Psiholog Perko: Ko se ministri, poslanci in drugi opijajo na očeh vse Slovenije – zgodi se pa prav nič

Foto: STA/iStock

“Smo mokra družba in alkoholiziranost je nekaj, kar je očitno pri nas “družbeno” sprejemljivo. Takšni in podobni incidenti na RTV Slovenija niso osamljen primer in čudi me, da odgovorni na nacionalki ne ukrepajo že prej,” je o primeru novinarke Tanje Gobec in njenega vodenja Odmevov dejal psiholog in psihoterapevt dr. Andrej Perko.

Da je alkoholizem težava slovenske družbe je jasno. Incident, ki smo mu bili priča v sredo zvečer na nacionalni televiziji, še dolgo ne bo pozabljen in ko bo priložnost, ga bo verjetno marsikdo ponovno privlekel na plano. A bolj kot ta primer bi se vsi skupaj morali zamisliti nad problematiko, ki jo je odprl. Morda je res redko, da imamo priložnost takšen “spodrsljaj” spremljati na javni televiziji, a dejstvo je, da je takšnih primerov še veliko več, razlika je le v tem, da se dogajajo za zaprtimi vrati in jih je zato lažje pomesti pod preprogo.

Kako gleda na sporočilnost takšnih incidentov, kako gleda na vlogo delodajalca, ki se sreča z delavcem, ki je alkoholik, in tudi o zatiskanju oči pred resnico celotne slovenske družbe smo se pogovarjali z dr. Andrejem Perkom, psihologom in psihoterapevtom, ki nadaljuje delo legendarnega dr. Janeza Ruglja.

Dr. Andrej Perko (Nova24TV)

Ko imajo težave z alkoholom tudi odgovorni
“Prepričan sem, da imajo novinarji, ki zakuhajo takšen škandal, težave s pitjem že dalj časa in da takšno vedenje ne more ostati neopaženo. Vendar s(m)o vsi skupaj, predvsem pa odgovorni (ki imajo dostikrat tudi sami probleme s pitjem alkohola), postali neobčutljivi in preveč tolerantni do opijanja nasploh,” meni Perko.

Ob tem poudarja, da se takšen incident na RTV Slovenija seveda ne bi smel zgoditi in “krivi” so predvsem odgovorni na televiziji (uredniki itd.). “Novinarju oziroma novinarki je treba pomagati, tudi z zahtevo po zdravljenju, če je to potrebno. Pitje alkohola na delovnem mestu je nesprejemljivo in delodajalci bi morali biti na problem pitja še toliko bolj pozorni. Na žalost so mnogokrat sami alkoholiki in tako nimajo kritičnega odnosa do pitja in tudi moralne moči, da bi pitje na delovnem mestu prepovedali,” je bil jasen Perko.

Foto: STA

Opijanje na očeh vse Slovenije, zgodi se pa prav nič
Smo pač mokra družba, pravi Perko, in ljudje na pomembnih mestih v politiki, gospodarstvu in vseh družbeno pomembnih mestih  bi morali biti ljudem za vzgled. “V resnici pa se lahko ministri, poslanci in tudi drugi opijajo na očeh vse Slovenije – zgodi se pa prav nič.”

Zdrava družba je do pitja alkohola veliko bolj netolerantna kot je to pri nas, kjer je alkoholiziranost nekaj povsem sprejemljivega.  Na to kažejo tudi podatki o tem, kako zgodaj se že mladi srečajo z alkoholom. Slovenija je glede na raziskave v vrhu držav EU tako po porabi alkohola kot po posledicah škodljive rabe alkohola. Raziskava Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je pokazala, da registrirana letna uporaba alkohola znaša kar 11,5 litra čistega alkohola na vsakega prebivalca Slovenije, starejšega od 15 let.

