fbpx

Promet v Ljubljani znova ovirajo dela na cesti – zakaj bi delali poleti, če lahko v času šolskega pouka

Foto: STA

S koncem tedna se v Ljubljani pričakuje, da bosta dela Kajuhove in Šubičeve zaprta za ves promet, kar je posledica obnovitvenih del, ki potekajo na območju že omenjenih ulic. Za osebna in tovorna vozila bo označen obvoz. Samo danes pa bo zaprta tudi Orlova ulica, kar je povezano z rekonstrukcijskimi deli na železniški infrastrukturi.

Tudi tu bo obvoz označen, za Ljubljanski potniški promet pa se na tem odseku prav tako načrtujejo začasne spremembe vozne poti. V prestolnici pa se odvijajo tudi druga gradbena dela. V prihajajočem tednu naj bi doživele svoj epilog gradbene aktivnosti na Dunajski cesti, obenem pa se začenjajo dela na Letališki cesti. Prav tako se za naslednji teden napoveduje pričetek obnove na Mali ulici.

Obnovitvena dela na Kajuhovi in Šubičevi
Konec tedna prinaša nova zaprtja cest za ves promet, tokrat na delih Kajuhove med križiščema z Zaloško in Letališko cesto, pa tudi na Šubičevi med Slovensko in Beethovnovo ulico. Mestna občina Ljubljana ob tem zagotavlja označene obvoze tako za zasebni kot tudi tovorni promet. Za avtobuse na liniji 2 je odrejena spremenjena trasa, iz smeri Zelene jame po Kajuhovi na Letališko, zatem pa ob vzhodni obvoznici na Zaloško.

Namesto po Šubičevi po Bleiweisovi
Trase avtobusnih linij 14, 18 in 18L bodo iz Šubičeve preusmerjene na Bleiweisovo vse do Gosposvetske ulice in Slovenske ceste.

Dela na železnici
Rekonstrukcija železniškega prehoda pa samo danes za ves promet zapira Orlovo Ulico na območju med Dolenjsko cesto ter ulico Ob Dolenjski železnici. Tudi tu se pričakuje ustrezne označbe glede prometnega obvoza in spremembno trase avtobusa št. 27.

Gradbena dela na Dunajski v zaključni fazi
S prihajajočim tednom se pričakuje zaključek obnovitvenih del na enem izmed odsekov Dunajske ceste – križiščem s Tolstojevo in Posavskega, obenem pa so se pričela dela na Letališki cesti med Kajuhovo in trgovskim centrom Emporium. Obnovitvena dela pa se z začetkom prihodnjega tedna pričakuje tudi v centru na Mali ulici in njeno zaprtje do 13. novembra.

Domen Mezeg