fbpx

Pregled tedenskega dogajanja na Twitterju: “Na 1. mestu KOMIJI, na 2. migranti, na 3. živali, potem dolgo nič. Na koncu je mali človek, ki te Butale financira”

(Foto: STA/epa/iStock)

Spoštovane bralke, spoštovani bralci. Tudi v tem tednu smo za vas izbrali najbolj udarne in brane tvite. Za nas jih je izbrala in komentirala novinarka Demokracije Petra Janša.

“To je pomembno kar pravi Lomovšek. 90% policije je udbovsko usmerjene. Kar pomeni da brez policije ni mogoče vzpostaviti pravne države.”

Začnimo tedenski pregled dogajanja na Twitterju z obletnico, ki ponazarja vso bedo in izprijenost slovenske scene, ki se ima za elito ali kot bi rekel Franci Donko (@FranciDonko), vsem znani zagovornik pravic otrok do očeta in matere: “Nova kulturna in politična elita, pa je vase zazrta združba, intelektualno shirana, ki s staro elito nima kaj dosti skupnega, razen morda imena.” Še bolj nazorno je stanje duha “elite” za tednik Demokracija ubesedil Anastazij Martinčić, v Urugvaju zaprti Balkanski bojevnik: “Spolni odnosi z živalmi pa so višek te izprijenosti.” Kdo bi vedel, kaj se dogaja v Sloveniji, če ne prav eden izmed glavnih figur najmočnejšega kartela na svetu ali, kot pravi Martinčić, najmočnejše mafije na svetu.

Pozoren bralec lahko v odmevnem prispevku zasledi tudi vprašanje, ki ga je Martinčić, uslužbenec pokojnega Staneta Dolanca, zastavil Demokraciji, češ, če “vemo, zakaj so bili ubiti psi v Ljubljani?” (Članek je dostopen tudi na: http://nova24tv.si/slovenija/ljudje/balkanski-bojevnik-martincic-slovenija-nima-mafije-mafija-ima-slovenijo-mafija-ima-drzavo.) Vprašanje Balkanskega bojevnika je bilo verjetno zastavljeno bolj retorično, a odgovor se nahaja nekje v povezavi kokaina s spolnimi odnosi z živalmi.

Uvodne misli nas pripeljejo do vsebine prvega izbranega tvita Rajka Štalekarja‏ (@rajko_stalekar), ki je opozoril na oddajo Eksploziv z Dejanom Kalohom (@DKaloh): “Mitja Lomovšek o Miru Senici & V oddaji Eksploziv tožilski dokumenti razkrili: iz prizorišča tragedije na Oražnovi zagotovo bežala okrvavljena oseba!” Kaloh in Lomovšek sta se spomnila obletnice afere desetletja, ki je februarja 2010 dobro zamajala ugled samooklicane “elite”. V zadnjem Eksplozivu sta omenjena razkrivala, kaj se dogajalo tistega zasneženega večera, ko so bulmastifi v garaži na Oražnovi ulici 2 v Ljubljani do smrti pogrizli znanega ljubljanskega zdravnika, Sašo Baričeviča. Afera je hitro dobila epske razsežnosti, saj so na prizorišču tragedije kriminalisti našli umetni penis, kasnejši izsledki toksikološke analize pa so pokazali, da so bili Baričevičevi psi spolno zlorabljeni. Kasneje je neka priča na tožilstvu celo trdila, da je videla v avtu, ki je odpeljal s kraja tragedije, vsej Sloveniji znanega odvetnika Mira Senico, sicer partnerja tedanje notranje ministrice Katarine Kresal. Spomnila sta tudi na to, da so taisti bulmastifi že leta 2006 zelo pogrizli nesrečnika Stanislava Megliča, a jih niso usmrtili. Tudi zaradi tega ne, ker je usmrtitvi psov nasprotoval kinolog Rajko Rotner, ki je naključno stric Kresalove.