Foto: iStock

Alkoholizem je samomor na dolgi rok
Perko pa ob tem alkoholizem povezuje še z eno zelo žgočo težavo slovenskega naroda. “Smo samomorilen narod in alkoholizem je samo odraz takšne naravnanosti – pomeni namreč samomor na dolgi rok. In dejansko so tudi mnogi samomorilci v resnici alkoholiki, ki so svoje življenje pripeljali do roba in rešitev najdejo samo še v odhodu.”

Pot, da se rešimo tako enega kot drugega raka družbe, je zagotovo še zelo dolga. Vsekakor pa bi bilo za začetek dobro, da tisti, ki so na pomembnih mestih, kot je omenil Perko, in predvsem tisti, ki se znajdejo pred televizijskim zaslonom ali kje drugje v etru, postavljajo in predstavljajo vzgled tako mladim kot starim. Čeprav majhen korak, da začnemo spreminjati družbo, pa vendar osnova za to, da bi s procesom sploh lahko začeli.

B. O.

 • Zima prihaja
 • MEFISTO

  Tudi proti tistim ne ukrepamo, ki jih na delovnem mestu zadene infarkt, je pojasnil toleranco do opijanja in zadevanja prvi mož RTV Kadunc.

 • plamen100

  Ma itak da ni prav, da se ga glih ona, ki napoveduje in vodi porocila nacedi. Samo sedaj to stvar napihovati, razglabljati kot da je najmanj terorist je pa se slabse. Mi slovenci pa smo zaradi 70 letne levofasisticne vzgoje tako znani kot sadomazo narod in bomo sedaj to stvar javno prali dokler se zensce ne bo zazibalo na kaksni veji da bo potesilo nas nagon po smrti podobno kot za tistega ravnatelja sole, ki se je tudi fental zaradi sexa v pisarni pa so novinarski iztirjenci o tem pisali huje, kot da bi bil dzihadist ki se je v soli razstrelil, a je revez je le malce sexal. A hkrati mirno gledamo, kako ta levofasisticni sistem pere milijarde z namenom podpiranja terorizma po evropskih drzavah, pobijanje otrok in odraslih v UKC zakar se sploh niso nobenega obsodili oz kar vse zvalili na tistega Radana, zapiranje naroda po nedolznem in se jim to zdi cisto normalno pri tem pa se niti ne zavedajo da taksna drzava oz sistem, ki je omogocill da je nezakonita in izmisljena obtoznica sla skozi vse filtre pravosodja saj so jo vsi potrjevali vse do ustavnega sodisca, ne bi smel obstajati niti sekunde vec ker ogroza mene, vas, vsakega Slovenca, ker se lahko jutri znajdemo na obtozni klopi zaradi banalnosti kot se je tisti poslanec Magajne…, skratka vse to je veliko huje, kot sex v sluzbi ali kot kozarcek rujnega v nepravem casu.

 • Lahko ga piješ po službi…ne pa da na delovno mesto prideš zadetek, zakokana,..Ni kulture in nekega spoštljivega odnosa do družbe.

 • MEFISTO

  Najbrž se še spominjate, da so pred časom dvigovale prah javne delavke v javni hiši za 30 in 35 Evrov.

  S tem najstarejšim poklicem pa gredo skupaj tudi alkohol in mamila.

 • dr Janez Sveti

  Kako lepo je nekoga tlačit v blato, kazat s prstom nanj in se zgražat! Da le ne vidijo drugi našega lastnega dreka a ne, pisunčki?
  DR Janez Sveti na nivoju

  • MEFISTO

   To je za vas nicke posebnega moža pretežka tema.

   Če bi se kaj takega primerilo poslancu ali funkcionarju SDS, bi pa vsi videli lastni drek, mar ne?

   • dr Janez Sveti

    Če se boš spopmnil afere z beliom prahom pri SDS, bi se lahko spomnil, da nisem komentiral proti. Če bi bil ti pozoren, bi opazil, da vedno branim vse, ki jih pisuni napadejo zaradi banalnosti. Če bi bil ti pozoren, bi opazil, da sem jaz samo jaz in ne “mož mnogoterih nickov”.
    Ko so tebi ukradli nic name sem takoj opazil.

