Pribac vse bolj obremenjen s kristjanofobijo: Ne strinja se z razsodbo ESČP o razpelih v šolskih učilnicah!

Slika je simbolična (Foto: Facebook)

Na Twitterju je v teh dneh nemalo pozornosti vzbudila debata o razpelih v šolskih učilnicah državnih šol, pri čemer je levičar Igor Pribac izrazil celo nestrinjanje z ESČP, ki je razsodilo v prid razpelom. Za vas smo v nadaljevanju povzeli sodbo ESČP glede pritožbe italijanske državljanke, ki je na vsak način hotela doseči umik razpel iz šolskih učilnic, pri čemer se je sklicevala na kratenje pravice do izobrazbe. Veliki senat ESČP je s 15 glasovi proti dvema odločil, da razpela v šolah niso sporna, saj ne vplivajo na učence in kot taka ne kratijo pravice staršev, da otroke šolajo v skladu s svojimi filozofskimi prepričanji.

Na družbenih omrežjih, predvsem na Twitterju, je v zadnjem času veliko pozornosti ponovno vzbudila debata o razpelih v šolskih učilnicah. Profesor na filozofski fakulteti, ki mu nekateri pripisujejo tudi kristjanofobijo, dr. Igor Pribac ne skriva svoje nenaklonjenosti temu pojavu, pa čeprav je v prid razpelom razsodilo celo Evropsko sodišče za človekove pravice: “V Ferrarri je župan Lige kupil 385 razpel, ki jih bo izobesil v učilnicah šol v občini. Zakon iz Mussolinijevih časov v IT dovoljuje izobešanje razpela v učilnicah. Prestal je tudi preizkus na ESČP. A bi ga tudi izobešanje Titove slike?”

Turk jasno povedal, da je razpelo v demokratičnih državah neideološka pozicija
Na njegovo provokacijo se je odzval intelektualec in profesor s fakultete za gradbeništvo in geodezijo dr. Žiga Turk, ki je bil v odgovoru neposreden: “Profesor Dragi @IgorPribac je spet objavil provokacijo z namenom poriniti sredino v desni (da ne rečem zadnji) del avtobusa. Ne more verjeti, da je v mnogih evropskih demokratičnih državah razpelo v učilnicah povsem sredinska in neideološka pozicija.”

Finko v šolskem letu 2001/2002 zmotila razpela v šoli v Italiji, da bi dokazala svoj prav, je šla do konca …
Omenjeni primer se je začel, ko so Finko z italijanskim državljanstvom Soile Lautsi v šolskem letu 2001/2002 zmotila razpela, ki so bila obešena v vseh učilnicah šole Istituto comprensivo statale Vittorio da Feltre v kraju Abano Terme, ki so sta jo obiskovala njena sinova Datanio in Sami Albertin. 22. aprila 2002 je Lautsijeva razpela problematizirala najprej na šolskem sestanku, ko pa niso ugodili njeni zahtevi po njihovem umiku, se je obrnila na upravno sodišče regije Veneto, in sicer 23. julija 2003.

(Foto: iStock).

Ravnatelj se je skliceval na kraljeva odloka iz let 1924 in 1928
Na upravnem sodišču se je med drugim sklicevala na kršenje sekularizma. 30. oktobra 2003 se je takratni minister, pristojen za izobraževanje, ki je med drugim oktobra 2002 izdal direktivo, da naj se v šolah zagotovi prisotnost razpel, pridružil postopkom pred sodiščem, pri čemer se je skliceval na dva kraljeva odloka iz let 1924 in 1928. Ustavno sodišče je nato razsodilo, da presojanje o ustavnosti odlokov ni dopustno, saj odloka nista na ravni zakonov, 17. marca 2005 pa je omenjeno upravno sodišče zavrglo primer Lautsijeve.

ESČP (Foto: Facebook)

Upravno sodišče je trdilo, da je razpelo tudi simbol pravne dediščine Evrope in zahodnih demokracij
Upravno sodišče je takrat pojasnilo, da sta odloka še veljavna, razpela pa ne kršijo načela sekularnosti, saj da so razpela simbol pravne dediščine Evrope in zahodnih demokracij. Prav tako razpelo ni le simbol katolištva, pač pa krščanstva na splošno in je kot tako skladno z državljanskimi vrednotami Italije, kot so strpnost, medsebojno priznavanje pravic in avtonomija posameznikovih moralnih izbir. Ker se Lautsijeva ni strinjala z italijanskimi sodišči, se je obrnila na Evropsko sodišče za človekove pravice. Tam je s svojimi sinovi trdila, da so jim kršene pravice, kot izhajajo iz 2. člena prvega protokola Evropske konvencije o človekovih pravicah (pravica do izobrazbe) in 14. člen EKČP (prepoved diskriminacije). Primer je bil vložen 27. julija 2006 in sprva je ESČP ugotovilo kršitve 2. člena, a je Italija nato zahtevala, da o zadevi odloča veliki senat.

ESČP (Foto: Facebook)

Veliki senat ESČP v prid razpela odločil s 15 glasovi proti dvema
Veliki senat je s 15 glasovi proti dvema odločil, da v tem primeru ni prišlo do kršitve drugega člena prvega protokola. Sodišče je sicer ugotovilo, da je razpelo predvsem verski simbol, a ne vpliva na učence, in država Lautsijevi ni kršila pravice, da zagotavlja svojim otrokom izobraževanje v skladu s svojimi filozofskimi temelji. Italija se je sicer sklicevala na dejstvo, da je križ tudi del tradicije, sodišče pa je še ugotovilo, da razpelo ni povezano z obveznim učenjem o krščanstvu, prav tako pa je italijanskim učencem dovoljeno izražanje svoje verske pripadnosti, ki je drugačna od večinske, tudi z oblačili, šole pa so obeleževale tudi verske praznike manjšinskih verstev in na željo omogočale učenje o drugih verstvih. Ker štirinajsti člen ni veljaven samostojno, pač pa je odvisen od 9. člena (pravica do svobode misli, vesti in verovanja), je sodišče sklenilo, da so se pritožniki pritožili glede diskriminacije pri uživanju pravic, ki izhajajo iz slednjega člena. Ker sodišče ni opazilo dodatnih morebitnih kršitev tega člena, razen že razčiščenih v povezavi z 2. členom, o tem ni odločalo posebej.

