Policija onemogočila z ustavo zagotovljen parlamentarni nadzor! “Če se izkaže, da je prišlo do zlorabe policije, bo KNOVS kazensko ovadila Bobnarjevo”, sporoča Mahnič

Žan Mahnič, po torkovem nadzoru Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb na Nacionalnem preiskovalnem uradu. Foto: Twitter.

“Če se izkaže, da je prišlo do zlorabe policije in da generalna direktorica policije Tatjana Bobnar s tem, da KNOVS ne preda dokumentov oziroma ne omogoči vpogleda v dokumente, takšna ravnanja ščiti, potem jo bo KNOVS kazensko ovadila,” je povedal Žan Mahnič.

Pooblaščena skupina parlamentarne komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) je včeraj v popoldanskih urah na Nacionalnem preiskovalnem uradu (NPU) opravila nenapovedan nadzor. Kot je povedal poslanec SDS in podpredsednik te skupine Žan Mahnič, je pooblaščena skupina preiskovala sum pritiskov na člane in vodstva strank, ki se pogajajo o morebitni novi koaliciji.

NPU so tako obiskali trije člani Knovsa, poleg Žana Mahniča še Zvonko Černač in Branko Simonovič. Po opravljenem nadzoru je Žan Mahnič dejal, da so opravili nadzor zaradi suma zlorabe obveščevalnih in varnostnih služb s strani predsednika vlade Marjana Šarca in njegovega državnega sekretarja Damirja Črnčeca. Spletni portal Požareport je namreč včeraj poročal, da naj bi Šarčev kabinet prek Črnčeca določenim kriminalistom znotraj Generalne policijske uprave “dostavil seznam ljudi, ki jih je treba informativno obdelati”. Po informacijah portala naj bi bile glavne tarče posamezniki iz prijateljskega kroga gospodarskega ministra in prvaka SMC Zdravka Počivalška, poslanci SMC, poslanci stranke DeSUS in tudi SAB.

Kot je danes ob robu seje preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab v zadevi Franc Kangler in drugi dodatno pojasnil poslanec SDS Žan Mahnič, je pooblaščena komisija včeraj tudi večkrat omenila primer Franca Kanglerja, ki ga je predstavila kot primer deljenja na prvorazredne in drugorazredne državljane. “Gospa Tatjana Bobnar je dejala, da policija deluje zakonito, transparentno in da ni deljenja na prvorazredne in drugorazredne državljane, sam pa sem ji večkrat dejal, da trenutno vodim komisijo, ki ima dokaze, da temu ni tako,” je povedal Mahnič in dodal, da je Franc Kangler v svojih pričanjih na seji komisije omenjal Tatjano Bobnar in njene povezave, ki naj bi “močno vplivale na postopke zoper njega.” Poslanec SDS je ob tem napovedal, da bo preiskovalna komisija v nadaljevanju še ugotavljala, za kakšne povezave gre.

Mediji ponovno zavajajo
V medijih tudi močno odmeva izjava, ki naj bi jo poslanec med nadzorom izrekel generalni direktorici policije, in to je, da naj pazi na svojo prihodnost. Poslanec je v zvezi z omenjeno izjavo spomnil na sejo KNOVS in zapis poslanke LMŠ Jerce Korče o padanju glav. “Ko je bil takrat objavljen magnetogram seje, smo ugotovili, da imamo lažnivo Jerco, sedaj pa imamo kot kaže tudi lažnivo Tatjano,” je dejal Mahnič in nadaljeval: “V pogovoru sem generalni direktorici policije dejal, naj misli na svojo prihodnost, ker če se izkaže, da je prišlo do zlorabe policije in da ona s tem, ko nam ne preda dokumentov oziroma ne omogoči vpogleda v dokumente, to ščiti, potem jo bo KNOVS kazensko ovadila.” Po besedah poslanca bi bilo s strani Tatjane Bobnar pošteno, da bi objavila celotno njegovo izjavo, ne pa, da je del vzela iz konteksta, kar so nato povzeli tudi mediji. “Če se gremo tako, potem bi tudi sam lahko iztrgal iz konteksta marsikatero njeno izjavo in jo objavil,” je povedal Mahnič.

Na vprašanje novinarja o tem, da se veliko govori o prisluškovanjih politikov, kar v zadnjih dneh piše Požareport, je poslanec dejal, da Bojan Požar veliko piše in da je vsak dan zjutraj vsaj ena odmevna zgodba. “Če bi KNOVS odreagiral na vsako zgodbo Bojana Požarja, bi lahko člani KNOVS dvakrat do trikrat na teden bili na Policiji, na OVS, na SOVI,” je komentiral poslanec in dodal, da je tokrat zadeva drugačna. “Ne more se nam očitati zlorabe KNOVS, saj nismo preverjali zadev glede poslancev SDS niti glede poslancev NSI. Tu je bilo govora o zaenkrat še aktualnih koalicijskih partnerjih, torej o SMC, DeSUS in SAB. Mislim, da bi bilo dobro vprašanje za njih, ali so ta mandat čutili pritiske in ali so čutili, da so tarča nekih specialnih operacij kabineta predsednika vlade. Če vam bodo povedali to, kar govorijo po parlamentu, potem boste dobili potrditev,” je dejal Mahnič in nadaljeval: “Kar je včeraj pisal Bojan Požar, je vrh ledene gore tega, kar se dogaja v zadnjih dveh tednih, s tem, da bi preprečili nastanek neke nove koalicije, s tem, da se kliče in izsiljuje določene posameznike, predvsem iz krogov strank, ki se pogajajo.”