    DR Janez Sveti genij

    • indijanka

     Veš vesoljček, to ni banalnost. Odnos družbe je. Dejstvo je, da se na RTV ju napovadovalka v ročcah ni zdela nikomur nič posebnega. Pustili so ji, da opravi svoje delo. To v naši državi ni dovoljeno.

     • dr Janez Sveti

      Mislim, da ni primerno, da je nastopila v takšnem stanju. Sem pa proti križanju!
      DR Janez Sveti vesoljc

     • MEFISTO

      Ne križamo Gobčeve, temveč režimsko RTV.

      Gobčeva je samo razgalila to javno hišo.

     • Zima prihaja

      Na TV bi morala biti samo vremenska napoved ,pa mogoče kakšen šport .

     • dr Janez Sveti

      RTVS je tudi za moj poogled na svet, trobilo kriminalne združbe, ki obvladuje Slovenijo.
      DR Janez Sveti genij

     • MEFISTO

      Če bi bil tako v rožcah šofer šolskega avtobusa, bi tudi toleriral njegovo veselo stanje?

     • dr Janez Sveti

      Neprimerna primerjava, nevredna tvojega intelekta!
      DR Janez Sveti genij

     • indijanka

      Vem. Ampak, večina komentatorjev se tej zgodbi le posmeji. V bistvu je pa zgodba zelo jasna in evidentna. Gre za disciplinski prekršek, ki bi ji ga moral izreči delodajalec. Lahko bi ostala tudi brez službe. Če bi ljudje zahtevali to, bi to lahko šteli kot križanje.

     • dr Janez Sveti

      Jaz gledam na ljudi dobrohotnoi in vem, da imajo-imamo tudi trenutke , ki nekaterim niso všeč. Najbolj neumno je, da največji seratorji pišejo in se zgražajo, za nekaj, kar sploh ni nič grozljivega in tragičnega. Sami imajo kup dreka okoli sebe, pa ga ne vidijo. Pa sem napisal vulgarno, da bo jasno unim kekcem, ki se mi vtikajo v komentarje in pišejo neumnosti.
      Dr Janez Sveti brezmadežni

     • indijanka

      Osebne težave se ne rešujejo z alkoholom. Če bi v sporočilu za javnost zapisali, da so na RTV ju praznovali nek rojstni dan in da ženska ni vajena alkohola, bi bila druga zgodba. A če se ljudje ne bi zgražali, pa ne bi nihče opazil njenih osebnih problemov, ampak bi si ljudje okoli nje dobrohotno zatiskali oči. Mogoče je ravno zgražanje tisto, kar ji odpre oči, da bo znala oceniti realno stanje, si pred njim nehala zatiskati oči in se soočila s problemi. Veliko dela jo čaka.

     • dr Janez Sveti

      Ampak, a smo res tako brezmadežni, da pljuvamo po vsem kar leze in gre?
      Veliko nas je, ki ne gojimo sovraštva, privoščljivosti in zlonamernosti v srcu. Tudi do nasprotnikov ne.
      DR Janez Sveti čudak

    • MEFISTO

     Če greva do konca, te bo izdal IP.

     • dr Janez Sveti

      Nimam kaj skrivat, ti kar išči.

      DR Janez Sveti epp

  • indijanka

   Nimaš prav! Alkoholizem je problem naše družbe. Nisem ljubiteljica Perka. A v tej zgodbi ima popolnoma prav. Zaradi lastnih izkušenj ve, kako globoko lahko človek pade in kako težka je pot nazaj. Kot družba do tega potrebujemo jasno stališče.

