fbpx

Policijsko poročilo: V Ljubljani migranta udarila otroka. Na Vrhniki pobegnili iz namestitvenega centra, nazaj jih ni bilo

Foto: epa

V Sloveniji postaja vse huje. V petek je v azilnem domu v Ljubljani prišlo do novega incidenta – dva migranta sta se spravila na mladoletnega Kosovčana in ga udarila v obraz. Posredovati so morali tako varnostnik kot policisti. Na Vrhniki je iz namestitvenega centra pobegnila skupina migrantov, kot poroča policija, pa se tja še niso vrnili.

V azilnem domu v Ljubljani je mladoletni Kosovčan s kolesom trčil v mladega Afganistanca. Zaradi tega, sta do Kosovčana nato pristopila Afganistanca, stara 25 in 26 let, ter se spravila nanj. Kot so nam potrdili na Policijski upravi Ljubljana, sta ga udarila v obraz. To je videl varnostnik, ki je mladoletnega Kosovčana rešil. Poklicali so policijo, ki je napadalcema napisala kazen.

Na Vrhniki pobegnili, nazaj jih ni bilo …
Neznano kam je v petek zvečer pobegnila skupina 9 migrantov, ki so bili nastanjeni v nastanitvenem centru na Vrhniki. Kot so nam potrdili na PU Ljubljana, so zvečer ugotovili, da se v nastanitveni center ni vrnilo 7 Sircev in 2 Iračana. Do zdaj še niso pojavili v namestitvenem centru, kje pa se trenutno nahajajo, ne ve nihče. Nastanitveni center je sicer v neposredni bližini vrtca in osnovne šole.

Da je ta objekt prav zaradi tega neprimeren za nastanitev migrantov, so krajani in tudi župan Vrhnike opozarjali že pred več tedni, tudi s protestnim shodom. A oblasti so venomer zagotavljale, da do varnostnih tveganj še ni prišlo in da so stvari pod nadzorom.

Varnostna situacija vse bolj resna
Dejstvo ostaja, da moramo vedno pogosteje poročati o nasilju, ne samo med migranti, pač pa tudi o nasilju migrantov nad uslužbenci in varnostniki. Oblasti nam še vedno skušajo dopovedati, da je za varnost popolnoma poskrbljeno, a se zdi, da se nadlegovane šolarke in napadeni varnostniki s tem ne bi strinjali.

V Sloveniji je trenutno več kot 230 migrantov, ki sta jih dokončno zavrnili Avstrija in Nemčija. Razlog za zavrnitev je navadno dejstvo, da ne gre za begunce, ampak za ekonomske migrante, ki niso pokazali ustreznih dokumentov ali pa jih je država označila za nevarne.

  1. G.