalo črnila manipulator lažnivi..

     “Jaz, partizan osvobodilne ljudske armade slovenskega naroda, ki se ob boku slavne Delavske-Kmečke-Rdeče Armade Sovjetske Zveze ter vseh ostalih za svobodo borečih se narodov borim za osvoboditev in združitev slovenskega naroda, za bratstvo in mir med narodi in med ljudmi, za srečnejšo bodočnost delovnega ljudstva, prisegam pred svojim narodom in svojimi sobojevniki, da bom oddal vse svoje sile in vse svoje sposobnosti osvobodilni stvari slovenskega naroda, delovnega ljudstva in vsega naprednega človeštva v sveti vojni proti fašističnim tlačiteljem in barbarom; da ne bom zapustil partizanskih vrst, v katere sem prostovoljno in zavestno vstopil, in ne da bi odložil orožja do popolne zmage nad fašističnimi okupatorji, do popolnega uresničenja velikega osvobodilnega cilja slovenskega naroda. Prisegam, da bom za te velike osvobodilne cilje s svojo krvjo branil čast in nedotakljivost naše partizanske zastave in da bom, če bo to potrebno, žrtvoval tudi svoje življenje. Za svobodo v boj!”

     In Stalina si lahko nekam vtakneš, ker v partizanski prisegi ni omenjen..niti kot poveljnik oboroženih sil, kot v domobranski Dolfi..;)

     • sprehajalec

      kaj pa svobodna Slovenija? In ko je Semič Daki vztrajno zapel

      slovenija svobodna
      Sovjetska bodeš ti.

      Poslušal šopaj ti sebe, Luki as, še kako so začeli vstajo za sovjetsko Slovenijo. za Stalina so umirali. Ti pa šopaj samega sebe.

      veliki stalin je omenjen v prvotni verziji prisege, ki je začuda izginila po 1948. šopač.

  • Tomzi

   Niso komentirali članka ampak neumorno provocirali.

 • Osti jarej

  ..kaj je domosralje…..je težko prebaviti dejstva,da imate/ste imeli v familijah izdajalce naroda

  • Tomzi

   Kaj pa komentar na članek ?

 • Osti jarej
  • Tomzi

   Kaj pa komentar na članek, ki ga komentiraš ?

   • Osti jarej

    …a si se zataknil?…naj te nekdo sune v gobec,no…..napiši že kaj drugega

    • Tomzi

     Komentarja pa vseeno ni.

 • DJURO SUMAR

  Anton Drobnič je bil eden od največjih izdajalcev Slovenije. Fašist od glave do pete.

  • Tomzi

   Lepo provociraš. Kar daj saj to znaš.

  • sprehajalec

   Đurice, slovensko srce bije za velikega humanista in človekoljuba, Mačka Matijo….

 • Burek Burecki

  Tale se pece kot na rostilju v peklu tako kot kardelj, tito in ostala drhal. KO mi domobranc govori o izdaji lastnega naroda potem je njegova beseda kredibilna kot lanski sneg…

 • Peter

  Oho, provokatorčki so se vrnili s proslav, polni partizanskega golaša in zastonj piva.
  Ja, velkam, no.

  btw, kaj je osnovna sestavina partizanskega golaša? Ukradena krava, no.

  • Osti jarej

   …GOLAŽA…..ne piši “kao što govoriš”

   • Jovo Jamnica

    Nehaj gnjavit. Jas golašu rečem gulaš. To ni slovenska beseda in je glih en vuršt, kak jo keri Slovenc vun pove…

    • Peter

     Se je osti jarej zapičla v golaš?
     Ja, recept za golaš je: ukradeš kmetu kravo…
     Recept za golaž pa je: govedino narežeš na kocke…
     V izogib bodočim nesporazumom, pa je tov Osti jarej danes več izpolnila kvoto teženja in je na blokadi.

     • Jovo Jamnica

      Lol… recept za gulaš je k nam prišo ot jodlarof. Jodlari so rekli… zo fil cvibl, zo fil rint flajš unt nah… dinstn. Cvišn dinstn ajn pisrl vaser cugebn, am ende ajn špric esik, paprika, fefer, zalc cugebn unt servirn…

     • Peter

      Hehe…ne govorim nemšk, ampak to sn zastopo, no.

     • Jovo Jamnica

      Nič ajnprena pr Bogu. Gosti čebula…

     • Peter

      Ja, vem, ampak mal, no…

     • Jovo Jamnica

      LOL, po možnosti še polek mehke moke na svinski masti še papriko pražit, da postane grenka ko tajfl…

     • Peter

      Hm, pa a ni to madžaronska zadeva, no?

     • Peter

      Jest dam še mau ajnprena, d je bl gost, no.

   • Tomzi

    O, ali si tudi slovenistka. Mimogrede, to zgoraj se po naše napiše: “kot govoriš”.

    • luckyss

     Gre za znan rek Vuka Karadžića…”piši kao što govoriš”..
     Povprečnemu razgledanemu človeku je jasno da se takšne “krilatice” ne prevajajo…

     • Tomzi

      Če nekoga skrbi za lep jezik, se lahko potrudi in tudi to prevede.

     • luckyss

      Takšnih stvari se ne prevaja, ker izgubijo avtentičnost, sočnost in ne nazadnje pomen..
      Narisati pa ti ne morem…pojdi komentirat kaj sebi primernega..npr. rit Kim Kardashian..

     • Tomzi

      Če slučajno nisi dojel, je bil tudi “golaš” napisan kot sočna beseda, ki ponazarja dogajanje okrog njega.

     • luckyss

      Zelo neposrečeno, če bi bilo res tako…Gre pač za očitno nepoznavanje pravopisa, ne sedaj “jokcat”..

  • Osti jarej

   …ne…ukraden vol…..hhhehhhehhheee

  • Dragan Krstič

   Dokler je bil Miha Marinko še živ so v zasavskih revirjih kure in peteline vrtel na partizanskih maškaradah.

 • Osti jarej
  • Dragan Krstič

   V domobranski prisegi ni niti ENE samcate besede da prisegajo zvestobo Hitlerju. Prisegajo pa na boj proti komunistom.

   • luckyss

    ” stoječo pod poveljstvom vodje velike Nemčije, ”

    In kdo je bil vodja velike Nemčije…mati Terezija ?!
    Butalci…

    • sprehajalec

     lahko bi se nanašalo tudi na Bismarcka. čez nekaj mesecev pa pač na Dönitza.

     • Goran Hvala

      Ja ja…vse zivo je mozno pr desnakih…sam zgodovinske knjige po svetu vam ne gredo glih na roke…:-)…

     • Tomzi

      Glavno je, da vi vse poznate.

     • Goran Hvala

      Sploh ne…nikol nism tega trdiv z razliko od vas desnih demokratov..ker je edino vase pravilno…jaz priznam da nism pameten…niti ne vem vsega…pa si preber komentarje slovenskih demokratov…to vedo in znajo vse…ker vsi drugi delajo vse narobe in vsi drugi so krivi za vase probleme…ste pa mojstri obracanja besed to pa 100%…zato pa gre moj glas levakom ceprav jih ne prebavljam glih tolk kot vas desnake…sam vi ste pac tisti ki najbolj sinfajo, najbolj jamrajo..vsega so krivi drugi…vsak dan je “zacelo se je” itd…tak da kak se vam ne bi smejal…in dal glas vasim nasprotnikom da boste se bolj jamral…ker je pac zabavno vas brat in poslusat…

     • sprehajalec

      pa ravno iz zgodovinskih knjig ti citiram. Ampak zate je merodajna samo tista, izdana v založbi Borec.

     • Goran Hvala

      No dej mi povej iz katere..jo z veseljem preberem…sam ne tisto katero si pisal domosralci…

     • sprehajalec

      Bermanov dosje, Aleksander bajt. Vodja bajtovega inštituta v socializmu. Zelo spoštovana in vplivna oseba. po letu 1991 se je odprl, ker mu je to ležalo na duši.

     • Goran Hvala

      Mi rece tip kateremu vir je nova…:-)..drgac pa nism vedu da zalozba borec vodi vse history programe po svetu…jim bom spustu en mail tja v ameriko pa se kaksnega v anglijo in jim namignil da slovenski domobranci pravjo da je vse izmisljeno in naj raje objavjo resnico iz njihovega privat bloga nova24tv…:-)..me zanima njihov odgovor..:-)

     • sprehajalec

      Na, najprej piši na Wikipedijo,, kjer citirajo takole;

      Simultaneously, a multi-side civil war was waged between the Yugoslav communist Partisans, the Serbian royalist Chetniks, Croatian fascist Ustaše and Home Guard, as well as Slovene Home Guard troops

      https://en.wikipedia.org/wiki/World_War_II_in_Yugoslavia

      resnica Založbe Borec je seveda drugačna. Jaz nikakor nnočem popravljati resnice, ki je v uporabi v svetu in zanjo ve 7 milijard ljudi, teoretično. Za resnico založbe Borec, da je bila pa Narodnoosvobodilna Vojna (Do leta 1970 se je uporabljal izraz Revolucija. Tudi v Ljubljani stoji spomenik Revoluciji in ne NOB.), pa venak postareli džukcev, ki se napajajo iz Javnega.

    • Osti jarej

     …..butnskalci

     • luckyss

      Torej gramoza vedno na pretek :))

  • sprehajalec

   partizanska prisega Stalinu in rdeči Armadi.

   Jaz, partizan osvobodilne ljudske armade slovenskega naroda,
   ki se ob boku slavne Delavske-Kmečke-Rdeče Armade Sovjetske Zveze ter
   vseh ostalih za svobodo borečih se narodov borim za osvoboditev in
   združitev slovenskega naroda, za bratstvo in mir med narodi in med
   ljudmi, za srečnejšo bodočnost delovnega ljudstva, prisegam pred svojim
   narodom in svojimi sobojevniki, pod Vodstvom Velikega Stalina.

 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Peter

  Tukaj se zbirate, provokatorčki.
  Se mi je kar zdelo, da bo živahno, zato sem že prej malo pošprical s patakanom tukaj spodaj, no.

  • Goran Hvala

   Tu furam jest za frustk….

 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • sprehajalec

  Državni vrh Slovenije na proslavi v Stožicah 2014. Stoječe ovacije pesmi Svobodna Slovenija;

  https://www.youtube.com/watch?v=igHRTF-B3Jo

  Svobodna Slovenija (Matej Bor)

  Na klic kominterne združite se v čete –
  v boj za svobodo, v boj za Sovjete.
  Rdeče smo fronte bojevniki mi,
  ker naše je geslo,
  Sovjeti sveta.

  Iz ruskih step veliki Stalin kliče zmagovito,
  z naših se gora odziva mu tovariš Tito.

  Naglo puške smo zgrabili
  in v gozdove z doma šli,
  ko sovjetski so junaki
  skupen boj oklicali.

  Čez gore, polja
  po svetu naj doni,
  Slovenija svobodna
  sovjetska bodeš ti.

 • Frank Novak

  Takole v Delu danes predsednik SLO Pahor:
  “Pahor je v nagovoru ob današnjem dnevu odprtih vrat predsedniške palače, ki sovpada z državnim praznikom, dnevom upora proti okupatorju, opozoril še, da izključevanje drug drugega in sovraštvo med Slovenci ne sme zastirati naše državljanske dolžnosti, da sodelujemo pri tistih stvareh, ki so bistvene za narodovo usodo v prihodnjih letih in desetletjih.”

  Treba se je vprasati zakaj je Slovenski narod tako nestrpen. Vzrok je v nasem hlapcevanju vecjim in mocnejskim. Izkusnja je Slovence naucila da se splaca potrpeti, prilagoditi in vecjim narodom polizati rit.
  No in ker smo tako ustrezljivi do drugih vecjih, nismo nic spostljivi do samih sebe. Karakterne znacilnosti mojega naroda – katere jaz iz casovne in geografske oddaljenosti – lazje vidim so torej:

  1) Nizko samospostovanje in s tem povezana netoleranca in fousija (oboje seveda da soSlovencev, ne do tujcev).
  2) Naivnost da bo “tokrat drugace”… Jelincic je rekel takole da smo Slovenci cuden narod ki se nikoli nic ne pritozuje. Slovenca lahko vlecez za jajca tako da bo z golo ritjo sel cez glazevino pa Slovenec ne bo rekel nic.
  https://youtu.be/BogJatV-hsQ?t=203

  SKRATKA, TREBA BO ODRASTI IN NA SVET GLEDATI TAK KOT JE… NE IDEALIZIRANO DOBER, NE IDEALIZIRANO SLAB.

 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • primsek

  anton drobnič, domobranec, kvizling in izdjalec do konca :bil je tudi informator in agent UDBE. do konca pokvarjen, zato tudi sodi na tretjerazredni portal kot referenca

 • VERRZIFIKATOR

  Lubiana, 27. aprile 1941

  Colonello Rebelli

  SPOMLADANSKI UPOR

  V mestu se sprehajal okupator,
  lep aprilski dan je bil pomladni,
  v uniformi svetil se paradni,
  mu poklonil jo je imperator.

  Italjanski kralj, car abesinski
  bil bi zagotovo nanj ponosen
  okupator hodil je zanosen,
  hvalnico pel hiši je sardinski.

  Večna pot, tam, kjer stojijo vile,
  ga spominjala je na Toscano,
  našel je domačnost tam iskano,
  pot bila vsa polna je idile.

  Tivoli na dom ga je spominjal,
  kot da znašel se je blizu Rima,
  se oziral je na krono Krima,
  kar naenkrat pa močno preklinjal.

  Ko se je sprehajal okupator,
  silen ga upor je iznenadil,
  vetra piš klobuk mu je pogladil,
  se jezil je mož na ventilator.

  Moral si je perje z glave sneti,
  veter namreč vanj se je uprl,
  a se okupator ni ozrl,
  malce moral je le pohiteti.

  Ko bi vedel, kakšno je dejanje
  vetra bil upor tedaj junaško,
  salutiral bi mu po vojaško
  in naročil godbe bi igranje.

 • Osti jarej

  …pejte v milo božjo matko….prej pa še zapojte in zaplešite na partizanske borbene pesmi,ki so izdajalce nagnale tja do daljne ardžentine….ako so dovolj hitro tekli….ups

 • Frank Novak

  SLOVENSKI NAROD, BODI PONOSEN, DANES JE DAN VSTAJE PROTI OKUPATORJU.

  • garfi

   BLIŽA SE DAN VSTAJE PROTI KOMUNISTIČNEMU OKUPATORJU

   • luckyss

    Hja…..Kje boste pa novega Hitlerja dobili, da vas opremi in izuri ter sprejme pod krilo, ko malo bolj zapoka okrog ušes ?!
    :))

    • garfi

     pridi plenit moje premoženje tako kot tvoji rdeČĆi nacisti
     pa ti bom pokazal vašega Hitlerja ((:

    • Dragan Krstič

     Zato pa vi paktirate z Rusi.

   • Frank Novak

    Bliza se ponovni prihod Jezusa Kristusa… ze 2 tisoc let cakamo in cakamo in cakamo…
    Cakamo na Godoja….

 • bubamara

  YUGO zastava plapola na LJ gradu ? Danes je praznik Yugoslovanov.

 • Dragan Krstič

  Poglejte video: domobranska prisega-resnica-8točk
  Nikje ni govora o prisegi zvestobe okupatorju.

