fbpx

Popravek: “Naivni” župan jim je ponudil prst, vzeli pa so roko: Vlada bo v Velenju naselila petkrat več migrantov, kot je bilo dogovorjeno!”

Ali bodo lokalni prebivalci Velenja prikazali več sočutnosti do slovenskih državljanov kot njihovo vodstvo občine, ki nasprotuje začasni karanteni v hotelu Paka? (Foto: STA)

V članku z naslovom “Naivni” župan jim je ponudil prst, vzeli pa so roko: Vlada bo v Velenju naselila petkrat več migrantov, kot je bilo dogovorjeno! so bile objavljene naslednje napačne in neresnične navedbe. V uvodu članka je navedba, “da država posle sklepa z nekdanjimi kriminalci, ki so izčrpavali državna podjetja. Lastnik nekdanjega samskega doma v Velenju, ki je stavbo oddal državi v najem za vzpostavitev migrantskega centra, ni namreč nihče drug kot Miloš Njegoslav Milović iz Kamnika, ki je skupaj s tremi sodelavci pred leti oškodoval Adria Ankaran za kar 10,6 milijona evrov.”

V zvezi z zgoraj navedenim navajam, da nikoli nisem bil udeležen v nobenih nezakonitih aktivnostih, ter da nikoli nisem bil obsojen za nobeno kaznivo dejanje, ter da tudi nikogar nikoli nisem oškodoval, niti moje podjetje. Popolnoma neresnične so navedbe, da naj bi bila družba ADRIA d.o.o. iz Ankarana iz moje strani, ter s strani mojih sodelavcev oškodovana za kar 10,6 milijona evrov, saj oškodovanja ADRIA d.o.o. z moje strani nikoli ni bilo, prav tako pa ne s strani mojih sodelavcev, s tem povezanih neutemeljenih obtožb pa do sedaj še ni nihče dokazal. Ob tem iz članka izhaja, da naj bi bila družba ADRIA d.o.o. oškodovana za kar 10,6 milijona evrov, nato pa se znova brez vsakršnega dokaza in tudi brez podlage v dejanskem stanju navaja, da naj bi moje podjetje protipravno pridobilo vsaj 1,6 milijona evrov, razlike v navajanju visokih zneskov domnevnega oškodovanja pa avtor članka ne obrazloži.

Navedba, da država posle sklepa z nekdanjimi kriminalci, je popolnoma neresnična, zame osebno žaljiva in očitno tudi nepreverjena. V zvezi z mojim dosedanjim delovanjem pojasnjujem, da sem v preteklosti opravljal odgovorna dela za državo kot delavec slovenske policije, vodenje varnostne službe zunanjega ministrstva, med opravljanjem nalog varovanja, pa sem med osamosvojitveno vojno kot pripadnik Specialne enote policije med drugim varoval tudi takratnega ministra za obrambo g. Janeza Ivana Janšo. Vsekakor pa moja poslovna pot nima nobene povezave z mojimi prejšnjimi zaposlitvami, niti z vodenjem varnostne službe takratnega predsednika vlade, dr. Janeza Drnovška.

V članku je navedba, da bo nekdo “mastno zaslužil z visoko najemnino za oddajanje objekta v namen, za katerega ta sploh ni primeren”. Najemnina za objekt je bila določena glede na tržne cene in stanje objekta. O primernosti najetega objekta je odločal najemnik, ki se je predhodno seznanil s stanjem objekta. Gradbena dela, ki se trenutno opravljajo so predvsem namenjena izboljšanju bivalnih razmer za obstoječe stanovalce samskega doma, nikakor pa ne drži, da bi kdorkoli, ki bi se želel približati objektu, bil deležen groženj varnostnikov, saj varnostnikov na objektu in okolici ni, stanovalci in njihovi obiskovalci pa se povsem svobodno gibajo in dostopajo do objekta in v objekt.

Dejstvo pa je, da novinarji in snemalci Nova 24TV nevabljeno in nenajavljeno vstopajo na zasebno lastnino in po nepotrebnem vznemirjajo tam živeče ljudi. V zvezi s Suzano Kavaš, ki se v članku pojavlja na strani Civilne iniciative za Velenje, je potrebno pojasniti, da gre za aktivno članico Slovenske demokratske stranke – SDS in predsednico Lokalnega odbora SDS Velenje, ob tem pa gre tudi za osebo, ki je denarno prispevala za medijski projekt Nova24TV, tako da je t.i. Civilna iniciativa za Velenje očitno del strankarske dejavnosti, ne pa dejanska iniciativa občanov mesta Velenje. Menim, da bi medij Nova24tv.si na okoliščino povezave Suzane Kavaš in medija moral opozoriti v samem prispevku.

V zvezi z vsem navedenim želim opozoriti, da v vseh civiliziranih državah velja, da je vsakdo nedolžen, dokler mu krivda ni dokazana pred rednim sodiščem, kar pa mediji vsekakor niso, saj medijska objava ne more nadomestiti pravnomočne sodbe sodišča. Postavljanje konkretnih in določnih trditev glede moje osebe kot kriminalne ter očitanje domnevnih nezakonitih dejanj brez kakršnekoli dejanske podlage, predstavlja kršenje mojih človekovih pravic in kaže na naravo tega članka.

Zagorica, 03.04.2017

Miloš Njegoslav Milović