Preberite si 10 izjav Cheja Guevare, ki se jih ne bi sramoval niti Hitler

Foto: STA

Imel je vzdevek mesar iz La Cabañe, saj je lastnoročno ubijal ujetnike, bil je velik rasist, hkrati pa je preganjal homoseksualce. Che Guevara je kljub temu velik vzor za slovenske levičarje in zagovornike pravic LGBT. Poslanec Združene levice Miha Kordiš nosi njegove majice celo v prostorih Državnega zbora.

Revolucionar Ernesto Che Guevara je bil za razliko od splošnega prepričanja zelo okruten človek, ki je lastnoročno pobijal ljudi. Prvi znan primer je iz leta 1957, ko je ubil soborca, ki je vanj posumil, da je ovaduh. Brez kakršnekoli slabe vesti je v svoj dnevnik zapisal: “Metek kalibra 0,32 sem mu poslal v desno hemisfero njegovih možganov, krogla pa mu je izstopila pri levi senčni strani … njegove stvari sedaj pripadajo meni.”

Po osvojitvi oblasti na Kubi je Che takoj zasnoval komplekse koncentracijskih taborišč, med drugim pa je postal upravitelj najbolj zloglasnega in krutega od njih, kjer se je zanj tudi prijel vzdevek “mesar iz Cabañe”. V tem taborišču smrti so pristali pripadniki nekdanjega režima, kristjani in celo mladoletni otroci, Che pa je zanje dal ukaz, da jih je potrebno brez milosti pobiti. Revolucionarno disciplino in sadizem je pričakoval tudi od vseh podrejenih.

Ernesto Lynch, bolj poznan pod revolucionarnim imenom Che Guevara, je bil ključna osebnost v kubanski revoluciji, prav tako pa je poskušal zanetiti revolucije v nekaj državah južne Amerike. Leta 1967 so ga v Boliviji ubile vojaške enote pod vodstvom CIE. Nato je bil več desetletij idol študentskih gibanj z zahoda, predvsem zaradi nekaj antimaterialističnih citatov iz njegovih knjižnih del ter ene popularne fotografije, ki je postala zelo močan marketinški simbol na majicah in drugih proizvodih.

Brutalnega, rasističnega in genocidnega posnemovalca Che Guevare imamo Slovenci tudi v državnem zboru. (foto: STA)

Posnemovalca brutalnega in rasističnega Cheja Guevare imamo Slovenci tudi v Državnem zboru. (foto: STA)

Komunistični ubijalski stroj
V resnici pa je bil Che Guevara vse drugo kot romantični borec za svobodo, še manj pa nedolžni revolucionar, saj je v mnogih primerih kar sam ubijal zajete ljudi. Po revoluciji na Kubi je sprožil krut pregon homoseksualcev, se norčeval iz temnopoltih, zatrl politično opozicijo, popolnoma omejil svobodo tiska in govora ter povsem uničil kubansko gospodarstvo.

Poglejte si spodnje pretresljive citate, za katere bi sicer mislili, da pripadajo prej Adolfu Hitlerju kot Cheju Guevari:

1. Mladi morajo prenehati spoštovati vladne ukaze. Namesto tega se morajo osredotočiti na študij, delo in vojno delovanje.

2. Mladi ljudje se morajo naučiti misliti in delati kot kolektiv. Narobe je razmišljati kot posameznik.

3. Zmaga socializma je vredna milijone žrtev.

4. Ukiniti moramo vse časopise. Revolucija ni mogoča pri svobodi tiska.

5. Da postaviš ljudi pred strelski vod, ne potrebuješ nobenih dokazov za sojenje. Ti sodni procesi so arhaična buržujska dediščina. To je revolucija. In revolucija mora postati ledeni ubijalski stroj s čistim sovraštvom.

6. Sovraštvo je središčni element naše borbe. Tako divje sovraštvo človeško bitje sili preko njegovih naravnih meja ter iz nejga naredi hladnokrvni stroj za ubijanje. Takšni morajo biti naši vojaki;

7. Črnci, ta veličastni primerek afriške rase, ki je obdržal rasno čistočo s pomanjkanjem umivanja, danes zavračajo čiščenje teritorija s strani druge sorte sužnjev: Portugalcev.

8. Črnec je len in zaspan, svoj denar zapravlja za neumnosti in pijačo. Evropejec izvira iz tradicije dela in varčevanja, ki sta ga pripeljala v ta del Amerike in ga žene še naprej;

9. V desno hemisfero njegovih možganov sem ustrelil kroglo kalibra 0,32, ki je izstopila na levi senčni strani. Nekaj trenutkov je stokal, zatem pa je umrl.

10. Priznam, oče, da sem v tem trenutku odkril, da mi je ubijanje všeč.

M. P.

 • francelj3

  Komunist kot komunist. Ne razumem, zakaj se z ustavo in zakonom ne prepove prisotnost teh ZL zločincev v DZ.

  • dob

   Ustavo je spisal glih en tak komunist.

   • Franc Šink

    Preberi ustavo ZDA.oziroma njene amandmaje.Podobnosti so frapantne.Vsak si jih lahko razlaga po svojem trenutnem navdihu.Je pa res da se v ZDA upošteva sodna praksa.Mislim pa da ti to dobro veš.

    • dob

     Hvala, ne bi bral ne ene ne druge ustave, moram namreč v trgovino po malancane.

     • Franc Šink

      Vidiš slovenskega “pravnega reda” V tem grmu tiči zajec.

   • ogledalo

    Dr.France Bučar.

  • Shalalabayzer

   Saj je prepovedano, ampak pri nas so zakoni sprejeti točno zato, da se jih ne izvaja. Ljudstvo pa še raje voli take lobotizirane nastopače.

 • MEFISTO

  Kaj Hitler, celo Tito ne!

 • Caetano

  Komunizem in nacizem oba temeljita na ideologiji, ki zagovarja masovno iztrebljanje. Na kaksni osnovi so poklicani za svoje spreminjanje sveta, to se sicer razlikuje, vendar ujemanje v dejanjih ne more biti presenetljivo, temvec je pricakovano.

  • MEFISTO

   Ena majhna razlika je med nacizmom in komunizmom, ki je nadgradnja nacizma ter fašizma.

   Nacizem in fašizem iztrebljata druge narode, komunizem pa predvsem lasten narod.

   • Caetano

    Ja, v glavnem je tako, sicer ob predpogoju, da narod sprejme nacisticno ideologijo ali ji je vsaj lojalen. Sicer se nasilje usmeri tudi proti njemu.

    Ocitno so bili nacisti nekoliko uspesnejsi v svoji propagandi, da zagotovijo raj na zemlji na racun drugih narodov, kot komunisti, ki so propagirali, da bo ekonomija dozivela neverjeten bum po opdravi zasebne lastnine.

   • Demi Zen

    In posledicno si nacizem hitreje poisce zunanje sovraznike.

    • Anonimni_Profesor

     Se strinjam, samo nacizem niti ne išče zunanjih sovražnikov, ker brez njih ga ni. Če si bral Moj boj to jasno vidiš. Samo tisti, ki so bili že vnaprej sovražniki so se pustili dolgo vleči za nos.

     • Demi Zen

      Mislim da je bil nemski primer precej specificen, predvsem zaradi nezaceljenih ran prve svetovne voljne in “diktata proletariata” na vzhodu. Mislim da se je Hitler Stalina bolj bal kot ga je podcenjeval.

      Milosevicu se je naprimer hitro uspelo na hitro skregat skregat prav z vsemi in so se mu na koncu podelali na tisto veliko srbijo, tako da majo zdej braca srbi spet material za jokat za naslednjih 600 let.

     • Anonimni_Profesor

      Zakaj misliš, da bi se ga bal?

     • Demi Zen

      Hitler ni bil ne vojak ne politik , bil je navaden narcisoiden, sicer dopadljiv, a resno moten butec, s priznanim talentom za javno nastopanje. Naslov tistega pamfleta “Mein Kampf” bi lahko bil tudi “Crtice histericnega malarja napisane za resetkami” sploh ce ga clovek prebere v originalu. Tudi v njegove arijske teorije in v povrsne in posplosene plagiate velikonemskih filozofov se ne bi rad spuscal.