 • garfi

  lažni leviČĆarski begunci lahko pomagajo osvoboditi Slovenijo
  tako kot je srbska-miloševiĆeva JLA pomagala pri osamosvojitvi
  žal ne brez žrtev
  DOL Z UVOZNIKI GOLAZNI JUNIJA NA VOLITVAH, ALI PA SAMOMOR !!!
  UDBOPARTIJSKE protiSlovenske stranke šarec-sd-smc-desus-l-bratušek-sloga-itd
  IZVOLIMO SlovenskeDomoljubneStranke SDS-ZD-itd !!!
  VSI NA VOLITVE BREZ IZGOVOROV !!!
  SVOBODA SLOVENIJI !!!

 • xtc

  Gorje narodu in svetovna sramota,ki časti lažne praznike,ponareto zgodovino in zločince.
  Če uspe Zveru v EU parlamentu(kar mubo),doseči postavitev spomenika žrtvam komunizma v Sloveniji in prepoved uporabe totalitarnih simbolov in krame,je naredil za Slovenijo in Slovence zgodovinsko koristno delo in bo z zlatimi črkami zapisan v zgodovini,saj bo s tem dokončno padel lažni mit in razne Dražgoše- bodo že samo zaradi samega spomenika,postale tarča posmeha,neodobravanja in seveda,kdo bo šel še tja,bo javno izpostavljen kot poveličevalec zločina in zločincev s tem pa bodo padli tudi vsi drugi lažni miti.

 • Bald Eagle

  Koga ali kaj je v resnici združevala osvobodilna fronta: Komunistična partija zaradi sodelovanja z nacisti v prvih dveh letih vojne, ko je Hitler zavzel skoraj celo Evropo in tudi Jugoslavijo ni imela med ljudmi nobenega ugleda, zato so se ji pridružili samo Krščanski socialisti kot manjša, nepomembna stranka (a vseeno mnogo številnejša kot partija, ki je imela vsega le nekaj deset ali sto članov), vse ostale “skupine” pa so bile bolj ali manj posamezniki, kot je to bil Josip Vidmar v imenu neobstoječih “kulturnikov”. Je pa partija znala ugled med ljudmi nadomestiti z neznanskim nasiljem in lažnivo propagando, s katero je blatila vse, ki se ji niso hoteli brezpogojno pridružiti. Med ljudmi je zasejala smrten strah (in ne med okupatorji, ki zaradi nje niso utrpeli nobene škode). Za to je imela kot podtalna teroristična organizacija vse “kvalifikacije”. Takoj je začela s poboji (“kdor ni z nami, je proti nam”), pred katerimi ni bilo obrambe do sredine leta 1942, ko so se ustanovile po vaseh, izpostavljenih nasilju, vaške straže.
  Da je bilo izključno partijsko nasilje krivo za organiziranje obrambe v obliki vaških straž in kasneje domobrancev oziroma po partijsko “Izdajalcev in okupatorjevih sodelavcev”, o tem partija in njeni kvazi-zgodovinarji še danes neradi govorijo, saj je šlo za evidenten zločin nad slovenskim narodom, ki s klanjanjem “NOB” v točkah, ki z narodnoosvobodilnim bojem nimajo popolnoma nič, še danes traja.

  Vsakemu vsaj za silo pametnemu človeku je popolnoma jasno, da je bil NOB zgolj krinka za obračunavanje z domačimi ljudmi, da je partija lahko splezala na oblast ter ljudem vsiljevala svoje domislice. Kakšen pomen pa naj bi sploh imel oborožen odpor nekega malega naroda v osrčju okupirane Evrope? V vojaškem smislu zagotovo prav nikakršen in kot takega ga v glavnem tudi vidijo “zavezniki”. Naš narod pa je ta odpor stal tisoče pobitih, nedolžnih ljudi, talcev, požganih domov, uničenih družin.
  Partijska država je nazadnje le propadla, od leta 1991 je ostala samo partijska mafijsko-politična naveza, skovana z nasiljem in sejanjem sovraštva vse do danes, ko ne moremo imeti normalne demokracije – in seveda tudi ne normalne zgodovine – brez neprestanega laganja in zavajanja ljudi. In neprestane kraje denarja seveda, saj za to je pravzaprav v “NOB” v resnici tudi šlo!

  • luckyss

   Pozabil si povedati, da komunistična partija ni nastala z okupacijo Jugoslavije….
   Bila je prepovedana stranka in v predvojnem režimu je marsikateri njen član “izginil”…ali v ječi ali pa kar tako…
   Torej mržnja med klerom in komunisti je bila očitna že davno pred 2. sv. vojno in nočna klanja nasprotnikov v začetku vojne so le posledica in ne nek nov pojav..Komunisti so s pojavom okupacije začutili priložnost, da boj proti okupatorju združijo z ideološkim…
   Kler pa se je po stari navadi spet obrnil po pomoč na oblast….To pa so bili takrat že nacisti in Hitler…
   Tvoje enostranske pravljice pa prodajaj svojim “mladičem”, ki so verjetno prav tako butasti kot ti, če še genetika kaj velja ;)

   • montyamp

    Butasti zazidarski ovaduh posili politkomisarsko pijano kurbo .
    Na koncu beremo pasjejebske komentarje .
    Fuj te bodi .
    Komunistom in levici ne preostane drugega, kot da lažejo in sovražijo. Sovraštvo ni znak sedanjega zla, temveč je posledica medvojnega in povojnega velikega zločina.

    • Jovo Jamnica

     Ajde, ki je kaka zgodoviska netočnost???

     • Bald Eagle

      Kaj pa ti smetiš pod resnimi debatami, glista udbovska!? Spelji se k svojim komunističnim idolom in skupaj praslavljajte ta zlagan komunajzerski praznik!

     • Jovo Jamnica

      Nakladaš kot je f tvoji navadi. Majnka ti zgodovinskega znajna…

     • Bald Eagle

      Spelji se izpod mojih komentarjev glista udbovska lažniva! Samo smetiš ta portal s svojimi komunističnimi zlaganimi domislicami! Preklet udbaš izdajalski!

     • Jovo Jamnica

      Hehehehe, jeza škodi lepoti… Saj za všečnost ti gre, ka-li???

     • Bald Eagle

      Da ne bom še jaz ponovil trditve nekega komentatorja izpred nekaj časa, ko ti je očital nekaj zelo nemoralnega za časa tvojega služenja vojaškega roka. Takrat si od besa in ne vem kaj še vsega celo izbrisal svoj profil. Zato le pazi, kaj gobezdaš na slovenskem domoljubnem portalu, glista udbovska izdajalska!

     • Jovo Jamnica

      Ne tumbaj. Nisn dobenga profila zbriso, anpak sn si naredo novega. Na onem starem je še vedno več ko 9000 mojih komentof. Niti en nea fali…

   • Bald Eagle

    Pa kako si lahko tako zabit?
    Medvojni in povojni poboji so ravno posledica ustanovitve takšne “OF”, kot se nam je zgodila!
    In kdo pri zdravi pameti lahko izrazi prepričanje, da se brez neke “OF” ne bi osvobodili okupatorjev? Za kaj takega moraš imeti res popolnoma prazno glavo. OF v takratnem času, v obračunu svetovnih sil ni pomenila nič, manj kot nič, to bi razumel in zaključil vsak otrok!

    OF kot pomoč zaveznikom pri izgonu okupatorjev bi bilo častno dejanje, če bi ostalo pri tem, pri osvobajanju, ampak v resnici je šlo za partijski pohod na oblast in preoblikovanje družbe po željah peščice terorističnih komunistov z razgretimi glavami, ki jim tudi najhujši zločin ni bil odveč, če je šlo za njihovo slo po oblasti.

    Zato lahko rečemo, da bi brez OF bili osvobojeni veliko prej (in ne šele po skoraj petih desetletjih), prav tako pa ne bi imeli sto tisoč po nepotrebnem padlih žrtev – pobitih, umorjenih s strani tega ali onega – pa tudi ne tisoče izgnancev na vse strani sveta po koncu vojne.

    In kar je za prihodnost najbrž še bolj pomembno: vedeli bi, kaj je prav in kaj ne (zločina in zločincev se ne sme tolerirati) in ne bi bili v sebi razdvojeni, nemočni proti morebitnim nasprotnikom in sovražnikom.
    Pa še nedostojnih “praznikov” ne bi bilo treba na silo praznovati in si žaliti svoje vesti.

    • luckyss

     Dejstva vas očitno najbolj bolijo….nisem jaz kriv ;))

   • Dragan Krstič

    Koliko komunistov je izginilo pred vojno ti vpraš druga Tita. Kdor mu je bil napoti ga je uzela magla ali Stalin v Moskvi.

    • luckyss

     To je bilo po vojni ..he,he..

   • xtc

    Seveda so izginili v ječi ,ker je bil kralj butast,da jim je dovolil celo študirati,nameso ,da bi jih dal v kamnolome na prisilno delo,kar bi moral-že takrat se je vedelo ,da so komunisti zločinci in lopovi,zato v Stari Yugi,če si bil komunist nisi dobil službe nikjer,in tako je bilo prav.

 • Bald Eagle

  Ma kakšen “dan upora proti okupatorju”, kakšne “slovesnosti” – bodite pametni!
  Največja prevara in zločin v zgodovini našega ubogega pohlevnega naroda, ki traja še dandanes, nič drugega.
  Takrat, leta 1941, je partija bila zaveznik Hitlerja in se je tako tudi obnašala, na veliko začudenje in gnus svobodoljubnih ljudi. Preštejmo padle okupatorje in pobite svoje – proti komu je bilo torej naperjeno “osvobajanje”?

  Takih praznikov v naši državi ne bi smeli praznovati, a jih vsiljujejo tisti, ki jim države ni mar, ki jo še danes zaničujejo in se iz nje in vseh poštenih ljudi norca delajo. Njim služi ta dan za razkazovanje svoje moči nad ljudmi, nič drugega. Ne praznik, ampak sramota!

  Praznovanje te farse forsirajo tisti, ki so si z nasiljem pridobili lagodne razmere za življenje. Takšen način pridobivanja je pravno okvalificiran kot rop, le državna oblast tega ne more razkriti, ker so roparji še vedno na oblasti.

 • xtc

  Zelo zanimivo,bo videti glasovanjs SLO levih poslancev,ko se bo v EU parlamentu glasovalo za postavitev spomenika žrtvam komunizma in socializma v Sloveniji in prepovedi totalitarnih simbolov,kaj bodostorili,,ko bo večina Eu poslancev,kot resolucijo o totalitarizmih podprla.

 • garfi

  bliža se dan upora proti murgelskemu okupatorju 3. junij

 • Bald Eagle

  Slovenija je plačala in še plačuje ogromen davek za svojo medvojno in povojno komunistično avanturo – hlapčevanje neki zgrešeni, protičloveški ideologiji smrti in zločinu. Nikoli v zgodovini nismo imeli toliko žrtev, nikoli ni bilo izrečenih toliko laži in nikoli v zgodovini ni bilo toliko nesramnih žalitev nasproti mrtvim in živim sorojakom.

  Gre za izrazito primitivnost, pokvarjenost, nekulturo in neciviliziranost, ki se v vsej surovosti pokaže ravno ob ravnanju z mrtvimi. S tem se je izgubila vsaka sled za kulturo, ki so jo izoblikovali naši spoštovanja vredni predniki in ki nas je naredila za narod. Osnovno človeško civiliziranost so prodali za – “borčevsko”.

 • jovan jovan

  Spoštovane tovarišice, spoštovani tovariši!

  Čestitamo Vam ob dnevu upora proti okupatorju – dnevu OF.

  Čeprav se klerofašistični režim na vse pretege trudi uničiti vrednote NOB, mu to ne bo nikoli uspelo!

  SF/SN…..Pomlad ni ravno priljubljena pri sektaših.

  • Jan Kovalski

   “Čeprav se klerofašistični režim na vse pretege trudi uničiti vrednote NOB, mu to ne bo nikoli uspelo!”
   ====================
   A si prepričan, da nikdar ne bomo uspeli najti vseh množičnih morišč širom po Sloveniji, ki so jih povzročili komunisti? “Vrednote” so se zaenkrat ustavile pri številki cca 600.

   • luckyss

    Nihče ne taji pobojev…
    O razlogih zanje pa bi se dalo debatirati…Sicer pa vojne in povojni čas ni ravno nabiranje rožic…Če še lahko jamrate, to pomeni, da bi bilo lahko še mnogo hujše…
    Npr. Dolfijev sistem…ob njegovi zmagi bi peči še dolgo gorele, tudi domobranci bi na koncu pristali tam..Izdajalcev lastnega naroda se vsi hitro znebijo, ko jih ne rabijo več…Le kako bi jim še kdo lahko zaupal…

    • Dragan Krstič

     luckyass ob njegovi zmagi? Čigavi? Hitlerjevi. Ti nisi normalen. Pejd v osnovno šolo
     ali pa k psihologu da ti izmeri IQ.

     • luckyss

      Kaj ti jasno, da ni zmagal ?!
      Zato sem napisal, da BI ob njegovi zmagi…

     • montyamp

      Kaj bi se mirovnik Adolf ukvarjal s Slovenci .
      Komuniste bi poklal , provokatorskih svinjarij nam ne bi trebalo prebirati , židje pa bi z Lune gledali rožice na bližnjem vzhodu .

     • luckyss

      Spet govoriš nekaj na pamet, ker ne poznaš njegovih obsesij…
      Npr. “lebensborn”, itd..
      V glavnem je bilo jasno, da Židi, Cigani in Slovani nimajo v njegovih načrtih nobenih možnosti za preživetje..

     • Dragan Krstič

      luckyaas, preberi avtobiografijo generala Guderiana. Ob napovedi vojnega stanja med ZDA in Nemčijo smo vsi generali izšolani na vojaški akademiji vedeli da bomo vojno izgubili. le tisti ki so prišli do visokih položajev tega niso mogli dojeti.

     • Dragan Krstič

      do visokih položajev na osnovi pripadnosti NSDAP že od vsega začetka stranke.

  • xtc

   Glej bebček neumni,tisti moment,ko bo EU parlament izglasoval zverov predlog o postavitvi spomenika žrtvam komunizma-bo do vrednote komunistične NOB in simboli postali “rednote zločinstva” in čaščenje teh čaščenje zločina in zločincev-vpitje vam ne pomaga NIČ-IZGINJATE.

 • Bald Eagle

  Komunisti so bili za »upor«, ker je bil za njih politično donosen kot pot za osvojitev diktatorske oblasti. Žrtve jim niso bile pomembne. Več deset tisoč jih je moralo umret, da so lahko preko njihovih trupel splezali na oblast. In zaradi tega še danes živimo slabše kot bi brez 45 let komunizma.
  Cerkev je delovala proti uporu, ker je imela raje žive Slovence kot mrtve okupatorje (razmerje 10:1 je bila bilanca partizanskega “upora proti okupatorju” alias boja za komunistično oblast), tembolj ker od upora ali neupora sploh ni bilo odvisno ali bo Slovenija ostala okupirana ali ne, temveč od razvoja na svetovnih bojiščih.

  • Jovo Jamnica

   Zakaj je že župan Lublane, Ivan Hribar naredo samomor???

