Premier Janša je odgovarjal sledilcem na Instagramu; kateri šport ima najraje in katero serijo gleda s svojima sinovoma?

Foto: Instagram

Premier Janez Janša sicer večinoma kraljuje na Twitterju, a to ne pomeni, da na ostalih družabnih omrežjih ni prisoten. Tokrat je na Instagramu odgovarjal na vprašanja svojih sledilcev, ki jih je med drugim zanimalo, kateri je njegov najljubši šport, njegov najljubši film, pa tudi to, kako se sooča z dnevnimi napadi medijev. Deležen je bil tudi mnogih pohval, zahval in spodbudnih komentarjev; odgovora na vprašanje “zakaj je tak car” pa žal nismo slišali. Morda naslednjič.  

Predsednik vlade Janez Janša je tokrat za spremembo delal konkurenco predsedniku republike in na Instagramu odgovarjal na vprašanja sledilcev. Med drugim so ga vprašali, kateri je njegov najljubši šport. Odgovoril je, da ima od kolektivnih športov najraje nogomet, ki je šport njegove mladosti, sicer pa mu je seveda najljubši alpinizem – plezanje, turno smučanje in osvajanje nekoristnega sveta. Na vprašanje o najljubšem filmu je povedal, da je to trenutno serija Lost in space (Izgubljeni v vesolju), s sinovoma jo gleda vsak večer, če le pride domov dovolj zgodaj. Zanimivo vprašanje se je glasilo, kako se sooča z dnevnimi napadi medijev, kar je prav gotovo zelo naporno. Glede tega je premier odgovoril, da medijev niti ne spremlja – predvsem zato, ker ti poročajo o tem, kar se je zgodilo, njega pa bolj zanima prihodnost.

Kaj predsednik vlade misli o tem, da je opozicija proti njegovim predlogom za izboljšanje naše države? To se običajno dogaja takrat, ko nekdo nima lastnega programa, takrat pač ruši tisto, kar delajo drugi in politiko gradi na nasprotovanju in izključevanju. “To je negativni pristop, ki ne vodi nikamor,” je poudaril premier. Kdaj bo država pričela z investiranjem v športno infrastrukturo, se je glasilo naslednje vprašanje. Premier je pojasnil, da to pravzaprav že poteka, za športno infrastrukturo so zagotovili znatna sredstva v okviru investicij v športne in šolske programe. V pripravi pa je tudi zakon, ki bo zagotovil znatna sredstva povsod tam v Sloveniji, kjer še posebej mladi nimajo možnosti, da se udejstvujejo v različnih športih in na ta način nimajo enakih izhodiščnih možnosti, kar se tiče kvalitete življenja. “Velike investicije bodo v prihodnjih letih v športu,” je zagotovil Janša.

Sara Bertoncelj