Oddaja, vredna ponovnega ogleda: https://www.youtube.com/watch?v=XdOGo6WLs9k&t=3s, ki bi jo lahko podnaslovili s tvitom avtorice tega prispevka (@petra_jansa): “Tragedija in kriminal. Predvsem kriminal. #Baričevič”. Znani in udarni tviteraš legionar‏ (@MatevzNovak) je ob gledanju omenjene oddaje opozoril: “To je pomembno kar pravi Lomovšek. 90% policije je udbovsko usmerjene. Kar pomeni da brez policije ni mogoče vzpostaviti pravne države.” Pavle Kocbek‏ (@PKocbek) mu je odgovoril: “Normalno, pa še vse druge veje oblasti. Vsak ve, da miza na treh nogah še bolje stoji kot na štirih.” Legionar‏ (@MatevzNovak) k temu doda: “Če pa že policija kaj naredi pa lahko blokira tožilstvo in sodišče.” “Bingo, exactamundo!” konča Pavle Kocbek‏ (@PKocbek).

“Hm, ali ste že našli računalnik od Magajne? Morilca Janka Jamnika? Morilce iz Hude jame? Jankovićeve ovadbe? Banksterje za 5 milijard?”

Od Balkanskega bojevnika preko afere Bulmastifi nas dogajanje kar samo pripelje do afere Magajna. Medijske hiše, ki so na Twitterju, so nam v začetku tedna poročale: “Andrej Magajna oproščen obtožb o otroški pornografiji.” Grozljivo, če vemo, da je gonja proti nekdanjemu poslancu SD in predsedniku Krščanskih socialistov Slovenije trajala kar šest let, odgovorni pa ne znajo odgovoriti niti na vprašanje, kje so izgubili nesrečni računalnik, kjer naj se bi nahajala za policijo sporna fotografija. “Na sodišču ali policiji?” se je spraševala avtorica prispevka (petra_jansa). Nekdanji notranji minister Vinko Gorenak (@drVinkoGorenak) je tako upravičeno sklepal, da je šlo v tem primeru za konstrukt. “Na http://www.vinkogorenak.net/ pišem o tem kaj so mi v zvezi z Magajno, v vlogi notranjega ministra, svetovali odgovorni v krim policiji.” Preberite si Gorenakov komentar z naslovom “Magajna – svetovali so mi:”Pusti to, ne sprašuj osmešil se boš”, če ga še niste.

Vili Kovačič‏ (@DrzavljanK) je pomenljivo tvitnil: “Primer Magajna je kaplja čez rob. Ta kaplja naj odnese JAPLJA! Čakamo, da bo JAPELJ odstopil in bo to samo eden od mnogih, ki bodo to storili.” In ne samo Branko Japelj, takratni direktor kriminalističnega urada v Ljubljani. Branko Japelj, vodja te velike preiskovalne akcije, za svoje “delo” bo odgovarjala tudi sodnica Katarina Turk Lukan, ki jo bo Magajna prijavil zaradi nezakonitega izločanja javnosti iz naroka. Naj spomnimo, takratna notranja ministrica je bila Katarina Kresal, direktor policije pa Janko Goršek. “Hm, ali ste že našli računalnik od Magajne? Morilca Janka Jamnika? Morilce iz Hude jame? Jankovićeve ovadbe? Banksterje za 5 milijard?” je prvak opozicije Janez Janša (@JJansaSDS) spraševal policijo (@policija_si), ki je prepričevala poslanca SDS Vinka Gorenaka (@drVinkoGorenak), da “v policiji delujejo po zakonu in stroki, kar pa posameznikom, ki se znajdejo v postopkih ni po godu”. Novinar in publicist Vinko Vasle‏ (@vinkovasle1) je policijo najprej šaljivo spraševal, “zakaj je Ostržek imel dolg nos”, nato pa pristopil bolj resno: “Ali primeri Patrija, @JJansaSDS, Magajna, Ornig, Šircelj, Kangler, Gorenak res ne zadostujejo, da odleti vrh @policija_si ?” Novinarski kolega Boris Cipot‏ (@boriscipot1) pa je prepričan, da je to “premalo, ker je policajem nekdo komandiral, tega je treba odstranit, četudi živi v Murglah”.

