fbpx

Popravek: Voda na mlin direktorju nacionalnega radia Mihi Lamprehtu. Bo Domen Savič res ukinil verski program na nacionalki??

Domen Savič (foto: STA)

V uredništvo smo prejeli zahtevo za popravek članka “Voda na mlin direktorju nacionalnega radia Mihi Lamprehtu. Bo Domen Savič res ukinil verski program na nacionalki??”, ki je bil na naši spletni strani objavljen 20. aprila 2016. Odgovor Radia Slovenija objavljamo v celoti.

Prenosi bogoslužij na Radiu Slovenija so na Tretjem programu vsako nedeljo in na naslednje večje praznike: Marijino vnebovzetje 15.8. (katoliško bogoslužje), dan reformacije 31.10. (evangeličansko bogoslužje), dan spomina na mrtve ali vsi sveti 1.11. (katoliško bogoslužje) in božič 25.12. (ob 0.00 katoliška polnočnica in ob 10.00 evangeličansko bogoslužje).

Od začetka letošnjega leta v skladu s sklepom Programskega sveta RTV SLO predvaja zgoraj našteta praznična bogoslužja tudi 1. program Radia Slovenija.

Uredništvo Religije in verstva je bilo uradno ustanovljeno julija 2013. Uredništvo ima dva redno zaposlena urednika in enega stalnega honorarnega sodelavca. Pripravlja redne tedenske  oddaje Musica sacra, Sledovi večnosti in Sedmi dan za 3. program Radia Slovenija, vsakodnevno Duhovno misel za 1. program Radia Slovenija  ter zgoraj naštete  prenose bogoslužij za 1. in 3. program Radia Slovenija.

S spoštovanjem mag. Matej Venier, odg. urednik 3. programa Radia Slovenije