      Ukrajina in Poljska sta nemski pozarni zid pred Rusijo se danes. Menim da dogovora med ribentropom in molotovim ni nihce dobro prespal, sploh nemcem se je ocitno zelo mudilo. Sele potem ko so napadli poljsko, so po moje dojeli da je to bila napaka in da so se popolnoma odprli vdoru sicer vojasko hitro razvijajoce sovjetske zveze na najbolj ranljivem boku nemskega rajha. Zakaj so general poslusali tega premaknjenega narcisoidnega norca in maloumnega vaskega stratega, ki ni znal sklepat niti zaveznistev, niti kompromisov, sicer ne vem, ampak telebanstva tevtoncev ne gre nikoli podcenjevati.

      Ce bil Hitler hotel zmagat to evropsko vojno bi moral najprej koncati delo na najmanj arijskem delu evrope, tj. na jugozahodu, kjer je imel vsaj toliko somisljenikov, kot jih je imel pri “polturkih” v italiji, ce ne celo vec.
      Ce bi v zaveznistvo zvabil Franca in nadziral pomorsko pot do mediterana bi bil severno-afriski teater zgledal cisto drugace. Se turcije ki je vedno in vidno simpatizirala z nemci ni znal privabit v zaveznistvo. Turcija bi s primernimi posilkami modernega orozja lahko bila kljucna nemska zaveznica na bliznjem vzhodu.

      Tudi ce verjetno so na zacetku nemski generali s figo v zepu planirali napad prek juga ukrajine do kavkaza in bakuja, so posledicno morali tvegat direkten mars na moskvo, ker so se z napadom na poljsko prevec odprli na severovzhodu in so se stalina, verjetno upraviceno, bali.

      Z napadom na poljsko je bila ta partija saha zajebana ze cisto na zacetku. In ce je bila invazija na poljsko crka >>I<<. Potem je bila, kot vsi vemo, barbarosa pika na njej..

     • Anonimni_Profesor

      Pametno razmišljaš! Malar je že na začetku zavozil strategijo. Kaj pa naj pričakuješ od sociopata. Se strinjam. Je pa tudi podcenjeval svoje nasprotnike. Tudi to je dejstvo.

   • avtohtoni neandartalec

    Oslarija, smisel nacizma je bil iztrebiti človeško raso, da bi se lahko razmnožili in zavladali nadljudje, najprej so zato pobili svoje.
    Druga dogma je še večja neumnost, od kdaj je častno in ponosno napadati druge, to je vendar živalska logika, če hi vsi narodi počeli isto, bi se iztrebili med sabo v nekaj dneh, zmagale pa bi edino najmočnejše in najbolje prilagojene zveri.

    • Caetano

     Nadljudje=komunisti, človeška rasa=nekomunisti. In rezultat je isti.

     • Jovo Jamnica

      Mi znaš pojasnit to uganko, ki je enostavnejša…?
      Narodna noša
      Narodno osvobodilni boj
      Študijski center za narodno spravo
      Nacionalni inštitut za javno zdravje
      Nacionalni program športa
      Smrt fašizmu- svoboda narodu
      Ljudska pesem
      Socialistična zveza delovnega ljudstva

   • Jovo Jamnica

    Že citat:

    “Ein Volk, Ein Reich, Ein Fuhrer”

    …nima z narodom kot takšnim, nobene zveze.

  • Demi Zen

   Iztrebljanje je v komunizmu gonilo gospodarske rasti. Recimo da imas populacijo 100m in jih v jame pomeces 20m v enem letu. Naslednjo leto imas rast GDP per capita 20+in lahko hrumis z odra o gospodarskem cudezu. V tem primeru se imam vedno raje statisticne manipulacije..

   • Caetano

    Ja. Pogosto pa so jih pobijali tudi bolj postopno. Recimo v SZ je bilo 30 milijonov taboriscnikov. Ogromna sila, ki dela prisilno in zastonj preko cloveskih zmoznosti. Ce umirajo zaradi bolezni in izcrpanosti se jih pac nadomesca z novimi politicnimi jetniki. Tak nacin ima za drzavo ogromen pozitiven ekonomski ucinek.

    Drug nacin masovnega iztrebljanja je unicevanje z lakoto, ki so ga prakticirali tako v SZ, kot na Kitajskem. Z njim so za ceno smrti milijonov ali celo desetin milijonov strli odpor kmeckega prebivalstva do kolektivizacije. V glavnem je slo za male kmete, kajti veleposesti so razlastili ze v zgodnji fazi revolucije. Pri tem gre pa spet tudi za ekonomijo, saj se pobere vsa hrana in se jo izzvozi, prebivalstvo pa pusti umreti.

    • avtohtoni neandartalec

     Kdor je doma umrl od lakote zato, ker mu je država pobrala hrano, je kompleten idiot, posameznika bi na nekem omejejem območju še lahko izstradali do smrti, celo svobodno skupnost pa zagotovo ne, ljudje se znajdejo, če so lahko bili prej siti, so lahko vedno, ker poznajo svoj dom in vedo kaj vse je užitno.

     • Caetano

      Največkrat je bilo to združeno tudi z odvzemom doma in internacijo na nerodovitna področja.

  • avtohtoni neandartalec

   Neumnost, nacisti so verjeli v okultno mistiko, komunizem je bil prizemljen, še preveč, saj zato je utonil v fanatizmu, ker je postalo življenje en sam velik program, ki pa seveda ni in nikoli ne bo popoln. Več sile kot so vložili v odpravljanje napak, bolj se komunizek grel, bolj kot so bili ljudje zagreti, več napak so naredili, zato so postali še bolj nasilni… in tako naprej, dokler ni razneslo kotel.

 • Caetano

  Sicer pa ce sodobna levica casti in zagovarja islamiste, potem ni cudno, da tudi ne vidi protislovij pri Che Guevari.

 • totex39

  Potomce teh komunističnih iztrebkov ZL je potrebno takoj izključiti iz parlamenta in prepovedati njihovo delovanje v politiki.

 • Demi Zen

  Takih norcev je vsepovsod polno. Sicer pa sta prakticni fasizem in komunizem skoraj identicna, razlikujeta se le v definiciji avantgarde vladajocega razreda.

 • Ryuk

  Hiter IQ test: če častiš Che Guevaro, si padel.

  • samsara

   Pa tudi podel.

 • Olga

  Che Guevara je bil navaden kriminalec, takšen kot so bili naši komunisti! Kruto so se izživljali nad vsemi, ki nisi bili njihovi! Zločinci spadaja pred sodišče in v zapor!
  V Sloveniji še vedno Pahor in slovenski parlament nista obsodila ZLOČINSKEGA totalitarnega sistema!? Ali se z zločini strinjajo in jih odobravajo?!!!
  Kako lahko hodi Pahor k papežu?!

  • ogledalo

   Pahor je ja vaš. Brez podpore sekte ne bi nikoli zmagal.

   • avtohtoni neandartalec

    Se strinjam, Pahor je klasični fašist, torej je tradicionalno usmerjen in s tem desnica, ampak saj je cela leva sekta taka, na čelu z SD, Desus in LDS v preobleki vlade.

    • Olga

     Lol

    • ogledalo

     Pahor je samozaverovan povzpetnik, ki je izgubil stik z realnostjo. O “sekti” pa veliko govorijo bivši člani sds. In to javno.

   • Ruggedplant

    Tako pač je v pravih totalitarizmih, ko imaš na volilnem listu na izbiro 2 kandidata iste partije. To, da smo obkrožili manjše zlo niti pod razno ne pomeni, da je to v kakršnemkoli smislu “naše”. Slovenija v 25 letih ni imela niti enega samega predsednika države, ki bi bil po prepričanju demokrat, mislim da je ni države v Evropi s tako enoumno statistiko.

    • ogledalo

     Zato janša ne more zmagati.