   • dr Janez Sveti

    Družba ima o alkoholu jasno stališče, ki se ga pa ne drži. Pivska navada je med Slovenci (drugi niso nič boljši) globoko zakoreninjena in povezana s prijetnimi dogodki. Jaz sem popoln abstinent, vendar podpiram pivsko kulturo. Manjka nam več ozaveščanja o kulturi pitja in o pasteh prekomernega uživanja. Vedno sem proti najrazličnejšim prepovedim, kjer ena skupina ljudi, drugi skupini ali manjšini prepoveduje bilo kaj. Vsi imamo dobre in slabe navade. Da nekoga uničujejo, zato, ker je izpadel neuravnovešen nekaj minut je obsojanja vredno in kaže na primitiven duh vseh avtorjev in podpornikov. Nasledniki Ruglja? Lepo vas prosim! Rugelj je bil celo za psihiatre izobčenec! Pijan tiran je bil.
    DR Janez Sveti genij

    • indijanka

     Ljubi vesoljček. Vse v življenju je najmanj dvosmerna komunikacija. Tv voditeljica je zviška zrla na desnico in jo odkrito prezirala. Padla je in ljudje so veseli. Saj druge možnosti padca kot osebnega v tem sistemu sploh ni. Vse skupaj pa nima veze s Perkom, ki niti pod razno ni Rugelj in njegovo življensko borbo proti odvisnosti.

     • dr Janez Sveti

      Ne spremljam Tv, tako da sem res zgolj slučajno videl in slišal najavo, ki jo je ta gospa nekako sestavila s težavo. Ali je proti desnici? Mora bit, ker drugače nebi imela službe na RTVS. Ampak, na splošno sem vedno na strani ljudi, ki jih želijo obesit, zaradi nekakšnega spodrsljaja. Tako kot Pahor in Miška, tako kot župan Kranja itd.. Sem pač vesoljc, ki mu padci ljudi ne prinašajo veselja in sreče.
      Dr Janez SVeti vesoljc

     • indijanka

      Res? Ali kdaj prebereš svoje komentarje namenjene komentatorjem? Da ti prišepnem na uho… prou sočuten tule res nisi

     • dr Janez Sveti

      Monster? Pošast? Seveda se razjezim . Moram se, ker mi včasih..občasno gode občutek jeze. Ne vem zakaj. Vem pa, da ta občutek ni nekaj na kar bi bil ponosen, saj ni v skladu z mojim razumevanjem vesolja-realnosti-večnosti.
      Lepa pesem :)
      DR Janez Sveti

    • FORT WORTH

     Jaz sem popoln abstinent, vendar podpiram pivsko kulturo ??? (:-DDDD
     Popolna zmeda. Verjetno si tudi zagovornik krscanskih socialistov.

     • indijanka

      V bistvu je hotel povedati, da ga ne moti, če v njegovi družbi popiješ kozarček vina. Vedno zakomplicira, veš. Je bolj moderno :).

     • dr Janez Sveti

      Seveda. Podpiram tudi naciste. Vsakomur mora biti dovoljeno, da misli in govori, kar se mu zdi prav. Res me pa utruja, da moram preproste stvari, ki jih napišem, raznim neandertalcem razlagat na dolgo in široko, ker ne razumejo osnovne komunikacije. A ne Furt Wohrn?
      DR Janez Sveti genij

 • centurion

  Slovenijo bi dosti bolje vodilo kakšno združenje zdravljenih
  alkoholikov od sedanje “elite”.
  Ker so zdravljeni. To pa “elito” še čaka….

