fbpx

Pozor, vozniki! Poglejte, kakšna gneča vas čaka poleti na ljubljanski obvoznici

Foto: STA

Poletni meseci, začenši 18. junija, bodo na delu severne ljubljanske obvoznice pripeljali obsežna obnovitvena dela na odseku med Celovško cesto in krožiščem Tomačevo. Zaradi obnavljanja trikilometrskega odseka bo promet še vedno potekal po dveh, vendar zoženih pasovih. 

Zaradi del na cesti bo hitrost vožnje omejena na 60 kilometrov na uro. Omejen prometni režim bo predvidoma trajal do sredine septembra. Zaradi prometne zapore DARS predvideva, da bodo nastajali zastoji na relaciji krožišče Tomačevo proti Kosezam in Primorski.

Obnova zdelanega cestnega odseka bo potekal v štirih odsekih. V prvem odseku bo promet potekal po voznem, zaviralnem ter pospeševalnem pasu. Zaprta bosta oba prehitevalna pasova – v obeh smereh. V drugi in tretji fazi bo zaprta polovica hitre ceste na relaciji krožišče Tomačevo–Celovška cesta. V tem času bo promet tekel po zoženih pasovih v obeh smereh, pri čemer bo vozišče ločeno z ogrado. V četrti fazi bo potekal isti režim kot v prvi fazi.

DARS: K varni vožnji lahko največ prispevajo sami vozniki
DARS je za obnovo izbral poletne mesece, saj so takrat prometne konice manj izrazite. Za izbrani čas je značilno tudi zmanjšanje prometa za desetino. Voznike kljub temu opozarjajo, da lahko največ prispevajo k varni vožnji prav sami, in sicer s prilagojeno hitrostjo pred vstopom na gradbeno območje, upoštevanjem prometnih predpisov in s strpnostjo.

Ž. K.