Rok Krajnc

 • samotoje

  Že samo primerjanje razpela s Titovo sliko pove o Pribcu vse in še več. Skrajni čas bi že bil, ko smo pri Pribcu in podobnih kreaturah, da bi se FF ideološko uravnovesila in spet pridobila malce ugleda, ki ga je že imela in zapravila. Fakulteta je pač vredna toliko, kot so vredni profesorji in nič več.

  • Amerikanc

   Mislim da se Pribcu in podobnim antislovencem izteka čas “poučevanja” in “izobraževanja”, saj bojo morali v nasprotnem primeru tudi njegovi nadrejeni dokazati, da so pri pravi.

  • zokispoki

   Temu fanatiku bi bilo potrebno, sodno prepovedati vstop v ucilnice !

 • Branislav Valter

  Razpela in Titove slike naj bodo v vsaki ucilnici.
  Oboje bo odbijalo muslije.

  • Luiggi

   Walter,obvezno tudi tvoja slika,zraven enonogega marsala (trinoga sem namerno izpustil)!!!

  • Anton

   In naj se otrokom pove da je dobil bolniško maziljenje pred poginom. In da so ubili tudi duhovnika.

   • Branislav Valter

    In da ima Anton halucinacije.

    • Anton

     Toneta nobeden ne pozna. Ko ga jebe.

  • zokispoki

   A se ne mores pozabit zlobnega, enonogega pedofila ?!

   • Branislav Valter

    Pedofil si ti.
    Zloben tudi.
    Tebi bodo odrezali vse tri noge.

    • zokispoki

     Uff, resnica boli, kenede ! Ti yugonostalgicno tele, ocitno tvojega titeka ne mores pozabiti, tega krvolocnega hostaplerja. Da ni slucajno tudi tebe zlorabljal, ko si bil se decek ?

     • Branislav Valter

      Dal mi je dostop do izobrazbe. Znanje pridobljeno na ljubljanski ekonomiji ze 42 let za masten denar prodajam v ZDA

     • Branislav Valter

      Dal mi je izobrazbo na podlagi katere sedaj banko sluzim v ZDA.
      Pa ti? Kaj si naredil iz sebe?

     • zokispoki

      Prekleta zguba nakladaska. Ce pravis, da ti je pedofil dal izobrazbo, pove vse o tem, kako si zblojen. Ti jo je senkal, ali si mu morda moral nastaviti rit za placilo, bumbar !
      Florda pa je zate v resnici tvoj avto in garsonjera v enem, Yugo Florida,
      parkirana pod mostom, kje v vukojebini, kenede !

     • Branislav Valter

      Vsi Slovenci ki zivimo v ZDA smo vec ali manj uspesni.
      LUZERJI KOT TI STE OSTALI DOMA. NISTE USPELI ZARADI LENOBE, TUPOSTI ALI ZATO KER STE SE DRZALI MAMICE ZA KRILO….
      Sedaj ste pac zamorjeni in jezni.
      Pac luzerji ki vse okrog sebe sovrazijo.

     • zokispoki

      Kreten zblojeni ! Svojo komunisticno ekonomsko fakulteto, si lahko samo vtaknes v rit. Naucili te niso nicesar. Samo cakajo v U.S. na taksne majmune, kenede. Ti bos delil nauk⁸e in se napihoval ! Tipicni cefur, tako kot fukfehtar. Tudi on ima kvazi komi faks, pa se enega tujega jezika ni znal, ko je postal zupan. Take so bile komunisticne ekonomske fakultete ! Nakladac zakompleksani !

     • Branislav Valter

      Veliko nas je v ZDA uspelo. Poleg mene se ekonomist Egon Zakrajsek, zdravniki Gregoric, Faganel, Godec….
      Vsi produkti Titove SFRJ.
      ZAKAJ JE USPELO NAM IN NE TEBI????
      SI BIL PRELEN, PRENEUMEN, PREBOJEC, ALI VSE TROJE???
      Ti je Kardelj prepovedal oditi iz Juge?

     • zokispoki

      Po temu napihovanju se ti vidi, da si cefur. Samo toliko. Ne vem no, ce bi bili zgoraj omenjeni tako zelo ponosni na enonogega zlocinca. Res je, da imajo radi svojo(ne tvojo) dòmovino, nihce od nastetih pa ni
      kaksen pristas titetovih komunajzarjev !

     • Branislav Valter

      Vsi spostujejo izvorno domovino kjer so se izobrazili, osebno poznam vse stiri
      USPESNI LJUDJE SMO VENOMER HVALEZNI, LUZERJI PA SOVRAZITE VES SVET. ZIVITE V UTVARI DA JE ZA VASE NEUSPEHE KRIV NEKDO DRUG.
      LUZERJI V RESNICI SOVRAZITE SAMI SEBE.

     • zokispoki

      Kako mores trditi, da si uspesen, ce si pa kreten, no ?

     • Branislav Valter

      Vreden par sto milionov $, ena in ista zena ze 41 let, stirje uspesni otroci, 16 vnukov.
      PA TI?

     • zokispoki

      Kaj ti to pomaga, ce imas slamo v glavi ?

     • Branislav Valter

      Ja in?

     • Branislav Valter

      Si ze kdaj srecal luzerja ki je SPOSTOVAL starse? Sefa? Zivljenskega partnerja? Drzavo?
      LUZERJI SOVRAZITE VSE, TUDI SAMI SEBE. DA SI OLAJSATE OBCUTEK BREZUPA NAJDETE ZUNANJE “KRIVCE.

     • zokispoki

      Ti si luzer. In psihopat ! Si navaden cefurski zakompleksani qurac, ne pa multimilionar.

     • Branislav Valter

      Znacilnost Slovenskih luzerjev je da so sovrazni do drugih Slovencev. Do tujcev pa so taki kot ti usluzni.
      NAROD HLAPCEV PAC.

     • Branislav Valter

      Imel sem prost dostop do izobrazbe in odprte meje , tako kot ti.
      Zakaj ti te enkratne kombinacije nisi izkoristil v svoj prid???
      Ti je Kucan skril potni list?

  • janko

   Oboje, pa to bi bilo isto kot (hindujski) znak jin in jang. To predstavlja dobro in zlo. Tito bi bil ta drugi pojem, saj gotovo ni ok, pobiti vsakega desetega svojega brata in sestro, da lahko v miru zavladaš, kot je marksistični ideolog Engels dal navodila. Komunisti v Jugoslaviji so to povsem izpolnili – Jugoslavija z 20 milijoni prebivalcev je imela v in po WW2 dva milijona vseh žrtev, pretežno neoboroženih, nevednih.. taki se pač niso mogli zoperstaviti.In še pred pol leta je glede tega izjavil levičar Šoltes v Bruslju vsej Evropi: to so žrtve, ki so bile potrebne, da lahko danes živimo v miru.

