fbpx

Pričanje očividke: Migranti na ljubljanskem avtobusu nadlegovali dve šolarki

Foto: STA

”Dva migranta ali begunca sta vstopila na ljubljanski avtobus številka 27. Bila sta zelo glasna in takoj sta pristopila do dveh dijakinj ali šolark. Silila sta v njiju in ju nadlegovala tako dolgo, da sta deklici v paniki zbežali z avtobusa takoj na naslednji postaji,” se glasi izpoved gospe, ki je dogodek videla pred dnevi, ko se je vračala iz trgovskega centra v Ljubljani.

”Vse se je dogajalo tako hitro,” je povedala gospa, ki je bila priča dogodku. O tem je želela obvestiti javnost, zato je danes v živo poklicala v oddajo Dobro jutro in delila svojo izkušnjo. Dejala je, da sta bili deklici stari okoli 12 ali 13 let, zaradi nadlegovanja dveh migrantov pa ju je zgrabila panika, zato sta že na prvi postaji pobegnili z avtobusa.

Voditelj oddaje je bil nad izjavo gospe nekoliko presenečen, zato jo je vprašal, če so prisotni ob incidentu kaj storili oziroma če je kdo poklical policijo. Gospa je odgovorila, da ne, ker se je vse odvijalo tako hitro in so bili vsi v šoku. Kot je dejala, je bilo takrat na avtobusu le okoli šest potnikov.

S policije so nam sporočili, da o dogodku niso bili obveščeni. ”Glede na opis dogodka pa se od odraslih pričakuje, da na takšno početje opozorijo voznika in o tem nemudoma obvestijo tudi policijo,” so še dodali na PU Ljubljana.

Kamere v avtobusih niso vključene
Gospa je v oddajo poklicala, ker je prepričana, da morajo starši vedeti, kaj se dogaja. Dodala pa je še, da kamere v avtobusih niso vključene. ”To sem ugotovila pri eni drugi nezgodi, ki sem jo imela, in to mi je potrdila tudi policija. Kamere v avtobusih niso vključene, prav tako pa voznik ne gleda, kaj se dogaja zadaj. Seveda, saj mora voziti,” je še povedala gospa.

M. G.