Potrjeno: Tomaž Vesel je tudi uradno podrejeni direktor pri Martinu Odlazku

Datum:

Tomaž Vesel je postal tudi uradni direktor Odlazkovega Dolenjskega lista. 1.  julija je na čelu časnika nadomestil dosedanjega direktorja Gregorja Repiča. Vesela slovenska javnost pozna predvsem po tem, da je ob plači, ki jo je prejemal kot predsednik Računskega sodišča, prejemal še postranski zaslužek na Fifi (mednarodni nogometni federaciji) v višini 200 tisoč evrov na leto. 

Veselov odhod v Odlazkovo varno zavetje smo napovedali pred slabim mesecem. Spornemu predsedniku bi moral Računsko sodišče zapustiti že v sredini maja, a mu je bil mandat podaljšan, saj nova vladna garnitura še ni imela nove kandidatke za predsednico. Poslanci so nato s 1. julijem izvolili njegovo naslednico Jano Ahčin.

Tomaž Vesel je tako postal del nezakonitega smetarsko-medijskega imperija, ki ima v lasti več kot 60 različnih medijev, vključno z revijami, časopisi, radijskimi postajami, spletnimi mediji in celo eno televizijo – kar slovenska medijska zakonodaja eksplicitno prepoveduje. Dolenjski list je del medijske skupine Media24, katere del je tudi družba Salomon, tiskani medij Svet24, Reporter, Novi tednik in večina slovenskih radijskih postaj (med njimi Radio Aktual, Radio Celje, Radio Veseljak). Dolenjski list je večinski lastnik podjetja Salomon, ki izdaja športni dnevnik Ekipo, revije Jana, Vklop, Zvezde, Salomonov oglasnik in ugankar, poroča STA.

Martin Odlazek se redko pojavi v javnosti.

Zgolj začasni direktor?
A Vesel naj bi se k Odlazku selil le začasno, saj ima druge, veliko večje ambicije. Potem ko mu je spodletela kandidatura za slovenskega predstavnika na Mednarodnem računskem sodišču v Luxemburgu (tja je prejšnja vlada raje imenovala njegovega namestnika Jorga Kristjana Petroviča), si je zaželel županske pisarne v mestni občini Ljubljana. To ambicijo pa naj bi že zaupal Robertu Golobu.

Izgubljeno soglasje
Spomnimo, dokler ga na glasovanju na Fifi ni prepričljivo premagal nekdanji indijski sodnik, je Vesel opravljal funkcijo nadzornika, s katero je zaslužil približno 200 tisoč evrov letno. Za to, da bi lahko ob odgovorni funkciji predsednika Računskega sodišča opravljal “občasno” dejavnost, bi moral pridobiti soglasje protikorupcijske komisije. Ko je novica o njegovih bajnih zaslužkih pronicala v javnost, je Vesel trdil, da je soglasje imel, a ga je izgubil. Iz KPK so sporočili, da takšnega soglasja nimajo.

Zgodba torej še ni doživela epiloga, saj Vesel še priznal očitnega, to je, da tega soglasja prav gotovo ni nikoli imel in da posledično njegovi zaslužki v tujini niso bili zakoniti. Če se bo resnično podal na lokalne volitve, se vprašanjem v zvezi s tem ne bo mogel izogniti.

Andrej Žitnikl

Sorodno

Zadnji prispevki

Prisila v času svobode

V času vladavine "svobode" tako rekoč ne mine teden,...

[Video] V libijski oddaji navdušeni nad tem kako Palestinci rojevajo otroke, da bi jih lahko žrtvovali

V Evropi smo priča demografskemu vojskovanju in zavojevanju, saj...

Elita nam sporoča: Znižali vam bomo standard!

"V prihodnosti bomo morali začeti živeti drugače, imeti manj,"...