   • Branislav Valter

    Pridi za menoj v ZDA
    Pri nas smo zemljo odvzeli domorodcem in zgradili bogastvo z delom crncev.
    Za oboje smo uporabili prijateljsko prepricevanje. Se danes so nam indijanci un Africani globoko hvalezni.

    • janko

     Tam je tudi bila kar grda preteklost, ja. Črncev pa imate, cela mesta, brez enega belca. Ni čudno, da so imele ZDA okrog 1960. leta 60 milijard letnega proračuna, danes pa samo 20 milijard.

     • Branislav Valter

      Vsaka velesila ima za seboj grdo preteklost, sicer ne bi postala velesila.
      Ves ti za kaksno izjemo?

 • antimur

  Pribac ni samo govnač, on je popolni kristjanofob in rdečezvezdaška čefurska baraba, pa še grdoba, da te nekam pritisne, če ga vidiš. Ko bo iz ulic in zombijevskih seans pregnal rdečo zvezdo, se pa naj ponižno oglasi.
  P.S.: Je pa nedvomno potreben, da ga kdo spusti čez roke, takšen z dobrim želodcem, kajti dotikati se takšno pokveko, mora biti grozljivo.

 • Amerikanc

  To mi je pa res všeč, da en Ježušček v kotu, tako žge rdeče vragece.

  • Observer

   Kakšen Jezušček… Gospod Jezus Kristus je v Nebesih na desnici Očetovi in kraljuje. To kar je razobešeno po katoliških šolah pa je navaden leseni in kovinski malik, ki ne more ne videti ne slišati ne hoditi, prepovedan z Božjo zapovedjo v Svetem pismu, tako v Stari kot Novi zavezi. Ker pa je Rimokatoliška cerkev nadaljevanje starega Rimskega imperija (zverina katere smrtna rana je z nastankom novega “svetega” Rimskega imperija preoblečenega v krščansko krinko, bila pozdravljena kot pravi knjiga Razodetja) in tako tudi njenega poganstva pod krinko krščanstva, ker ga niso mogli uničiti Rimski cesarji, pa se ta poganska praksa nadaljuje še danes na slepoto katoliških vernikov. In kljub temu, da ste katoliki trpeli nadlogo komunizma v Božji sodbi, se niste odvrnili od početja svojih rok. Niti ne razumete, da je to bila Božja sodba. Sveto pismo jasno obsodi prakso malikovanja.

   Razodetje 9
   20 Drugi ljudje, ki jih te nadloge niso pokončale, se niso odvrnili od početja svojih rok. Niso nehali moliti demonov in malikov, zlatih in srebrnih,
   bronastih, kamnitih in lesenih, ki ne morejo ne videti ne slišati ne
   hoditi.
   21 Niso se odvrnili ne od svojih umorov ne od svojih čaranj ne od svojega nečistovanja ne od svojih tatvin.

   Sicer pa tudi, če bi se Rimokatoliška cerkev držala Svetega pisma in se popolnoma pokesala in reformirala, bi takšno pravo krščanstvo še vedno bilo trn v peti nevernim ateistom kakor so bili pravi kristjani trn v peti nevernim Rimokatoliškim inkvizitorjem, ki so uničevali Sveta pisma in bili pijani s krvjo mučenikov.

   • lojze

    Zdi se mi, da si ti en tak ubog jezušček!

    • kalavnik

     Tiho bodi in odnesi se zadnje ficnike tvojemu pokvarjenemu fajmostru.

   • Lustrator

    Brez zamere, a če dejansko misliš, da katoliki verjamemo v les in kovino, ne pa v tisto kar nam ta simbolizira, potem si milo rečeno ignorantsko teslo. O kakšnem malikovanju in poganstvu vendar govoriš? Zveniš kot kakšna neposrečena mešanica med muslimanom in judom, ki bolj verjamejo v ČRKE, kot pa v VSEBINO.

    • kalavnik

     Observer ti je lepo ti je razlozil princip delovanja katoliske cerkve in njih komandantov vendar ne, ti in tebi podobni se vedno ne vidite bistva te kriminalne zdruzbe, ki s stvarnikom nima absolutno nobene povezave.

     Ste ena v vrsti sekt enaka muslimanom in komunistom, zaslepljeni od malikovanja nebozjega in za kriminalca papeza narediti vse. Tudi pobijati.

 • Amerikanc

  Slovenci smo RIMOKATOLIKI. Pamti Pribći, da jih ne boš enkrat dobil po papi – potem se boš pa čudil.

  • zokispoki

   Juznjakar ne more iz svoje zarukane koze…

   • Franc Šink

    Pa še komandiram bi rad.

    • francelj3

     Menda, saj je balkanar. Balkanarji ne morejo, ne da bi komandirali Slovencem.

  • kalavnik

   Evo dokaza…

 • VERZIFIKATOR

  Ivor Tribac

  PROBAC PROBA

  Že od nekdaj so mu Probac rekli,
  Probac, ker nenehno kaj probira,
  ker alternative si izbira,
  kot na primer, da bi polži tekli.

  Ali pa da ptice bi regljale,
  kar eksperiment je socialni,
  Probac za ta svet ni trivialni,
  zanj so krog in krog samo Butale.

  Zoper vsako Probac je družino,
  za nobeno formo ni več nade,
  zveza geja z lezbijko propade,
  kvečjemu bi probal kaj z množino.

  Ko takole proba in primerja,
  a nobena reč se ne obnese,
  Probac več sam sebe ne prenese,
  s tem ko druge, vedno sebe zmerja.

  On z eksperimenti vse preskuša,
  vstajnik zoper Darwina, naravo,
  spiše fant program za novo pravo
  nenaravno, se pri tem priduša.

  Kar fant proba, to po zlu odteče,
  pa potem ozmerja vse z Butalci,
  češ kako vsi pameti so talci,
  le o sebi kajpak nič ne reče.

  Bi ob drži njega nestrokovni
  še Butalci pametni postali,
  tja bi Probca isti hip poslali,
  kjer odsluženi so stari klovni.

  Klovni? To popoln je nesmisel
  ta v smeh žive duše ne bi spravil,
  ni rešitve, Probac je zapravil
  zdavnaj vse, ostal obraz je kisel.

  Kajpak ga ne vidi v ogledalu,
  si natika rožnata očala,
  saj je videti kot slaba šala,
  z glavo kot obupanec na tnalu.