  • luckyss

   Ti verjetno misliš, da ne bi bilo žrtev, če bi po belogardistično nastavili rit Hitlerju….
   Kaj pa taborišča, pa nasilno rekrutiranje Slovencev v Nemško vojsko in na koncu peči, ki jih je Dolfi imel zakurjene tudi za Slovane?!
   Banda izdajalska…za izdajo lastnega naroda je po vsem svetu le ena kazen…
   Sedaj bi pa še jamrali…

   • Bald Eagle

    Veliko ljudi v tej deželi ima precej zmedene pojme o dogajanju med vojno.
    Leta 1943 je bila po kapitulaciji Italije priložnost, da bi se vaške straže povezale s partizani, a so partizani vse, kar jim je prišlo v roke, prej ali pozneje likvidirali, medtem ko so okupatorje, Italijane, spustili domov brez vsake kazni morebitnim krivcem.
    Torej do kakšnega dogovora o pomiritvi in skupnem boju proti okupatorjem med vaškimi stražarji in partizani ni moglo priti in je bila kasnejša epizoda domobranstva z novimi okupatorji, Nemci, dejansko neizbežna, pa če se je o koncu vojne kaj vedelo, ali ne. Enostavno se niso imeli kam umakniti, ne glede na posledice, saj se je partijsko vodeno nasilje nadaljevalo. Bi bilo bojevanje dveh nasprotujočih si skupin v “gozdovih” za Slovence kaj boljše? Tako zmedo so imeli Italijani v Furlaniji in Slovenski Benečiji, pa se ni posebno obneslo – tudi tam so bile mnoge žrtve medsebojnih pokolov, partijski zločinci so celo zbežali na našo stran in uživali vso zaščito. Tudi tam je šlo za prikrito revolucionarno obračunavanje oziroma pripravo terena po sovjetskih navodilih, saj je bila italijanska partija tako kot vse druge, vodena iz Moskve.
    Pomiritev je bila seveda možna le v teoriji, kajti partija je svoj dobiček (da je lahko brez kazni umorila kogarkoli pod obtožbo, da je izdajalec) prav iz razdora, ki ga je izzvala in podpihovala ves čas vojne in kot vidimo, vse do danes, ko praznujemo praznike na dan, ko to iz preprostih zgodovinskih dejstev nikakor ni sprejemljivo. Praznovali bi lahko na kakšen drug dan, ki bi bolj avtentično ponazarjal simbol upora proti okupatorjem, bolj enotni in z manj slabe vesti, da počenjamo nekaj nespodobnega – slavimo zvezo med naciji in takratnim svetovnim komunizmom.
    In še pripomba: na žalost partizanov ne moreš ločevati od partije, od vsega začetka jih je imela v pesti, če se pa kdo s tem ni strinjal, so ga poslali v “trinajsti bataljon”, od koder ga ni bilo več nazaj. In ne se zavajat: partiji ni bilo treba pomagati prevzemati oblast nad partizani, imela jih je povsem nemočne v rokah od samega začetka, tako kot tudi recimo Kocbeka in vse ostale. Ne glede na to, ali so domobranci obstajali, ali ne.

    • luckyss

     Revnih, ponižanih in izropanih od gospode in klera ni bilo treba siliti v partijo…
     Sicer pa si pod sestavek si pozabil navesti avtorja…brata Grimm..

     • Tomzi

      Ko nimaš argumentov…

     • luckyss

      Slabo plačani delavci, bajtarji, dninarji….na drugi strani pa farji in gospoda…
      Boljšega argumenta ni, če premoreš kaj logike..

     • Bald Eagle

      Kaj se vidi na vseh partizanskih praznikih?
      Čisto vsak praznik ima izgled praznovanja ponovne združitve Jugoslavije, ponovne komunistične diktature ipd.
      To pa ni nič drugega kot norčevanje iz borcev za samostojno Slovenijo. Takrat smo se borili za samostojno Slovenijo, proti rdečim zvezdam…danes pa oni praznujejo z jugo zastavam SFRJ, srpom in kladivom… na primorskem pa praznujejo tudi z laškimi zastavami z rdečo zvezdo. Toliko o partizanskem “domoljubju”.

     • luckyss

      Jebeš simbole…Sam sem kot pripadnik TO branil domovino pred agresorjem…Pa bi mi bilo povsem vseeno, če bi na tanku bil narisan namesto zvezde kljukasti križ ali pa sam papež…
      Tega potomci kolaborantov ne boste nikoli razumeli..

     • montyamp

      Ti si branil kurjače arhivov in murglosrbske prebrisane skrivače .
      Fuj te bodi .

     • luckyss

      Branil sem skladišče orožja, ki ga je tvoj pastir kasneje prodal v Bosno…
      Bi rad linke od bosanskih medijev o tej zadevi ?!

     • Krtača 20

      Kle pa domobrančkom zmanjka. Tud prtaknt se ne upajo teme da so pizde izdajalske zagovarjal da ženske nimajo volilne pravice. Od leta 21-45,jo namreč niso imele. Začuda jo je uvedla partija. Bedaki na kubik.

     • Dragan Krstič

      Krtača dej začni temo o splavu pa še malo o homoseksualnih pravicah v slo družbi.
      To ti verjetno bolj leži.

     • Dragan Krstič

      luckyass a to ti govoriš o sedanjost, slabo plačani delavci,penzijonisti v revščini, mladi v tujino, komunistična sodrga pa krade in laže in to 80 do 90 let po tem kar opisuješ. Samo nočeš dodati da je bila tedaj velika gospodarska kriza povsod po svetu in ne samo pri nas in da štandard je bil tedaj primerljiv z avstrijskim. Kje pa smo danes, vse je v ku.cu zaradi rdeče oblastne buržoazije.

     • Dragan Krstič

      Tako je, ko nimajo argumentov začnejo lagati, podtikati, smešiti,zaničevati. Tipično levaško. Če pa bi bilo možno bi tudi morili in ubijali kot so že.

   • xtc

    Glej tepček ne zavajaj,žrtev bi bilo znatno manj sploh pa onih po vojni.
    Če primerjaš Nemško in Italjansko okupacijsko cono se vidi,da je bilo v nemški,bistveno manj žretev kot v italijanski med vojno tudi komunističnih zločinov manj,ker je nemški okupator zelo dobro odstranjeval gošarsko drhal in s tem vzdrževal relativen mir,drugače je bilo v laški,kjer se je zaredila komunistična drhal in kjer je ropala,pobijala,kurila,kradla.posiljevala,predvsem civiliste.
    In še nekaj število žrtev za katere je direktno odgovoren okupator-ne ob pomoči komunistov,je naravnost smešno proti onim za katere so odgovorni komunisti-v te pa se štejejo “herojske” akcije,ki okupatorju niso prizadejale omembe vredne škode-Dražgoše,DorfMeister itd,so pa zahtevale posledično mnogo življen civilov,kot tudi tiste,ki so jih komunisti ovadili Nemcem,ki so jih vtaknili v lagre,če so pa preživeli in se po vojni vrnili v Slovenijo,pa so jih hitro vtaknili v zapore in večino pobili,da se ni izvedela resnica,kdo jih je spravil v lagre,vsi pa so bili navkljub tem ,da so bili v lagru obtoženi kolaboranstva z okupatorjem v lagrih,,kamor pot so jim zrihtali ravno izdajalski komunisti,ker jih ti ljudje niso marali.

 • Bald Eagle

  OF je dejansko bila orodje državljanskega prevrata, to je, boljševiške revolucije. Partija je v ta namen izkoristila ne samo OF, ampak tudi slovensko narodno zavest. Kajti pri OF in NOB ni nikoli šlo za resnično domoljubje in osvoboditev, ampak v prvi vrsti za izpeljavo revolucije, ki je dala partiji – teroristični, antidemokratični zagrizeni četici – oblast v roke. Kdor bere partijske dokumente iz tistega časa, mu je manipulacija z NOB in narodno zavestjo povsem jasna.

  Žal je NOB s krvjo nič krivih umazana zgodba in če se nič ne spremeni, se na tej osnovi očitno ne bo mogoče nikoli poenotiti. Za pobite med vojno in po njej na revolucionarni osnovi je osvoboditev izpod nacizma in hkraten vstop v vladavino njihovih morilcev vse prej kot “nekaj dobrega”.
  Poenotili bi se lahko, če bi lahko obsodili vse zločine, tudi tiste, ki jih je med vojno in po njej počela partizanska stran oziroma bolje rečeno partija, saj so bili partizani zgolj in samo orodje v njenih rokah. Do takšne obsodbe bi moralo priti z razgrnitvijo dejanskega dogajanja med vojno in po njej, ne pa zgolj verbalno in z rokami v žepih, pa s ponavljanjem medvojnih lažnivih propagandnih gesel in neprestano žalitvijo žrtev. Kot da smo v letu 1945 in vojna še traja.
  Ampak za razgrnitev dejanskega dogajanja, iz katerega bi ljudje lahko spoznali, za kaj je v resnici šlo in kaj je bilo prav in kaj ne – kar bi lahko bila podlaga za poenotenje – ni prav nobenih pogojev, dokler partijska klika, ki resnici ne pusti dihati, popolnoma obvladuje državo.
  Zato na prihodnost te države ne dam dosti. Več kot je govorniškega lažnivega in hinavskega leporečenja, frenetičnega ploskanja, vihranja zastav z rdečo zvezdo, javnega paradiranja z totalitarnimi simboli, smešnih uniform na proslavah, manj je prihodnosti. Kar čutim, da je v zadnjih letih izrazito manj prihodnosti kot kdajkoli prej.

 • Jovo Jamnica

  Scenarij: Kraljevina Jugoslavija je podpisala pakt z Nemčijo. Britanci so inscenirali puč. Če bi Kraljevina Jugoslavija bila vso WWII lojalna III.Reichu, bi v Teheranu, 1943 – odločili drugače. Stalin bi z gotovostjo dosegel patronat nad vazalom Nemčije, enako, kakor mu je to uspelo s Polsko, Češkoslovaško, Madžarsko, Romunijo in Bolgarijo. No, za “kazen” je dobil še DDR in do leta 1956, velik del Republike Austrije. Kraljevina Jugoslavija bi postala “Demokratična” republika Jugoslavija in bi se v stilu ostalih dežel pod tutorstvom SZ, koncem osemdesetih osvobodila sovjetskih spon. Prišlo bi do dejanske demokratizacije in tudi lustracije. Komunističnega sistema nikoli več ne bi nihče pri zdravi pameti – poveličeval.

  • Dragan Krstič

   Dej nehaj z nebulozami. Četniki, domobranci, bela in plava garda so imeli svojo vlado v Londonu.
   Če ne bi imeli Tita in gošarjev, YU in Slo ne bi imeli toliko žrtev in uničenja kot zaradi komunističnega rovarjenja pa še Trst, Gorico in Celovec bi lahko dobili. Kaj so izgubili Čehi, Bolgari, Romuni, Madžari ker niso imeli komunistične gverile. Nič razen tega da so prišli pod rusko okupacijo.

   • Jovo Jamnica

    Gdo pa te sili, da čitaš moje neboloze???

 • Krtača 20

  Vidim da se je javu sam tomaž majer ups jajo a si to ti ćelavi orao?

  • Jovo Jamnica

   To pa nemre pit vode. Magari Janše nea lajdam, intelegentn pa je.

   • Krtača 20

    Več ko orao ne. V bistvu je primitivc. Že v faco je ko majmun.

    • Jovo Jamnica

     Motiš se. Janša ni pahjen. Ma pa nekaj slabih lasnosti, kere mu glih nea grejo f plus.

     • Krtača 20

      Pahnjen je pahnjen. Če bi vedu kolk je u resnic pahnjen….

     • Jovo Jamnica

      Jas ga osebno poznam. Ga ti???

     • Krtača 20

      To ti misliš.

     • Jovo Jamnica

      Kaki odgovor te to je???

     • Krtača 20

      Tak da ti več ne bom povedal.

     • Jovo Jamnica

      Baš me briga. Jas se z pahjenimi nikol nisn družo…

     • Bald Eagle

      Ti si sam toliko pahnjen, da niti ne razlikuješ med pahnjenostjo in normalnostjo.

     • Jovo Jamnica

      Kaj te zaj cviliš??? Ker te mam za pahjenega f primerjavi z Janšo???

    • Bald Eagle

     Orel v slovenskem jeziku. Vedno znova dokazuješ, da si neizobražena zabita balkanska glista, ki se je pritepla v našo Slovenijo. Prihaja pa čas, ko vas bomo zbrcali iz naše Slovenije, golazen srbsko.

     • Krtača 20

      Kaj je pahnjenc? Še par dni pa te fuknemo na gnoj. Pa tam bevskaj.

     • Tomzi

      Kako strpen komentar.

     • Bald Eagle

      Poišči me, pa poizkusi. Samo ne potem cvilit, ko boš od mene odhajal ves preluknjan od svinca, pezde zabito srbsko!

     • Dragan Krstič

      krtača se bi kar strinjal s teboj. Kje boš ti dojel s tvojim IQ kaj pove Janša. Jaz tidi astrofizikov ne razumem pa ker imam malo višji IQ od tebe ne trdim da so astrofiziki bedaki.

     • Krtača 20

      Naj ti predstavim čelavog orla, astrofizik tomaž majer, po domače idiot na kvadrat.

 • Bald Eagle

  Naša dežela je bila do 2. svetovne vojne vsaj toliko če ne celo bolj razvita kot pa recimo avstrijska Koroška. Po vojni, ko smo bili pa ”osvobojeni’, je pa pri nas zavladal najprej Stalinov nato pa še Kardeljev komunistični ekonomski eksperiment in smo za 20 let zaostali v razvoju za avstrijsko deželo severno od Karavank.

  Primerjajte koliko je zaslužil delavec na avstrijskem Koroškem in koliko je zaslužil delavec v kakšnem od Tozdov v Sloveniji, pa boste videli, da je razlika očitna v korist jodlarjev. In jodlarji, ki so imeli do 2. svet vojne na Koroškem pretežno kmetijsko ekonomijo, so nas po vojni gladko prehiteli v ekonomiji in prehitevajo nas še danes. Severno od Karavank imajo višji standard, boljše plače in pokojnine, boljše šolstvo in zdravstvo, boljše ceste, čisto okolje. Njihova ekonomija sloni na manjših in srednjih podjetjih in pa na močnem turizmu, pri nas pa smo najprej gradili kolhoze, nato pa Kardeljeve tozde in komunistične mastodonte, kamor so komunisti načrtno zaposlovali predvsem južne brate, da bi tako čimprej asimilirali Slovenijo…

  • Krtača 20

   A delaš obnovo noriškega kraljestva?

   • Tomzi

    Kje pa so argumenti?

    • Krtača 20

     Kle je lohk argument sam LSD al pa bela črtica pod nosom. Nič druzga.

     • Tomzi

      Mogoče za tistega, ki nima argumentov.

 • montyamp

  Jaz, partizan osvobodilne ljudske armade slovenskega naroda, ki se ob boku slavne Delavske-Kmečke-Rdeče NKVD Armade Sovjetske Zveze ter vseh ostalih za oblast borečih se komunistov borim za klanje slovenskega naroda, za ovaduštvo in banditizem med narodi in med poštenimi ljudmi, za bodočnost delovnega ljudstva brez kave banan in človekovih pravic , prisegam pred svojim gozdom ki me skriva , svojimi ušmi in vsemogočnim Stalinom , da bom oddal vse svoje sile in vse svoje sposobnosti da uničimo slovenski narod, delovno ljudstvo in vse napredno človeštv v sveti vojni proti fašističnim tlačiteljem in barbarom; da ne bom zapustil banditskih vrst, v katere sem prostovoljno in zavestno vstopil, in ne da bi odložil orožja do popolne zmage nad fašističnimi okupatorji, do popolnega uresničenja velikega oblastniškega cilja , uničenja slovenskega naroda. Prisegam, da bom za te velike osvobodilne cilje s svojo krvjo branil čast , oblast in nedotakljivost Kominterne , naše partizanske voditeljice in da bom za Stalina , če bo to potrebno, žrtvoval tudi svoje življenje. Za oblast komunistov z Hitlerjem in Stalinom v boj!”

