fbpx

Pri 45-letih jih vržejo na cesto: Vojska za bodoče brezposelne vojake pripravlja izobraževanje na “karierni dan”

Foto: STA

Na ministrstvu za obrambo pripravljajo 29. maja v prostorih bivše vojaške gimnazije karierni dan. Še posebej vabijo vojake, ki bodo letos in v naslednjih dveh letih stari 45 let, saj je znano, da se jim, ko dopolnijo to starost, prekine pogodba o zaposlitvi.

“Sektor za vojaške zadeve direktorata za obrambne zadeve v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje organizira predstavitev njihove dejavnosti. V okviru delavnic, pripravljenih s strani ZRSZ, se bodo podale informacije o možnostih, ki jih na svojem širokem delovnem področju nudi in zagotavlja ZRSZ. Delavnice so namenjene kadrovskim delavcem in vojakom, ki jim bo v prihodnjih letih zaradi starosti 45 let potekla pogodba o zaposlitvi,” so zapisali v svojem vabilu na “karierni dan”.

V vabilu so zapisali, da so še posebej vabljeni vsi vojaki, ki bodo v letih 2018, 2019 in 2020 dopolnili starost 45 let.

Vojake, ki jih zagotovo čaka brezposelnost, ko dopolnijo 45 let, s tem pa pot iz “službe za domovino” na zavod za zaposlovanje, bodo seznanili, kakšno je trenutno stanje na trgu dela in kaj delodajalci sploh iščejo. Ob tem, ko jih mečejo na cesto, pa jih bodo tudi naučili, kako pripraviti življenjepis. Očitno mislijo, da bo s tem njihovo delo narejeno in “roke oprane”. Biti zaposlen v službi domovine naj bi bilo častno delo, a kaj, ko na koncu vojaki nečastno pristanejo na cesti …

J. G.