Generalna direktorico policije Tatjana Bobnar. (Foto: STA)

Želeli vpogled v dokumente, a so na policiji to zavrnili
Po besedah poslanca je naloga KNOVS, da preveri morebitne nezakonite prisluhe in nezakonito uporabo posebnih preiskovalnih metod in sredstev. “Mi nismo šli tja in trdili, da policija res to počne, mi smo izpostavili indice in zaprosili za vpogled v dokumente, ki bi to zanikali,” je dejal poslanec in dodal: “Če drži, da iz policije odtekajo informacije o kaznivih dejanjih, prekrških in podobnih stvareh določenih poslancev, posameznikov iz določenih strank, potem se to lahko ugotovi, saj se ime in priimek vsakega, ki te podatke išče, zabeleži v sistem. Samo to smo želeli preveriti,” je bil jasen poslanec.

Po njegovih besedah je generalna direktorica policije delovala protizakonito, saj vpogleda v podatke ni dovolila. “Da je delovanje direktorice policije protizakonito, so nam povedali pravniki, s katerimi smo govorili, ker pa je onemogočala nadzor KNOVS, se sum o vseh teh dogajanjih še toliko bolj pojavlja,” je komentiral Mahnič.

Poslanec je zaključil, da mora KNOVS, ko gre za informacije, ki posegajo v temeljne človekove pravice, to je, da se nekomu sledi, zbira informacije, dolžna reagirati. “Prvi, ki je javno opozoril, da se je sledilo in prisluškovalo nekaterim predsednikom, predstavnikom koalicijskih strank, politikom in da ga zelo skrbi, če je to res, je bil predsednik SD, predsednik Državnega zbora mag. Dejan Židan, ki je to dejal na nacionalni televiziji v oddaji Tarča. Če predsednik parlamenta in predsednik druge največje koalicijske stranke to reče, potem me to skrbi in se od mene kot nadzornika pričakuje, da to tudi preverim,” je bil odločen poslanec, ki obenem dodaja, da KNOVS končnih odgovorov v zvezi s tem ni dobil. “Rečeno nam je bilo, da teh informacij ne morejo ne potrditi in ne zanikati,” je še povedal Mahnič.

Lana Božič

 • lojze

  Če nekomu poveš, da bo odgovoren, tudi kazensko, če nekaj ne bo storil, prikril, zlagal, zamolčal, to ni pritisk ali grožnja. To je koristna informacija, seveda, če si pameten. Naše levičarske glave pa: zagrozil mi je, da me bo tožil, ker lažem (prikrivam, ne spoštujem zakona itd)

 • Damjan Ahacic

  Kanglerjevo pričanje pred komisijo je pokazalo, da očitno znotraj policije obstaja paraudbovska naveza, ki deluje po starih udbovskih receptih in manirah. Pri lem je problem, da uradne strukture navezo ščitijo.

  • rabbit

   Ni res da je znotraj policije udbovska naveza moje mnenje je da je celotna policija udbovska vsaj v zadnjem času še toliko bolj.

 • Black_hawk

  Politične bedarije. Spravite se delat.

  • zokispoki

   Ja saj dela, Zan. In to zelo dobro in vestno ! Res pa je, da tovarisi ne vzbujajo ravno obcutka, da so povsem nepristranski in nedolzni ! Rekel bi takole, po zdravi kmecki pameti, bi mu morali TAKOJ
   pomagati pri nadzoru. Ne po 20 minutah, kar je zares nezaslisano ? Nekateri tam zares zivijo se globoko v komunizmu, izgleda, zal !

   • Black_hawk

    Ko bodo delali da bom še jaz imel nekaj od tega bo še boljš.

    • Black_hawk

     Koliko teh kvazi komisij raznih buč smo mi imeli v 30 letih efekta pa tud enega ne.

     • rabbit

      Zakaj, ker poslanci so opravili svoje delo recimo pri bančni luknji in žilnih opornicah policija , ki jo ti ščitiš pa svojega dela , za kar jih kar dobro plačujemo pa ni opravila.

     • Black_hawk

      In kakšen je bil efekt pri bančni luknji? Nobenega ni bilo.

     • pajot

      Za efekt se pozanimaj na NPU.
      Štima?

     • Black_hawk

      Saj pravim nobenega. Štima.

     • macon

      To ti vse pove o levičarskemu režimu, več ni treba. Ostalo je samo lepotna navlaka.

