Prijatelj Nike Kovač bi strpal novinarja v zapor

Nika Kovač in Dejan Jefim (Foto: Facebook)

Dejan Jefim, nesojeni predstavnik taksistov, sicer znan po sovražnem izražanju na socialnih medijih in njegovi politični angažiranosti v prid politične levice, je na socialnem omrežju Twitter z zaporom zagrozil raziskovalnemu novinarju Bojanu Požaru. 

Do novega sovražnega izbruha je prišlo, ko je podal svoj “odziv” na Požarjev zapis #nepotešena, s katerim je komentiral izjavo predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič, ki je prepričana, da se je moški bojijo, Janez Janša pa se je “ves čas izogiba”. Jefim, njen očiten politični zaveznik, je tako zapisal: “Wow, next level primitivizma, seksizma in foušije. Urška prosim, daj mu še ti stisni tožbo, da bo za ziher stara leta preživel na Dobu.”

Posledično mu tudi Požar, ki je s svojim zapisom pravzaprav parafraziral psihoterapevta Romana Vodeba, ni ostal dolžan.

V svojem odgovoru je opozoril na podjetnikovo sila sporno zgodovino izražanja na socialnih medijih, o kateri smo v preteklosti pogosto poročali. V preteklosti je tako v svojih retoričnih izvajanjih naganjal slovenskega veleposlanika v Avstrijo, zgolj zato, ker je ta ob predaji poverilnih pisem oblekel narodno nošo. Več TUKAJ.

Njegova hotenja po izganjanju narodno zavednih Slovencev pa zbledijo ob naravnost sovražnem in primitivnem izražanju, o katerem smo prav tako poročali. Jefim je avtor zapisov, kot so “Jedi govno patetične pičke skrivaške”, “svršiču ti u usta”, “A??? Žival!!!! Gutačeš!!!!!”, “Žival desničarska, kako lahko odpreš svoja umazana usta”. Teh je bilo v preteklosti še veliko več. Njegova zbrana najdete TUKAJ.

Vzniknil med epidemijo
Jefima je slovenska javnost dodobra spoznala med epidemijo, ko je nasprotoval nekaterim ukrepom PCT, ki so naslavljali voznike taksijev. Prepričan je bil, da ukrep obveznega testiranja za taksiste ocenjuje kot diskriminatoren in krivičen do voznikov. Še veliko ostreje pa je nastopil proti zakonu, ki je omogočal prihod ameriške družbe UBER v Slovenijo. Družba bi namreč predstavljala konkurenco njegovim poslovnim podjemom. Namesto, da bi prilagodil svoje poslovanje prihodu tekmeca, se je odločil boriti proti reformni vladi Janeza Janše, ki je omogočila konkurenco na trgu, od katere bi imeli koristi predvsem uporabniki taksi storitev.

Tako se je začel njegov boj, za katerega pa je bil, vsaj tako se zdi, bogato nagrajen.

Funkcije in posli
Taksi sindikalist se je pred kratkim na socialnih omrežjih pohvalil, da je pred meseci odprl novo podjetje Gigasun in od takrat inštaliral 30 sončnih elektrarn. Zaradi tega so številni pomislili, da je novonastalo podjetje na tak ali drugačen način sodeluje z državo ali državnimi podjetji, kot poplačilo za njegov nebrzdan politični aktivizem. Do službe pa je prišla tudi njegova partnerka Anja Jordan, ki naj bi se pred časom zaposlila na notranjem ministrstvu.

Gal Kovač