 • Krtača 20

  Ajde domobrančki posrančki dejte razložit ker idiot bi se šel borit za svojo državo tako, da bi bila ta urejena tko kot pred vojno? Ženske mogoče, da bi ble spet brez volilne pravice? Hlapci, da bi bli spet hlapci po farovžih? Matr ste idioti!

  • xtc

   Hja,če pogledam SLO levo orientirane sodnice,socialnarke itd,je glede na njihove izdelke res vprašljivo ali ,je volilna pravica a ženske res nuja.

   • Dragan Krstič

    No ja, LGBTR aktivistke si pa zaslužijo volilno pravico. Pa pravico da si vsaka po svoji želji izbere nekaj mladih migrantov, saj ubožice trpijo ker so večinoma tako grde da jih je pes ne povoha.

  • Dragan Krstič

   Zato pa tako zapuščajo rdečo Slovenijo mladi da ne bi bili hlapčki novodobni rdeči buržoaziji.

 • Bald Eagle

  Demokratična, samostojna in svobodna Slovenija temelji na vojni za samostojnost leta 91, na zmagi nad JA, na zmagi nad komunizmom!
  Na partizanski »zmagi« temlji samo gnila in nedemokratična SFRJ, to pa ni nič drugega, kot Jugoslavija pod komunistično diktaturo. Povsem enakovredna država fašisticni Italiji, nacistični Nemčiji, frankistični Španiji, komunistični SZ…
  Brez komunistov bi Jugoslavija bila tesen zaveznik zahodnih sil, pa tudi enotni bi bili. V tem primeru pa bi nam zahodne sile rade volje podelile Trst, Gorico…
  Ko pa so zavezniki že morali izbirat med novo komunistično in nedemokratično državo Jugoslavijo in novo demokratično Italijo pod njihovo kontrolo, je pa že vsem jasno, zakaj so se tako opredelili pri začrtanju meje.

 • Krtača 20

  Živela OF! Smrt janšizmu!

  • luckyss

   Živel narod…politike v zapor..

   • Krtača 20

    Vse stare frise pa sploh!

  • Bald Eagle

   Janša bo letos po volitvah postal slovenski PM. Takrat pa se bo za vas gliste parazitske začelo mračnjaško obdobje. Ali boste začeli delat, kot se spodobi in spoštovat slovensko državo in njeno ljudstvo ali pa vas bomo brutalno nabrcali v pederske riti in spodili iz Slovenije, preklete gnide srbske!

   • Jovo Jamnica

    S kom bo te koalicijo skleno. Z Šiškotovo Zedinjeno Slovenijo???

    • Bald Eagle

     Ne boj se ti za koalicijo. Ehjavec je že začel umirjat svojo retoriko in namigovat za vstop v koalicijo, če tudi jo bo vodil Janša. Eno je predvolina retorika, povsem nekaj drugega je stanje po volitvah. Se vidi, da pojma nimaš o političnih rabotah, ker ti je dolgoletno bivanje v totalitarnem ražimu povsem popačilo razum.

     • Jovo Jamnica

      LOL. Sn si shrano toti tvoj koment za po “volitvah”.

     • Krtača 20

      Če tole prov zastopm boš od tretjega julija dalje zagrizen partizan? Drugač pa navaden ventilator oz jebiveter….

    • Dragan Krstič

     Ne, z vašo SSSS.

     • Jovo Jamnica

      Kaj so zbrali potpise za nastop na volitvah???

   • Krtača 20

    Pm – p….o m….er?

    • Dragan Krstič

     Krtača je zaradi vznemirjenosti ter jeznoritosti začel jecljati.

  • Dragan Krstič

   Klic vpijočega v puščavi.Tolk si blesav da te tudi aborigini ne bi razumeli.

 • Jovo Jamnica

  Hahahahahaaaaaa… Baldi je doli Krstići stisno plus za teški argument…

 • Krtača 20

  Domobrančki a so vam v cerkvi že stiskal brezplačnike za tristo jurjev tko kokr zadnje volitve? Sej cerkev se ne vmešava v politiko ne?

 • Bald Eagle

  Brez komunistov, partizanov, ki so preganjali lasten narod, namesto okupatorjev, zagotovo ne bi bilo, saj so si od vseh odporniških skupin med vojno samo komunisti postavili kot cilj izvedbo revolucije, parizane pa so zlorabili za njeno izvedbo. Partizane je organizirala in vodila partija, nihče drug! Zakaj je moral pasti Pohorski bataljon?

  Revolucija je pomenila krvav boj za vzpostavitev partijske diktature, ne pa demokratične oblasti. Torej antidemokracije, ne demokracije. Vse druge odporniške skupine so zagovarjale demokracijo, zato je parija z njimi obračunavala, jih prepovedala pod smrtno kaznijo že septembra 1941 in začela pobijati Slovence, ki ji niso bili povšeči in s tem namerno sprožila bratomoren boj.

  Hotela je imeti izključno absolutno oblast, nobene demokracije in vsega, kar je bilo s tem povezano takrat in je še danes. Tako je bilo zaradi nje pobitih sto tisoč Slovencev, ki so izgubili življenje na tej ali oni strani – vsi pa po nepotrebnem.

  • Jovo Jamnica

   A stari Šarh je komuniste poslušo, da se je pridružo Pohorskemi batajlonu??? Kolk jas vem, je preferiro Kraljevino Jugoslavijo in sovražo Švabe…

   • Bald Eagle

    Šarh je bil težek zločinec, ki je po koroški pobil ogromno ljudi in jim plenil, kar se je pleniti dalo. Na koncu je le dobil, kar si je zaslužil.

    • Jovo Jamnica

     No, kaj fse bom še zvedo… maš kaki uradni dokoment o njegovih zlodelih???

     • Bald Eagle

      Jasno, da v partijskih učbenikih od koder ti črpaš informacije, to ni omenjeno niti z besedico. To pa ne pomeni, da ni resnično. Ljudje iz tiste okolice veliko vedo in so mi zaupali marsikaj, kar je partija strogo prikrivala in to počne še dandanes. Ljudje, ki so tisti čas preživeli, vedo marsikaj povedati.

     • Jovo Jamnica

      Tepec, daj neki link, keri ni partizanski…

 • Krtača 20

  Hehehe

  Ko je Dijana Đuđić, 32-letna državljanka Bosne in Hercegovine, 19. decembra lani stopila pred notarja Jožeta Sikoška, je svojo identiteto potrdila s potnim listom.

  Ko se je tam pojavil Janez Janša, mu tega ni bilo treba storiti. V notarski listini je Sikošek zapisal, da Janšo “osebno pozna”.

  • Dragan Krstič

   Kdo pa je to Janez Janša?

 • Bald Eagle

  Čas bi že bil, da si vzporednice postavite sami, ne pa da vas nekdo drug vodi naokoli za nos, kako je itak vseeno, ali te obsodijo na sodišču, ali te kot mrhovino vržejo v jamo.
  In da po tisočletjih civilizacije, ki je postavila univerzalna človeška merila za to, kaj je človeka dostojno in kaj ne, sploh opravičujete nečloveško ravnanje partijskih zločincev!
  Slovenski narod je trpinčil nacizem in fašizem, toda dejstva, številke in dokazi pričajo, da ga je še bolj trpinčil komunizem.

  Komunizem, starejši brat fašizma in nacizma, je tako kot fašizem in nacizem zločin proti civilizaciji, eden najhujših zločincev proti človeštvu s sto milijoni pobitih po vsem svetu. Morate biti res bedaki, da ga poskušate opravičevati in zagovarjati z bednimi argumenti, še posebej kot pripadniki naroda, ki mu je prav komunizem povzročil največ smrti in gorja v celotni narodovi zgodovini.
  Sram vas bodi nerazumnega laganja in papagajčenja!
  Postavite se na svoje noge že enkrat in uporabite pamet in vest, ki vam jo je Bog dal!

  • Krtača 20

   Blejaj tvoja noriška kraljestva petim ovcam kokr jih še maš. Ostali se ti pa lohk sam režimo.

   • Bald Eagle

    Ti se lahko režiš samo svoji zabitosti.

 • Krtača 20

  Sikošek je vrsto let veljal za notarja, ki ni postavljal vprašanj. Že v torek smo razkrili, da je bil lani spomladi zaradi pomoči pri zlorabi položaja pravnomočno obsojen na pogojno kazen osmih mesecev zapora s preizkusno dobo dveh let. Zaradi njegovega poslovanja v letih, ko je bil notar, je ministrstvo za pravosodje sprožilo postopek odvzema licence.

  • Krtača 20

   Domobrančkom bo dovoljena pravica sam do aresta in nič več.

  • Dragan Krstič

   Neizpodbitno dejstvo je, da so Drnovškovi vrli fantje podeljavali nazive notarjev izključno LDS i SD članom.

 • Bald Eagle

  Partija na veliko strašila, saj je v letu 1941 in 42 na relativno majhnem prostoru v okolici Ljubljane in v Ljubljani pobila čez tisoč ljudi, medtem ko se z okupatorjem skorajda ni ukvarjala. Pa še takrat, kadar je šla v kakšno akcijo, je to storila tako, da je povzročila predvsem represalije nad ljudmi, kot je bil požig Rašice ali zločin v Dražgošah, italijanska bombardiranja vasi na Dolenjskem itd., medtem ko je bil efekt akcije vojaško vzeto zanemarljiv.
  Z odporom po partijski metodi smo izgubili Slovenci med vojno okoli sto tisoč ljudi, kar je v tako malem narodu ogromna številka, medtem ko so nekatere velike evropske države ravno tako prišle do svobode, ne da bi utrpele posebno škodo, recimo Češka je odporu žrtvovala samo LIdice zaradi atentata na Heydricha in zatem ni imela omembe vrednega odpora, pa je bila država ravno tako osvobojena.
  Eno je organiziranje odpora v obliki pomoči velikim silam, ki edine lahko premagajo okupatorja, drugo pa je pošiljati v smrt prebivalstvo majhne dežele, ki po nobeni realni logiki ne more zaznavno vplivati na izid vojne. Od take dežele se pričakuje pasivni odpor (npr. obveščevalna dejavnost v korist zaveznikov) ali teroristični nastopi v zaledju fronte (miniranje komunikacij), nikakor pa ni smiseln frontalni nastop, vsaj ne, dokler se fronta ne približa. Gre za golo tratenje življenj, brez vpliva na izid vojne. In tega si je partija na žalost privoščila v obilni meri in brez prave potrebe, če odštejemo one samo njej potrebne.
  Da ne govorimo o pobojih nič krivih, iz revolucionarnih pobud, ki z okupacijo niso imeli nobene zveze.

  • Jovo Jamnica

   Češka je žrtvovala???? Mater suzno, ti pa si blentaf, da glava peče. Prvič, takrat Češke sploh blo ni anpak Češko- Moravski protektorat v okviru nacistične Nemčije. In drugič: atentat so organizirali Britanci, Nemci pa so se znesli nad nič krivimi Čehi…

   • Soave

    Saj vsi vemo, zakaj gre, no ? Pač se napiše Češka . . . . . .
    Stare zamere , a ne, Jovo ?

    • Bald Eagle

     Ta bedak udbaški poizkuša namerno izpodbijat resnico s svojimi partijskimi lažmi. Z vsakim svojim komentarjem vse bolj dokazuje, da je nekoč bil in je verjetno še vedno sodelavec zloglasne udbe. Kdor prebere vsaj kakšen njegov post, mu mora biti to več kot jasno.
     Sam sebe pa označuje za rodoljuba. Vsi njegovi posti, ki jih pisari, demantirajo njegove trditve o nekakšnem rodoljubu. Izdajalec slovenskega ljudstva in ne rodoljub, to je resnica o Jovu Jamnici.

     • Soave

      Ne jezi se. Mislim, da ni tako hudo. Zadnje čase je res malo obrnil jadro.
      Je pač človek, ki vseeno veliko ve. In velikokrat ob nepravem trenutku najde in pripne nevažne zadeve. Večkrat res izgleda, da namenoma meša štrene. Škoda, saj tega sedaj res ne potrebujemo.

     • Bald Eagle

      Jaz do sedaj nisem uspel zaslediti niti enega njegovega komentarja v katerem bi kritično pisal o komunizmu ali slovenski levici. Prebral pa sem nešteto njegovih komentarjev v katerih kritizira slovenske protikomuniste in slovensko desnico.
      To meni o določenem človeku pove marsikaj.
      Vsak Slovenec, ki se ima za slovenskega rodoljuba, je kritičen do komunizma, komunistov in njihovih ideoloških dedičev. Jovo Jamnica te kritičnosti nikoli ne izraža v svojih komentarjih. Nasprotno, poizkuša na vse načine opravičevati ta zločinski režim in rabote, ki so jih komunistični zločinci počeli nad lastnim ljudstvom.
      Prav je, da je človek kritičen do vseh, ki odločajo o usodi našega naroda, če si kritiko upravičeno zaslužijo. Kritizirat pa samo tiste, ki imajo največje zasluge za osamosvojitev in demokratizacijo Slovenije, nikoli pa tistih, ki so povzročili največ gorja in škode temu ljudstvu in državi, pa o takem človeku pove vse. Vsaj meni, če že komu drugemu ne.

     • Jovo Jamnica

      Ajde, nea bluzi. Jas pišem več al majn preverliva dejstva. Nič drugega. Če pa to tebi nea paše, pa je to pač tvoj problem, ne pa moj.

     • Bald Eagle

      Koliko preverljivih dejstev pa zamolčiš? To delaš namerno.
      Nič nimam proti takim, ki pišejo preverljiva dejstva in so v svojem pisanju uravnoteženo kritični. Ti pač ne spadaš med takšne. Tvoja kritika nikoli ne leti na komunistične zločince, temveč v svojih postih opravičuješ njihove rabote in poizkušaš zmanjšat pomen njihovih zločinov. Vsajaš pa se predvsem v tiste, ki smo kritični do vseh totalitarizmov in njihovih voditeljev.
      Mogoče je res, da kakšna stvar ne drži, ki jo mi kritično napišemo v svojih komentarjih zoper komunizem, večinoma pa le vse drži in se da tudi preverit. Zakaj nikoli kritično ne pišeš preverljiva dejstva o tistih, ki so po vojni odgovorni za poboje tistih, ki z vojno niso imeli nič, pa so morali umreti samo zaradi tega, ker niso sprejemali komunizma in so za komunistične zločince predstavljali samo oviro pohoda na oblast. Misliš, da je do sedaj 600 odkritih grobišč v katerih ležijo trupla, ki so jih zverinsko pomorili komunisti laž? Zakaj o tem nikoli nič ne napišeš? Vedno se pojaviš pod našimi komentarji, ki so kritični do teh zločinov in jih poizkušaš na vse mogoče načine opravičevat in zmanjšat krivdo morilcev. O tem se raje zamisli predno repliciraš še na kak moj post. Če ti uspeva manipulirat koga drugega, mene ne zmoreš, ker si zame prozoren kot očiščeno steklo. Zato meni ne govori več, da si slovenski rodoljub, ker to nisi, si namreč navaden boljševik. To trditev namreč potrjuje vsebina vseh tvojih postov.
      Tudi okoli broza se ne moreš nedvoumno izrazit ali je bil zločinec in morilec ali ne. To pove o tebi prav vse.