     • rabbit

      Tak da smo vanjo zmetali 5 milijard, ko je Janša dokumente banke Slovenije izročil tožilstvu je pa fasal KPK od Klemenčiča. Ko je Logar s svojo komisijo ugotovil nepravilnosti se je kje končalo ravno pri tej policiji, NPU in Sovi ter tožilstvu. Kdo ščiti policijo ja UDBA a ti še ni jasno ali kaj. Tisti strici ki so podpisali tisto peticijo, pa tisti strici in tete, ki so romali k lopovu Jankoviću kaj ti še kaj naštejem.

     • Black_hawk

      Kdo ščiti policijo zame je vse to banda.

     • rabbit

      Marjan Šarec, Damir Črnčec, Milan Kučan, Janez Zemljarič, Miklavčič, še kakšen ime rabiš in kaj boš naredil nič tičal boš v svoji luknji in bentil čez oblast a ne.

     • Stajerka

      …no, to pa je zasluga “naših”….NPU, policije, tožilcev in sodišč……ampak pomembo je, da tulimo, da Hrvaška ne spoštuje vladavine prava……

 • Olga101

  Pravilno! Tako se dela!

 • rabbit

  Najbolj smešno je, ko levičarji na MMC in 24 kurah branijo Damirja Črnčeca.

  • samsara

   Strel v lastno levo koleno. Kaj koleno, v koleni!

 • tomven

  Po kamniških koncih se govori, da naj bi šmarec, zaradi krivic, ki bodo doletele Slovenijo v primeru nove vlade, zaprosil za japonsko drzavljanstvo… Ime že ima:
  Uturi Migamuri

 • Artur

  Po informacijah portala naj bi bile glavne tarče posamezniki iz prijateljskega kroga gospodarskega ministra in prvaka SMC Zdravka Počivalška, poslanci SMC, poslanci stranke DeSUS in tudi SAB.
  In namesto, da bi vsi ti prisluškovanci dvignili vik in krik zaradi protizakonitega ravnanja Bobnarjeve obenem pa se postavili na stran Mahniča ga javno podprli in še sami sprožili kazenski pregon so tiho kot plesnive riti. Težki bedniki .

  • montyamp

   To so posledice 70 letnega udbovskega terorizma .
   Udbovski mladiči so prava zgaga .

   • sunday

    res je – samo enega odstraniti in drugi bodo vsi resnično plesnive riti!!!

 • Antonius

  Bobnarjeva je že izpolnila pogoj za kazensko ovadbo s tem, ker ne dovoli vpogleda komisiji, ki ima ustavno podlago, da delo policije, NPU in SOVE preverja.
  Kazensko ovadbo si je zaradi omejevanja dela Toninove komisije, prislužil tudi direktor SOVE Kozmelj.

  • Metod Kvargl

   Vsi direktorji SOVE morajo biti prodane in programabilne duše. S svojo glavo misliti ne smejo razen v korist delodajalca, pa če je to legalno ali ilegalno, moralno ali pokvarjeno…

 • montyamp

  Hebe se kurćanovemu izdajalskemu Apartheidu za ustavo , kot meni za lanski sneg .

 • tasilo

  KRATKO IN JEDRNATO

  Jerca, Tatjanca,
  Vodiška Johanca.

  • rabbit

   Johanca z Vodic prasica vseh prasic sedaj pa pa lahko vstaviš Tatjanco Jerco ipd.

  • RATATA

   Zanimivo se mi zdi to, kam so zaprli Vodiško Johanco! FulInteresantno!!

   Liberalni listi so za glavnega krivca celotne zadeve, ki so jo imenovali velik “cerkveni škandal”, skušali okriviti ljubljanskega škofa Antona Bonaventuro Jegliča. Ta pa se je seveda branil. Na njegovo stran je stopilo tudi katoliško časopisje. Sam pa je 14. aprila 1914 v svoj osebni dnevnik zapisal: “Liberalni listi vseh jezikov silno izrabljajo “vodiško Johanco”. Naši domači o meni lažejo, da sem ji pisal 16 pisem, ji dal 7000 K, na Reki šestkrat obiskal itd. Slovencu sem dal kratko poročilo o mojem obnašanju do Johance, kar sem dolžan storiti, da umirim javnost: nisem ji pisal niti enega pisma, ni dobila od mene niti vinarja itd. Le toliko je res, da sem omahoval, bi li res verjel ali ne, ker nisem mogel misliti, da bi mogla ženska tako grozno goljufati.”

 • Stajerka

  …..no, pa je duh izven steklenice……

  Počivalšek in Pivčeva za razjasnitev navedb o vohunjenju

  • rabbit

   Saj jo je že Židan spustil. Samo pri nas malo traja veš smo malo za časom.

   • Stajerka

    …Židan ima polne hlače……verjetno je hudič, ko ti nekdo prevzame tvoje orodje……

    • rabbit

     Najbrž se je ustrašil, kaj bi njegova žena zvedela, če bi kaj na dan prišlo. Potem bi paše v službo z njim hodila, sedaj mu samo prespati ne pusti v Ljubljani.