  • jakob kovač

   A imaš spet rimaške popadke?

   • Nata

    Si nevoščljiv, ker jih kar takole iz rokava stresa ??

    • jakob kovač

     Hvala za rimaštvo mu pa res nisem nevoščljiv.

     • Nata

      No, potem pa vsaj dobro kritiko na to rimaštvo napiši.

 • Franjo Trojner

  Ta profesor predava na filozofski fakulteti ??? Kaj????
  Grška beseda φιλοσοφία je sestavljena iz besed φίλος, prijatelj in σοφία, modrost ter dobesedno pomeni ljubezen (oziroma prijateljstvo) do modrosti.
  Dr Igor Pribac a ste vi zares prijatelj modrosti?
  Filozofija ena prvih virov znanosti in raziskovanja, predvsem glede abstraktnih znanosti, je pomembno povezana tudi z retoriko, teologijo, pravom in matematiko.
  Vaša folizofija Dr Igor Pribac gotovo ni pomembno povezana z teologijo, pravom in matematiko. Izgleda da Dr Igorja Pribca prepriča le Marxova radikalna filozofija, Marx je bil filozof, zato upravičeno govorimo o njegovi marksistični filozofiji, ki pa se vrti samo okoli revolucije.
  Torej Dr Igorja Pribca fascinira Marx in revolucija, ne pa tudi filozofija Platona in Aristotela, kar je očitno njegov osebni manjko.
  Marxovo, revulucionorano filizofijo povprečen retorik hipoma sesuje, iz tega razloga znova sprašujem, kaj Dr Igor Pribac predava na filizofski fakulteti? Morda politologijo?

  • francelj3

   Marxova filozofija se ne vrti samo okrog revolucije. Mimogrede je navrgel še, da je treba iztrebiti nedržavotvorne narode, med drugim Slovane. Tega nikoli ne smemo pozabiti.

 • ljubinica

  Pribac je res zblojen.
  Kar je za kristjane Jezus, je za njega Tito
  Tito je zanj bog. Po bozje castii mnozicnega morilcs, laznivca in pedofila.
  Kaj je torej Pribac?
  Satanist.
  Vladajo nam satanisti.
  .

  • joško

   Koliko ljudi so v zgodovini pobili v imenu boga
   a ti začnem naštevat do jutri ti jih lahko
   lp
   joško

 • Black_hawk

  Pri nas nimamo teh težav, smo jih že zdavnaj umaknili. Rezultati so dobro vidni.

 • Andrej

  Evtopa je že zdavnaj ugotovila, da je komunizem zločinska organizacija. Zato so slike Tita – zločinca ZLO. Pribačeva filozofija pač temelji na zlu.

 • Miro

  pa saj to je ja normalno, da križ ne paše v javne šole….

  • Andrej

   Preparirani smo s komunistično “normalnostjo”. Za komunizem je normalno, da izvensodno, izvenpravno, izven konvencij…. pobiješ na tisoče ljudi, jih ne pokoplješ, niti ne priznaš, lažeš narodu, ga kradeš…. in potem rečeš: pustimo preteklost, mi gledamo v prihodnost.
   Križ vsega tega ne dopušča. Zahteva, da razčistiš z lastno preteklostjo. Zahteva, da sam pri sebi premisliš, če se držiš Zlatega pravila: “Vse, kar hočete, da bi ljudje storili vam, tudi vi storite njim!”
   Če je šola javna, bi morala vzgajati v duhu javnosti, to je, vsak najprej misli na druge, potem šele nase.

   • Miro

    kaj ti meni bedak trobiš o pobojih… duhu javnosti…. prepariran si ti z neko temačno miselnostjo—— jaz samo sprašujem, zakaj moram, če nisem veren, gledati križe…. Ali ni pri nas svoboda veroizpovedi???
    Moja preteklost je čista!!! nisem se ukvarjal s politiko in nisem bil član nobene stranke….

    • slosin

     ….izgleda, da tud kakšne orng šole nisi končal, pa tud kakšne debelejše knjige prebral….

    • Andrej

     Samo skromno sem pripomnil, da je Pribac filozofski zagovornik pobojev in temačne komunistične miselnosti. In križ opozarja točno na to. Če je svoboda veroizpovedi naj bo vernikom svobodno omogočeno gledanje križa. Če je tvoja preteklost čista boš z lahkoto gledal v kak drug kot, saj so še trije prazni.

 • Marvin Šulin

  V današnji propadajoči Evropi, bi predlagal uvedbo lika družine v vsaki ustanovi. Če hočete lahko tudi svete družine. Ob današnjem genocidu 42000 000 umorjenih nerojenih letno po svetu je zavedanja tega genocida in vrnitev k spoštovanju življenja nujna za obstoj naše civilizacije.
  Medtem, ko se v zabunkani Evropi ukvarjamo s takimi temami, kot je primernost križa v šoli se zdi na drugih delih sveta povsem normalno, da imajo npr v tovarni (Indija) vsaka linija svoj oltarček z svojim božanstvom. Če nekdo iskreno in miroljubno izraža svoja verska čustva, to ne more biti moteče!

 • RATATA

  Za antifa samca Pribca sta Jezus in JBT (brez Z) enakovredna vendar nasprotna, kot izhaja iz vsebine njegovega provokativnega tvita.
  Prav, naj ju primerja, čeprav sta neprimerljiva predvsem, ker je prvi mučenik, drugi pa mučitelj in morilec.

  Na razpelu pa marsikoga zmoti napis INRI – (v latinščini): “Iesus Nazarenus Rex Iudaeorum“
  po naše: »Jezus Nazarečan, judovski kralj.«
  Da je Pilat napisal judovski kralj (je) moti(lo) tudi jude… morda pa celo kakšnega nejuda(?)
  https://www.noviglas.eu/moteci-napis-na-jezusovem-krizu/

 • totex39

  Neverjetno kakšno moč imajo prišleki v Sloveniji in to v vseh institucijah, kar že to pove kakšna država smo, kajti nikjer v drugih državah ljudje ne bi mogli na tak način probagirati.

