Popravek: Novi generalni direktor UKC Ljubljana bo Cerarjev ljubljenček

(Foto: Bobo)

V uredništvo smo prejeli zahtevo za popravek članka “Novi generalni direktor UKC Ljubljana bo Cerarjev ljubljenček”, ki je bil objavljen 7. 4. 2016. Odgovor odvetnika Zvonka Hočevarja objavljamo v celoti.

Navedbe članka “Novi generalni direktor UKC Ljubljana bo Cerarjev ljubljenček”, objavljenega dne 7. 4. 2016 v mediju Nova24TV.si, so za javnost zavajajoče, neresnične in posegajo v pravice dr. Zvonka Hočevarja.

Dr. Zvonko hočevar je kandidat za generalnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. Svojo prijavo je po objavi javnega razpisa pravočasno oddal in o izpolnjevanju vseh razpisnih pogojev predložil listinsko dokumentacijo. Dr. Zvonko Hočevar ustreza vsem razpisnim pogojem za imenovanje na funkcijo generalnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana in je v dokaz izpolnjevanja svoji prijavi priložil ustrezna dokazila. Dr. Zvonko Hočevar je po vložitvi prijave na razpisano funkcijo svoj program predstavil Svetu Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana dne 7. 4. 2016.

Sporni članek vsebuje navedbo, da dr. Zvonko Hočevar ne izpolnjuje razpisnih pogojev, kar ne drži. Te navedbe so v članku povzete, ne da bi se preverila verodostojnost informacije. Dr. Zvonko Hočevar hrani vso listinsko dokumentacijo in svojo prijavo na razpisano funkcijo generalnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana z vsemi prilogami, ki izkazujejo, da izpolnjuje vse razpisne pogoje, in jo je v dokaz svojih navedb pripravljen predložiti odgovornemu uredniku medija.