 • Zima prihaja

  Moti nas vse okrog nas

  Precej jasen znak nezadovoljstva je tudi nezadovoljstvo z okolico in ljudmi v naših življenjih. Če smo sami edini, ki imamo težave z ljudmi in stvarmi okrog nas, potem je očitno težava v nas. Čeprav so ljudje okrog nas izčrpavajoči, okolica nevzdržna, vsakdanjiki stresni, smo pravzaprav mi tisti, ki to zaznavamo. Mi smo tisti, ki nas vse moti, tisti, ki čutimo, da vse, kar nas obdaja, ni v redu. To kaže, da nismo zadovoljni z okoljem, v katerem živimo, kar seveda pomeni, da moramo nekaj spremeniti, če želimo, da bi se stvari obrnile na bolje. Saj veste, kako pravijo – da nas pri drugih navadno moti to, česar ne moremo sprejeti pri sebi. Kar pomeni, da se vsaka sprememba na bolje v odnosih do drugih in okolice vedno začne pri nas samih.

  Ljubosumje ali zavist
  Ljudje, ki imajo svoj lasten jasen cilj in se mu posvečajo, se nimajo časa ukvarjati z drugimi. Ko imamo osmišljeno življenje, nismo ljubosumni in nas ne zanima tekmovanje z okolico in vrstniki. Ko nas torej motijo dosežki drugih in z njimi poskušamo tekmovati, je to preprosto zato, smo v lastnem življenju izgubili fokus in ogenj, ki nas žene naprej. Ljubosumje in tekmovalnost sta jasna znaka nezadovoljstva v življenju. Treba je torej narediti nekaj, da bomo v življenju spet našli zagon, zaradi katerega bomo osredotočeni zgolj nase, na svoj napredek in srečo.

 • Zima prihaja

  Perko pa ob tem alkoholizem povezuje še z eno zelo žgočo težavo slovenskega naroda. “Smo samomorilen narod in alkoholizem je samo odraz takšne naravnanosti
  Če dobro zastopim je alkohol sredstvo za samomor ne pa razlog v naši družbi ?

  • samotoje

   Redno in dalj časa trajajoče opijanje je gotovo samomor. In to pijanci vedo.

   • tohuvabohu

    Alkoholizem je beg (pred neuspehom, krivdo, nesposobnostnjo, (ne)odgovornostjo, lenobo ali čimerkoli že). Samomor je prav tako beg, samo s fineso, da je hiter in ireverzibilen.

    • samotoje

     Se več kot strinjam.

 • Krtača 20

  Lepa sobota, kle pa že na vse zgodaj eni našpičeni. Rajš kakšno dobro muzko poslušte pa mal tud besedilo poslušte bo preci boljš: https://youtu.be/S5qb6UcLTJ0

  • indijanka

   lepa..hvala

  • Mojca pokraculja

   Kaj sploh hodš na portal in daješ komente, če je tko lepa sobota ? Začni najprej pri sebi . In for ever ostani na youtubu. Hvala za muzko, nasvete pa prihrani za sebe. Bo šlo ?

 • Franjo Trojner

  Analiza. Levim politikom na oblasti se zaradi njihove opravilne nesposobnosti sesuva država, zavedajoč se svoje omejenosti se razočarani nad seboj in v strahu pred prihodnostjo se raje utaplajo v raznoraznih opojnih substancah, namesto, da bi si priznali, da so si sami naložili preteško breme in odstopili. En znan novinar mi je nekoč rekel : “veš mi smo, kot pesniki, igralci težko je ustvarjati, če ga nimaš kaj v riti”. In še : ” najboljši prispevki nastanejo ravno v gostilni”. Danes razumem kaj to pomeni, pesnik pri svojem delu potrebuje navdih in brezmejno fantazijo in morda kak glažek za sprostitev, tudi igrakci se morda hitreje vživijo v svoj lik malce bolj sproščeni in jim kak kozarček več ne škodi, pri raznoraznih novinarjih, še posebej pisunih pa so opojna sredstva skoraj nuja, da lahko nato v svojih člankih po nareku fantazirajo namesto, da bi obveščali in pisali po resnici in standardih, ki so si jih sami zapisali. Res je kar pravijo mnogi, da je alkohol v majhnih količinah lahko za telo zdravilo, za um, psiho pa na dolgi rok skoraj vedno poguba.