     • Ruggedplant

      Torej ne verjameš, da bi se Slovenija še kdaj odrešila totalitarnega primeža? Jaz tak pesimist nisem, države nekdanjega vzhodnega bloka so s komunizmom opravile pred 25 leti in nekaj letih, ki so sledila, mi butalci pa bomo menda v naslednjih 25 letih že počasi pogruntali kaj je vzrok za vse posledice, ki jih navaden človek čuti že danes. Trajni izgovor “Janša je kriv” postaja vedno bolj groteskno patetičen ob njegovi 5-letni manjšinski vladavini proti 65-letnem komunističnem monopolu.

  • avtohtoni neandartalec

   Pahor lahko obsoja kar hoče, isto kot je nekoč obsojal že Mussolini, je pač udhaš, mi navadni ljudje ne bomo dovolili, da,bi šalabajzerji enačili komunizem z nacizmom, ker ni isto, če si domišljaš, da lahko kmetje in delavci zavladajo svetu in ni takih razlik med ljudmi ali da si potomec prebivalcev Atlantide in je usoda posameznikov določena že pred rojstvom. Resolucija o totalitarizmih je samo neokusna šala, pahor je verjetjo eden redkih pri nas, ki hi jo takoj podpisal, za fašiste je vseeno kako se reče, samo da lahko vladajo nad drugimi ter vsiljujejo svoj red in disciplino, on je država, drugo zanj ni več pomembno, isto kot velja za njegove številne do konca gnile in zlobne kolege in kamerade, uniformirane in civilne.

   • Olga

    Je isto, včasih še huje, saj so komunisti izdali lasten narod!!!!

    • avtohtoni neandartalec

     Prej bi rekel, da so nas izdali izrojeni kmetavzarji in delavčki.

 • ogledalo

  Vir: Reporter?…..Smo v 21.stoletju. Že dobrih 16.let. Čas za reševanje Slovenije je že davno mimo, vi pa se ukvarjate s pokojniki, vašimi in njihovimi, ki niso krivi za slovensko razprodajo. Je pa res, da je imela partijska šola veliko vlogo pri razprodaji. “Boj se tistih, ki so bili včeraj komunisti, danes pa so cerkveni. Ti so najhujši!”…..I.Kramberger

  • Minovak

   Ogledalo – že l. 91 je Jeffrey Sachs, ameriški ekonomist, pomagal Sloveniji pri menjavi valute in sistema, ter takrat izjavi: ubog bo narod, čigar komunisti se iz komunizma spreobrnejo v kapitalizem, katerega ne bodo priznali nikoli, ker bodo ob vse privilegije. Tega levi, dominantni mediji niso objavili nikoli, obstajajo pa zapisi in magnetogram, če ga levi seveda niso uničili kot so arhive. Že vedo zakaj, a ne…?!

   • ogledalo

    “Dragi Slovenci, kaj hočem reči. Kar se Janez nauči, to Janez dela. Pri nas pa se je najlažje naučit spreminjat prepričanje. In če se Janez nauči spreminjat svoje prepričanje, če se nauči obračanja za koristmi, bo to počel nenehno. Na vaš račun. Vid’te ti so najbolj pokvarjeni. Danes je komunist, jutri je cerkven.

    Zato pravim, tisti ta pravi komunisti, so to tudi ostali, dragi Slovenci …Ta pa se obrača kot veter, sem pa tja. To so najslabši lumpi. In na nesrečo jih je med nami veliko.”……I.K.

    • avtohtoni neandartalec

     V redu, jaz ti načelno verjamem, da si iskren, ampak kaj je bilo na Janezu prej komunističega in zakaj se ti zdi danes cerkven? Težko je opisati, saj vem…

     • ogledalo

      Človek, odrasel, ki spreminja svojo ideologijo glede na lastne koristi, ne zasluži spoštovanja. Tu se strinjam s Krambergerjem. Tudi s tem, ko govori, da niso vsi komunisti pokvarjeni, kakor tudi niso vsi duhovniki pokvarjeni. Gre za načelnost. Gre za poštenje do samega sebe. Vsi ti bivši komunisti so se razvili v neoliberalce najslabše vrste. Razdelili so si politične pole in ohranjajo svoje pozicije na račun preteklosti.

  • avtohtoni neandartalec

   Slovenci se preprotsto ne zavedajo, da smo se znašli v fašizmu, kier vladajo postsocialistične oligarhije nekdanjih političnih upravljalcev družbenega premoženja, za njih je vseeno kako se reče, radi bi, da zgledamo podobni razviti tujini na zahodu, to je vse kar rabijo, če to dobijo, je vseeno kaj kdo reče.
   Fašizem ujičuje čedalje več Slovencev, še toliko lažje, če se ga ne zavedamo in ga ne prepoznamo, zato je ta portal zelo pomembno vlogo in ga ni mogoče primerjati z ostalimi mediji domnevne desnice, ki so predvsem zadovoljni s svojim kosom pogače in si v resnici ne želijo nobene spremembe ampak samo še več istega.
   Ni važno kaj kdo piše, saj itak nihče ne razume resnice, pomekhno je, da se spremnja način razmišljanja, ogromen uspeh je že, če si zaradi Nove ljudje znajo predstavljati alternative. Ti očtno zmoreš, sicer ne bi bil tako iritiran, če bi bilo tako preprosto, se ne bi nič razburjal ampak bi v sebi takoj vedel kaj je prav, tako pa si podvomil v lastno zdravo pamet, torej portal očitno deluje.

   • Jovo Jamnica

    Seveda portal še deluje. Res pa nas je tukaj vedno manj…

    • avtohtoni neandartalec

     Ne verjamem, da ta hip še kje v Sloveniji teče bolj svobodna in spontana javna debata, mi smo avantgarda, ne pa vrsta pred izumrtjem. No ja, saj ne vsi…

     • Jovo Jamnica

      Bilo bi mi žal, če bi propadel. Tukaj sem od vsega začetka.

     • ogledalo

      Avantgarda je usmerjena v prihodnost, tu pa se ukvarjate s prekopavanjem preteklosti, obenem pa ni nikogar, ki bi se ukvarjal s sedanjostjo.

   • ogledalo

    Jaz se ne razburjam, ker se nimam zakaj. Nasprotno! Razburjenje je nastaja med nekaterimi “komentatorji” na tem portalu. Bog ne daj, da se kdo ne strinja z vašo “resnico”! Takoj je levičar in komunist!

    • avtohtoni neandartalec

     Ne razumeš, sam si, vsi okoli tebe so same hinavske pizde, ne obstajajo več naši in njihovi, samo ti si.
     Jaz si ne delam več nobenih iluzij, Slovenija je fašistični pekel, to je samo še ena vojaško policijska greznica, ki so ji dnevi šteti, tako nevarno kot je danes živeti pri nas, ni bilo še nikoli, cela država se trudi edino, da čim bolj trpimo.
     Zato o tem raje ne razmišljam, vse kar škodi fašistom, zagotovo pride naravnost od Boga osebno, mene zanima kako vem, da je res nekaj kar verjamem, da je res in zakaj nikaoor ne more biti res nekaj, za kar verjamem, da ni res, za te stvari je pa ta portal zelo dober.

     • ogledalo

      In država smo mi…

     • Jovo Jamnica

      Ne, ne. Država ima nas v pesti!

 • ogledalo

  Sicer pa je tale poratal ubogi, tako po prispevkih, še bolj pa po vas, komentatorjih. Ste se že vprašali zakaj vas je tako majhno število? Zakaj nekateri niste sposobni ohraniti minimalnega dostojanstva in olike? Da o komentatorjih tipa “Adolf Hitler ” ne govorim. S takim načinom komentiranja in poročanja ne boste niti blizu resnici in širšim množicam. 24ur je “poden” od novic, pa je svetlobna leta nad vami. Oni so v 21.stoletju, vi pa izgubljeni med leti 1941 in 1954. Želim vam še veliko takih delovnih “uspehov”, ki destruktivno delujejo na položaj “edine prave desnice” v Sloveniji, krepijo ostale politične opcije in pomagajo rasti številu članstva v SLS in NSi. Če dobro pomislite, ste kot skupek ostarelih severno korejskih skavtov, ki sanja o svoji zavoženi preteklosti, ki se na našo srečo nikoli več ne bo vrnila! Zbogom v lepši jutri, brez preštevanj kosti, rdeče zvezde in negativizma (tu je zgolj ta!), rdečih in črnih neoliberalcev! Upam, da se generacije hitro zamenjajo. Brez takih nam bo bolje in lepše! Lep dan želim!

