fbpx

Teolog Štuhec v novi knjigi: Država je namenoma potopila Zvon 1 in Zvon 2 za politične namene!

Foto: Twitter

“Oba holdinga (Zvon 1 in Zvon 2) sta bila zmožna splavati iz krize, saj je takšen potek predvideval sanacijski program tuje finančne družbe. Vendar se s takšnim potekom ni strinjala NLB, kar je sprožilo nameren potop Zvonov,” je na predstavitvi knjige Slovenija brez Patrie in Zvonov dejal njen avtor dr. Ivan Štuhec. “Rešitev je v krepitvi resnice. Dokler se bo večina pitala z lažjo, se stvari v globini bistveno ne bodo spremenile,” pa je povedal pisec spremne besede Janez Janša.

Celjska Mohorjeva družba, ki je izdala omenjeno knjigo, katere avtor je znani slovenski teolog dr. Ivan Štuhec, je po uspešni predstavitvi v Ljubljani pripravila še predstavitev v Celju v Domu sv. Jožef, kjer sta v povsem polni dvorani spregovorila tako Janša kot Štuhec. Goste je uvodoma pozdravil ravnatelj doma ter predsednik društva Mohorjeva družba, lazarist Jože Planinšek, prireditev pa je povezovala urednica na Mohorjevi družbi Cvetka Rezar.

Dr. Štuhec je uvodoma dejal, da sta bili obe aferi, tako Patria kot Zvon, zlorabljeni za politične namene in uvoženi iz politike. Med drugim je razkril, da sta bila oba holdinga (Zvon 1 in Zvon 2) zmožna splavati iz krize, saj je takšen potek predvideval sanacijski program tuje finančne družbe. Vendar se s takšnim potekom ni strinjala NLB, kar je sprožilo nameren potop Zvonov. Ista NLB pa je, kot je opozoril Janša, v istem času prala iranski denar, šlo je za ogromne vsote, ki so nato končale tudi pri teroristih (Hezbolah) in je bil najverjetneje uporabljen tudi za pobijanje ljudi. Janša je ob tem spomnil, da sedaj podrobnosti o dogajanju v NLB prihajajo na dan, zato je v vrstah tranzicijske levice prisotna velika nervoza. Vendar so režimski mediji o tem ves čas molčali, nihče od odgovornih v Sloveniji tudi ni bil procesiran zaradi pranja iranskega denarja. Po Janševih besedah je televizija Deutsche Welle nedavno poročala, da je nemška policija aretirala deset iranskih agentov, ki so bili vpleteni tudi v posle s pranjem denarja. Zato pa so se v medijih raje pojavljale dimne zavese – v preteklosti je bila to Patria, v zadnjem času pa afera s posojilom SDS. Posledice pa bo čutila vsa država.

Celoten članek si lahko preberete TUKAJ.

Gašper Blažič