Pred Zdravniško zbornico Slovenije protestira državljan, ki trdi, da ima zaradi napačnih odločitev zdravnika trajne zdravstvene posledice!

Foto: Nova24TV

Pred Zdravniško zbornico Slovenije je začel protest Bojan Cvelfer. Celjan namreč zahteva, da ZZS preveri strokovnost zdravnika Dušana Polimaca ter ga kazensko ovadi zaradi odgovornosti za njegovo trajno invalidnost. Polimac naj bi med drugim ponaredil tudi zdravniške listine ter s tem prikril, da je Cvelferja kadarkoli sploh zdravil. “Pri zdravniku je bil odrejen in izveden izredni nadzor, v katerem pa ni bilo ugotovljeno nestrokovno ravnanje. V začetku 2017 je zbornica s strani gospoda Cvelferja prejela ugovor in ga v skladu s poslovnikom obravnavala. Pristojni organi zbornice ugovoru niso ugodili,” so sporočili z zdravniške zbornice.

Pred Zdravniško zbornico Slovenije protestira državljan Bojan Cvelfer, ki celjskega zdravnika Dušana Polimaca obtožuje, da je zaradi njega postal trajni invalid. Začetek Cvelferjeve agonije sega v leto 2008, ko je zaradi ugriza klopa obiskal svojega osebnega zdravnika Polimaca, ki mu je predlagal, naj si klopa odstrani kar sam.

V nadaljevanju je Cvelfer zbolel za boreliozo, zaradi česar je Polimaca ponovno obiskal. Ta mu kljub hudi bolezni ni pomagal s tabletami ali mazili, temveč mu je svetoval le počitek. Ob tem se je do njega obnašal veno bolj arogantno. Med njima se je še posebej zaiskrilo, ko je Cvelfer odločno zahteval antibiotike, zdravnik pa mu jih ni hotel dati. V nadaljevanju je Cvelfer zaradi zapletov iskal pravico na različnih nivojih, vendar je ni našel. Vse to je pripeljalo do protesta pred ZZS, ki ji Cvelfer očita, da ni imela posluha za njegove težave in napačno zdravljenje, ki je imelo za posledico trajno invalidnost.

Polimata med drugim obtožuje ponarejanja listin
Glavni namen protesta je, da zbornica poda mnenje o Polimacovi strokovnosti ter poda kazensko ovadbo zoper njega,” poudarja Cvelfer. Ob tem dodaja, da Polimac sicer ima diplomo, do katere je prišel v Sarajevu, znanja pa nima, kar po njegovo potrjujejo tudi izjave drugih zdravnikov ter izkušnje njegovih pacientov: “Jaz in Celjani nasploh dvomimo o njegovi strokovnosti.” Ob tem Cvelfer opozarja, da naj bi Polimac med drugim izbrisal vse sledi, ki kažejo, da je kadarkoli sploh bil njegov pacient: “Ponaredil je celotno kartoteko, češ, da se nisem zdravil pri njem /…/ zamenjal je tudi računalnik in s tem izbrisal vse sledi.” Cvelfer dodaja še, da sam sicer ima dokaze, ki jasno potrjujejo, da je bil njegov pacient: “Imam recepte in napotnice, ki jih je Polimac podpisal in poštempljal.” Ob tem zaključuje: “To je ponarejanje listin!”

Zdravniška zbornica Slovenije (Foto: družbena omrežja)

Na ZZS odgovarjajo, da je primer za njih zaključen
Za več informacij v povezavi z omenjenim primerom in protestom smo se obrnili tudi na Andrejo Stepišnik z ZZS.  Ta nam je povedala, da je Cvelfer na ZZS že v prejšnjem mandatu (3. maja 2016) podal pritožbo zoper domnevno nestrokovno delo zdravnika. “Pri zdravniku je bil zato odrejen in izveden izredni nadzor, v katerem pa ni bilo ugotovljeno nestrokovno ravnanje. V začetku 2017 je zbornica s strani gospoda Cvelferja prejela ugovor in ga v skladu s poslovnikom obravnavala. Pristojni organi zbornice ugovoru niso ugodili, s čemer je bil gospod Cvelfer dne 21. februarja 2018 tudi seznanjen. S tem je bil njegov primer na zbornici zaključen, o čemer je bil pisno seznanjen,” je potek primera obrazložila Stepišnikova.

M. D.

 • ROMAN Naprudnik

  kaj so pa preverjali?

 • Franc Šink

  Oh spet tista stara: Vrana vrani…….

 • rubec

  Ne dobi vsak diplome v sarajevu. Pred komisijo moraš odgovoriti še na zadnje vprašanje, kakšno je pravilno razmerje faširanoga za čevape.

  • Olga101

   Zdaj bo treba še recept za halal poznati!

  • Jefferson Vendski

   Pa kako se ispeče prava turska kahva. U minuti.