     • Jovo Jamnica

      Čuj, pa saj jas nea pišem svojih mnejn zarat tebe. Kaj se pol razburjaš? Maš slabo vest???

     • Bald Eagle

      Tega nikoli nisem niti trdil. Repliciram ti samo zaradi tega, da javno demantiram tvoje laži, ko se predstavljaš kot slovenski rodoljub, ker to nikoli nisi bil, nisi in nikoli ne boš. Moje poste pa bere kar nekaj tukajšnjih piscev, zato jih svarim, da kdo ne naseda tvojim lažem o slovenskem rodoljubju. Če ima kdo še kanček dvoma okoli tvoje udbovske preteklosti, mu poizkušam razjasnit, da si nekoč bil udbovski špicelj. Ker če to nebi držalo, bi pisal vse kaj drugega, kot nenehne kritike do slovenskih rodoljubov, tistih, ki imajo največje zasluge za samostojnost in demokratizacijo Slovenije. Pišeš pa prikrite slavospeve komunističnim zločincem in na prikrit način častiš povojne poboje protikomunistov. Častiš enega najhujših zločincev in morilcev, ki je teptal našo zemljo-josipa broza tita.
      Zdaj veš, kašen je moj motiv, da repliciram na tvoje komentarje, kakor jaz poznam tvoj motiv, da repliciraš na komentarje, ki so kritični do tebi ljubega totalitarnega režima.

     • Jovo Jamnica

      Ja no. Kakšn pa je tvoj isplen??? Niti banajo me na Nova več nea, zadni cajt..

     • Bald Eagle

      To je pa moje razočaranje tega medija, da dopušča komentiranje vsemu mogočemu plevelu, ki kvari renome temu portalu. Škoda, da se to dopušča.
      Po drugi strani pa brišejo komentarje takim piscem, ki pa resnično napišejo vsebinsko bogate komentarje in zelo kritične do preteklega zločinskega režima in je skozi njihove komentarje le zaznati dobršno mero slovenskega domoljubja. In to mene osebno najbolj moti.

     • Soave

      Seveda imaš prav.
      Pa vendar smo narod dvomljivcev, veš .
      Toliko hudega se nam je že zgodilo v Jugi in se še kar nadaljuje, da človek velikokrat v marsikaj podvomi.
      Mene včasih tudi malo premetava sem in tja. Ker sem poizkušala vedno biti poštena, ne morem iz svoje kože in želim v človeku v prvi vrsti videti dobro. In razloge za njegovo ravnanje. Saj razlogi – upravičeni, ali ne – gotovo obstajajo.
      Sem velikokrat razočarana, pa vseeno pomirjena, da namerno nisem škodovala nikomur.
      Seveda pa to ne velja za sedanje in nekdanje ” glave ” komunizma in komunistov. Veliko jih je in imajo ogromno moč nad ljudmi.

     • Bald Eagle

      Joj @Soave, pri tebi se že iz Marsa vidi, da si domoljubna Slovenka protikomunistično usmerjena. Nič pa ni narobe, če si kdaj tudi kritična do demokratične opcije v Sloveniji, kadar si kritiko upravičeno zasluži.
      Jovo Jamnica je pa čisto druge sorte ptič, ki se je zvalil v čisto drugačnem gnezdu. On je tiste vrste ptič, ki leta z rdečo jato. Tudi to se lahko vidi iz Marsa.

     • Soave

      Tudi ta možnost je.
      Imam pa večkrat občutek, da namenoma ” kuri “. Da zelo rad provocira. V našo škodo.

     • Bald Eagle

      Potem pa ni nič drugega, kot navaden troll. Trolle pa bi morali administratorji portalov trajno blokirat, kajti nobeden troll ne prispeva k plodni debati ,temveč je njihov namen izključno in samo provokacija ostalih piscev.

     • Jovo Jamnica

      Zarat mojih komentof je “desnica” lahko sam bolša. Je pa res, da nisn ne Vaš, ne njihof… Mogoče bom letos volo za Zedinjeno Slovenijo, ker mi recimo edina piha na dušo. Drugi pa so ena sama manipulacija…

     • Bald Eagle

      Vsebina tvojih komentarjev nedvoumno govori, da še kako spadaš med “našiste”.

     • Jovo Jamnica

      Nedvoumno nisn janšist ali sektaš…

     • Bald Eagle

      Si “našist”. Vsi tvoji komentarji potrjujejo mojo trditev.

     • Jovo Jamnica

      Koga Boga je to “našist”???

     • Bald Eagle

      “Našisti” ste vsi tisti, ki podpirate levo politično “elito”, ki uničuje Slovenijo in nasprotujete demokratičnim protikomunističnim silam v Sloveniji, ki so izvedle njeno osamosvojitev in demokratizacijo. Kaj veliko več od tega pa niso niti mogle storiti, ker “našisti” na volitvah vedno znova preprečite prevzem oblasti v Sloveniji demokratičnim in protikomunističnim silam. Delček k temu pa pripomorete tudi aparatčiki tvoje sorte, ki javno kritizirate demokratično in protikomunistično opcijo v Sloveniji in javno dajete podporo na tak ali drugačen način levi politični opciji, za katero je znano, da je povzročila ogromno škodo slovenskemu ljudstvu in državi, saj ima tudi vseskozi kontinuirano oblast v svojih rokah.
      Dobri in objektivni pisci so tisti ,ki so kritični do oblasti, ki vlada v danem trenutku in ne do opozicije, ki nima nobene moči odločanja. Vendar se bo potrebno še poučiti o delovanju parlamentarne demokracije in začeti ločiti med vladajočo koalicijo, ki ima moč odločanja v svojih rokah in opozicijo, ki je v parlamentu z namenom da kontrolira vladajočo koalicijo in kritično opozarja na njene nepravilnosti.
      Pač je ex režim naredil iz tebe in še veliko drugih mentalnega pohabljenca, politično neozaveščenega in demokratično nepismenega osebka.

     • Jovo Jamnica

      Bah, ex režimu se jas nisn dopado, niti on meni. Mene je blo sram Jugovine in sn vedno ispostavlo mojo slovensko bit. Zato so me meli za šovenista in južna “brača” so me postrani gledali. V moji zbirki mam bankovec 1 Lipa!!! Ga maš ti??? Pol sn hodo na volitve in volo SDSS. Leta 1992 smo dobli sam 3,4%. Ni mi blo jasno, kak je to možno. Fentali so Krambergera, ker je hoto z svojo stranko na državnozborske volitve. Gdo je profitiro od njegove smrti??? Levi komiji, keri so itak meli dovol folka na svoji strani??? Ne, “desni” so profitirali. Krambergerovi simpatizeri so se prelili v pomladne stranke. Dr. Pučnik je z eno samo besedo povzročo, da je Kučan postal predsednik Slovenije. Reko je, da je ateist! O groza in strah. Ateista pač folk nebo volo… Ma, nea se mi da zdaj tu jovo na novo palamudit o prevari Slovencev s članki v 57. številki Nove revije, kjer so komiji trasirali pot za prevzem oblasti v novem fevdu, ki so si ga obetali po eskalaciji velikosrbskih idej v takratni federaciji. Nacjonalno vprašanje so tako formulirali, da so navidezno uperili prst v Srbe in ljudstvo je nasedlo. Pozabili smo na sistem in omogočili komijem na krilih umetno ustvarjene protisrbske gonje, prevzem oblasti v tako željeni novi suvereni državi. Naenkrat nam je bilo mar za šiptarske rudare. In v dogovoru z Miloševićem so se te sanje uresničile edino slovenskim komijem. Če bi folk takrat čuto torturo sistema, bi zahtevali lustracijo. To se je zgodilo v večji ali majnši meri v vseh postkomijevskih deželah tistega časa. Ma Čaušeska so kar javno fentali. Pr nas pa Bučar o lustraciji… sam prek mene mrtvega. Uf, in folk je znoro??? Ne ni, ker so bli važni uspehi takratnih državnih struktur v boju z jogurtnimi revolucjonari iz Srbije… In proces proti četverici… Morš mislit… V srpski šprahi se je vodo in Aksentijević je v našem parlamenti govoro srbsko. Uh, jake fore…

    • Jovo Jamnica

     Stare zamere??? Z Baldijom??? Pa ne, da si to zaznala v moji benevoletni besedici – blentaf???

     • Soave

      Kajpada. . . . .

     • Jovo Jamnica

      Uf, bom drugič bol prizanesliv z njim… LOL

     • Bald Eagle

      Ni potrebno biti prizanesljiv z mano. Imam namreč zelo trdo kožo. Le bodi pošten in priznaj, da si zagovornik komunizma in nasprotnik protikomunistov. Ko boš to priznal, se bova bolje razumela. Kajti največji odpor imam do lažnivcev, dvoličnežev in podležev. Takega pa te jaz dojemam skozi vsebino tvojih komentarjev.

     • Jovo Jamnica

      Pa daj, nehaj tupit z ovimi komiji. Jas sn slovenski nacjonalist. To pa nea pomeni, da sn slovenski nacist. Maš leve nacjonaliste in desne nacjonaliste. Levi nacjonalisti so nacisti, desni pa patrijoti.

   • Bald Eagle

    Cepec, preberi cel komentar in poizkušaj izluščiti point komentarja. Ali pa je to za tvoj okrnjeni um pretežka naloga?

 • Krtača 20
  • Dragan Krstič

   A se ti je v glavi skegljalo ali pa si vedno tak? Kaj ima zdaj opraviti kredit SDS z 2WW. Kaj ste vi rdečkarji eni idioti.

 • Dragan Krstič

  Najbolj so se rdeči borci proti nacistom izkazali pri “pomoči” Rusov varšavskim vstajnikom ter oh in sploh
  skupna borba partizanov in italijanske vojske proti belogardistom pri Turjaku. Rdeči gošarji bi sodelovali med vojno tudi s Frankenštajnom samo da bi se dokopali do oblasti.

 • montyamp

  DELAVCEM DELO IN ČAST
  KOMUNISTOM DENAR IN OBLAST
  Jaz, partizan osvobodilne ljudske armade slovenskega naroda, ki se ob boku slavne Delavske-Kmečke-Rdeče NKVD Armade Sovjetske Zveze ter vseh ostalih za oblast borečih se komunistov borim za klanje slovenskega naroda, za ovaduštvo in banditizem med narodi in med poštenimi ljudmi, za bodočnost delovnega ljudstva brez kave banan in človekovih pravic , prisegam pred svojim gozdom ki me skriva , svojimi ušmi in vsemogočnim Stalinom , da bom oddal vse svoje sile in vse svoje sposobnosti da uničimo slovenski narod, delovno ljudstvo in vse napredno človeštv v sveti vojni proti fašističnim tlačiteljem in barbarom; da ne bom zapustil banditskih vrst, v katere sem prostovoljno in zavestno vstopil, in ne da bi odložil orožja do popolne zmage nad fašističnimi okupatorji, do popolnega uresničenja velikega oblastniškega cilja , uničenja slovenskega naroda. Prisegam, da bom za te velike osvobodilne cilje s svojo krvjo branil čast , oblast in nedotakljivost Kominterne , naše partizanske voditeljice in da bom za Stalina , če bo to potrebno, žrtvoval tudi svoje življenje. Za oblast komunistov z Hitlerjem in Stalinom v boj!”

 • Soave
 • Bald Eagle

  Partija se je v začetku vojne, torej v času, ki je bil usoden za Evropo – v času od jeseni 1939 do poletja 1941 je Hitler zasedel praktično celo Evropo – bratila z naciji po ukazu Stalina in ji ni bilo do nikakršnega “odpora”. Tako so delale vse komunistične partije na svetu, bojkotirale protinacistični odpor in sodelovale z naciji. Ko pa je Hitler napadel Stalina, je ta izdal komunističnim partijam ukaz, da se morajo boriti proti Nemcem in takrat je tudi pri naši partiji prišlo do “preobrata”: Naenkrat so se prelevili iz prijateljev nacistov v njihove velike nasprotnike in zahtevali, da jih vsi ubogajo v protiokupatorskem boju. Seveda je za vse, ki so vedeli za partijska stališča do tedaj, to bilo nenavadno in zaupanja partija med ljudmi ni imela. Še hujše je bilo, ko je partija začela svoj “odpor” z likvidacijami nič krivih ljudi, namesto dejanskega odpora proti okupatorjem. Te ljudi so potem obdolževali kot izdajalce, ki si zaslužijo smrt, čeprav niso imeli nič z izdajalstvom, so pa bili partiji nevarni, ker so jo dobro poznali in so bili seveda proti njej.
  Likvidacije in nasilje v odmaknjenih krajih na dolenjskem in gorenjskem je sredi leta 1942 pripeljalo do samoorganiziranja vaških straž proti partijskemu, partizanskemu nasilju. Namesto nastopanja proti okupatorju (Italijanom), se je partija šla revolucijo na plečih zavednih Slovencev, da bi (po partijskem sovjetskem priročniku Zgodovina VKP(b)) spodbudila nastanek “bele garde”, kot so po tem istem priročniku poimenovali svoje ideološke nasprotnike, kar jim je z ustanovitvijo vaških straž in kasneje domobrancev tudi uspelo. S tem so dobili lepo zalogo “izdajalcev”, ki to niso bili, da so lahko obračunali z vsakomer, ki partiji ni bil všeč.
  In kot kaže odziv marsikoga na forumu, je zasejana propagandna laž še danes živa pri nekaterih, ki imajo v glavi še vedno samo desetletja staro partijsko vojno propagando, ne da bi preverili, kaj pravi o teh stvareh zgodovina danes. To pa je za forumsko pismenega intelektualca prava sramota.

  • Krtača 20

   Ti grdi slovenčki ki se niso pustil okupirat. Osnovna pravica državljana in dolžnost je da brani domovino in svoj dom. Osnovna pravica je tudi da potolče vse izdajalce lastnega naroda in to čim prej, da je škoda čim manjša. Bebec si.

   • Bald Eagle

    Bedak zabit! Še najmanj 10x si preberi zgornji post in začni razmišljat. Vendar je to nemogoče za tvoj okrnjeni um.

    • Krtača 20

     42 leta je bilo že tudi mednarodno določeno da ste bili bebci izdajalci na strani okupatorja. Kle nimaš ŠANS IDIOT!

     • Bald Eagle

      Ti pa znaš dobro lagati. No, po moje si le navaden tepček, ki bi rad veljal za vedeža, pa je le revež..
      Okupator je prišel v Slovenijo leta 1941, domobranci pa so prisegli 1944, ne pa “takoj”. Domobranci so morali nekaj let čakati, da jih je partija skonstruirala, ta konstrukt pa njeni nasledniki še danes izkoriščajo za sramotenje drugače mislečih in hujskanje ljudi drugega proti drugemu.
      In še enkrat: takoimenovano “kolaboracijo” je načrtno in nalašč izsilila partija – s pobijanjem nič krivih. O tem je ponosno pisal sam Kardelj.
      Ampak lažnivci ostanejo lažnivci in tako njihovi nasledniki še danes verjamejo v voljo po izdajanju polovice slovenskega naroda, ki naj bi se naenkrat začela udinjati Nemcem, s katerimi se je cel narod boril za narodno priznanje in svojo lastno kulturo. Seveda v ta kontekst partija ne paše, saj je bila boljševiško, ne pa narodno zavedna

     • Krtača 20

      Ne se matrat. Nimaš enga dokumenta. Tistih pa o tem kdo je bil razglašen za izdajalca pa malo morje.