     • Stajerka

      …a zato ne sme spat v Lublani??……in če bo sedaj samo poslanec, a se bo na lastne stroške fural dnevno na relaciji LJ-MS……ne verjamem!!

     • rabbit

      Pa še ženo bo s seboj fural.Haha

    • sunday

     židan ima vedno polne hlače – saj je v njih vedno kup dreka!!!

  • sunday

   jih bodo že kupili, da utihneta!!!

   • Stajerka

    ….vprašanje, vložek je prevelik……Alenka je že pričela čivkat……sicer mi še ni jasno zakaj, obstaja več opcij
    – bo iz sebe in sina naredila žrtev
    – dejansko ta zadeva naseljuje strah v kosti vsem
    – nezaupanje in paranoja je hudič

 • Rožle

  že videno ..ccc .. ku ku ku ku .. predčasne volitve so že tu .. ku ku ..
  **** Panika v Murglah. Rdeči mediji že iščejo novo afero v smeri “Snežić – Đuđić”

  • Stajerka

   …..JJ jih v 100 letih ne bo tako zje**bal, kot jih je Šarec v 1 letu :))……no, pa so not padli – v lastno lukno :))

 • macon

  Kaj se delamo lepe, ukinimo vendar komisije, ki jih vodi opozicija in zaprimo Mahniča kot škodljivca in veleizdajalca! Naj vlada Bandiera rossa in rdeča zvezda! Dol kapitalizem in janšizem! Živelo bratstvo slovenskega, venezuelskega in sovjetskih narodov!

  Naj vendar vlada polpismeni glumač z modrim svetom očeta naroda kučana, najzaslužnejšega osamosvojitelja, čeprav v svoji daljnovidni modrosti osamosvojitve sploh ni želel! Naj bodo vse plače povprečno 300 EUR neto in police prazne, kaj pa se pravi to vulgarno potrošništvo! Zdravijo naj zeliščarice in mazači! Podjetnike nagnat z bajoneti v morje, kaj pa se pravi, da bodo izkoriščali delovno ljudstvo. Tujih investicij ne rabimo, dosti je, če vlagajo prijateljski Sovjeti, Kitajci in Srbi.

  Vsi okopavat vrtičke, tržnice pa bodo prodajale kitajske cunje in plastično posodje kot v Srbiji. Srbski standard je namreč edina prihodnost primerna za Jugoslovenijo, ki ji vendar vladajo Srbi in Jugoslovani.

  • lokec

   Če komisija nima nobenih kompetenc potem je bolje, da jo ukenejo. To je podobno kot da, kovač ne bi smel uporabiti kladiva.

  • sunday

   tako tudi je – vse napisano že drži, ne, da naj bo, vse je že tako, saj tudi če dohodke ljudstva porazdeliš po prebivalcu že sedaj nismo niti na 300eur!!!

  • samsara

   Pa še srbščino uvesti kot obvezen učni predmet, za začetek, v vse osnovne šole.
   “Živelo brastvo i jedinsto!”

 • Stajerka

  ….lewaki so si nastavili klovna in dobili so cirkus……

  • sunday

   hehehe++++ res je !!!

 • Michael

  Baba rekla, baba kazala. Vsaka stran trdi svoje. Ajde pokažite odredbo KNOVS-a da vsi vidimo kaj je bila vsebina nadzora. Če se sumi na nezakonit vpogled v evidence je pa to delo za informacijsko pooblaščenko. Sicer je pa znano, da so najpogostejši kršitelji nezakonitega vpogleda v evidence pplicisti

  • Stajerka

   ….samo upamo lahko, da bo Požar razkril dokumentacijo…..trdi, da ima črno na belem……potem je igra okrog drame z KONVS drugotnega pomena……potem so dejstva takšna, da niti Bog ne reši več NPU, policije in Sove……ker to so pa malo prehude zadeve, sploh glede na dejstvo, da je v naši državi tudi veliko velikega mednarodnega kriminala…….to pa pade že na mednarodno sceno in varnost……

   • Michael

    Se strinjam. Sam naj pokażejo papir na katerem bo jasno za kaj se gre, sam Mahnič je reku če bi Pożaja poslušal bi bli trikrat tedensko na Sovi

  • rabbit

   Če boš ti prijatelja navadnega policista prosil za vpogled v register vozil ti bo rekel, a ti misliš, da bom brez službe ostal, to si lahko privoščijo samo živine v vrhu hirarhije. Navaden policist takoj leti iz službe.

   • Michael

    Nakladaš. Zaradi tega še noben ni zgubil slużbe, 400€ globe jih je pa kar nekaj plačalo

    • rabbit

     Nič ne nakladam policist je izgubil službo že zaradi tega ker je svoji prijateljici posodil jakno in se je le ta slikala v njej in to objavila na družabnem omrežju. Celo enkrat v Tedniku je predstavnik policije rekel, da so pogoji za policista hujši kot za koga drugega razen za elito na vrhu piramide pa to ne velja. Šlo se je pa za eno pripadnice policije, ki so jo odpustili sodišče je razsodilo njej v prid jo še vedno niso hoteli zaposliti nato pa je ženska umrla zaradi raka posledica stresa.