  • dob

   >>Sicer pa je tale portal ubogi….. Lep dan želim! <<

   Ko te jebe. Lep dan ti želim.

   • ogledalo

    Tebe j….jo, pa se tega ne zavedaš. Še celo paše ti. Mt5,3!

   • Mojca pokraculja

    Hvala k si mu odgovoru. Ko ga jebe, nej se futra na kakšnem drugem portalu.

    • ogledalo

     Mojca, tebe tudi nihče mara? Morda se preveč “futraš”!

   • radames

    ******* + *******

  • željudin

   evolucija je potrebovala stotisoče let, da je iz opice nastal človek
   komunizem je v samo pol stoletja iz človeka naredil opico

   toliko v vednost in opravičilo, zakaj se toliko ukvarjamo s preteklostjo.

   ker drugače ne gre.

   in ker samo opice živijo v trenutku in ne gledajo nazaj…

   • ogledalo

    Ne opice in ne ljudje ne živimo za preteklost!

    • željudin

     nihče prav točno ne ve, kako rezonirajo opice, razen opic samih…

     meni je bolj važno to, da se strinjaš s temle :

     evolucija je potrebovala stotisoče let, da je iz opice nastal človek
     komunizem je v samo pol stoletja iz človeka naredil opico

     • Jovo Jamnica

      Opice danes, so torej na dobri poti, da postanejo čez stotisoče let… ljudje. Mogoče pa se to preje posreči delfinom. Kdo bi vedel?

     • ogledalo

      Evolucija ne govori o tem, ” da je iz opice nastal človek”. Morda sektaš. Človek zagotovo ne!

     • željudin

      misliš ?

    • avtohtoni neandartalec

     Motiš se, vedno živimo v preteklosti, kot dokazuje tudi relativnostna teorija, kaj živi, to je pa drugo vprašanje, ker ljudje zamenjamo vse celice v telesu vsakih nekaj tednov.

     • ogledalo

      Tole z “relativnostjo” je šala, ali hičeš izpasti “pameten”?! Morda bi še kakšno o ukrivljenosti prostora in črvinah?

    • Ruggedplant

     Živimo pa IZ preteklosti – sedanjost ni nič drugega kot posledica preteklosti in prihodnost posledica sedanjosti. Je pa zločincem in njihovim pristašem preteklost vselej v napoto, saj lahko s svojimi nečednostmi nadaljujejo le če ljudje pozabijo na svoje pretekle izkušnje z njimi. Kdor ima čisto vest, se ne bo nikoli izogibal vprašanju preteklosti.

     • ogledalo

      Zanimivo. Slovenska kvazidesnica ima vest! Še manj kot kvazilevica!

     • Ruggedplant

      Še enkrat: najdi mi demokrata, ki poziva ljudi k pozabi preteklosti, pa ti pokažem lažnjivca.

  • Nata

   No , če te moti samo leto 1941 – 54 lahko rečem , da si res en trdokožec !!
   Pa , saj se je kar nekaj generacij zamenjalo. Kaj potem čakaš ? Lepši , boljši dan ? Kdo ga bo pa prinesel ? Mesija ?
   Morda bo pa ta končno preštel vse kosti , potem pa gremo veselo naprej .
   Ali se nikoli ne vprašaš , zakaj levaki že vsa ta leta samostojne Slovenije trobijo – ” pustimo kosti pri miru ” ?

  • Minovak

   Drago ogledalo – malo poglej, koliko jih je zaposlenih na RTV SLO (2500) ali na NOVI24TV (100 x manj). Njim MORAŠ plačevati davek za pranje možganov zavedenemu narodu, NOVI pa to ni treba, ker vedno objavi RESNICO. Vem, ta pa boli in prav zaradi tega 100 x raje gledam NOVO, kot pa to rdeče trobilo, ki mu lahko rečemo – poosebljena laž. Solženicin (veš kdo je to?) je izjavil v svoji zbirki – če bi komunisti prenehali lagati, bi propadli v 14 dneh. Čista desetka!

   • avtohtoni neandartalec

    Za napisati par strani dolg članek oziroma kolumno ne rabiš nobenega denarja in tehnike. Kolektiv je pa nekaj drugega, v dobrem studiju se ljudje družijo med sabo in si organizirani delijo delo, sinergija med njimi je tisto kar loči eno medijsko hišo od druge, ni vsakdo enako dober za vse in tudi nimajo vsi novinarji istih pogledov in izkušenj, vsak medij je dober ravno toliko kot se znajo med sabo organizirati in se razumeti njegovi avtorji.

   • ogledalo

    In kdo so ti komunisti?

    • radames

     Večno vprašanje, ko komu nekdo pove resnico.

  • Demi Zen

   Haha, dej pejt u eno varno sobo pokemone streljat. Jebeni hipsterji so mi pa najbolj smesni ko pridejo z velikimi bradami in stuljenimi ritmi revolucijo delat z Ajfoni v rokah in pol snemajov HD revoluciji kao celi hudi… Fak to bi se cegevara rolal od smeha, ce bi vas videl..

   • ogledalo

    Tvoj problem je v rem, da piskušaš spraviti vsakega v kalup. Zate obstajata samo dva, “vaš” in oni “drugi”. In osvojil si nov izraz “hipster”? Lepo, le tako naprej.

    • Jovo Jamnica

     Demi Zen že dolgo živi v Kaliforniji.

     • ogledalo

      “Frajer”!

  • avtohtoni neandartalec

   Motiš se, Slovenija je tako zavožena, da,kvazi strokovnega nakladanja ne bere več nihče, ker se vsi že podzavestno zavedamo, da je tisto samo kup dreka, zajimivo pa je, da,lahko s tako primitivnim poročanjem sprovocirajo odlične debate, ki dejansko rinejo stvari naprej, kar se na 24ur ne bo zgodilo. Tisto je policijski portal, če še nisi opazil, komu služi ta, se bo pa šele pokazalo, zaenkrat tu uživamo dovolj svobode, da lahko pišemo tudi dobre stvari, ki jih tam takoj zbrišejo in posredujejo kriminalistom podatke o komentatorju. Danes v Sloveniji ne obstaja noben kvakiteten medij, itak so večino pokupili brača Šrot ali so izpostava tujih agentov, ki služijo predvsem za političe akcije in izravnavo deficitov, kakršne so na primer kure in Finance.
   Kar se naših kolegov tiče, poskusi še ti spraviti iz sebe kaj takega kar piše recimo Dob, pa boš videl kako je v resnici težko, če si iskren do sebe, všečne politično korektne pamflete in stereotipne fraze lahko kopira vsak kreten.

  • Ruggedplant

   “Ste se že vprašali zakaj vas je tako majhno število?”

   Si se že vprašal zakaj Slovenija ni druga Švica, čeprav ima za to prav vse pogoje?

   Namig: Odgovor na drugo vprašanje je identičen prvemu.

   • ogledalo

    Razlika med nama je v tem, da jaz vidim vzrok v VSEH, ki se motajo okrog državnih svisli od leta 1991 dalje. Neoliberalci, tisti z nacionalističnim predznakom in oni brez. Vsi isti! Zaradi njih imamo danes samo”švic” od Švice. Pogoje za boljši jutri so nam zapravili združno. In, ko se otreseš “megalomanskega protislovja” (?), boš mogoče razumel moj komentar.