   • Dragan Krstič

    Krtača ti si pokvarjeni bebec.Narod z dobrim mio prebivalstva se ne more bojevati proti premočnemu sovražniku. Niso se upirali niti precej večji narodi ampak ti tega ne moreš dojeti, tvoj IQ je na sobni temperaturi. Mi smo z gverilo dobili na koncu vojne opustošenje, desettisoče žrtev, 2WW vojne zardi sizifovega upora pa ni bilo prej konec niti sekunde. Dobili smo pa stalinistični režim, strahovlado komunistov in nadaljevnaje pobijanja nedolžnih ljudi. Leta 1948 pa smo se za las izognili napadu Rdeče armade ki bi nas dokončno zmasakrirala in to po zaslugi vašega druga Tita.

 • Krtača 20
 • Dragan Krstič

  Kako so komunisti krojili zgodovino v svoj prid je razvidno tudi iz tega kako so vse do konca 80. let 20. stol poveličevali Mira Cerarja st. za največjega slovenskega telovadca vseh časov.Šele pred osamosvojitvijo je prišlo na dan da to ni Miro Cerar ampak Len Štukelj. Ker pa je bil antikomunist, še celo četnik se o njem ni smelo govoriti. Če bi bil Miro Cerar starejši pošten kot njegov sin/hahaha/potem bi v intervjujih povedal da on ni tisti najboljši ampak Štukelj. Če pa še dodaš mamico je pa vse jasno..

  • Krtača 20

   O obeh se je govorilo. Ne laži.

   • Dragan Krstič

    Lažeš ti, samo par let pred osamosvojitvijo so mediji odkrili Štuklja, prej kot da ni obstajal.

 • Bald Eagle

  Partija, ki si je nabavila “partizane” – “partijske vojake” in tajno morilsko organizacijo VOS, je s pomori Slovencev začela daleč prej, preden se je pojavil prvi “belogardist”. Tako da je predpostavka o prvi krivdi “belogardistov”, “izdajanju”, popolnoma zgrešena, kajti služi le za manipulacijo, ki se je poslužujejo partijski lažnivci.
  Če preberemo Kardeljeva pisma, namreč zvemo, da je partija začela s poboji v interesu svoje revolucije in ne zaradi kakršnekoli krivde pobitih, prav tako pa ti poboji niso služili osvobajanju izpod okupatorja – okupatorju so kvečjemu pomagali, ker so razcepili Slovence. In Slovenci so razcepljeni še danes, kar jim gotovo ni v pomoč..
  “Belogardisti” in kasneje domobranci so torej rezultat “partijskega dela”. Če pobojev leta 1941 in 1942 ne bi bilo, ne bi bilo niti “belogardistov”, niti domobrancev.
  Kdaj bodo za svoje zločine obsojeni partijski veljaki, ki jih lažna zgodovina še danes po krivici slavi?
  Torej sprave ne bo in je tudi ne sme biti, dokler se partijski zločinci in lažnivci javno ne opravičijo in skesajo za storjene zločine nad drugače mislečimi nedolžnimi ljudmi.

  • Krtača 20

   Hop u jamico skoč.

   • Bald Eagle

    V jamo bom jaz nekega dne tebe vrgel. Ta čas se pa nezadržno približuje.

    • Krtača 20

     Tekel boš ti čez karavanke ko polit cucek.

     • Bald Eagle

      Tvoji srbski rojaki so leta 91 bežali iz Slovenije, kot stekli psi ,ko smo jih naganjali ven. Kot pa kaže, se vas je le nekaj izmuznilo, ker takrat nismo bili dovolj temeljiti. Tokrat bo drugače. Vajo iz leta 91 bomo ponovili in Slovenijo temeljito očistili srbske in boljševiške golazni. Kdor sam ne bo hotel oditi, bo zoper njega uporabljena sila in vsa sredstva, ki jih imamo na voljo slovenski domoljubi. Pahnili vas bomo v mračnjaško dobo, golazen balkanska zapečena in ničvredna!

     • Krtača 20

      Sviraj kurcu debil.

  • Dragan Krstič

   Sploh pa govor komunističnega ideologa Moše Pijadeja na 1. zasedanju Avnoj v Bihaču. Mi ne potrebujemo kulakov in intelektualcev, potrebujemo reveže, ljudi brez zemlje, brez hiš. Čimvečje število vasi bodo okupatorji požagali več revežev bodo ustvarili. To bo naša vojska.Nekaj podobnega se dogaja že vsa leta po vojni, sploh pa danes. Čimveč je revežev bolj volijo rdeče stranke, zatorej je za komunajzarje zelo koristno ustvarjati reveže da z njimi manipurijajo.

   • Jovo Jamnica

    Ajde, ki si zaj to vun potegno. Kaj opstaja kaki magnetigram al pa fsaj stenogram ovega kobajagi govora??? Zaenkrat Ne opstaja!!!
    Toti kao govor od Pijadeja se je pojavo na četniškem propagandnem navodilu, napisan na pisalni stroj v čirilici, kar pomeni, da je namenjen samo Srbom f takratni NDH. Četniki so s takimi parolami novačili srbski folk v svoje vrste. To je zaenkrat vsa resnica, ki je danes dosegliva. Dokument se še danes nahaja v Belgradu, v sklopu četničke arhive.

    • Dragan Krstič

     Zdaj mi pa ti Jovo povej kje v Sloveniji ali na teritoriju YU so tvoji partizani vsaj simbolično streljali na Nemce ko so požigali vasi, vozili ljudi iz vasi v zapore in taborišča, napadli Nemce ko so streljali talce. Spomnim se pripovedovanja partizana ki je bil s svojo skupino očividec obešanja talcev v Frankolovem. Lahko bi streljali na Nemce pa jim komandir ni dovolil. Seveda, najlažje je zmagovalcem podtakniti da so četniki falsificirali dokument. Dej to pravljico pripoveduj svojim vnukom.

     • Jovo Jamnica

      Čuj, moj foter je služo švapsko vojsko in jas z partiđani nimam nič fkup, če te že to mantra. Polek fsega sn gor rasto na Štajerskem, kjer ni blo dobenga domobranca, Švabi pa so partiđane imenovali kuj banditi. Whatever. V Mariboru se je Švabom prvi postavo po robu Bojan ILICH z ene par slovenskih kameradof. Fse so Švabi fentali. Potem so Švabi izselili najmajn 40.000 Slovenk in Slovencof iz… saj sam veš otkot in tam naselila 15.000 Kočevarof. Frankolovo je tragedija, ki so si jo lahko privoščli Švabi, nad nič krivimi Slovenci. Kaj pa če je tistega Švaba, keri po logiki itak ni imel kaj iskat f Celu, razn, da bi špilo turista… fstrelo kaki Švaba, da bi sprožo incident, podobn “napadu Polakof” na švapsko obmejno postojanko…

     • Dragan Krstič

      Jovo, sej s tem samo potrjuješ da je bilo gošarjenje samo pretveza za prevzem oblasti. Kaj je imel od tega Bojan Ilich in prjatli. Fentali so jih in zaradi tega ni bilo vojne niti destinke sekunde prej konec.Me spominja na tistega reveža ki ga je v MB tank JNA povozu.Frankolovo se je zgodilo ker so ubili enga nemškega oficirja, pa tudi to je bila bedarija, enako Lažgoše in podobne bedarije.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Itak je fse bedarija… Tut onih 64 mrtvih v naši zadni sagi emancipacije. Že desni komi, dr. Sima Marković je leta 1923 opozarjo, da Slovenci nea glih pašemo fkup z Srbi. To je upoštevo Milošević in nas je pol naganjo iz Juge v Filadelfijo. Dobenmu f Sloveniji nebi zmajnko las z glave, če bi Miloševića takrat poslušali tut levi srbski komiji iz vrst takratne še JLA in sevea Kroboti. Samo Tuđman je hoto vojno v Sloveniji. Fala Bogi, da je potem Miloševići uspelo pomirit jastrebe in so se rajši spucali vun is Slovenije…

 • montyamp

  Banditov otroci , poglejte tole :
  Smrtnost nemških vojnih ujetnikov v ameriškem ujetništvu je bila 0,15%, v angleškem 0,03%, sovjetskem 35%, v jugoslovanskem 55%.
  Partizanski odredi Slovenije nikoli niso spoštovali mednarodnega prava. To smo videli po vojni, ko so pobili 15 tisoč vojnih ujetnikov. Kdor ne spoštuje mednarodnega prava, ni vojska, temveč teroristična banda.

 • Bald Eagle

  Res, zelo poenostavljeno – tako kot je pač poenostavljena neresnica.
  Partija se namreč dejansko nikoli ni uprla okupatorju, čeprav je imela ves čas polna usta “boja proti okupatorju”, pač pa so partizani z vso silo navalili na lastne brate. Z okupatorjem so se kar dobro razumeli in zrežirali kar dobro sodelovanje – seveda v škodo lastnih ljudi. Pobili so jih desetkrat več kot vseh okupatorjev skupaj in jih prisilili v samoobrambo, tako daleč, da so za orožje morali prositi sovražnika, okupatorja. Kajti nihče jih ni branil pred morilci. Tako so nastale vaške straže – potem ko so vasi bile izpostavljene ropanju in požiganju in zganjanju revolucije (pobijanje duhovnikov, obrtnikov, trgovcev, sploh premožnejših in uglednejših ljudi, županov, večjih kmetov in sploh mnenjskih voditeljev). O tem priča na stotine zamolčanih zgodb, medtem ko je “uradna zgodovina”, iz katere lahkoverni in naiven narod zajema svoja gledanja, polna laži in sprenevedanja. Dejstva je sploh ne potrjujejo, je pa za nekatere, ki bi morali pred resnično zgodovino odgovarjati za svoja nedela med vojno in po njej, zelo dobrodošla. Mislijo, da jih opere sleherne krivde ker nekatere oblaga s sramotnimi vzdevki – a ne bo šlo tako zlahka.
  Malo pomislite – uradna zgodovina je polna protislovij in neskladnosti z življenjsko logiko.
  Berite partizanske pisce, recimo Svetino in marsikaj se vam bo razkrilo med vrsticami.

 • Krtača 20

  Boldi bo nosil rdečo zvezdo. Prbito na čelo hahaha. Čelavc prfuknjen.

  • Dragan Krstič

   Hudič je ko nimaš nič protiargumentov, nič za za kontrirati. Potem sledi to kar si v resnici. Kup dreka.

   • Krtača 20

    Kaj nej pa komentiram? Vaše blodnje? To da zdej drobni niča zagovarjate k je bil res ta prav udbouc tko kt janša? Matr si zblojen.

  • sprehajalec

   to so počeli tvoji predniki, borci za svobodo. seveda komunistično…

 • Caetano

  Podobna nevarnost kot je bila takrat s strani boljševikov nam sedaj preti s strani islamistov.

  Policija v Nigeriji je potrdila smrt 16 ljudi, ki so jih pobili pri katoliški maši in na pogrebu. Med njimi sta bila tudi dva duhovnika. Dogodki v Franciji, Nemčiji, VB, Španiji, na Švedskem, v Belgiji itd. kažejo na to, da je jihad dobil ”domovinsko pravico” tudi v Evropi.

  https://www.vanguardngr.com/2018/04/police-confirm-16-killed-attack-worshipers-benue/

  • Dragan Krstič

   Največ zveš frišnih novic na Jihad watch in Voice of Europe.Italija pripravlja da odpošlje 50.000 afričanov v države vzhodne Evrope. Zahodnjaki so zapolnjeni.

   • macon

    Naj pošljejo tisoč črncev v Ljubljano, da bo SDS na volitvah dobil ustavno večino, Ljubljana pa desnega župana.

 • janez.pokoncni

  Edini pravi simbol za današnji dan sramote je tale

  http://shrani.si/f/2i/lY/vZhlxIl/dbxnfvzv4aakdus.jpg

  Na danšnji dan (en dan prej) leta 1941 je bila ustanovljena Protiimperialistična fronta in to s strani zaveznikov okupatorjev Nemcev.

  https://www.casnik.si/kaj-praznuje-slovenija-27-aprila/

 • Maja

  tako kot so nekoc komunisti zlorabili Partizane za svoje cile, danes demokracijo zlorabljajo tako levi kot desni za svoje cilje…z naivni ljudstvom je lahko manipulirat.

  • sprehajalec

   narobe maja. Partizan je izraz za komunističnega gverilca. Povsod po svetu so se tako imenovali. In samo oni. Komunistični gverilci, partizani.

   ker če bi bili zlorabljeni, bi se drugače imenovali…

 • Bald Eagle

  Partizani in VOS so po ukazu partije neovirano zganjali revolucionarni teror in pobijali po vaseh od samega začetka “vstaje” kogar se jim je zljubilo, saj prebivalstvo pred njimi ni imelo prav nobene zaščite. Formalno bi jih pred ropanjem, požiganjem in pobijanjem morala zaščititi zasedbena vojska, ki je v času okupacije formalno po mednarodnem pravu odgovorna za red, vendar Italijani tega niso opravljali tako, da bi prebivalstvo res zaščitili. Saj tudi ni bilo v njihovem interesu!

  Zato so prebivalci sami organizirali oborožene vaške straže (julij 1942). Od takrat naprej je bilo ropanje požiganje in pobijanje močno oteženo in partizani so bili izrinjeni na obrobje. Ko so se vaške straže po kapitulaciji Italije reorganizirale v domobrance (domobrancev je bilo precej vek kot partizanov!), so ti partizane do konca vojne držali daleč stran od večjih krajev, tako da so ti čemeli v beli Krajini, v Kočevskem Rogu in po goratih predelih severne Primorske. Partizani so te kraje nebranjene zasedli šele po umiku Nemcev in domobrancev na Koroško. Resnici na ljubo je treba torej povedati, da so domobranci kar dobro zaščitili prebivalstvo.

 • ĐĐ Style

  Kmalu bodo desničarji trdili, da so Japonci sami nase vrgli 2 atomski bombi. Zgodovine ne boste nikoli prikrojili samo zato ker kolaborante oz. izdajalce nihče ne mara

  • sprehajalec

   Evo džidži. Resničarji trdite, da Dolfi ni maral črncev. Pa Slovanov.

   še tale soldat wehrmachta se ti smeje;

   https://qph.fs.quoracdn.net/main-qimg-0a63ba4fc08530b8c633d0a732c57bb8-c

   • Jovo Jamnica

    No ja, tu pa tam keremu zamorcu je pa ja pasalo, da so ga v uniformo oblekli, sploh tam v Afriki.

    • sprehajalec

     Pa ne samo njim. Samo malo kvari percepcijo NOB Resnicoljubcev, da je Dolfi ubil vsakega črnca pa Slovana, na katerega je naletel….

     • Jovo Jamnica

      Ko je Dolfi za to zvedo, je zahtevo da Rommel nardi kuj samomor…

     • sprehajalec

      Šele čez dve leti Jovice….

     • Jovo Jamnica

      Ja no. Saj tut za Kočevare ni vedo, ko je meje na vrat na nos v Dravski banovini vleko…

     • sprehajalec

      Seveda je vedel, informacije so prišle direktno iz terena. Tudi južne tirolce je pustil.

      nekje sem pa bral spomine, da je takrat veljalo prepričanje, ko so bili nemci na višku moči, da bi po zmagoviti vojni sledila vojna z japonsko in morda italijo. Če bi po zmagoviti vojni Adolf zshteval ozemlje kočevarjev od Italijanov, ni šans, da ga ne bi dobil. Enako z Južnimi Tirolci.