Ime Andreja Magajne pa je povezano tudi z zadevo Ornig in skrivanjem policijskih predpisov, ki jih ne želijo javno objaviti. In namesto, da bi naša policija dokumente predala parlamentarni Komisiji za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (KNOVS), je ta pripravila nova akta – “serijsko so kršili ustavo in zakone”, so na kratko komentirali nenavadno dejanje policije na Nova24TV. “Zakaj so naredili nove akte, če so bili stari OK,” se je spraševala avtorica (petra_jansa) zapisa, ki ga berete.

Ne boste verjeli, ampak Japljevo ime je prav tako povezano z zasegom strežnika na sedežu opozicijske stranke SDS na Trstenjakovi. In tako kot se je Magajna spraševal na novinarski konferenci, se je spraševal marsikateri tviteraš, “ali Japelj to dela samostojno ali pa mu nekdo narekuje”. “To ostaja še vedno uganka. In vsi ti primeri so naključja,” je še prepričan Magajna, ki je tiskovko zaključil z mislijo, da bi “ljudje, ki delajo po nareku in ustvarjajo kriminalne zgodbe, morali v zapor”. Se pridružujemo navedeni misli, kajne? Mimogrede, poslanec SDS Andrej Šircelj je uspel na Ustavnem sodišču RS; to zahteva, da mora vse zaseženo gradivo SDT zapečatiti, kopije pa uničiti.

“V naši državi so na 1. mestu KOMIJI, na 2. migranti, na 3. živali, potem dooolgoo časa nič. Na koncu je mali človek, ki te Butale financira.”

Politično dogajanje v Sloveniji, kot je na primer žalostna usoda kraškega terana, za katero je odgovoren minister Dejan Židan, je pretresel teroristični napad v Londonu; 52-letni Khalid Masood je v svojem divjanju ubil štiri ljudi, ranil pa najmanj 50 ljudi, med njimi je ena oseba še vedno v smrtni nevarnosti. Da tudi britanski časopisi niso imuni na pojav, ki ga poznamo iz slovenskih levičarskih medijev, nas je opozoril novinar Jože Biščak (@JozeBiscak): “Različni poudarki pri fotografiji napada v Londonu: eni mediji zameglijo reševalce (Daily Mail), drugi pa napadalca (Independent).”

Slovenska levičarska srenja, ki jo izdatno finančni podpira tudi zloglasni ‘filantrop’ George Soros, še vedno vabi v našo domovino “migrante”. Franci Donko‏ (@FranciDonko) je tako prepričan, “da so naši državi so na 1. mestu KOMIJI, na 2. migranti, na 3. živali, potem dooolgoo časa nič. Na koncu je mali človek, ki te Butale financira”. Tviteraši smo izvedeli, da se aprila pripravljajo izdatne dejavnosti tako imenovane Antifa skupine, v podporo “migrantom”. Ali bodo plačanci tudi tokrat prišli s koli, se še ne ve. Libertarec‏ (@Libertarec) je ob tem tvitnil: “Antife štejejo nekaj deset oseb. Ko se jim aprila pridružijo Antife iz tujine bodo pomenili resno grožnjo miru v državi.” Jolanda Buh‏ (@jolandabuh) ga je spomnila: “Antifa so (potiho) državno sponzorirani anarho teroristi. Uporabijo jih po potrebi. npr. za sprej akcije.” Libertarec‏ (@Libertarec) nadaljuje: “Radikalni islamisti morijo, zmerni islamisti všečkajo” ter “zmerni islamisti gradijo đamije kjer jih nikoli ni bilo, nosijo vreče za krompir čez glavo, zahtevajo halal in islamizirajo vse okoli sebe”. In še “s kritiko krščanstva le radikalizirate krščane”. Lahko bi povzeli še Francija Donka‏ (@FranciDonko): “Antifa je sodobna fašistoidna organizacija, ki se napaja iz proračuna, redi po družboslovnih fakultetah in novači domače ter tuje skrajneže.”