 • if

  Za mnoge je Perkov slog moteč, zavračajo ga ne glede na težo in pomembnost sporočenega.
  Tak odziv je v Sloveniji vsakdanja škodljiva praksa!
  Posledično volimo nove obraze, ki so zgolj maske iste nerozvojne vsebine. Rezultate tega stanja v družbi beremo v oblikah TEŠ 6, osebo zaprimo brez dokazov, uničimo dokaze o kriminalnem dejanju osebe, pod taktirko ustavnega pravnika v parlamentu ravnajamo protiustavno, gradimo nekajkrat dražje in počasneje.

  Perkova krtika je ustrezna po predznaku in smeri!
  Ko bo slovenski narod bral sporočilo in ne počiljatela, se bo zgodil obrat v slovenski družbi iz sedanjega “žlehtnega” navijaštva v kvalitetno odločanje. Iz takega stanja se bo rodila demokracija in pometla s sedanjo nedemokratično kliko!

 • RATATA

  Mi Slovenci vinca ne prodamo,
  saj ga sami dobro piti znamo..!

 • Zima prihaja

  Pa kdo je sploh privlekel alkohol med naš narod ?

 • Zima prihaja
 • FORT WORTH

  “Prepričan sem, da imajo novinarji, ki zakuhajo takšen škandal, težave s pitjem že dalj časa in da takšno vedenje ne more ostati neopaženo.”

  Nacionalka je pod vodstvom teh ultra levakov postala greznica.
  To nekompetentno vodstvo nacionalke je potrebno razgnati cimprej.
  Smesijo naso drzavo pred svetom.
  Prav tako je potrebno uvesti nenapovedano testiranje poslancev v parlamentu.
  V to testiranje pa mora biti vkljucen tudi predsednik drzave, ki je ze veckrat pokazal omamljenost na delovnem mestu !!!

 • Krtača 20

  Pa še nekaj bi dodal. Dokler bo naša družba in zdravstveni sistem zdravila samo simptome (velja za vse bolezni), bomo neuspešni. Treba bo prit do bistva problema in začet tam. Glede na to, kakšna družba smo, pa je to projekt ki se ga ne da “ozdravit” v enem letu, ampak bo trajalo nekaj desetletij. Tako da, alkoholizem je samo simptom….

  • Zima prihaja

   Alkoholizem je posledica

   • Johan

    Brezdelja in bajne plače

    • Krtača 20

     Če bi bilo to tako, da materializem osreči ljudi, zakaj potem pijejo? Mal razmisli o tem vprašanju. Očitno ni vse tako kot izgleda.

 • antimur

  Kot je pel legendarni, žal pokojni Sandi Kolenc-Koli iz skupine The Drinkers:”Pijemo ga radi, mladi in ta stari…..”, toda normalni državljani tega ne počnemo na delovnih mestih, levofašistična svojat je pa že očitno v deliriju in pod stresom zaradi pričakovanja konca njihove zločinske ere, pa se naceja kjerkoli in kadarkoli.

  • RATATA

   Sem imel priložnost, še ne 18 letni biti v družbi Kolija v STT, ko smo dijaki S.Š. imeli 14 dni prakso. Super!
   Pela sva med delom :). Če sva se na večer srečala v mestu pa tudi kaj popila. Škoda je tega Človeka!

 • macon

  Amoralni oblastni komunajzarji so silno tolerantni samo do svojih ljudi, če bi bil javno opit vidni posameznik opozicije, bi tulili na vse pretege, zahtevali odstope, vidne “feministke” in kolumnisti pa bi pisali žolčne kolumne in eseje ter se v medijih spakovali na vse pretege.