     • Michael

      Kašno zvezo ima to z nezakonitim vpogledom v evidence o čemer sem sam diskutiral?

     • rabbit

      Da že za manj v policiji izgubiš službo ker v pogled je kaznivo po zakonu ne vem če je posojanje jakne kaznivo.
      Ti povem primer mojemu znancu so ukradli zelo vredno kolo, V bloku imajo kamere in je videl kdo je vzel kolo. Videla se je pa tudi registerska tablica kdo je kolo odpeljal in ko je znanca na policiji pobaral, če bi mu povedal kdo je lastnik avtomobila je ta rekel ,a si ti neumen ali misliš, da bom zaradi tebe izgubil službo. Zakaj je vprašal znanca, zato ker policija, ko je prijavil tatvino ni nič naredila, skomignila je z rameni in rekla kaj se ženeš saj je kolo ali tako ukradel narkoman in mu nič ne moremo. To je današnja slika Slovenije.

 • Stajerka

  ….hahaha……KOKICE PROSIM :))……

  Miha Orešnik
  @MihaOresnik
  Generalni sekretar @StrankaSAB
  možnosti prisluškovanja in zasledovanja ne izključuje. Navedel primer, ki se je zgodil v soboto opolnoči, ko je sin @ABratusek takoj potem, ko je odpeljal s parkirišča, bil ustavljen s strani policije. Opravili teste in postavljali čudna vprašanja.

 • sunday

  če je nekaj zagotovljeno z ustavo in tega komisija ne more sprovesti – ji ne dajo – kaj to pomeni? – tukaj ne pomaga nobena ovadba, ker gre za državni udar in to je potrebno povedati celemu svetu kje in kaj je slo., ter kdo in kako z njo manipulira -da se ve !!!

 • Rožle

  ku ku ku ku .. predčasne volitve so že tu .. ku ku .. ****
  Takih zmontiranih procesov smo bili vajeni že takoj po l. 45…mladina tega ne ve … zato jih je treba opozoriti
  … ne nasedajte komunistični propagandi in plačancem na portalih …
  .. temu bo kmalu konec

 • Unikatna

  Ovadbe ne bodo pomagale. Kdo pa je še višje od parlamentarcev?

 • svobodasloveniji

  OSTANI POGUMEN ŽAN MAHNIČ !
  SI PONOS SLOVENSKEGA NARODA!

 • Artur

  Predsednik SMC Zdravko Počivalšek verjame, da je Slovenija demokratična država. Take zgodbe ga sicer skrbijo, verjame pa, da bodo policija in ostali organi odločno ukrepali in odgovorili, če se kaj takega res dogaja, je dejal ob robu današnje seje Strateškega sveta za metalurgijo v Ljubljani.???!!!
  Janša bo treba glih na predčasne volitve iz te počivalškove moke ne bo kruha.

  • rabbit

   Tale Zdravko je pa res naiven, verjame policiji to je tako kot bi mačka vprašal ali bo merkal kanarčka ta ga pa že v gobcu drž,i oz. se samo še perje okoli gobca drži.

  • Rožle

   Čaki malo .. pa sej njega trenutno policija tudi nekaj preiskuje .. ??
   hmm .. nekaj tukaj smrdi ..

 • Rožle

  Je pa sedaj tudi jasno na čigavi strani je NPU …
  ki tudi omagoča neovirano Opankoviću drek spelat skozi LJ. pitno vodo .. !!!
  .. med drugim tudi piše kazni lastnikom zemljišč

 • Smo-vas-in-še-vas-bomo

  Debeli zavaljeni vaški fantič, ki je prilezel na kup gnoja, pa ja mora malo zakikirikat…

 • Hribouc

  Milica dobro funkcionira.

  • Smo-vas-in-še-vas-bomo

   Smo vas in še vas bomo…

 • Smo-vas-in-še-vas-bomo

  Oglejte si kako vaš ljubljeni Janša laže… 25, 26. in 27. členi ZPNOVS so jasni – 25. člen 1.) Pooblaščena skupina lahko zahteva vpogled v dokumente, drugo gradivo in podatke nadzorovane službe, ki se nanašajo na pristojnosti in naloge komisije. Torej, KI SE NANAŠAJO NA PRISTOJNOSTI IN NALOGE KOMISIJE. Ampak svečkarji boste spet razumeli po svoje. Ta vaš Janša in njegov debeli vikar sta takšna bleferja in amaterja, da se nam verjetno v Bangladešu smejejo!!!

  • macon

   Ja, tudi v Bangladešu se vam levim fašistom smejijo.