Poglejmo ob tem še nekaj dejstev (in tvitov). Poslanec SDS Branko Grims‏ (@BrankoGrims1) je v državnem zboru povedal pomembno ugotovitev: “Levičarji s politiko odprtih vrat radikalnemu islamu danes ogrožajo in uničujejo Evropsko unijo in s tem Slovenijo. #migranti.” Prav tako se je spraševal: “Kaj smo dobili od napovedi o tistih visoko izobraženih #migranti? Posilstva, nasilje in umore s strani #migranti.” In še: “Vlada @MiroCerar še vedno uvaža migrante, vsak na mesec prejme 1963 evrov, za kar delajo štirje slovenski delavci.”

Njegova poslanska kolegica Anja Bah Žibert (@ANJABAHZIBERT) je ob tem ugotavljala: “Rezultati ukrepov @vladaRS glede #migrantskakriza je delno zaprta meja za vse Slovence, ki odhajajo na delo v Avstrijo.” Bah Žibertova se je tudi spraševala: “Koliko slovenskim državljanom bi lahko pomagali s 1963 evri, kolikor državo mesečno stane vsak #migrant?” Njun poslanski kolega Žan Mahnič (@ZanMahnic) je k temu dodal: “Za upokojence, ki so delali 35 let, ni denarja, za #migranti, ki pridejo v SLO izvajat nasilje, pa se najde 1963 evrov.” Ob tem je Mahnič še opozoril (@ZanMahnic): “Vlada @MiroCerar vidi mlade le kot pripomoček pri odplačevanju kreditov v prihodnost. #ESS.” Dodal je še (@ZanMahnic): “Vlada @MiroCerar mladim noče zagotoviti stanovanj po subvencioniranih cenah, migrantom pa stanovanja daje celo zastonj.” In lahko bi nadaljevali …

“Vse, kar ni socializem, je (ničvredni) populizem #neologizmi #levifašizem”.

Da bi se v Sloveniji stvari korenito spremenile na ključnih področjih v družbi, bi bilo potrebna AKCIJA in seveda, predčasne volitve. Ali, kot je ob dnevu spomina na Toneta Tomšiča, ustanovitelja Delavske zveze, v svojem govoru dobro povedal predsednik SDS Janez Janša (@JJansaSDS): “Veličina Tomšiča in kolegov iz Litostroja je bila v tem, da so prešli od besed k dejanjem.” V stranki SDS (@strankaSDS) so se mu ob njegovem grobu zahvalili za vsa požrtvovalna in pogumna dejanja na poti k slovenski osamosvojitvi. Janša je sicer na omenjeni okrogli mizi (@Delavska_zveza) še povedal: “Ljudje so želeli svobodo, a jih je bilo strah. Prebil ga je France Tomšič, režim tega množičnega vrenja ni več mogel nadzirati.” In še @JJansaSDS: “Tomšičev pohod delavcev je bil dogodek, ki ga niso mogli zakriti, so pa preprečili protirežimsko vstajo, čas še ni bil zrel.”

In čas je danes zrel tako za akcijo, predčasne volitve in novo stranko, ki bo zavarovala temelj naše družbe, družino. Franci Donko‏ (@FranciDonko) je tako napovedal: “Glas za otroke in družine prinaša novo upanje za razočaranega malega človeka http://nova24tv.si/slovenija/glas-za-otroke-in-druzine-prinasa-novo-upanje-za-razocaranega-malega-cloveka/.” Tako prav na dan krščanskih staršev med nas prihaja nova stranka. Lepo.

“Kaj? Ne marate krščanstva? Rasist.”, je realno ocenil situacijo v Sloveniji Libertarec‏ (@Libertarec). Nova24TV (@Nova24TV) pa je ta teden že razveseljevala z ekskluzivno novico: “Miro Cerar napovedal predčasne volitve!” Dovolj je namreč desetletja vladavine izrojene levice, za katere je “vse, kar ni socializem, (ničvredni) populizem #neologizmi #levifašizem”. Neologizem, ki ga je dobro povzel tviteraš (@freewiseguy). Sicer pa, kot pravi Libertarec ,“levica je znala vedno bolje črpati domača sredstva od evropskih”. Zato Slovenci in Slovenke, če vam je mar za vašo prihodnost in prihodnost vaših razširjenih družin: AKCIJA! In na predčasne volitve! Saj, kot opozarja ekonomist Matej Kovač‏ (@MatejKovacc), obstaja velika verjetnost, “da se Kučan in Roter na kakšnem kmečkem turizmu že menita kdo bo nov, zares nov, nov obraz https://twitter.com/FR66/status/845178281355718660”.