  Dolgoletna praksa kaže, da so veliko bolj izprijeni na levem polu, ker si v svojem bolestnem samopašju pač dovolijo vse. Gobčeva je bila pijana, pa kaj potem? Ugledni levičarji, ki jih intervjuja, so pokradli milijone in stotine milijonov, medtem, ko so njihovi botri pobili tisoče. Pa kaj potem?

  • lokec

   Če se napije drugorzredni je kronik, če se pa napije prvorazredni je bil pa samo simpatičen dobrovoljček. Tako razmišlajo vodilni na vseh položajih od komunale do državnega zbora. Preverjeno

 • samotoje

  Na RTV in na Radiu se je od nekdaj redno in obilno pilo. In kurbalo. In kovalo razne zarote znotraj raznih klik. Čakam na knjigo kakšnega poštenega novinarja, ki bi po pravici povedal, kakšen svinjak sta obe javni hiši. Z imeni in priimki, da ne bi s seboj v blato vlekli tudi poštenih ljudi, ki jih je vendarle nekaj. Na RTV in Radiu se je nabralo toliko packarije, da bi morali vse skupaj zapreti, barabe pognati čez prag in začeti na novo. Kdo si upa? Morda Chuck Norris.

  • tohuvabohu

   A ni o tem nekaj pisal Janez Chuchek?

   • samotoje

    Ne vem.

 • baubau

  Tudi vedno hujša zasvojenost z mamili vseh sort pri javnih osebah je javna tajna…

 • Horacij

  Alkohol in droge so lazno zdravilo za duso.

 • dob

  Si predstavljate, da en pijan komunist, šofer po poklicu, med opravljanjem službe povozi pešca do smrti, potem mu pa vsi čestitajo: bravo Janez, tko se dela! Ti se kar drž, mi smo s tabo… še zmeri si dober šofer! Najboljši!
  Drugim pa svetujejo: človeka je treba razumet. Kva ste zdej vsi planil po njem, sram nej vas bo…

  • lokec

   seveda komunist ne sme povoziti predsednika komunistov.

 • Janez

  SPOROČAM VAM VESELO VEST,
  DA
  SO SE ” “LUCKYSS” , ” TETKA IZ OZADJA” IN ” SREDINA ” , PA “HUN” ITD”
  TAKO
  – Z A P I L I ,

  DA NE ZMOREJO VEČ PISATI SVOJIH ZLOBNIH KOMENTARJEV.
  VSI
  OD ALKOHOLA PRESMRAJENI
  – HROPEJO
  IN DRNJOHAJO – V NJIH SMRDEČIH LUKNJAH. L.r. J. KOMENDA

  • MEFISTO

   Le kdo jih je oziroma ga je napojil?

   Kolikor vem, njihova oziroma njegova penzija zaleže le do 10.v mesecu.

 • Janko Gedlička

  Razmerje moči v družbi, ko „prvorazredniki“ poberejo vso dejansko moč in grabijo bogastvo pridobljeno s poštenim delom, ne da bi se ozirali na družbenisloj, ki ga na ta način „proizvajajo“ in ki mu na koncu ostane šezgolj, ta „dolgotrajni samomor”. Sicer pa davek na alkoholne pijače in od bifejev prinaša kar nekaj v nenasitno, prvorazrednikom naklonjeno državno blagajno. Alkoholiki pa povzročajo dodatne stroške povezane z delom centrov za socialno delo, zdravstva, sodstva, advokatov..

 • garfi

  tradicija alkoholizma je dolga
  na pop soočenje predsedniških “kandidatov” in prave kandidatke Tomčeve-SDS
  presstitutka je po tradiciji napadla z Janšo in Mahničem s povsem bizarnimi očitki
  tako bodo potekale tudi parlamentarne volitve
  folk je seveda podprl Borata Poharja kateremu se je cedilo maslo z glave in se je
  izvijal kot jegulja z nasmeški

 • črnogled

  Tale dama je bila opita na TV,pravosodni minister je bil pijan v parlamentu,pa nikome ništa.Je vse potihnilo.