   Ti si res odvratna kreatura, popoln človeški izmeček, pokvarjena lažniva baraba in za povrh še idiot ter premaknjenec. Kaj tako zahojenega kot ti je res težko srečati, smet. Tebe bi bilo treba nagačiti za preučevanje ali vtakniti v herbarij.

   Hudič izkazuje svoj obstoj skozi tebe, demonček.

   • Smo-vas-in-še-vas-bomo

    Smo vas in še vas bomo. Kapish?

    • macon

     Kaj boš ti, kretenček. Karmo si si nepovratno zamazal s svojim ogabnim obnašanjem in početjem. Ne se čudit, če boš doživel kar boš doživel in ti je zato usojeno.

     Ti si gnusen izmeček.

    • moon

     80 let ni nic v zgodovini vesolja..
     Je pa najbrz tezko mirno spati z vsemi grehi, ki jih imate na grbi.
     Ves, najlepse je, ko si srecen in svoboden. Pa brez veze takim, kot si ti, to pisat… Uzivaj, jam je res se veliko.. pa tudi noci, polnih nocnih mor..

 • BananaNjam

  Janša drugim očita tisto, kar sam počne. Lansirana laž je dosegla namen. Jaz sem bil zgrožen, vendar zaradi tega, kaj si Mahnič in SDS
  dovolita. Kateri normalen bi pa dal ukaz za vohunjenje,
  saj bi to bil politični samomor. Kaj takega lahko zraste samo v glavah,
  ki jim je taka praksa blizu.Beri, pri JJ!

  • macon

   Seveda, seveda, ker se umor Jamnika ni zgodil, ker en kriminalist ni padel z lestve in se ubil ravno pred svojim pričanjem, ker je bila jugoslovanska tajna služba eno skavtsko društvo in ker seveda ni nikjer več prisotna, njeni nekdanji velmožje pa so še danes čisto slučajno pomembni in premožni posamezniki, četudi v letih.

   Zgrožen sem, ker ste zabiti z glavo v nojevo luknjo. Kakšen politični samomor v režimski družbi in državi? Za politični samomor v taki državi se moraš vendar zameriti zakulisnim botrom, vse ostalo je pod kontrolo.

  • Den456

   Normalen nihče, zato sta pa tukaj Muri in Šarko. Če si za niju upaš trditi, da sta normalna, potem vemo kam spadaš. Za norce, so edino norci normalni.

 • rubec

  Eno tako kot je bobnar sem decembra videl v Amsterdamu, ko so jo kar trije moški umikali iz neke amsterdamske izložbe. Toliko že poznam flamski jezik, da sem razumel vpitje enega od njih. “Prekleta kurba, že en mesec ni bilo nikogar. Se tebi sploh sanja, kako drago je ogrevanje v holandiji?”

 • tonite falco

  Poglejte si tale video na You Tube:

  Srbija nestaje pred našim očima – Otrežnjujući govor predsednika DJB Saše Radulovića
  https://www.youtube.com/watch?v=c2E1vMjHfu0&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1GaQQg20chRQTsN9CUqE07NgB2mmvmCjG_F9rP54sxCwp05rnlf9Tyi2g
  Oddaja je podnaslovljena z Srpskimi podnapisi!
  Zelo priporočam ogled !!!!!!!!!!!!!!

  • macon

   Zanimivo.

 • Smo-vas-in-še-vas-bomo

  Policija ne sme delati čisto nič drugega kot tisto, kar ji je dovoljeno z zakonom, isto pa velja tudi za nadzorstveno institucijo kot je Knovs. Zavaljeni Mahnič pa tega očitno ne ve !!!

  Ta mali debeli “budimpeštanec” je predrzen do kraja. Bo odojka (prasca) treba speči na roštilju !!!

  • AlternativaZaSlovenijo

   retoričen odgovor brez vsebine, tipično!

 • Rožle

  Če imaš čisto vest, pokažeš vse dokaze …
  Tukaj pa očitno nekaj zelo smrdi po kriminalu..
  “Kdor molči, devetim odgovori “…

  • AlternativaZaSlovenijo

   Samo tole je bistveno: Ali so prisluškovali ali pa niso? Simple!

   • Rožle

    Tako je … in kakšen je bil problem, če bi to že včeraj zvedeli ..?
    No, s tem, ko so onemogočili preiskavo .. so za moje pojme že odgovorili ..

    • AlternativaZaSlovenijo

     Če so prisluškovali, potem si ne znam predstavljat katastrofe za policijo
     Če niso, bi bil kriv Janša, simple za njih, Janša bi bil v dreku.
     Ker pa niso dali odgovora, si pa lahko mislim. Namesto da bi se ugotovilo kaj je v ozadju sedaj blatijo KNOVS. Iz tega pa ni težko potegniti zaključka.

     • Rožle

      Itaq .. lahko bi takoj pokazali karte ..

      S tem, ko so KNOVSU onemogočili preiskavo .. so že s tem avtomatično odgovorili ..
      .. PRISLUHI SO BILI !!!