 • Olga101

  Pridružili bi se mu lahko tudi mladi, ki so odšli v tujino in so jim tam odkrili nepopravljive posledice napačnega zdravljenja v Sloveniji (sama poznam vsaj dva primera!!!)!

 • Peter

  Sizif.
  Tudi v normalnih državah so zdravniki kasta zase in nikoli oz redko uspeš s pritožbami.
  Da o dolini sploh ne govorim, no.

 • Garbage man

  Nož pa sekirco…….

 • Van Der Waals

  od kdaj pa lahko bolnik zahteva od zravnika antibijotike!

 • Povprečen Državljan

  Ima pa veliko časa.Je gospod na bolniški? Dopustu?Morda upokojen? Je levi al je desni?

  • Nata

   Pojdi ga vprašat. Verjetno ti bo z veseljem odgovoril.

  • Andrej

   Ja, preberi vendar, je trajen invalid. Upam, da veš, kaj to pomeni.

   • Povprečen Državljan

    Ogromno trajnih invalidov hodi v šlužbo,jih je upokojenih ali pa na dopustu.Veliko je tudi komentatorjev na Nova24.

 • garfi

  neodgovorni in pokvarjeni zdravniki, farmacevti pa še hujši
  opozarjam na zelo nevarno bakterijo h. pylori o kateri nihče ne govori
  okuženih je več kot polovica svetovnega prebivalstva, pošastno
  testiranje bi moralo biti rutinsko, pa gre 400 milijonov letno “zdravniški” mafiji za preplačila
  lani sem imel tri klope in najbolj se je bati meningitisa

  • sem dokaj

   Zadeva je stara a, ko omeniš Helicobactery Pylori zdravniku te samo debelo pogleda in se začudi od kod ti ta informacija. Na prisotnost omenjene bakterije obstaja hiter, preprost in zanesljiv test, ki je plačljiv. Zdravljenje pa se izvaja z kombinacijo antibiotikov in ni 100% odpravljiva z prvo terapijo.

   • garfi

    potem je jasno
    banda hoče dodatni denar, da lahko vse dvojno plačamo
    mnogi so nesposobni, ker so šolani v jugoslaviji kjer je bilo zdravje in življenje malo vredno, smrtno nevarni zdravniki

   • Observer

    Antibiotiki pa v veliko primerih povzročijo nadaljne stranske učinke, tudi raka. Na internetu imaš obsežne strani, ki pišejo o tej temi. Helicobacter Pylori se da pozdraviti na naraven način s primerno dieto. Obstajajo tudi naravni antibiotiki, močnejši in boljši kot sintentični in ti ne pobijejo probiotske črevesne flore. Znanje o njih pa je pometeno pod preprogo, samo da farmacija služi naprej s svojo kemijo.

    https://www.ulcer-cure.com/index.php/h-pylori/helicobacter-pylori

    #1 – Correct diagnosis is critical, and correct re-testing after treatment (to make sure the treatment has worked) is even more important. Patients are literally throwing their money away by paying for the wrong tests which produce false results.

    #2 – Most
    doctors simply have very few options when it comes to treating for
    Helicobacter Pylori infections. (The prescription will almost always be a
    Triple Therapy, or Quadruple Therapy.)

    #3 – Prescribed drugs are supposedly more powerful and more effective – but sadly the negative side effects that cause most patients to abandon their treatment, are more severe than ever.

    #4 – Most Doctors spend more time treating the negative effects of Triple Therapy, than they do treating the original Helicobacter Pylori infection.

    #5 – Helicobacter Pylori is becoming increasingly resistant to the most common treatments.

    #6 – Patients who have been on 4 or more courses of Triple or Quadruple Therapy – find that they are still infected with Helicobacter Pylori.

    #7 – The antibiotics used in Triple or Quadruple Therapies are the direct cause of Candida Albicans overgrowth, a condition that conventional medicine chooses to ignore.

    #8 – Up to 65% of patients infected with Helicobacter Pylori are simultaneously infected with Candida Albicans, and they don’t even know about it!

 • Miro Jereb

  Sine…mogu da ti uzmu diplomu al znanja nikako…

 • Zombi Gartner

  Bravo. Čestitam. Borit se je treba za svoje pravice. Samo tako naprej. Vztrajaj.
  Te podpiram.

 • Poserjemsenavse

  Vido sem ga na celjskem bazenu prejšni ponedeljek…nič kej slabo ni zgledo in nasplošno ga je povsod polno.Da pa je Polimac čudn patron je pa dejstvo,kateremu ne gre oporekat.Tudi sam imam z njim slabe izkušnje.

 • jakob kovač

  Tudi mene so zaštrikali in ne morem prehoditi več kot 100 m ,pa si me podajajo ortopedi in angiologi,to traja že 15 let na moj obup!!!,pravi strokovnjaki!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!