 • janko

  K spoznanju naših social produktov, da so ena sama napačnost, bi morda bil uspešnejši takšen pristop:

  https://www.medjugorje.ws/sl/
  Sporočilo, 2. september 2019 – Sporočilo Kraljice Miru po vidkinji Mirjani Dragičević-Soldo
  «Dragi otroci, molite! Molite rožni venec vsak dan, ta venec rož, ki me neposredno kot mater povezuje z vašimi bolečinami, trpljenjem, željami in upi. Apostoli moje ljubezni, z vami sem po milosti in ljubezni svojega Sina in od vas želim molitve. Svetu so tako zelo potrebne vaše molitve, da bi se duše spreobračale. Odprite s popolnim zaupanjem svoja srca mojemu Sinu in On bo v njih zapisal povzetek Njegove besede, to pa je ljubezen. Živite v nepretrgljivi vezi s Presvetim Srcem mojega Sina. Otroci moji, kot mati vam govorim, da je skrajni čas, da pokleknete pred mojim Sinom, da ga priznate kot svojega Boga, kot središče svojega življenja. Prinesite mu darove, tisto, kar On najbolj ljubi, to pa je ljubezen do bližnjega, usmiljenje in čista srca. Apostoli moje ljubezni, mnogi moji otroci še ne priznajo mojega Sina za svojega Boga, še niso spoznali Njegove ljubezni. Toda vi boste s svojo molitvijo, izrečeno iz čistih in odprtih src, z darovi, ki jih prinašate mojemu Sinu, storili, da se bodo odprla tudi najtrša srca. Apostoli moje ljubezni, moč molitve, izrečene iz srca, močne molitve, polne ljubezni, spreminja svet. Zato, otroci moji, molite, molite, molite. Jaz sem z vami. Hvala vam.

 • Andrej, Miha ali Jure

  Če te moti, se vstaneš iz klopi in ga snameš. Ko končaš pouk postaviš nazaj. Lahko vržeš majico čez.
  Meni je ljubši indijanski totem kot križ. Ali pa Ironman. Ali pa figurica Nathan Drakea iz Uncharted.

  • Andrej

   Lahko pa ne gledaš vanj in pustiš tistim, ki jim križ nekaj pomeni.

 • FORT WORTH

  Ce pribcu kaj ne pase naj odplava nazaj od koder je prisel.

  “V Ferrarri je župan Lige kupil 385 razpel, ki jih bo izobesil v učilnicah šol v občini. Zakon iz Mussolinijevih časov v IT dovoljuje izobešanje razpela v učilnicah. Prestal je tudi preizkus na ESČP.”

  V IT DOVOLJUJE ni pa bila prisotnost razpela uzakonjena, kot skusa pribac to manipulativno prodati.

  Italijani so bili od vedno zelo verni, kot tudi Avstrijci in ostali.
  Razpela so izobesali prostovolno v solah in javnih prostorih, delavnicah… ze pred vladavino Mussolinija !!
  Razpelo je del vec stoletne tradicije in kulture.

  • ZatonMesecnikov

   #Italijani so bili od vedno zelo verni, kot tudi Avstrijci in ostali.#

   Tudi Slovenci, do prihoda Komunistov in Pravoslavcev iz Juga.

   • FORT WORTH

    Pri nas je vera zvodenela, tako vse kaze.
    Kristjani volijo komuniste, morala je nizka itd itd.
    Cerkev z Zoretom pa ne naredi nic v tej smeri.

    • ZatonMesecnikov

     Pri nas je večni boj nefarških proti farškim. Nefarški, so okrepljeni z dotokom kolonov iz juga in njihove tradicionalne nestrpnosti do vatikana in župnika kasneje postali komunisti. Danes pa Levičarji.

    • jakob kovač

     Kje pa vidiš komuniste-v SDS jih je polno-bivših,ker sedaj jih uradno ni več,ti pa imaš doma razpelo,v cerkvi ali ti ni dovolj!?

   • kalavnik

    Vernost je opranoglavost, razen v samega sebe, v edinega in pravega boga. “To sem jaz”

    • janko

     Kalavnik, nekoč sem po dvajset letih ateizma, ker so nas učili, da je vera opij, na robu da vse zabluzim, vzel SP v roke in ponovno kot v otroštvu vstopil v cerkev, videl ljudi obsijane z nekim fluidom… Pa… vse to sem že nekoč globoko doživljal! Niti dneva si ne drznem pričeti brez molitve, kajti: “Še lasje na glavi so vam prešteti…. itd”. So ist das,

    • Lustrator

     Natančno to je mentaliteta vseh največjih zločincev – ker ni boga nad njimi in sami sebi postavljajo moralne standarde, pač ni nič narobe ne s krajo, ne lažjo, ne prešuštvom, ne umorom. Zakaj le, če pa je vse narejeno v služenju lastnemu božanstvu.

     • kalavnik

      Ce si vesc analiticnega razmisljanja, potem bos poanto razumel….

    • ZatonMesecnikov

     Ti si Bog, Klavnik, mi pa pač nismo….

     • kalavnik

      Ne, dragi moj, bog je v tebi, edini in stvarni, vse ostalo je iluzija.

     • ZatonMesecnikov

      Bog je v tebi Klavnik. V meni ga ni….

  • kalavnik

   Nasa tradicija je poganstvo in ne s krvjo usiljeno katolistvo.
   Vsak naj cast svojega boga, ne tistega zapovedanega, kar to pocno ovcice predvsem na levi in seveda bogabojeci konfuzni zblojenci verujoci v papeza in ne stvarnika…
   Verjeti vase bi morala biti najvisja zapoved stvarnistva in ne malikovanje vsega sranja levicarske, katoliske in muslimanske ideologije…

   • FORT WORTH

    Ti si pa res zmedenc…

    • janko

     Ni, Fort. Samo ni spoznal vere, kjer verniki črpamo v veri neprecenljivo veliko in doživeto…

     • kalavnik

      Jaz crpam iz vere v samega sebe, crpam iz necesa, kar se rece skrivnost privlacnosti…

  • tohuvabohu

   Kako je nekdo lahko profesor na filozofiji, če še imena italijanskega mesta ne zna napisati pravilno? Pa samo prepisati bi moral iz vira. Jejjejjej.

 • montyamp

  Pribac , sedi -1 .
  Jezus ni bil morilec kot titobandito , budalo komunističko .

  • jakob kovač

   Jezus ni bil, vsekakor pa so pozneje njegovi duhovniki bili zločinci in morilci-beri zgodovino.

   • ZatonMesecnikov

    Jakove, to ti o leninovi tezi Religije kot opija za ljudstvo?

    • jakob kovač

     Ti še v latinici ne znaš napisati B,pa ga pišeš v cirilici,pa hočeš nekaj nakladat!( cirilica V-B latinica

     • ZatonMesecnikov

      Praviš betatizem me baše, Jakove? Tudi Stalinov sin je bil Jakov. ne me sedaj šopati.