     • AlternativaZaSlovenijo

      Jp, druge možnosti ni.

 • Rožle

  Če sam SD Židana marela pravi, naj se zadeva podnujno razišče .. potem bo to že držalo ..
  A ne lewaki ???

  • Vera

   Židan je to dejal v TARČI na RTV SLO 1 .

   • Rožle

    Ja, saj .. in ta posnetek vrtijo med drugim tudi na Nova24TV

 • Smo-vas-in-še-vas-bomo

  Če malo karikiram…po Sloveniji razsaja virus sekte Macht nichts, ki ga je plasiral laboratorij prištinskega akademika Janeza in asistentov Grimzeljna Goebbelsa ter von Dolenacha…Brescnihar pa mu je dodal videnje v bit države in kako državo spremeniti v Noriško a királyság….Državljane obveščamo, da bo cepljenje proti tej virozi… janošavirusu… na volitvah !!!

 • BananaNjam

  Čimveč galame, čimveč beguncev, čimveč
  “izrednih razmer”, čimveč afer: naravni habitat Janeza Janše, čas za
  populizem, sovražni govor,….in za vreče z denarjem.

  • Kalabicnikola

   Glej da pred osmo zbriše komentarje .

  • Den456

   Tisto kar se ti valja po ustih ni banana, tisto je impotenti mednožni privesek tvojega gospodarja, ki je pravkar prišel v Slovenijo od doma.

   • Kalabicnikola

    Goni se u tri belofardisticke pizde materine.

 • crniocar

  Bobnarjeva: Mahniča zanimali tudi podatki o preiskavi Dijane Đuđić
  – zakaj že ??????

 • RATATA

  Kdo zdaj mara Črnčeca(?)

  Rasistična prepričanja Damirja Črnčeca v 140 znakih

  Novi sekretar v kabinetu predsednika vlade Damir Črnčec je nagnjen k teorijam zarote,
  izrazito je sovražen do migrantov, afriško, arabsko in islamsko kulturo prikazuje na stereotipen način in v močno negativni luči.
  V njegovih javnih vzklikih (zlasti na družbenem omrežju twitter) je mogoče prepoznati rasistična prepričanja.

  Poveličuje politiko Izraela v delu, v katerem ta zatira Palestince. Sovražen je do (domnevnih) ostankov komunizma in komunistično zaroto pripisuje tudi strankam, s katerimi je njegov šef Marjan Šarec oblikoval vlado. Še posebej pa ima v zobeh Levico. Tarča njegovega bentenja so tudi sindikati. Njegovo politično prepričanje in delovanje je skupek skrajno konzervativnih ter populističnih stališč. Včasih se zdi, da udriha na vse strani, pa kamor pade, pade. Besed ne izbira. Zaradi njegovih dejanj in prepričanj pa je inštitut Danes je nov dan že pripravil spletno peticijo, s podpisom katere podpisniki Šarcu sporočajo, da naj »svojega sekretarja Damirja Črnčeca, znanega nestrpneža, ksenofoba in homofoba, nemudoma odstavi«, je zapisano na spletni strani.

  https://www.dnevnik.si/1042839726?fbclid=IwAR3DtzAOzjf6xX0ZUvnPaUOXWoFMVlQ4ZNoKj1lzHQeSKbQJkLK6LbPolM8

  • samotoje

   Neprecenljiv link, hvala. Kateri je zdaj Črnčec? Jekill ali Hyde?

   • RATATA

    Režiser-

 • BananaNjam

  Janšo so vrgli ven iz partije, ampak partija ni šla ven iz Janeza.

 • Rožle

  Če tale Bjonda na fotki ni zbobnala na hektolitre šnopca v življenju ..
  naj mi koklja crne

 • Peter dolenc

  Bravo Mahnič. Z molkom nam je policija že odgovorila. Imajo prste globoko v marmeladi. Namesto, da bi vsi prizadeti Mahniča podprli, so hinavsko tiho in gledajo in poslušajo, kako Mahniča režimski mediji pribijajo na križ.

 • Smo-vas-in-še-vas-bomo

  POZOR !!!… SAJ NI RES, PA JE !!!… JANŠIZEM LOMASTI PO SLOVENIJI !!!

  Janšizem je na pohodu. Gre za orbanizacijo Slovenije. Gre za skrajno desničarski nacionalizem. Gre za napad na policijo. Tudi vojska bo na vrsti !!!

  USTAVIMO JANŠIZEM !!!

 • Smo-vas-in-še-vas-bomo

  RESNICA: “Včerajšnje lansiranje fake news o domnevnem množičnem špijoniranju, zloraba Komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) s strani poslancev SDS ter napad na policijo nam kažejo, kako blizu je Slovenija zdrsu v janševistični avtoritarizem, financiran s počenimi groši iz tujine.”

 • Smo-vas-in-še-vas-bomo

  RESNICA: “Sloveniji škodljivega modusa operandi Janeza Janše, ki ob njegovem klečanju na koruzi pri tujcih, doma sistematično napada temeljne družbene podsisteme, svobodo govora, javne besede ter druge ustavne vrednote.”

