fbpx

[Ekskluzivno] Radikalni politkomisar Štromajer poškodoval službeni avtomobil ministrstva za izobraževanje. Je bil pod vplivom alkohola?

Jernej Štromajer (Foto: Fb)

Jernej Štromajer, eden bolj radikalnih vidnih članov stranke SD, je poškodoval službeni avtomobil ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, kjer opravlja funkcijo državnega sekretarja. Je bil Štromajer pod vplivom alkohola ali pa je zgolj nespreten voznik?

V redakcijo Nova24TV smo prejeli informacijo, da je levičarski ekstremist, nekdanji študentski funkcionar in državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje in šport Jernej Štromajer, ki ga vodi minister Jernej Pikalo, poškodoval službeno vozilo.

Informacijo smo preverili na ministrstvu, saj so nas zanimale okoliščine “karambola”. Tam so nam potrdili, da je Štromajer res poškodoval službeno vozilo, vendar ni povzročil prometne nesreče, ampak je po njihovem prišlo do trka v garažni hiši službenega parkirišča, kjer je oplazil betonski steber in takoj o tem obvestil pristojne z ministrstva.

Kaj pa policijski zapisnik o alkoholnem preizkusu?
Pri tem se nam porajajo dodatna vprašanja, saj je precej nenavadno, da nekdo oplazi dobro viden betonski steber. Za dokončno razjasnitev okoliščin bi namreč Štromajer kot vidni politik moral poklicati policijo, da bi mu odredili preizkus alkoholiziranosti, in šele takrat bi lahko dokončno potrdili, da gre le za neizkušenega oziroma nerodnega voznika. Znanci okoli Štromajerja namreč vedo povedati, da aktivist iz Slovenskih Konjic “rad nagne kozarček ali dva”. Če bi se izkazalo, da to počne tudi med službenim časom, bi to namreč pomenilo konec njegove kariere na tem položaju.

C. Š.