“Naredili smo majhen tranzicijski premik v slo. sodstvu in najboljše ljudi postavili na prava mesta”

Naj tedensko dogajanje na Twitterju zaključimo z bolj pozitivno ali kot je v svojem tvitu povzel poslanec SDS Franc Breznik (@FrancBreznikSDS): “Naredili smo majhen tranzicijski premik v slo. sodstvu in najboljše ljudi postavili na prava mesta: http://bit.ly/2mTjOV2”. Namreč, po fiskalnem svetu so poslanci potrdili še nove ustavne sodnike: Mateja Accetta, Rajka Kneza, Klemna Jakliča in Marijana Pavčnika. Accetto je v okviru tajnega glasovanja prejel 75 glasov, Knez 71, Jaklič 57 in Pavčnik 76. Ob tej novici so se tviteraši zganili. Večina jih je bilo zadovoljnih. Posebne pohvale je bil deležen drr. Klemen Jaklič, in sicer v stilu “to je pravi domoljub, z veliko začetnico, čim več takšnih”. Portal 24KUL.si‏ (@kulsi24) je na primer ob tem dogodku zapisal: “Eden najboljših v Evropi končno dovolj dober za Slovenijo – ddr. Klemen Jaklič ustavni sodnik http://dlvr.it/NjLzF9”. Poslanec SDS Žan Mahnič (@ZanMahnic) je tvitnil: “Danes se je klicu Domovine odzval @kjaklic. Čas je, da se njenemu klicu odzovejo tudi drugi Slovenci…” Novinar in urednik Radia Ognjišča Alen Salihović‏ (@SalihovicAlen) je objavil zahvalo (@kjaklic) po izvolitvi: “Hvala za priložnost in odgovornost služiti vsem z enakim spoštovanjem http://radio.ognjisce.si/sl/188/slovenija/23487/#.WNWHnaXhPHI.twitter.”

A niso bili vsi poslanci v državnem zboru tako navdušeni. Novinar Peter Jančič (@peterjancic) je pisal: “V preteklosti je ustavni sodnik postal pred tem šef SD, pa je šlo. Danes težave zaradi nekaj menda desnih tvitov.” Najbolj napadalni so bili ponovno poslanci Združene levice. Iz zapisa Draga Zadergala‏ (@DragoZad) se dobro začuti njihove reakcije: “Današnji ekstatični nastopi poslanca Trčka dokazujejo, da je obvezno testiranje funkcionarjev na prepovedane droge še kako utemeljeno.” Poslanec SDS Branko Grims‏ (@BrankoGrims1) je še tvitnil: “Združena levica je v žaljenju doktorja pravnih znanosti iz Oxforda in Harvarda dokazala le, da uničevalnost in norost levičarjev nima meja.” A dvojni doktor se ni pustil sprovocirati na vse besnenje in rojenje levičarjev, na kar je opozoril nekdanji poslanec SDS Jože Jerovšek (@JozeJerovsek): “@kjaklic je lucidno apostrofiral in se distanciral od zloglasnih besed diktatorja maja 45 z balkona univerze!” Odlično, drr. Jaklič in srečno domovina Slovenija!

Potrebno bo postoriti še veliko, da postanemo normalna država. Saj nas naslednji tvit novinarja Borisa Cipota (‏@boriscipot1) opozarja: “Včeraj v Odmevih gledal novega gen. drž. tož. Šketo. Strah te lahko postane, s kako aroganco se je predstavil kljub prtljagi primera Kangler.” Novinar in publicist Miro Petek (@miro5ek) je le še tvitnil: “No, @TVOdmevi: Šketa ima navdušujoč CV, ker je dobil zlati znak sodelovanja s policijo. Pozabili na značko “PRIMERAN VOJNIK.”” No, pa smo spet končali tokratni zapis bolj klavrno. Vendar se ne damo. Gremo mi po svoje!

Petra Janša