fbpx

Pred Zdravniško zbornico Slovenije protestira državljan, ki trdi, da ima zaradi napačnih odločitev zdravnika trajne zdravstvene posledice!

Foto: Nova24TV

Pred Zdravniško zbornico Slovenije je začel protest Bojan Cvelfer. Celjan namreč zahteva, da ZZS preveri strokovnost zdravnika Dušana Polimaca ter ga kazensko ovadi zaradi odgovornosti za njegovo trajno invalidnost. Polimac naj bi med drugim ponaredil tudi zdravniške listine ter s tem prikril, da je Cvelferja kadarkoli sploh zdravil. “Pri zdravniku je bil odrejen in izveden izredni nadzor, v katerem pa ni bilo ugotovljeno nestrokovno ravnanje. V začetku 2017 je zbornica s strani gospoda Cvelferja prejela ugovor in ga v skladu s poslovnikom obravnavala. Pristojni organi zbornice ugovoru niso ugodili,” so sporočili z zdravniške zbornice.

Pred Zdravniško zbornico Slovenije protestira državljan Bojan Cvelfer, ki celjskega zdravnika Dušana Polimaca obtožuje, da je zaradi njega postal trajni invalid. Začetek Cvelferjeve agonije sega v leto 2008, ko je zaradi ugriza klopa obiskal svojega osebnega zdravnika Polimaca, ki mu je predlagal, naj si klopa odstrani kar sam.

V nadaljevanju je Cvelfer zbolel za boreliozo, zaradi česar je Polimaca ponovno obiskal. Ta mu kljub hudi bolezni ni pomagal s tabletami ali mazili, temveč mu je svetoval le počitek. Ob tem se je do njega obnašal veno bolj arogantno. Med njima se je še posebej zaiskrilo, ko je Cvelfer odločno zahteval antibiotike, zdravnik pa mu jih ni hotel dati. V nadaljevanju je Cvelfer zaradi zapletov iskal pravico na različnih nivojih, vendar je ni našel. Vse to je pripeljalo do protesta pred ZZS, ki ji Cvelfer očita, da ni imela posluha za njegove težave in napačno zdravljenje, ki je imelo za posledico trajno invalidnost.

Polimata med drugim obtožuje ponarejanja listin
Glavni namen protesta je, da zbornica poda mnenje o Polimacovi strokovnosti ter poda kazensko ovadbo zoper njega,” poudarja Cvelfer. Ob tem dodaja, da Polimac sicer ima diplomo, do katere je prišel v Sarajevu, znanja pa nima, kar po njegovo potrjujejo tudi izjave drugih zdravnikov ter izkušnje njegovih pacientov: “Jaz in Celjani nasploh dvomimo o njegovi strokovnosti.” Ob tem Cvelfer opozarja, da naj bi Polimac med drugim izbrisal vse sledi, ki kažejo, da je kadarkoli sploh bil njegov pacient: “Ponaredil je celotno kartoteko, češ, da se nisem zdravil pri njem /…/ zamenjal je tudi računalnik in s tem izbrisal vse sledi.” Cvelfer dodaja še, da sam sicer ima dokaze, ki jasno potrjujejo, da je bil njegov pacient: “Imam recepte in napotnice, ki jih je Polimac podpisal in poštempljal.” Ob tem zaključuje: “To je ponarejanje listin!”

Zdravniška zbornica Slovenije (Foto: družbena omrežja)

Na ZZS odgovarjajo, da je primer za njih zaključen
Za več informacij v povezavi z omenjenim primerom in protestom smo se obrnili tudi na Andrejo Stepišnik z ZZS.  Ta nam je povedala, da je Cvelfer na ZZS že v prejšnjem mandatu (3. maja 2016) podal pritožbo zoper domnevno nestrokovno delo zdravnika. “Pri zdravniku je bil zato odrejen in izveden izredni nadzor, v katerem pa ni bilo ugotovljeno nestrokovno ravnanje. V začetku 2017 je zbornica s strani gospoda Cvelferja prejela ugovor in ga v skladu s poslovnikom obravnavala. Pristojni organi zbornice ugovoru niso ugodili, s čemer je bil gospod Cvelfer dne 21. februarja 2018 tudi seznanjen. S tem je bil njegov primer na zbornici zaključen, o čemer je bil pisno seznanjen,” je potek primera obrazložila Stepišnikova.

M. D.