    • Ruggedplant

     Ne razumem ga niti malo. V Sloveniji že več kot 70 let nismo imeli na oblasti niti neoliberalcev niti nacionalistov, ti pa jih celo omenjaš kot nekakšne glavne krivce, da smo danes tam kjer smo. Ne razumem niti vzroka tvojega sprenevedanja – je to neposrečen poskus manipulacije v katerem predvidevaš, da ostali komentatorji ne poznamo zgodovine vladavine v Sloveniji ali pa enostavno ne razumeš pojmov liberalizma in nacionalizma – prav obe struji sta namreč nekaj česar v Sloveniji nimamo niti za ščepec, njuni doktrini sta dobesedno diametralno nasprotni stanju v Sloveniji, ki ima med vsemi članicami EU najbolj zaprt trg, največ državnih podjetij, največjo javno upravo, najmanj tujega kapitala, med najvišjimi davki, po drugi strani pa ima na najvišjih položajih v družbi ogromno balkancev (nacionalizem, lepo te prosim?), prav tako je tujcev v Sloveniji že preko 1/3 prebivalstva (nacionalizem, kajne?), povečini gre za nesocializirane tujce, ki kljub 20+ letnem bivanju v Sloveniji še vedno ne znajo niti jezika, kaj šele, da bi prevzeli kulturo, vero,…, tiste ki so nas osamosvajali zapiramo, tiste, ki so nas okupirali pa oproščamo na sodiščih in odlikujemo z generalskimi penzijami. Torej še enkrat: kako konkretno so lahko neoliberalci in nacionalisti (ki jih ni in tudi ni bilo) krivi za porazno vsesplošno stanje v državi, ko pa je jasno, da smo tam prav zaradi tega, ker jih NI – empirično lahko zadevo preveriš pri ostalih uspešnih državah nekoč primerljivih s Slovenijo in kdo jih je izupeljal iz sovjetske komunistične bede do vzornih demokracij.

  • radames

   Če bi ti tako pisal, kot piše dob, bi te kljub temu, da si z drugega brega, spoštoval.

 • if

  Poslanec Združene levice Miha Kordiš nosi tudi majico Karla Marxa v prostorih parlamenta.

  Karl Marx, 1848, Neue Rheinische Zeitng: “Narodi, ki ne bodo mogli napredovati v socialističnem razvoju, morajo umreti v revolucionarnem holokavstu.”
  Našteva Srbe, Baske, Bretonce …

  • Anonimni_Profesor

   Marx izhaja iz filozofije nemškega idealizma, hegeljanstva. Pri hegeljanstvu pa ne obstaja ločnica med dobrim in zlom, ki bi bila jasna. Imaš akcijo, reakcijo, sintezo. Primer: francoska revolucija-termidorska reakcija-Napoleon. Švabonje so nagnjene k nihanju med stalnostjo in sociopatijo podobno, kot Kitajci. To se kaže skozi vso njihovo zgodovino in se potrjuje tudi danes.

   Engles je tudi bil filozof te bedne materialistične smeri pa vseeno je bil bolj olikano angleški v svojem pisanju.

 • Rožle

  Če ga vara al pa ne ..je men čit useen…

 • željudin

  kot sem že večkrat rekel…en čisto navaden cestni razbojnik…

  • Anonimni_Profesor

   Kot Stalin ali pa Tito! Kdo je pa sploh sposoben take stvari delat, edino pedofili in razbojniki. Cvet sociopatov.

 • učko

  Na razno razne komunistične in ostale zgodovinske osebke se sklicujejo in se z njimi identificirajo ljudje, ki nimajo lastnih idej in pogledov na življenje !!!!!! Mentalni reveži !!!!!!!!!!

  • Anonimni_Profesor

   Imaš prav, če pogledaš tega tipa Che Guevaro v obraz že vidiš, da je faccia da criminale, kot bi rekel dr. Lombroso. Nova biologija danes spet daje več veljave Lombrosu.

   Da pa še bereš njegove sociopatske stihe in si nad tem fasciniran ne vem no, kaj naj rečem o teh ljudeh. Reveži so mentalni reveži, vzgojeni v uniformiranosti državne ideologije in delujejo, kot roboti na ukaz iz propagandne brezžične centrale v sodobnih CK-jih.

 • hle

  Marksist kot marksist nič čudnega da se ga je Fidel elegantno znebil tako da ga je poslal delat revolucijo drugam ker Fidela so v komunizem prepričali šele američani

  • avtohtoni neandartalec

   Castra so financirali in vodili Kubanski inženirji, iz tujine, ki so upornim teroristom zrihtali tudi orožje in določili cilje napadov. Na Kubo se jih je izkrcala zgolj peščica, to je najbolj zanimivo pri Kolubanski revoluciji, da jim je narod verjel in jim sledil, čeprav je zgledalo, da nimajo nikakršnih možnosti, vendar so strici iz ozadja očitno dobro vedeli kaj delajo, majhni gverili je uspelo kar veliki armiji ne bi. Ampak samo doma, na Kubi, ko je Guevara širil oboroženo revolucijo naprej po južni Ameriki, ga je CIA zajela in usmrtila, Castro pa je bil zadovoljen z zmago in postal doživljenjski predsednik.

  • FRANC3

   Podobno kot Tito, ki je odstranil svoje tekmece, je tudi Castro izdal Che Geuvaro.

 • Franc Šink

  Kar nekaj njegovih “zapovedi”ni niti tako neumnih.

 • Milan Novak

  Kuba pred Castrom ni bila nek raj na zemlji, kar ne pomeni, da je potem tudi postala. Batista je sprevržen diktator, ki je v par letih pobil 20000 svojih ljudi, pečal se je z ameriško mafijo, narod ni imel pravice pisniti. Ni čudno, da se je folku sfukalo. Postala je ugodna klima za spremembe in komunisti so izkoristili priliko.

  • Franc Šink

   Ne daj Bog da bi to razumeli slovenski komunisti.

  • Caetano

   Fulgencio Batista je imel dolgo podporo komunistov. Posebno v casu druge svetovne vojne, ko je napovedal vojno Nemciji, navijal
   pa je celo za obracun s Francom.

   Komunisti potem, ko je postal v 50. letih diktator niso toliko izkoristili ekonomskega stanja, saj je bilo med boljsimi v latino Ameriki, ampak zagledanost Kubancev v amerisko demokracijo. Seveda takoj, ko komunisti zmagajo pa noz v hrbet zaveznikom. Oni se enkrat naredijo za kmecke puntarje in obljubijo kmetom zemljo, drugic spet za voditelje odpora proti okupatorju ali imperializmu s katerim poprej sodelujejo in mesetarijo. V tem primeru so si nadeli demokraticno masko.

   Noz v hrbet zaveznika je bistvo dveh etap leninisticno-stalinisticne revolucije.

 • KIKI

  Mislim, da bo tov. ministrica za šolstvo vnesla teh 10 zapovedi v šolski učbenik.
  Otroci in mladi morajo vedeti kaj je svoboda komunizma in socializma!

 • Nata

  Narobe svet !
  Hitler – nacist , Mussolini – fašist , Che Guevara – Veliki Revoluconar ???
  To so ljudje iz “posebne snovi ” ……..

  http://www.casnik.si/index.php/2016/10/18/ljudje-iz-posebne-snovi/

 • Artur

  Povej mi kdo je tvoj idol pa ti povem kakšen si.

 • Osti jarej

  …niti blizu ni bušu in kilari

 • totex39

  Kordiš s svojimi rasističnimi nastopi in z idejami hoče biti čimbolj podoben Che Guevari.

 • avtohtoni neandartalec

  Guevara pomeni vojna, če se ne motim, ta pa ni nikoli lepa. Kakšen je potem šele njegov kolega Castro, ki je postal po revoluciji predsednik Kube, verjetno en tak rezervni Tito. Najhujši so bili pa itak fašisti proti katerim so se ti fantje borili, če bi bili kaj boljši, revolucija ne bi bila potrebna. Zato nima smisla izgubljati besed, za romantične predstave so krivi mediji, ne ti fantje, ki so žrtvovali in izgubili vse, da so lahko spremenili svoj svet, vključno z dušo, to je namreč cena, ki jo je treba plačati za zmago.
  Še večji norci so naši komunisti, s Fidelom Milanom in Che Janezom na čelu, ki so se odločili pa za obratno pot, ko so izvedli kontrarevolucijo in vrnili Slovenijo v srednjeveški fevdalizem, če bo Slovenski narod spet želel nekoč postati svoboden, se bodo morali ljudje žrtvovati, postati bodo morali Vojna, da bodo po njihovi smrti lahko naši Janezi in Micke živeli v miru in svobodi. Saj ni treba, lahko se zgražamo nad revolucionarnim nasiljem in norostjo še naprej, ampak zaradi lepih besed in lažne človekoljubnosti še nihče ni postal boljši človek.