     • jakob kovač

      V Sloveniji ni imena Jakov,daj si že enkrat nabij v betico,kaj je bi Stalinov sin me ne briga,ti pa si verjetno čefur zato tako težko štekaš!

   • Nata

    Torej ? Kaj je križ ? Simbol vere, ali . . . . ?

   • xtc

    Raje se ukvarjaj z “duhiovniki socializma” ti so pobili toliko ljudi v vseh variantah ,da bi morala cerkev storilnost dvigniti za 800%, inše kaj zravenče bi jim želela slediti.

 • ZatonMesecnikov

  Križ je simbol Europe in njen zaščitni znak. Simbol neke civilizacije, ki sta jo križ in župnik na terenu v 1500 letih unificirala. Z Vatikanom pa je direktna povezava z državno vero Rimskega imperija. Imperija, ki je oblikoval Europo, različico njegovega jezika pa danes govorita vsa Južna in Severna Amerika, velik del Afrike in velik del Europe.

 • jakob kovač

  Če je cerkev ločena od države ,razpelo sodi v cerkev,domačo hišo in učilnice verouka,v šolo pa ne,

  • ZatonMesecnikov

   Gre za enak učni pripomoček Jakove, kot tabla na steni.

   Včasih nisi protestiral proti slikam maršala na stenah šol….

  • antimur

   Kdo pa je ločil cerkev od države, zadrti rdečezvezdaši in kučanisti, menda ja ne mi pošteni normalni Slovenci.

  • Andrej

   Niti Ustave nisi prebral, zato pa laži trosiš.
   7. člen
   Država in verske skupnosti so ločene.
   Verske skupnosti so enakopravne; njihovo delovanje je svobodno.

   Kaj ti tukaj ni jasno? Če pa to razumeš, da “je cerkev ločena od države”, je pa to tvoj problem nerazumevanja. Kolikor vem, je vernik še vedno pripadnik te države, plačuje davke in lahko svobodno deluje. Križ je naša zgodovina, v dobrem in slabem. Komunistično prepričanje pa je, da se je zgodovina pričela s Karlom Marxom in še od tega potegne samo to, kar mu ustreza.

   • jakob kovač

    Tri takoj komuniste nikoli nisem bil njihov član ,sem pa proti razpelu v šoli,ker v šoli so ateisti in pripadniki drugih ver,zato je cerkev ločena od države,sam imam doma razpelo,sem pa proti da je v šolah,tvoje prepričanje takšno mmoje pa takšno.

    • Andrej

     Cerkev NI LOČENA OD DRŽAVE. Še enkrat preberi in premisli. Cerkev in država sta ločeni. To ni isto.
     Ateistov razpelo nikakor ne more motiti, saj jim nič ne pomeni. Križ je naša zgodovina, iz katere smo zrasli. Ali se je sramujemo?

     • jakob kovač

      Nič se ne sramujemo zgodovine,tudi tiste ne ko so nas pokristjanili z mečem v eni roki,v drugi pa so imeli križ-beri legenda o Lurnskem polju na Koroškem-torej razpelo sodi v verske ustanove,domove,v šolo pa ne ,to je moje mnenje do katerega imam pravico kot ti do svojega!

     • Andrej

      Če bi se v šoli prav učili, bi ugotovili, da se opiraš na legende, bajke, mite. Ne rečem, da v njih ni tudi skrite resnice, modrosti ali česa drugega. Ne moremo pa reči, da je to splošno priznano zgodovinsko vodilo. Odločitev vsakega posameznika je, ali bo iz zgodovine potegnil slabo ali dobro. Križ je v zgodovini naredil mnogo dobrega, prikazuje pa se samo slabo. Križ je zgodovinsko dejstvo, zato bi moral biti povsod, kjer je govora o zgodovini.

  • kalavnik

   Natancno tako

 • von Rhein

  Dokler tak karakterni gnoj kot je Pribac predava in vzgaja na FF ni pričakovati nič drugega kot še več rdeče megle.

 • Nata

  Pribac ?? Ja, ta pa je za dober vzgled, kako se pravemu služi !!

 • Lustrator

  Civilizacija, ki se ima za napredno, se pa SRAMUJE svoje lastne duhovne identitete, osnovnih družbenih vrednot in navsezadnje ključnega zgodovinskega momenta za svoj nastanek, do te mere da si tega ne upa niti zapisati v svojo ustavo, je OBSOJENA NA PROPAD.

  Kot že ves čas argumentirano trdim; niso le muslimani tisti, ki se ne želijo asimilirati v našo družbo, pač pa so taki tudi marksisti in vsi iz njih izhajajoči protikrščanski, protidemokratični libertardski “progresivci”. In prav to je vzrok, da nas vsaka gospodarsko in vojaško še tako inferiorna civilizacija zlahka drži za jajca in nam zasede pol kontinenta, ko se za to odloči, medtem ko brezidentitetni norčki bolščijo vanje kot teleta v nova vrata; najprej 5 stoletij muslimani, potem še pol stoletja komiji.

 • Olga101

  Tovariša Pribca moti razpelo, ne motita pa ga rdeča zvezda in burka? Ker zadnji dve predstavljata nasilni ideologiji, ki sta mu domači? Križ pa mu trka na kosmato dušo?

  • joško

   a katolicizem ni nasilna vera. Malo poglej zgodovino

 • alojz

  V šole ne sodi nobena ideologija. Ker pa na večini šol učijo zadrti komunisti in širijo svojo vero me pa takle križ ne moti. Ga ne vidim. Verjamem pa, da komuniste moti. Čeprav simpatizirajo in uvažajo hujšo nasilno ideologijo. Muslimanstvo.

  • Andrej

   Komunizem je ideologija, križ pa ne.

 • Ryuk

  Na skrajni levi se vedno najde nek bedak, ki misli, da je pametnejši in modrejši od 15 sodnikov na ESČP.

 • xtc

  Križ mora biti v vsaki državni šoli na zidu,komur ne odgovarja naj poka v Arabijo ali Afriko,pa mu te kulturne dediščine EU ne bo treba gledati.
  Verjetno je tale “fFinka” z rdečo finko,podobna napol blazni Fajonki,si taki nestrpneži in zaničevalci korenin zahodne civilizacije nimajo kaj izkati v njej naj odrinejo tja,kjer jih to nebo motili-v kak “stan2.
  Nadalje kdo sploh je Dripac,da presoja sodnike ESČP-morda pravnik?
  Visoko mednarodno priznan intelektualec z kako Nobelovo nagrado iz pomembnega znanstvenega področja?
  Nič od tega navaden rdeč profesorček,ki je do nazivov prišel po KP liniji,ki je nezaposljiv povsod v zasebnem inšolstvu,kot tudi zasebnih firmah.
  Ideološki idiot,ki zanika samega sebe in družbo vo kateri je lako prilezel do tega statusa.
  Skrajneži kot je Pribac niso nič manj nevarnii kot Al Bagdadi,Bin Laden ali Hesbolahovci ali Hamasovci-gre za primerek psihopata,ki sovraži ves kar on ni in nikoli ne bo in ne more doseči.