 • Bald Eagle

  Druga svetovna vojna se je začela neposredno po podpisu pakta Ribbentropp – Molotov oziroma pakta Hitler – Stalin. Hitler je napadel Poljsko (zaradi nje sta v vojno vstopili Anglija in Francija), Stalin pa je zasedel baltske države in dogovorjeno polovico Poljske pa še nekaj malenkosti. To je bilo septembra leta 1939. Nato je z veliko materialno pomočjo Sovjetov (nafta, strateške rudnine, žito) in komunistov po vsem svetu (nesodelovanje in propaganda proti obrambi, sejanje defetizma, pozdravljanje okupacije ipd.) zasedel praktično vso Evropo.

  Torej: drugo svetovno vojno so družno začeli nacisti in komunisti, kasneje pa so se jim pridružili še fašisti. Brez pristanka komunistov na sodelovanje z nacisti druge svetovne vojne ne bi bilo, saj se Hitler ni upal napasti na dveh frontah do junija 1941.

  Zato komunisti, nacisti in fašisti v zgodovini tudi spadajo skupaj kot trojček nasproti ostalemu demokratičnemu svetu. Da ne govorimo o ideološki podobnosti, kjer skoraj ni razlik oziroma razliko lahko najdejo samo partijski farizeji. Tako je, ne glede na to, da so se komunisti kasneje, po skoraj dveh letih, ko je bila praktično cela Evropa pod njihovo zasedbo, na smrt skregali z naciji (ali so se tudi s fašiji? – skoraj ni verjeti), ker so jim ti zakurili družinsko gnezdo.

 • BananaNjam

  SMRT FAŠIZMU IN SVOBODO NARODU!!!

  • Bald Eagle

   Tudi jaz sem enakega mnenja, ker si je fašizem v Sloveniji nadel ime komunizem.

  • sprehajalec

   znaš kaj italijansko banana? Ali samo srpsko?

   Il fascismo degli antifascisti non mi fa meno paura di quello dei fascisti.

   • BananaNjam

    Kaj mi boste tuljoti, če sem jaz Slovenec!

    • sprehajalec

     Ti si Slovenac, štokavec.

  • Luiggi

   Zgleda,da si prvec banan pozaru,zdaj si pa zaprt,da se srat ne mores!!

 • ĐĐ Style

  Živele ideje in dela tovariša Tita, Smrt izdajalcem našega naroda

  • sprehajalec

   Pozabil si dodati in tovariša Stalina. tako je bilo v tistih časih v navadi.

   Slovenija svobodna
   Sovjetska bodeš ti.

 • Bald Eagle

  No, in kaj bi se zgodilo, če bi v drugi svetovni vojni zmagali zavezniki?
  Pobili bi vse do zadnjega Nemca!
  Tako bi na takšno vprašanje odgovoril Hitler.

  A vemo, da ni bilo tako – daleč od tega! Zavezniki (zahodni) so Nemcem prinesli mir pred političnimi zdraharji (nacisti) in blagostanje, niso pa trosili samovoljnih ali celo množičnih smrti.

  Sicer pa so taka post festum samo odraz zmedenega duševnega profila tistega, ki bi rad z nesmiselnimi vprašanji razbremenil dejanske zločince. Podobno je z izgovorom, da so to počeli “vsi” – kar celo sploh ni res!
  Pa tudi če bi bilo res – poboji ljudi, ki niso zakrivili nič, pa naj se zgodijo med vojno ali v miru, so zločin in zločince je treba preganjati
  Partija je zakrivila hude zločine in mora pred zgodovino odgovarjati, zločinci pa bi morali biti vsi do zadnjega privedeni pred sodišče.
  Nobenega dodatnega filozofiranja in domišljijskega bajanja za iskanje opravičil in izgovorov ne sme biti!

 • ĐĐ Style

  Torej po logiki desnih pravljičarjev so v nekem obdobju Nemci, Partizani in Domosralci bili na isti strani. Proti komu pa so se borili?

  • sprehajalec

   Beri bermanov dosje, Aleksander Bajt.

   1943, Bitka na neretvi. Vladimir velebit v zagrebu na pogovorih z nemci.

   • xtc

    Ne može on je polupismen,čita samo ćirilicu.

    • sprehajalec

     Tukaj se gre samo zato, ali verjameš v Resnico ali ne verjameš.

  • slosin

   Ti pa res nič ne bereš…
   preber ‘Sodelovanje partizanov z okupatorjem’ – Samaržič, Pa ‘Skrita, nepoznana zgodovina nob revolucije’…..pol se pa še kej jav..

  • Luiggi

   Domobranci so se borili izkljuno proti komunistom,s prisilo prevare nekaterih prostovoljnih,najvec pa prisiljenih,so se moralim boriti tudi proti partizanom,probaj zastopit,ni dost upanja,da bos razumu!!

 • ĐĐ Style

  Živel tovariš Janez Ivan, avnojski pohodnik in član KP-CKJU

  • sprehajalec

   hohohoho, koga zagledam, ko odprem članek? Džidžija, ki je prevzel antifašistično dežurstvo.

   od tvoje res ni nič, ko visiš neprestano tukaj gori? Katerikoli članek odprem, zagledam tebe…

   • Jovo Jamnica

    Ja no, saj se nemrem sam jas tu mantrat…

    • sprehajalec

     ne vem kaj vlečeš s Komunisti Jovice? pa saj si iz poštene familije, kot sem razbral iz tvojih postov.

     • Jovo Jamnica

      Sevea sn is poštene familije. Moj foter ni služo kot kolaborant, anpak je služo domovini Nemčiji…

     • sprehajalec

      In kje je meja med služiti domovini in se boriti kot Antikomunist?

     • Jovo Jamnica

      Kaj te vem. Naj grem čitat stripe o Komandantu Marku??

     • sprehajalec

      lahko, konec koncev je bila tudi Ameriška odcepitvena vojna državljanska vojna. Angleži proti Angležem.

     • Jovo Jamnica

      No ja, polek kakega Angleža se je tut kaki Švaba našo. Saj sn čito Karla Maya.

     • sprehajalec

      Bilo je 30.000 hesenskih najemnikov v angleški vojski. ko je Ameriški kongres izbiral uradni jezik nove države, prav zaradi njih in pizdarij, ki so jih naredili, niso izbrali nemščine, ampak so izbrali jezik okupatorja, angleščino.

      Zgodovina bi bila verjetno fejst drugačna.

     • Jovo Jamnica

      Kaj pa Francozi??? Francozi so ja pol nemškim Amerikancom pomagali proti Britanskim crvenim mundirom, Jao, narobe svet…

     • sprehajalec

      ja, zalagali so jih z orožjem. Pa poslali kip svobode.

     • Jovo Jamnica

      Ha, kaj fse nea mijadva vema…

     • macon

      Pa izkrcali vojsko in nabrisali angleško ladjevje.
      https://en.wikipedia.org/wiki/Siege_of_Yorktown

    • Bald Eagle

     Hja…, samo da se ti mantraš v drugo smer kot komentator @sprehajalec.
     Med tvojo in njegovo vsebino komentarjev je razlika več kot očitna.
     @sprehajalec vedno znova dokazuje v svojih komentarjih, da je pravi demokrat, protikomunist in slovenski domoljub. Torej je diametralno nasprotje tebe, ki pa nisi nič od tega.

     • Jovo Jamnica

      Šetač je Krobotofil, tak da mijadva nisma kompatibilna. Jas sn pravi Slovenc.

     • sprehajalec

      Nasprotno Jovice, učili so me, da so Hrvatje dobri in vzorni katoliki. Zato je sprehajalec prestopil ozke nacionalne okvirje in medsosedske kregarije. poleg tega če njih ne bi bilo, bi danes imel tukaj srbina. ne samo Zokija in Popota.

      tudi tvoj ljubljeni Fištravec bi bil Fištravić.

     • Jovo Jamnica

      Hehehehe, Srbinof je pr nas kolk češ. Bojda bojo nastopli na totih volitvah kuj z svojo stranko…

     • sprehajalec

      Samo na Štajerskem Jovice….

     • Jovo Jamnica

      Gdo bi si mislo? Pa bo to dovol za parlamentarni prag???

     • sprehajalec

      V ljubljani je večina, če ti je to kaj v tolažbo….

     • Jovo Jamnica

      Sevea mi je f tolažbo. Če ovi Drobnić ni mogo spravit starega Ribičića za živlenja f keho, pol me je lahko strah, saj lahko z vedenjem fseh naših politikof, tamladi Ribičić bres skrbi že več ko deset let trajba podlago za srpsko majnšino f Sloveniji.

     • Bald Eagle

      Me ne zanima, kaj on je. Zanima me njegov odnos do Slovenije. Skozi vsebino njegovih komentarjev je jasno razbrati, da človek z vsem srcem spoštuje svojo domovino Slovenijo. Kaj pa je po nacionalnosti me pa ne zanima. Pomemben mi je samo odnos do Slovenije in Slovenstva in pa tudi opredelitev do ex totalitarnega režima. @sprehajalec je lahko samo zelo dober zgled slovenskega domoljubja in samo to šteje.

     • Jovo Jamnica

      Mene nea tolk zanima ova banana država Slovenija, anpak slovenski rod. Kroboti pa so Slovence morili, ker so bli Slovenci.

 • Frank Novak

  A HITLERJEV ROJSTNI DAN JE PA DAN OBRAMBE DOMOVINE?
  https://www.youtube.com/watch?v=V14a2rp5fAM
  Vi imaste Slovence ocitno za bebce…

  • sprehajalec

   Ljubljanska četa domobrancev Frank. Drugje niso prisegli.

   Saj veš kakšni so Ljubljančani.Danes pa Zokiju vzklikajo…

   • Jovo Jamnica

    A general Leon Rupnik je komandiro sam eni četi???

    • sprehajalec

     Na slavnostni ceremoniji takrat, da.

     • Jovo Jamnica

      Da rečejo južnaki. Slovenci rečemo JA!!!!

     • Bald Eagle

      Kaj pa o tem “poreče” slovenski pravopis?

     • Jovo Jamnica

      Slovenski pravopis si lahko ftakneš v rit.

     • Bald Eagle

      To si ti naredil, zato pa pišeš v neki spakedravščini. Pri javnem izražanju se uporablja slovenski knjižni jezik, ne pa razna narečja.

     • Jovo Jamnica

      Briga me za Toporišića. Ziher je Krobocko seme.

     • Bald Eagle

      Ne vem kaj je, sam pač velikokrat pogledam v slovenski pravopis, da pišem v knjižnem slovenskem jeziku.

     • Jovo Jamnica

      Jas tut dostkrat not gleam, pol pa kvarim mojo matrno špraho, kera nima dosti veze z krobocko- srpskimi tumarijami.

     • sprehajalec

      komunistične učiteljice so za ušesa, če si rekel Ja, jovice.

     • Jovo Jamnica

      Mene ne!

     • Bald Eagle

      Ker si bil priden in ubogljiv komunistek.

     • Jovo Jamnica

      Pol bi še dans lapo DA, DA, DA…

     • Luiggi

      Belokranjci vsi recejo “DA”,moji zeni se pa smesno zdi,ko belokranjci recejo denarnici “mosnja”!!!

     • sprehajalec

      Slovenski kvazi doktorji in jezikoslovci ter kvazi učenjaki in šarlatani, so iz slovenskega knjižnega jezika pometali ven to, čemur se je reklo hrvatizmi. Ki pa to niso in spadajo pod hrvaško kajkavico, ki je le eden od slovenskih dialektov. Ki si ga pa lastijo Hrvatje. Danes vse izrazitejša jezikovna meja med Belokranjci ter Dolenjci ter Severnimi deli hrvaške, zagorci, Gorski kotar, Istrijani, nekoč ni obstajala in so bile besede v uporabi na obeh straneh.

      naprimer mali Joško Broz je šele od svojega deda Jelovška, Kranjca izvedel, da je hrvat. Ko ga je snel s hruške z besedami “ti presneti Hrvat ti”.

      S tem so Slovenskemu knjižnemu jeziku Šarlatani nareedili nepopravljivo škodo.

     • Jovo Jamnica

      Belokrajnci so “nesrečniki”, ki so imeli med prvimi to čast, da so jih uskoki počastili s svojo prisotnostjo, tam nekje v 15.stoletju. Uskoki so bili pripadniki ljudstev, ki so bežala pred Turki z Balkana proti severozahodu. Bili so praktično priviligirani prišleki, vsiljeni našemu kmetu pod pretvezo, kakor bodo nemočnega kmeta varovali pred Turki. Fevdalci so jim dali tudi našo zemlo v dar. Dejansko pa so fevdalci na ta način prišli do ekstra profita. Kmetom so namreč to varovanje zaračunali s posebnim davkom. Zato je prišlo do kmeckih puntov, saj uskoki dejansko niso varovali kmetov, temveč so njih skrivališča izdajali Turkom. Kako je to mogoče??? Turki, ki so harali po naši zemli, namreč niso bili Turki iz Turčije, ampak turški oblasti lojalni “plačanci” iz delov Balkana pod turško okupacijo. Govorili so praktično “Turkom” isti jezik. Zato ni bilo med uskoki in “Turki” ob snidenju, komunikaciskega šuma. Recimo: “Turek” na konju ogovori uskoka: “Djes ba?”… Uskok odgovori: “Jebiga, ide,ide, pa stane…”
      Turek: “Da,da…”
      ——
      Torej, “Turek” s tem odgovorom misli seveda sogovorniku povedati, da ga uskokovo pametovajne glih ne zanima preveč, je pa toliko fer, da ga z molkom ne ignorira. No, Slovenec ga – tistega časa, gotovo ne bi razumel.

      Zdaj pa “mošnja”. Mošna je stara slovenska beseda in ni posebnost prebivalcev Bele krajine.

      Poglejva si delček besedila iz leta 1773.. Kristusovemu trpljenju posvečen post

      Tiskano v Bohoričici:

      kyr je biu zhes Chriſtuſovu, inu tih Apoſtelnou premosheine poſtaulen, inu je on moſhno noſiu. On je biu tiſti…

      …kir je biu čez Kristusovo in teh Apostolov premoženje postavlen, in je on mošno nosiu. On je biu tisti…

  • slosin

   nekdo se je pač moral postaviti po robu povampirjenim komunistom…

 • Bald Eagle

  Mi je zelo žal, ampak “dan upora proti okupatorju” ne odgovarja ne po vsebini, niti po datumu!
  Na dan, ko praznujemo “dan upora”, ni bilo nobenega upora, pač pa je partija ta dan osnovala “Protiimperialistično fronto”. To ime pomeni nasprotovanje protifašističnim zaveznikom in sodelovanje z nacisti, torej ravno nasprotno od tistega, kar naj bi praznovali!

  Prav tako je slehernemu rodoljubu žal, da je bila vsebina “borbe proti okupatorju” naperjena prvenstveno proti domačim nasprotnikom komunizma in revolucije, ne pa proti okupatorju. V skladu s tem je bilo med vojno pobitih desetkrat več lastnih ljudi kot okupatorjev. Torej je bilo 90% odpora dejansko revolucionarno pobijanje, preostalih 10% pa boj z okupatorjem.