  • željudin

   naši partizanski heroji so herojsko uničili 90% arhivov o herojski preteklosti…in zdaj uživajo herojske penzije…

   • Jovo Jamnica

    Kdo pri pameti pa bi uničeval arhive o herojski preteklosti???

    • ogledalo

     Belčki, o svojih herojskih dejanjih.

     • željudin

      izraz bela garda je bil uvožen iz leninove rusije

      si ti rus ?

     • ogledalo

      Hotentot.

     • Jovo Jamnica

      To pa je že za Wikipedijo… :-)

     • FRANC3

      Je krimska jama in ostalih 600 morišč delo domobrancev?

     • ogledalo

      Ne. Je pa npr. Kozlarjeva gošča in približn 83.000 žrtev. Direktno in indirektno.

    • željudin

     nikoli nisem trdil, da so bili tisti kozji pastirji, ki so leta 1945 pridivjali iz hoste, in se drli živel stalin, pametni…

     • Jovo Jamnica

      Ni bistvo toliko v pameti, kakor herojski preteklosti, ki se je zapisala v arhive. Si bil zraven, ko se je čistilo, da so ti znana herojska dejanja?

     • željudin

      splošno znano je, da so heroji herojsko uničevali arhive o herojski preteklosti…

     • Jovo Jamnica

      Nikoli heroj ne bi uničil dokaza o herojstvu.

     • željudin

      potem pa najbrž ni bilo herojstvo, ampak sramotna dejanja, ki so se jih sramovali celo zločinci sami…

     • Jovo Jamnica

      Piši razumljivo, pa se ne bom več hecal… :-)

     • željudin

      eni metanju dojenčkov v kraške jame rečejo kar narodnoosvobodilni boj…
      jaz pa naj pišem razumljivo…?1?

     • FRANC3

      Željudin ti vseskozi dopoveduje, da so to herojstva tipa 600 brezen, višek pa je verjetno trenutno najbolj znana Krimska jama. Tam je partija pokazala pravo lice revolucije: UBIJANJE. In to že spomladi leta 1942, ko še ni bilo vaških straž. Te so posledica nasilja partije nad civilnim prebivalstvom. Namesto, da bi partija, OF in partizani ščitili prebivalstvo, so ga kradli in pobijali. Vaške straže so tako logična posledica nasilja nad lastnim prebivalstvom.

     • Jovo Jamnica

      Ja, hvala no… za trud. Ampak, jaz sem Štajerc.

     • sodnikisozločinci

      Pa koga briga, če si Štajerc! Lahko si tudi orangutan, pa kaj potem?

     • Jovo Jamnica

      A ti si Dolenc?

     • sodnikisozločinci

      Ne, jaz sem doma.

     • Jovo Jamnica

      Ja, uskoki so itak doma, kamor jih posedeš…

    • Ruggedplant

     Tisti, ki jim je kristalno jasno, da tovrstnih heroizmov ni bilo. Sploh.

 • Anonimni_Profesor

  Bom kopiral še sem mojo analizo kulturnega marksizma, ker se z njim tukaj na teh forumih, kot vidim ukvarjate nekateri.

  Ameriški kulturni marksizem, o katerem nekateri govorite je proizvod Moskve! To je dobro vedel že senator Joseph Maccarty. Njega bi morali sicer popolnoma rehabilitirati, ker je bil velik mož. Ko so po koncu SZ dobili Američani v roke sovjetske dokumente so videli, da je imel v večini primerov prav glede razširjenosti sovjetske mreže v ZDA ter množice rdečkarjev, ki so simpatizirali s pravimi komunističnimi agenti.

  Je pa senator dobro vedel, da se je marksizem razpasel posebno med homoseksualci in lezbijkami. In je temu ustrezno ukrepal. Zato ga tudi demokrati nikakor nočejo rehabilitirati. Spolno so bili krogi večinoma seveda sprevrženi in uživaški pa še drogeraški. Zato niso marali čisto klasične teorije marksizma-leninizma-stalinizma iz rdeče metropole Moskve. So bili pa vneti za kulturni marksizem in za subverzijo zahodne klasične kulture. Subverzija te osovražene kulture jih povezuje danes tudi z islamom.

  Ko so Maccartija odstavili so se počasi bolj in bolj razraščali.

  • avtohtoni neandartalec

   Kulturni marksizem ali kapitalizem s človeškim obrazom?

  • Demi Zen

   Svoje je naredila tudi depresija v 30h, pa se prej morganovi dolarji, pa bankroti kmetij na prelomu stoletja. Se vedno kdaj v roke vzamem Steinbecka, gledam Chaplina in drugo literaturo tega casa. Zdi se so da so ameriskim “komunistom” bili sovjeti bolj v oporo v nesreci kot za svetli vzgled.

   Lahko mi je takole komentirat iz usnjenega fotelja, klik stran od katerekoli knjige. Tezje se je vzivet v misel mandzurijskega kajzarja ki je na zacetku dvajsetega stoletja jedel lastne otroke , prezivel japonce in ga potem kasneje omalozevat zaradi pasivizma v kulturni revoluciji, naprimer.

   Veliko otrok drugega drugega ameriskega vala imigrantov se je desetletja preklatilopo ameriskih prasnih prerijah iscoc delo, vec lacni kot siti, siti predvsem krivic, preden so zaceli simpatizirat s komunizmom.
   In tako je v ameriskem ti kulturnem marksizmu pac cutiti se vedno nek latenten, pregovoren odpor do kalvinisticne socialne togosti na katero prisega sredina, iz katere pa se jih veliko cuti izobcene.

   • Jovo Jamnica

    Si spet v elementu? :-)

   • Anonimni_Profesor

    Ja kakteri izem pa ne bo izkoristil krize. Deni to je, kot bi rano na roki zdravil, s tem, da si roko odrežeš in izkrvaviš. Nič od nič.

    • Demi Zen

     Se strinjam da krize rojevajo izme. Mislim pa da ameriski kulturni marksizem ni direkten produkt Moskve in da je zrastel na ameriskem zelniku dobro pognojen z lastnimi krizami

     Joe McCarthy je bil vsaj toliko panaroiden kot Stalin. Resda pobojev ni bilo, a mkartijevci so imeli v svojem arzenalu prekaljene metode za druzbeno anihilacijo nezalenenih elementov, ki bi jih z veseljem nadgradili, ce bi politicna situacija in svetovni politicni red to dovoljevala.

     Tukaj se iz geto dimnikov pac bolj pocasi kadi..ugasnjeni pac niso.

     • Anonimni_Profesor

      Ne, to pa ne. Senator Maccarty je operiral z argumenti, kar je dokazno. Ne moreš delati v rokavicah z rdečkarji, ki se družijo s pravimi agenti SZ in jim dajejo zaupne informacije. Demokrati ga nočejo rehabilitirati bi si pa to zaslužil. Moti jih, da je vedel kako so sovjetske službe in marksizem penetrirali tedaj podtalno homoseksualno skupnost. Homoseksualci so bili sovražni kulturi, ki jih je izobčila. Originalno v ZDA istospolnost ni bila kriminalizirana samo potem so začeli sredi 19. stoletja ustvarjati neke komune, kjer so vsevprek seksali in gradili neko utopistično družbo. Potem so stvari zaostrili, res preveč. To slabost so izkoristili sovražniki. So bili pa geji res nezainteresirani za preveč etatistični marksizem, odprti pa za kulturnega. Za spodkopavanje kulture.

     • Demi Zen

      Noja, nisem ravno studiral njegove metode in tezko realno ocenim njegovo pedantnost , koliko je bilo hardcore komijev in koliko le prividi carovnic. Dejstvo je da v akademskem okolju njegovo vzbuja v glavnem negativne konotacije.