  • kalavnik

   Skrajno je tudi to, da po tvoje mora biti kriz v vsaki soli na zidu.
   Bogabojeci trpeci verniki Vatikana niste nic boljsi od leve drhali in muslimanskih blaznezev.
   Obsesija velikokrat preraste v “delusion” in to se vidi pri vseh treh, plus komunizem, monoteisticnih verah…
   Da ne govorim o oportunih katoliskih vernikih, ki vsakic volijo to komunisticno slovensko drhal…

   • Lustrator

    Egoist, najprej pomisli nato piši; VSE osnovne človekove pravice in vrednote, na katerih temelji celoten pravni sistem vseh pravnih držav naše civilizacije izvira iz krščanstva, naša “evropejskost” izvira iz krščanstva, naše jedro, naša EDINA skupna točka je krščanstvo, ti pa bi se temu odrekel zato, ker pač po neki bolni logiki verjameš da si ti bog, čeprav nisi zmožen ustvariti niti enega dobrega komentarja, kaj šele ustvariti celotno stvarstvo?

    • kalavnik

     A ti nisi egoist? To je osnova za well – being.

     Pravni sistem ne izvira iz krscanstva, se najmanj, poduci se.
     Ce se nisi ugotovil, v nobenem postu nikoli nisem govoril proti krscanstvu, marvec proti katolistvu, kar je bistvena razlika. Celo vi, katoliki, ne prenasate ostalih krscanov – dokazov kolikor hoces. Tudi suniti ne prenasajo siitov pa so oboji muslimani. Tudi o tem sem pisal zakaj je temu tako.

     Moje komentarje ne razumes, zato jih ne mores niti ovrednotiti. Jaz te popolnoma razumem, zakaj jih ne.

   • xtc

    Izjava človeka ,ki v krščanstvu vidi le vero-ravno zato zahodna civ ilizacija tone,takih kot si ti in še hujših variant.
    Nobeden ni omenil nobenega verouka,molitve ali česarkoli v zvezi z vero,če ne želiš pa pogledaš stran od njega-zelo enostavno.
    Ko boste dojeli osnove pa bo drugače.

    • kalavnik

     Dej xtc ne bluzi. Poglej moj odgovor lustratorju in ne napadaj v tri krasne in ne tumbaj s tvojimi ”hujsimi variantami”…

     Nekaj ti povem enkrat za vselej. Spostujem vse vere, razen Islama in katolicizma. O tem sem veliko pisal in ti ne mislim razlagati se enkrat zakaj je temu tako.

     Pa lepo bodi in uporabi malo analitike. Bos lazje zivel.

 • montyamp

  Če hoče slovenska cerkev parirati gošarskemu bandit-komunizmu zveze norcev , po številu poklanih Slovencev in zoofiliji , mora v vseh cerkvah urediti klavnice za udbovske ovaduhe in zaklati vsakega petega Slovenca .
  Farne štale pa lahko imajo za garažne posle .
  Namesto pokopališč lahko uporabijo gramoznice , tako da bomo prišli do izenačenja
  —- 1 : 1 —- GOŠARSKI PRIMITIVIZEM proti KRŠČANSKI DEMOKRACIJI
  SMRT MURGLOSRBSKEMU FAŠIZMU — SVOBODA SLOVENSKEMU NARODU

  • Andrej

   Ampak, Cerkev tega noče. Ponudila je roko sprave. Ta roka pa je bila v žepu in je delala figo. Vedela je, da morišče ni pravo, a je to zatajila. Zato pa jih križ tako silno moti. Hočeš – nočeš, tudi komunistom se včasih oglasi vest. Branijo se pa tako, da hočejo križ odstraniti. Napačno, tako kot je komunizem napačen.

   • montyamp

    No saj ne trdim da to hoče .
    Sivi humor , da ga nekdo razume , zahteva nadpovprečno visok IQ , da ne pride do zamere .
    Zato ker gošarska populacija tega zagotovo nima , so bile zamere tako hude , da so idioti poklali vse kar ni tulilo v njihov rog .

  • jakob kovač

   In ti si kristjan, preberi malo njegove nauke,zgleda da veruješ v onega v peklu,saj maš izjave,ki bolj pripadajo njemu u kot pa bogu!

 • Antonius

  Povsem razumljivo je, da Pribca, predavatelja komsomolcem, moti Kristusovo razpelo v razredih osnovnih šol. Titu je uspelo s povojnimi likvidacijami vred ob življenje spraviti skoraj milijon Jugoslovanov, Kristus pa na celem svetu ni spravil ob življenje nikogar.
  Je pa težko razumeti, da faks predavatelj Pribac ničesar ne ve o prizadevanjih Kristusa, ker ga omenja v povezavi s partijsko čislanim morilcem Titom. Ne Bog, verjetno hudič več ve, kako bi se dr. Pribac obnesel v Titovih revolucionarnih časih, ko so po Sloveniji tajno polnili morišča.

  • kalavnik

   Je bil pa kristus stric iz ospredja in zato je dobil po picki. Najvecji komunajzer med vsemi. To je bil kristus in se lopov povrhu.
   Izsek iz jankotovega posta je se posebej zaskrbljujoc…

   “Otroci moji, kot mati vam govorim, da je skrajni čas, da pokleknete pred mojim Sinom, da ga priznate kot svojega Boga, kot središče svojega življenja”

   A ni to submission?? Isto velja za muslimane in Alaha, ali pa komuniste in Marxa…

   Ce bi to moja zena govorila mojim otrokom in v to verjela seveda, jo zadavim v tistem trenutku.