  Praznovanje takega praznika je žalitev zdravega razuma in prekrivanje krute resnice s propagandno lažjo. Vsaj pri praznovanjih bi lahko pokazali iskrenost in resnicoljubnost.

 • ĐĐ Style

  Jutri na novi24. Kako so se zavezniki iskrcali v Normandiji in hinavsko napadli goloroke Nemce na sveti Nemški zemlji.

  • montyamp

   Zavezniki – žrtve židovske propagande , so se ustrelili v koleno , ko so židovsko svojat spustili na oblast .

   • Luiggi

    Neb mogu bols povedat!!!!

  • sprehajalec

   Glupsone tvojega kova niti ne ve, da je takrat branilo normandijo kar nekaj Slovencev v nemški vojski. Bistveno več, kot pa je bila podpora NOB izkrcanju. zato NOB niso nikoli vabili v normandijo. Šele Pahor jim je zrihtal, da so se samopovabili ob 70 letnici.

   • Jovo Jamnica

    Baje bojo nasledno povabilo na proslavo v Normandiji dobli domobranci…

    • montyamp

     Zazidani .

    • ĐĐ Style

     hehe, po njihovi logiki res. Nič mi ni več jasno. Nemci in partizani naj bi sodelovali, domobranci in nemci naj bi sodelovali. Proti komu pa so se borili? Indijancem?

    • sprehajalec

     Nihče ne bo dobil vabila, tako kot 70 let prej ne.

 • montyamp

  Zametki komunizma na slovenskem segajo nazaj do leta 1800 .
  1920 si hijene ustanovijo stranko po srbskem vzoru .
  1935 z zakonom prepovedana tolpa tolovajev in idiotov zbeži pred oblastjo v Rusijo , kjer jih Stalin nauči kako se pride na oblast , S KLANJEM POŠTENIH .
  TITOBANDITO , France Klopčič, Dragotin Gustinčič, Prežihov Voranc, Aleš Bebler, Miha Marinko, Edvard Kardelj, Boris Kidrič, Josip Kopinić, Ivan Maček , ………. so zločinci krivi za podalpsko bedo .

  • Jovo Jamnica

   Bres Hitlera, komiji nebi nikol prišli na oblast. 1941 so sedeli po zaporih. Je pa jeba, če nebi prišlo do puča, bi mi bli do nekje 1988 – 89 ziher pot SZ. No ja, pol bi se fsaj ovih ot sovjetof nastavlenih komijof rešli in dans bi blo pr nas tak, ko na Češkem. Najbrš bi dans maširali fkup z Višegrajci. Pa še Austrija, pa Bavarska polek, pa bi blo spet nekaj za prihodnost.

   • montyamp

    Brez vojne si mislu .
    Italijani so jim res pomagali .
    Hitler se z banditi ni pogajal .
    Ja trdovratni so paradajzari res , delajo s prestrašenimi Slovencami kak svije s tikvami , še gnes .

    • Jovo Jamnica

     No, bres vojne, kak se vzame. Jugovina je z Hitlerom potpisala pakt. To pomeni, da bi jo Amerikanci in Britanci šteli za nasprotnika. Ker pa je Hitlar priklučo vlki del Dravske banovine III. Rajhu, pa smo zato Slovenci kasirali bombe. Na takratni Marburg an der Drau je padlo kuj 12700 ton bomb. Za ostale dele takratne jugovine pa zaveznikom ni blo glih jasno, kdo res pije in res plača. Tam v Teherani, leta 1943, so kuj na sekret papir risali zemlevide, keri je f Srbiji glavni… Nedić al Broz. Štalin je hoto, da Nedić, ker pol bi lahko vkorako z Rdečo armado in okopiro Srbijo in se dokopo Jadrana. Churchill pa Roosewelt pa sta glih zato najbrš drukala za Broza. 1944 pa se je Broz že srečo z Churchillom v Neaplu… Sam Bog ve, kaj sta se takrat fse menla of the record…

 • xtc

  Kaj je rešitev za Slovenijo?
  Realno,po v po komunisto,fašisto in po vseh vrst socializmov sralcev,vključno z njih spomeniki in vso kramo vred.

 • Aron

  Vse dobro o mrtvih. Zal pa to ne velja za izdajalce slovenskega naroda ala Drobnic. Zlorabljal je Jezusovo ime za svoje podle izdajalske igre.

  • montyamp

   Komunistom in levici ne preostane drugega, kot da lažejo in sovražijo. Sovraštvo ni znak sedanjega zla, temveč je posledica medvojnega in povojnega velikega zločina.

   • Aron

    Mah kaksno sovrastvo, sovrazi se samo izdajalce tipa Drobnic, ki so izdali domovino.

    • montyamp

     Eni in edini izdajalci na tem prostoru ste vsi zagovorniki propadanja države .
     V 100 letih imate na enem prostoru rekord edino v številu bankrotov in živih zazidanih .

    • sprehajalec

     mačka matije pa ne ali kaj?

  • sprehajalec

   16 letni fantič? Si si kdaj ogledal tretji letnik srednje šole Aron?

   ti bi jih kar pobijal…..

 • Bald Eagle

  Slovenija je bila do druge svetovne vojne popolnoma enakovredna našim severnim sosedom in precej boljša od zahodnih – prav po zaslugi krščanskih strank, ki so nas vodile pod Avstroogrsko in v stari Jugoslaviji.
  Po drugi svetovni vojni smo krenili proti Uralu in se znašli na Balkanu. Ljubljana je danes središče Balkana – v vsakem pogledu.

  • ĐĐ Style

   Pozdravljen plešasti orel – aka. Ivan Janez

   • Bald Eagle

    Hvala! Mi je v zelo veliko čast, če me kdo primerja ali celo zamenja s slovenskim osamosvojiteljem, domoljubom, demokratom in protikomunistom Janezom Janšo.

    • ĐĐ Style

     Slovenski Chuck Norris

   • sprehajalec

    Bolje plešasti orel, kot pa oskubljen turški petelinček, ki sliši na ime Džidži…

  • Jakob Kovač

   Pa smo na Balkanu pa kaj , domobranci so imeli zelo krščansko geslo-za 5 Kristusovih ran naj crkne partizan,ter zelo veličastno prisego Hitlerju,ko jim je prvega gospodarja Dučeja vzel hudič-žalostno nekateri morajo vedno imeti tujega gospodarja!!

 • ĐĐ Style

  Lep večer še naprej, sedaj grem. Spametuj se in volite levico, kdor ne voli levice je GAY. Kdor odgovori negativno na to je GAY:

  • sprehajalec

   in to pravi nekdo, ki je sam gay.

   • slosin

    …projekcija pač …

  • montyamp

   Rajši to kot UDBOVSKA DECA .

 • Krtača 20

  V glavnem mi smo se zmer igral kavboje in indijance, nikol partizane in domobrance. Zato ker se nikdar noben ni javu za domobranske izmečke družbe. Če bi pa vedl kakšne svinjarije so jenkiji delal indijancem, se pa tud za kavbojca neb noben javu.

  • sprehajalec

   Bi šla glava, če bi se kdo javil, Krtača. brezno.

 • Bald Eagle

  Dogajanje leta 1941 in 1942, ki ga je režirala partija pod Kardeljevim vodstvom (teror in pobijanje nič krivih ljudi, ki jih je partija smatrala za možne nasprotnike) je povzročilo nastanek obrambnih vaških straž oziroma po partijskem besednjaku, vzetem iz sovjetskega vzora, “belogardistov” – “izdajalcev”.
  Ostalo medvojno in povojno pobijanje v imenu “NOB” oziroma “izdajalstva” je samo nasledek tega partijskega peklenskega načrta, da sproži revolucionarno nasilje in se vzpne na oblast. Kot kreator tega načrta (o njem Kardelj piše v svojih pismih) , ki je povzročil okoli deset tisoče mrtvih med Slovenci, si ne zasluži spomina, pač pa kazen.

 • Bald Eagle

  Vseh grozot, prepirov in zdrah ne bi bilo ne v preteklosti, kot tudi ne v sedanjem času, če bi si KP med in po vojni prizadevala za politično pluralno družbo in se zavzemala za demokratične volitve po končani vojni. Pa temu še zdaleč ni bilo tako. KP je vojno izkoristila za povojni prevzem oblasti s krvavo revolucijo in mimo volilnih skrinjic, svoje politične nasprotnike pa brutalno in zverinsko pomorila ali jih na kak drugačen nedemokratičen način onemogočila v sodelovanju kreiranja povojne oblasti.
  To je jedro spora slovenskega naroda, ki se vleče vse do današnjih dni. S tem je potrebno razčistiti in revolucijo, ter njene akterje ostro obsoditi. Ko bo nekoč ta narod toliko dozorel, da bo sposoben narediti miselni preskok in posledično s svojo mračno preteklostjo razčistil, bo imela Slovenija zopet nek potencial za njen nadaljnji razvoj in bo počasi zavladalo sožitje med narodom. Dokler se to ne zgodi, se bo spor med narodom nadaljeval in bojim se, celo poglabljal, kajti kdor nima razčiščene preteklosti, nima svetle prihodnosti in v njej narodnega sožitja.
  Temu pa se najostreje upirajo tisti, ki še vedno v javnosti prepevajo revolucionarne pesmi in paradirajo z totalitarističnimi simboli, ki so krasili partijske zločince, kateri nosijo vso odgovornost, da je prišlo do narodnega razkola. Dokler ne bo prišlo do narodovega konsenza, da je potrebno krvavo komunistično revolucijo in revolucionarje najstrožje obsoditi in se od nje strogo distancirati, sprava med narodom ne bo mogoča. Narodov razkol se bo samo še poglabljal in bojim se, eskaliral do neslutenih razsežnosti. Torej, da se v smeri razčiščevanja naše polpretekle zgodovine ne stori ničesar, vso odgovornost nosi leva politična opcija, ki še danes ščiti ex zločinski režim in njegove partijske zločince.

  • samotoje

   Zdaj mi pa prosim najdi eno komunistično partijo, ki je dovolila ali dopušča politično pluralno družbo. Z eno bom zadovoljen.

   • Bald Eagle

    Ne morem ti je najti, ker je ni.

    • samotoje

     No, vidiš, to je jasno. Torej niti v teoriji rezultat revolucije ne bi mogel biti drugačen, kot je bil- krvav, morilski, poguben za jedro slovenskih intelektualcev. Več generacij Slovencev so pohabili, zdesetkali in mnoge med njimi pobebavili (grd izraz, ampak edini, ki zadene bistvo). ZKJ in ZKS.

 • Jan Kovalski

  “Naši kongresi so bili vsi dobri, sklepi vsi dobri, samo naprej od tistega nismo prišli”

  https://www.youtube.com/watch?v=abKYwlHSsZM&feature=youtu.be&t=89

  Socializem je bil močen na besedah in slab v dejanjih

  • macon

   Vulgarni zabiti komunistični primitivci niso mogli ponuditi drugega kot konstantno laganje, ker razen represije niso znali nič drugega.

   Zmeraj je tako, ko nesposobnež prileze na pozicijo moči po metodah negativne selekcije. Laže, dela se lepega, saj mu drugo ne preostane.

 • samotoje

  Samo še to čakam, da 27. april, eno največjih boljševističnih prevar, razglasijo za odločilen korak pri osamosvajanju Slovenije.

  • noričan

   ali da začnejo lagati, da so imeli morisovci in podobni postroji na kapah rdeče zvezde, kar je laž, odkar je SDS te zvezde retuširala. metoda je stalinistična, iz skupinskih fotografij CK so odstranili vse, ki so jih medtem likvidirali v čistkah. Janša je najboljši imitator Tita in najbolj zvest sledilec Stalina, tudi njegovi znotrajstranski rezultati to ves čas potrjuje -En butast fol, en butast Firer, Grosuplje in šiptarija čez vse!

 • Jakob Kovač

  Zakaj pa ni bilo domobranstva na Štajerskem,Koroškem,? Zato ker je mariborski škof nagnal Rožmana , ko ga je ta prišel nagovarjat za ustanovitrev domobrancev,cerkev se je bala za svoje bogatstvo in privilegije ,zato jih je podpirala in z tem bratomorno vojno-Kristus in vera učita popolnoma drugače.če bi cerkev podpirala Nob, te bratomorne vojne ne bi bilo!Kdo je na oblasti ni važno,zato so se ljudje uprli olupatorju,kar je edino pravilno!3/4 partizanov ni bilo komunistov,ampak so bili domoljubi,ki niso priznali okupacije,seveda domobrančki razlagajo svoje resnice,toda ritolizništvo okupatorju je pri vseh narodih najbolj umazano dejanje!!

  • Tomzi

   Mogoče bi malo prebral in preiskal dejstva,ki so jih dolgo skrivali tisti, ki jih zagovarjaš. Danes je na voljo veliko raziskav na to temo. Samo potruditi se moramo in jih najti. Boš dobil bolj široko sliko takratnega dogajanja. Lahko pa tudi žališ, odločitev je tvoja.

   • Jakob Kovač

    Jaz nobenega ne zagovarjam ,samo služenje okupatorju je po celem svetu veleizdaja,politike se menjajo črn madež kolobooracije pa ostaja!

    • Tomzi

     Tudi komunisti, ki jih ne zagovarjaš, so kolaborirali z okupatorjem na začetku vojne. Ko so napadali turjaški grad, so kolaborirali z italijanskim okupatorjem, da so napadali svoje sonarodnjake.

 • Matija

  Dobr, da je tega pezdeta Štrovsova matilda vzela

  • Tomzi

   Kakšna strpnost in olika.

   • Matija

    Do tovrstne nesnage nisem strpen in olikan.

    • Tomzi

     Torej praviš, da če ti nekaj ni všeč, ti je dovoljeno vse kar je najslabšega.

     • Matija

      To pa ti praviš. Jaz sem samo rekel, da je dobr, da je tega pezdeta vzela Štrovsova matilda.

     • Tomzi

      Ne boš verjel, ampak s tem si povedal vse o sebi.

     • Matija

      Nič hudega, če izveš moje skromno mnenje o tovrstnih pezdetih in nesnagi.

     • Tomzi

      Daj prijatelj razumni, razodeni nam zakaj tako smrtno sovraštvo do tega človeka, ki je takrat štel šestnajst let.

     • Matija

      Ni problem to, da je bil pri 16 zaveden, nategnjen, našponan,…. (največkrat od kakega farja) in bil na napačni strani. Problem je, ker je do konca gonil svojo izdajalsko držo, rehabilitiral narodnega izdajalca Rožmana,….

     • Tomzi

      Če imaš dokaze si jih dolžan predati organom pregona, ker pa vem, da jih nimaš, pa je to smrtno sovraštvo zgolj samemu sebi namen se mi zdi.

 • noričan

  Drobnič je bil in ostal izdajalec. Naroda, ko je vstopil v domobranstvo in prisegel Hitlerju, potem pa je deloval še kot UDBAŠ in ima v Lipovčevi udba.net privilegirano mesto. Vedno je bill izdjalska svinja, nespameten politikant in človek z dvojno moralo. Ni čudno, da ga potem citirajo na tretjerazrednem portalu

  • Tomzi

   Daj prijatelj razumni, razodeni nam zakaj takšno smrtno sovraštvo do človeka, ki je takrat štel šestnajst let. Imaš mogoče kakšne dokaze za tvoje trditve. Če jih imaš si jih namreč dolžan priložiti našim organom pregona, da bodo ukrepali. Bolj kot ne, pa ta tvoj zapis služi sejanju sovraštva, se mi zdi.