 • Smo-vas-in-še-vas-bomo

  Zakaj je Janez Janša tako uslužen in pokoren do hrvaških nacionalnih interesov” ter “zakaj in za koliko judeževih srebrnikov, milijonov je prodal slovenske nacionalne interese vzhodni sosedi???

 • Metod Kvargl

  Moja splošna opažanja: do sedaj sem mnogo gostoval na 24ur. Več let. S časom sem začel opažati, da so moji komentarji kar začeli izginjati. V začetku sem mislil, da gre za tehnične napake. Struktura komentatorskega okna je bila namreč odlično oblikovana. Lahko si komentiral, svoje komentarje v nekem časovnem okviru editiral, komu odgovarjal ali repliciral in imel si svoj avatar. Potem je sledila prenova sheme, ki se je izkazala za legendarno in je to bil korak nazaj, veeeelik korak nazaj. Editiranje več ni bilo mogoče, nekomu si lahko odgovoril pa samo enkrat. Kar me je začelo najbolj motiti pa je bilo sledeče. V člankih se je čutila jaka težnja po oblikovanju javnega mnenja in bog ne daj, da se z njo v komentarju nisi strinjal. Usmeritev članka je bila jasna in komentarji so morali kazati v tej smeri. Nekateri, pravzaprav mnogi, so v tej smeri bili tudi žaljivi in še kaj, a važno je bilo, da so bili pro-plusovsko usmerjeni. Ako sem napisal komentar, katerega mnenje se ni skladalo z usmeritvijo, sem bil enostavno zbrisan. Brez razlage zakaj. Pozneje so na e-mail začela prihajati e-pisma z vsebino izbrisa in kvazi razlogom, da komentar ni bil v skladu z njihovimi pravili. Beri z njihovo usmeritvijo. Oni torej hočejo človeku vbiti v glavo, kako naj misli. To se mi je kot zavednemu Slovencu in intelektualcu uprlo v dno duše. Ničkolikokrat so me hoteli “disciplinirati” z dvotedensko blokado, po e-mailu so mi smetili s pošto o izbrisih, dokler si nisem specialno za njih odprl posebnega e-naslova, kamor se je nalagala vsa pošta o izbrisih. V treh letih se je nabralo okoli 4000 izbrisov. Sedaj imam tega dovolj, kajti spet sem v 14 dnevni blokadi, zato sem jim odgovoril, da naj moj profil “pokopljejo”, ker jih ne bom več ne odpral, ne bral. Mojih klikov enostavno več ne bo. Pa po 16 sekund prisilnih reklam pred videi tudi več ne.
  Komentiral sem tudi na Slovenskih novicah in moram reči, da so se tudi tam začeli posluževati takih prljavih prijemov. Začeli so brisati komentarje. Tam sem imel prijavo nekaj let, a se pred kratkim več nisem mogel prijaviti. Poklical sem jih in povprašal, kaj je sedaj to? Izcimilo se je, da moraš po novem imeti facebook. Tega pa načrtno nimam in ga nikoli ne bom imel. Torej sem izvisel tudi tam. Pa mi ni preveč žal, posebej zaradi njihovih legendarnih kretenskih naslovov, s katerimi lovijo klike, pa zaradi zamegljenih člankov povsod tam, kjer kdo umre ali pa je kaj zanimivega. Slovenske Novice – zbogom torej in obrišite se pod nosom za moje klike!
  Na tem portalu sem prijavljen tudi že kaki dve leti, evo pa da sedaj vidim, če so se slabe navade in ravnanja do bralcev razširile morda že tudi do sem…?

 • Kalabicnikola

  Hahaha belouške pa kje ste najdli tega nedonosenega pamza Mahniča hahaha. Naj gre teliček še malo v stalo k mamici da ga podoji pa nazaj v SDS peskovnik.

 • Smo-vas-in-še-vas-bomo

  POZOR !!!… SAJ NI RES, PA JE !!!… JANŠIZEM LOMASTI PO SLOVENIJI !!!

  Janšizem je na pohodu. Gre za orbanizacijo Slovenije. Gre za skrajno desničarski nacionalizem. Gre za napad na policijo. Tudi vojska bo na vrsti !!!

  USTAVIMO JANŠIZEM !!!

  • Den456

   Vojska je dobro delovala samo med vladanjem janševih vlad. Tvoji gospodarji pa so iz nje naredili skrpucalo. Oni bi kužke nategovali, briga njih vojska.

 • Metod Kvargl

  Prav bi bilo, da nehče kompetenten Mahniča umiri, mu v roke stisne knjižico Bonton in mu z brade obriše sledi mlekeca…

 • lena

  Ce je to res, smo pa res dalec od demokracije, spet nazaj v komunisticno milicijski drzavi!

 • xtc

  Policaj madrac nima ravno zavidanja vrednega umskega potenciala-no ja drgao pa tud polilcaj yogi nebi bila.