fbpx

Policisti enotni: Petrovič ostaja vodja sindikata

Zoran Petrovič (foto: Nova24tv).

Sindikat policistov Slovenije (SPS) je na današnjem izrednem kongresu v Zrečah na tajnih volitvah podprl svojega dosedanjega predsednika Zorana Petroviča in mu izglasoval zaupnico za nadaljnje delovanje. Člani sindikata so sicer večji del dneva za zaprtimi vrati razpravljali o svojem delu in pogajanjih z vladno stranjo.

Zoran Petrovič je že ob “aferi Koprivnikar” napovedal, da bo svoj mandat vezal na glasovanje na izrednem kongresu. Po njegovem mnenju so odpovedi petih policistov, med katerimi je tudi sam, nezakonite, odpuščeni policisti pa so že vložili pritožbe.

Nobenega sporazuma vlada ni realizirala v celoti
Širše članstvo se je seznanilo s pogajanji, ki z različno intenzivnostjo potekajo od začetka policijske stavke, tj. od 18. novembra lani. Oba policijska sindikata – poleg SPS še Policijski sindikat Slovenije – ves čas opozarjata, da se glavnina njihovih zahtev nanaša na neuresničene zaveze iz preteklih sporazumov.

Kot so povedali v SPS, so v preteklih šestih letih sklenili tri sporazume, ki so vezani na ekonomske in socialne pravice policistov, a nista ministrstvo oziroma vlada nobenega od njih realizirala v celoti.

N. K., STA