  • Branislav Valter

   …Titu je uspelo s povojnimi likvidacijami vred ob življenje spraviti skoraj milijon Jugoslovanov, Kristus pa na celem svetu ni spravil ob življenje nikogar…
   SO PA ZATO KRISTUSOVI FENI V 2 TISOCLETJIH V IMENU KRISTUSA POBILI IN ZASUZNJILI MILIONE. KAR POGLEJTE KAJ SMO NAREDILI DOMORODCEM IZ ZDA IN AFRICANOM KI SMO JIH TUDI V IMENU KRISTUSA SPREMENILI V SUZNJE.
   Povsod se ideje zlorabljajo za osebne koristi.
   Povsod in vedno je uka manjsina zivela na racun neuke vecine.
   Je bilo kje kadarkoli drugace?
   Kje razen v vasi glavi obstaja svet zgrajen na pravicnosti????
   https://youtu.be/h__5GNbk-6g

  • joško

   Kolikokrat se oglasiš zmeraj je več titovih žrtev.kako pa je to mogoče ali prištevaš tudi tidte ki so jih ubili v imenu Boga
   lp
   joško

   • Antonius

    Več kot milijon in pol so nam partizani pripisali žrtev v vojni zoper okupatorja.
    To so žrtve v imenu revolucionarnega *okupatorja.
    Partizanska dražgoška bitka je odnesla skoraj 50 nedolžnih vaščano in brez potrebe do tal požgano vas.
    800 skrivanih revolucionarnih morišč se počasi dviga k številko 800.
    Joško? Jaz se oglašam v imenu nedolžnih umorjenih, vi se pa najbrž oglašate v imenu tistih, ki so morili.

 • montyamp

  Pribac je generalni sekret-ar Academy of šnelkurs Kumrovec .
  Hehehe……………………………
  -udbokrivosodje polno norcev
  -udbošolstvo polno norcev
  -udbozdravstvo polno norcev
  -udbobanke polne norcev
  -zveza norcev polna norcev
  -udbokurćanizem poln norcev ki redčijo koko
  -udbostranke quazi levičarjev polne ultra idiotov in seveda norcev / 50:50
  In kako naj država z debili na oblasti funkcionira , to pa raje vprašajte pametne .
  Amen

 • kalavnik

  Tudi jaz se z raspelom v ucilnicah ne strinjam. Kaksna pametna iz biblije ne bi bila neumna, se boljse bi bilo obesit na stene nekaj v stilu denar sveta vladar, ali recimo levicarstvo je mentalna bolezen ali recimo da sta v zivljenju pomembni samo dve stvari- fuk in denar in se bi lahko nasteval…
  Ampak se vedno je boljse to, kot kaksen izsek iz korana namalan na stene ucilnic, ceprav to se pride in nobeno razpelo ne bo pomagalo, dokler papez pere noge islamistom

  • janko

   Jaz te razumem, dostikrat sem se spraševal, zakaj je tako pomemben ravno križ, razpelo. Prikazuje kruto človeško mučenje in smrt. Bližje sta mi npr srce Jezusa in Marije, simbol ljubezni itd. Ampak kot nam sporoča Marija v Medžugorju: “… na drugi strani je vesolje oblikovano v obliki križa… glejte na križ, od njega prihajajo velike milosti…”

 • JANEZ GUS

  Glavonja Pribac naj gre v S.Korejo.Take modele tam rabijo.Vkrščanski EU,pa se ta prasec mora drugače obnašat skupaj z komunistično RTVS,ki mu nudi minutažo za njegove blodnje.Vdemokratičnih državah bi pometal cesto,da bi preživel.

 • JANEZ GUS

  Rdeča zvezda pa tega primitivca ne moti.Pod to zvezdo se je zgodilo največ zločinov v svetovnem merilu.

 • Perkele

  Kateri bolniki tlačijo religije v javne institucije. Takoj bi bilo potrebno vse te križe pometat vernikom pred vhode, pa naj si jih obešajo po svojih bajtah. Srednjeveške pripovedke ne smejo krojiti napredka človeštva.

  • JANEZ GUS

   Verniki že imamo križe po bajtah,kaj imate pa vi divjaki .Srp in kladivo,kramp.Če ne bi bilo križa,bi ti še vedno jedel z rokami brez pribora.

  • Lustrator

   Brez problema – če odrekaš Slovencem kristjanom državljansko pravico kljub več kot 1200 letni krščanski tradiciji in potem uporabimo enake vatle za tvoj preljubi komunizem, potem moramo milo rečeno z dinamitom razstreliti prav vse partizanskokomunistične spomenike po Sloveniji vključno s hišami rdečih tajkunov, ki jih brez rdeče zvezde ne bi bilo.

   Krščanstvo JE napredek človeštva (preverljivo tudi empirično), medtem ko sta ateizem in komunizem njegova grobnica (prav tako preverljivo na SEH področjih: gospodarstvo, svoboda, znanost, umetnost,…)

   • Perkele

    Kmalu bo religija priznana kot duševna motnja v razvoju, v roku 100 let v razvitih državah zagotovo.

    • tohuvabohu

     In privrženost LGBT bo glavni pogoj za sprejem na delo.

    • Lustrator

     Pa se v svojem ateističnem fanatizmu sploh zavedaš DEJSTVA, da je izmed vseh živalskih in rastlinskih vrst tega planeta le človek zmožen dojemanja abstraktnega in posledično religije? Z drugimi besedami: DUŠA in preko nje VERA je edino kar nas loči od živali. Če sam tega ne priznavaš, veš kam sodiš.

    • Peter

     Socjalizem je že. Priznan za duševno motnjo v razvoju človeštva.

    • JANEZ GUS

     Sigurno ti je to razložil

     Darko Štrajn

 • janko

  Ovaj ,kako da kažem, noče verjeti, da je kaj še po smrti in noče pristopiti k Bogu, da bi ga poživil, ozdravil, pomagal…

 • Kr En Boštjan

  Pribac opravičuje in dovoljuje samo ilegalno-migrantska posilstva nedolžnih Evropejk, saj je potrebno razumeti, da vsi ti ilegalci, ki so daleč od doma in utrujeni od potovanja potrebujejo nekaj razvedrila!! Nekaj takega a neda tovariš Pribac!!! Da vas ni sram, da vdihavate naš Evropejski zrak, jaz bi se na vašem mestu že zdavnaj pobral kam daleč stran in tam počel in govoril gnusobne stvari, ki v našo sredo ne spadajo!!! Sram Vas bodi!!!

 • Peter

  Torej tov pribac želi povedati, da je tudi socjalizem (ok, ker baje pri nas komunizma ni bilo) religija?

 • Matjaž Gomboc

  Se strinjam z razsodbo. Vendar bi jaz na steno izobesil simbole prav vseh verstev sveta. Da bi otroci hitreje dojeli, da svet ni zgolj črno-bel.