      Za druzbo ki je v stalnem vojaskem konfliktu z zajetnim delom sveta, se spodobi egalitarna, kulturno homogena druzba, ze cisto zaradi neizpodbitne podpore domacega zaledja. Mislim, da konflikne osebe ne pripomerejo ravno k lizanju starih zamer.

      Jaz sem sicer podpornik inertnega darvisticnega, transparentnega kapitalizma, ki se nagiba k pravim, nacionalno neonesnazenim libertarcem
      Fasizem, socalizem, mafije, in druge zdruzbe trdorokcev mi ne disijo prevec.

 • Olga

  Vsak, ki zagovarja komunistične zločine in zločince, je posredno tudi sam morilec!

  • ogledalo

   Ensko velja za vse podpornike totalitarnih režimov in njihovih “sodelavcev”.

   • Olga

    Domobrance ste pobili, fašisti in nacisti so bili kaznovani, vaše pa še čaka kazen za zločine!

    • ogledalo

     Mačka, rep, cviljenje? Naše? Kdo pa so ti “naši”?

  • samsara

   Imena in priimki eminentnih slovenskih udbokomunistov so splošno znani…

 • željudin

  v socializmu je NAŠE največje bogastvo ČLOVEK. !!! zato ga je treba zapreti in zastražiti, da nam ga kdo ne ukrade…

  • Jovo Jamnica

   V bivši NDR je bila ta teorija… praksa.

   • MEFISTO

    V gnili Jugoslaviji tudi.

    • Jovo Jamnica

     Kakor za koga. Jaz sem dosti sveta prepotoval z Jugo potnim listom. Nekako mi ne gre v glavo, zakaj sem se vračal.

     • željudin

      v jugi se je hodilo na morje na državne stroške.

      letovišče se je imenovalo goli otok. za punce je bil pa sveti grgur. poznam v mojem kraju moža in ženo, ki sta tam letovala. pa partizana sta bila.

     • Jovo Jamnica

      Jaz pa sem poznal Dušana Senčara, ki je bil tam “kapo”. Bral sem knjigo, Umiranje na obroke, takoj ko je izšla. Na Golem sem bil tudi kot turist. Še kaj?

     • radames

      Tisti Senčar, ki je imel čez Zlato lisico na Pohorju?

     • berendy

      RESNIČNO KAKOR ZA KOGA. PRIZNAM, DA JE VELIKO LJUDI V JUGOSLAVIJI ŽIVELO ODLIČNO. ŽAL PA TAISTI LJUDJE ODLIČNO ŽIVIJO ŠE TUDI DANES.

     • Jovo Jamnica

      No, jaz nisem med njimi. Danes živim precej slabše, kakor sem živel v gnili Jugi.

 • Osti jarej
 • Osti jarej

  Kučanova izraelska naveza: Od tihotapskih poslov do trgovine z orožjem
  Razkrivamo, zakaj je tajkun Darko Horvat v družbi Milana Kučana potoval v Izrael, in predstavljamo pregled resnične narave odnosov med Slovenijo in Izraelom./reporter/

  tukaj pa ne bev,ne mev

 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej

  …danes pa spet brezplodno blablanje v DZ….koliko nadur bo plačanih?

 • baldeagle

  Komunistično satansko pismo, ki zapoveduje deset satanovih zapovedi, komunisti pa jih živijo z besedami, mislimi in dejanji.
  Častilci Cheja niso nič drugega, kot satanovi služabniki, enako, kot je to bil Che in ostala komunistična drhal.

  • cefizelj gnom

   Ta bo mal tezka, glede na to da komunisti ne verjamejo v satana XD

   • berendy

    KOMUNISTI NE VERJAMEJO V BOGA. SO PA NAREJENI PO PODOBI SATANA, KAR POMENI, DA SATAN OBSTAJA.

 • domovina mili dom

  To so sadistični verižni morilci, ki izkoriščajo vojno in povojno stanje, da izživijo svoj morilski nagon.
  V resnici so to strahopetci. Delujejo le tam, kjer imajo pravosodno podporo. Tako preddispozicijo teh vidimo tudi pri naših nadebudnih anarhosocialističnolumpenproletarskih osebkih.
  Si zamislite kordiša z blagoslovom rdečega sodstva. Ta bi z bajoneti potisnil drugače misleče do meja, tam bi pa masleni orgazmiral nad luknjami v glavi ubežnikov.

  • Anonimni_Profesor

   Res je gre za sociopate in komunizem je sociopatska ideologija. Sociopati so se združili in vsak nekaj dodali pri tej ideologiji. Stalin, Tito, Lenin, Pol Pot, Mao, Kardelj, Che Guevara, Berija, Molotov, Kim Jong Un, Andropov, Kaganovič, Brežnjev, Ceausescu, Choibaslan, striček Ho ipd.

   • komar marko

    dobro si naštel. kaganovič! Zanimovo.

    • Anonimni_Profesor

     Ja, Lazar Kaganovič. Ta je bil po mojem za Stalinom najhujši v SZ. Zanimivo pa ko je bil odstranjen iz politike konec petdesetih, je ta sociopat živel menda zgledno družinsko življenje. Fenomen mar ne.

     • Milan Novak

      Lep seznam, zdaj pa ga dopolni še z Dolfe, Benito, Franco, Pinochet, Bush, Clinton…..

     • radames

      …in Milan Novak.

 • MEFISTO

  Naši komunisti so bili že od vsega začetka čisti Che Guevaristi.

  • komar marko

   a tudi Patrijo?

   • Jovo Jamnica

    Seveda. Zakaj pa misliš, je Hojs prekinil pogodbo s Patrio? Ker je bil vse samo propagandni hec. Provizije pa so le našle pot v nekatere žepe.

    • komar marko

     a to veš iz prve roke kot je bilo podpisano PISMO o nameri s Sistemsko tehniko. Ali pa tanki T55 ki so po sanaciji takoj maširali v arhiv nato pa direktno v PLAVŽ. Za sanacijo enega tanka so rdečkoti odšpteli 3 MIO dolarčkov. Za Patrijo tudi enako ceno sam ste tzrdili da je preveč. Bolj všeč so vam bile lesene MAKETE! kanede.

     • Jovo Jamnica

      Odgovoril sem ti za Patrio. To si tudi vprašal. Ni se mi zdaj za parlamentirat o drugih zadevah. Vem, da smo davkoplačevalci plačali za oklepnike 75 milijonov €, vozni pa so le trije…

     • komar marko

      ja čim ste jih dobili v roke ste mislili da je to neuničljivo. Pod vami ni stvari, ki preživi! Tudi ŽELEZO odneha. Edino kamni so pri vas malo bolj odporni!

     • Jovo Jamnica

      Patria se je na predstavitvi pokazala superiorna. Naši soldati pa imajo danes v aktivni uporabi še vedno precej več Valukov. Leta 2009 so jih imeli 89. Kako je to mogoče. So Valuki boljši? Moram ti povedat, da je Valuk izdelan po ameriški licenci. Avstrijci so z njimi več, kakor zadovoljni.

 • komar marko

  Ni čudno če je spomladi tega leta Palček Smuk po KOTNIKOVI maširal s svojo zamaskirano in oboroženo milico! Slučaj?

 • samotoje

  Eh, pa kaj je Che Guevara v primerjavi s Titom Turnškom? Navaden amater. Ko bo omladinac Kordiš to razumel(kar ne bo tako kmalu), potem bomo videli vraga.

 • Milan Novak

  Samo film “Che” od Sonderbergha, kjer igra Che-ja Benicio del Toro je pa odličen, pa izganjalci hudiča recite kar hočete.

  • garfi

   ti živiš v filmih, ne v realnosti

   • Milan Novak

    Ti živiš pa v preteklosti. Sprosti se malo.

    • garfi

     se ti zdi čas za sprostitev ?

     • Milan Novak

      Definitivno. Zmeraj je čas za sprostitev.

