Popravek – prikaz nasprotnih dejstev: Hud pretep košarkarskega zvezdnika Nesterovića z direktorjem Bisola. Krive pa so bile …

Foto: STA

“Članek z uvodoma navedenim naslovom, ki je bil objavljen na spletni strani Nova24TV dne, 19.3.2016, ne vsebuje resničnih dejstev in okoliščin dogodka oziroma razširja neresnice o nekdanjem vrhunskem košarkarju in slovenskemu reprezentantu ter sedanjem generalnem sekretarju Košarkarske zveze Slovenije Radoslavu Nesteroviću.

Članek si lahko preberete tukaj.

V noči dne, 18. 3. 2016, namreč ni prišlo do nobenega pretepa med košarkarjem Radoslavom Nesterovićem in direktorjem družbe Bisol Urošem Mercem. Nesterović ne pozna Uroša Merca in z njim ni bil nikdar v stiku, kaj šele v konfliktu, kot ga opisuje avtor članka. Prepir se je vnel med drugimi gosti lokala in Urošem Mercem, Nesterović, ki se je s svojo zaključeno družbo nepričakovano znašel v bližini tega dogodka, je skušal situacijo na umirjen način pomiriti. V tem času so reagirali tudi varnostniki in so iz lokala odstranili samo Uroša Merca. Rašo Nesterović je iz lokala kasneje odšel sam. Prav tako ne drži, da naj bi bil Nesterović pogosto opit in verbalno nasilen, saj tako zasebno kot v javnosti deluje profesionalno in strokovno, s svojo osebnostjo uspešnega športnika vsakodnevno aktivno daje zgled mladim košarkarjem na poti njihovega igralskega razvoja.”

Radoslav Nesterović