 • xtc

  BIL JE ZLOČINEC;LEVAK IN PSIHIČ KOT JE ŽIVEL JE TUDI C****** ;v prahu kot mu je pripadlo:

 • Shalalabayzer

  “…njegove stvari sedaj pripadajo meni.”
  Toliko o brezrazrednosti in prepovedi privatne lastnine med komifašisti.

  “…ter povsem uničil kubansko gospodarstvo.”
  Kubansko gospodarstvo so z združenimi močmi zaribali komunisti, ne samo ta kanibalist.

 • garfi

  kordiš je izdelek jugokomunajzarjev
  lahko nas je strah

 • Hribouc

  Zelo zanimivo bo spremljati nadaljno pot tega strašljivca, Kordiševskega.Satanu naproti.

 • 5-RA

  Portal Plus je imel leta 2014 par člankov o naših ekstremistih, eden je tale o ISKRI

  http://www.portalplus.si/503/ekstremisti/

 • radames

  Takile pa so bili slovenski “Che-ji”:

  Ante Novak (oče pesnika Borisa A. Novaka) je med govorom v Loški dolini leta 1943 med drugim dejal: “Na svojih spiskih za likvidacijo imamo tudi bajtarje in družine, ki niso z nami. Ni važno, koliko ljudi še ostane, ker za nas ni narod prav nič važen.”
  Boris Kidrič pa že leta 1942 na Vinici pravi: “Vseeno je, če od Slovencev ostanemo živi samo trije, pa tisti pravi – to je komunisti.”

  Che je brez dlake na jeziku povedal PRIORITETNE ukrepe rdečih revolucionarjev: s pobijanjem odstraniti nezaželene ljudi. Tako se je ravnalo v vseh komunističnih revolucijah po svetu.
  Kardelj, Kidrič, Maček, Ranković, tito in cela plejada poklicnih jugoslovanskih revolucionarjev se je ravnala po teh ukrepih.
  Lenin pa je dejal tole: “Lenin 1917 leta: “Obestie vsaj 100 kulakov: Usmrtite talce. To naredite
  tako, da bodo ljudje 100km naokoli videli in se tresli.”

  ZZB je treba takoj prepovedati Ravno tako je treba prepovedati čaščenje partizanov, revolucij in največjega jugoslovanskega zločinca – tita.

  • Hribouc

   Partija /Partizani so v Loški dolini imeli na spiskih okoli 500ljudi. Sosedov, prijateljev, žlahte, celo družinskih članov. Približno toliko so jih, tudi z obilno kolaboracijsko politiko, skupaj z hudičevimi Lahi, tudi uspešno pobili !
   Najhujši med njimi, eden najbolj zaslužnih za poboj naroda Loške doline, glej Blaznica Slovenistan svojo podobo, narodni heroj Ivan Hribar je, samo na primer, vpričo matere v glavo ustrelil njena sinova, študenta teologije. Prosila sta ga za življenje, nič kriva za karkoli in uvidela, da ne bo nič, zato sta le še molila in pela in gledala v cev Hribarjeve pištole, morda v njegove oči.
   In Baraba, kljub visokim položajem po vojni ni zdržal. Neke sončne nedelje je vzel pištolo in stopil pred razpelo sredi vasi. V glavo si je pognal kroglo in končal svojo bedasto bedo.
   Spomenike pa ima, ne samo enega. Spomin na boljševiško blaznico zblojenega ljudstva!

 • ney

  Ko slika pove več, kot besede…
  //www.transcend.org/tms/wp-content/uploads/2015/06/che-guevara4-dead.jpg

  (Ali je Miha Kordiš sploh kdaj pogledal svojega idola kot je na povezavi? Upam, da mu to dosti pove…)

 • baldeagle

  Niti enega komunističnega režima ni bilo na svetu, ki ne bi bil do skrajnosti krvav in zatiralski do lastnih ljudi, ki ne bi uporabil najhujših podlosti za polastitev oblasti. Tak je bil pri nas, tak je bil povsod drugod.
  Komunizem je huda civilizacijska sramota, ki jo po vsem, kar o komunizmu vemo danes, lahko zagovarja samo umsko prizadet individuum.

 • baldeagle

  Komunizem
  je ideologija smrti, ne ideologija življenja. Tudi če bi tisto polovico ljudi,
  ki mu ni všeč, dejansko pobili do zadnjega, bi iz preostale polovice z novim
  “prijemom” takoj naredili polovico “sovražnikov”, ki bi jih
  bilo treba uničiti – in tako dalje, do popolnega uničenja naroda. Zelo
  žalostno, ampak žal zelo resnično. Drugi obraz tega stanja je N. Korea –
  popolnoma obvladani ljudje, absolutna premoč sistema, dežela popolnoma brez
  prihodnosti, životarjenje, popolna moralna in materialna propast neke nekoč za
  svoj čas bogate, civilizirane družbe.

  • ney

   Komunizem = nočna mora.

   • baldeagle

    Popolnoma drži. V imenu komunistične ideologije, je bilo na zverinski način pobitih daleč največje število ljudi v zgodovini človeštva. To je neizpodbitno in dokumentirano dejstvo.

    • ney

     Ta ideologija še dan danes ponekod mori ljudi ne samo v zgodovini…Mori pa nekje na obroke, nekje pa hitro(Severna Kor.)

 • MEFISTO

  Toliko sovraštva je v komunistih, da ne morejo eksistiratii brez sovražnikov.

  Če jih ni, jih pa sami ustvarijo.

 • FraterMagnus

  jebiga kar je res je res.

  Sam ne vem kaj mate ta teden s hitlerjem, calma calma

 • Hribouc

  Bravo NOVA24Tv in , Bravo M.P., kdorkoli že si! HVALA MILIJONKRAT! Da razgaljamo hudičevce !

  Lahko pričakujemo, da bo Kordiševski majico zamenjal ? NE!
  Stavimo, dragi M.P. ?

  Morda bo narisal Staneta Semiča Dakija, Mirka Bračiča, Borisa Kidriča ali Zdenko Kidrič, pizduna Kardelja, Mačka Matijo, Mitjo ribičiča ali katerega drugega izmed stonije klavcev slovenskega ljudstva, ki so ga klali ti prostaki med ljudsko vstajo 1941 !
  Ker žival kolje zaradi hrane in nima orožja, je žival žival.
  Gornji našteti pa so bili slabši od živali, bili so satanistični norci. ki se, kot “reveži, zablodele ovce” cvrejo v Peklu pri svojem carju teme, pri Luciferju!

 • Marijan Tončić

  Čuden neki narod. Poglejte si listo najbolj priljubljenih politikov v Sloveniji: http://www.delo.si/novice/politika/anketa-dela-sds-prva-smc-in-sd-drugi.html, še vedno lepotec na prvem mestu, najdejo se trije levi desničarji, en skrajni desničar in ena sredinska desničarka. Ali je in koliko verjeti takim anketam ne vem, vendar ob slučajnih srečanjih navadnih ljudi na ulicah, je ta anketa kar prava. Priznam, da me skrbi za moje naslednike.

 • sunday

  ¸komunizem je enak islamizmu – oba se sproščata z ubijanjem in najbolj nizkotnimi načini sovraštva kogarkoli samo, da je krvavo – resnično nimajo ničesar človeškega!!!

 • sunday

  no, z osmim citatom bi se kar strinjal!!!

 • anthony

  Naložbe in posojila za vaše projekte
  Ali sanjate o novem domu, avtomobilu ali začnete podjetje? S posojilno banko JEFFERY uresničite svoje sanje. Smo mednarodna finančna institucija z dobrimi krediti za prijavo. Po meri za vas, saj obstajajo stvari, ki komaj čakajo. Skupaj najdemo varen način, da vas zadovoljimo. Ponujamo posojila v razponu od 3.000 do 190.000 € v obdobju 2 do 20 let, odvisno od zahtevanega zneska s fiksno letno obrestno mero 3% za vse
  zahtevane zneske. Tukaj v posojilni banki JEFFERY lahko odkrijete potrebna posojila ali financiranje.

  Za več informacij se obrnite na našo storitev po e-pošti: [email protected] ali na WhatsApp: +33756916169 in postregli vam bomo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!