fbpx

Radio Študent: Vrtne palčke so zbirali nekdanji sodelavci

Vrtni palčki, ki polnijo prostore Radia Študent (slika je simbolična). Foto: Pixabay

Iz Radia Študent so se odzvali na anonimno pismo študentke, ki jih je obtoževala kraje vrtnih palčkov, kajenja v prostorih radia in uporabe drog. Navajajo, da so omenjeni vrtni palčki v prostorih že desetletje ter da so jih prinesli nekdanji sodelavci in sodelavke. Prav tako ostro zavračajo očitke o kajenju in zlorabi drog v svojih prostorih, za katere pravijo, da so bili skrbno očiščeni.

V anonimnem pismu, ki ga je študentka poslala na uredništva medijev, je opisala svojo izkušnjo avdicije na omenjenem radiu. V njem je zapisala, da so prostori polni vrtnih palčkov, ki jih zaposleni kradejo po Ljubljani ali – po njihovo – osvobajajo. V odzivu Radia Študent sta nam direktor Tomaž Zaniuk in odgovorna urednica Martina Dervarič pojasnila, da sicer imajo v svojih prostorih “sedem (s številko 7) vrtnih palčkov, različnih oblik in velikosti,” ampak da so jih prinesli nekdanji sodelavci in sodelavke.

Pojasnili so nam, da je avdicija, o kateri je govorila študentka v anonimnem pismu, prvi krog redne vsakoletne avdicije za nove člane Službe za napovedovanje Radia Študent. Potekala je 30. in 31. januarja v prostorih radia. Od 133 prijavljenih kandidatk in kandidatov se ga je udeležilo 92 oseb, naprej v drugi krog pa jih je bilo sprejetih 23. 

Prav tako so zavrnili vse očitke o kajenju in uporabi drog v prostorih radia, saj, kot pravijo, uporaba le-teh “v njihovih prostorih ni dovoljena”. Študentka je v pismu namreč zapisala, da so kadili cigarete in marihuano ter se pogovarjali tudi o drugih drogah.

V odzivu, ki so nam ga poslali, podrobno pojasnijo, kako je s čiščenjem njihovih prostorov, ki naj bi sicer bili v lasti ministrstva za izobraževanje. Razložijo, da so bili prostori očiščeni pred prvim krogom avdicije, tj. 29. januarja, naslednjič pa takoj spet v ponedeljek, 1. februarja.

Prvotni članek, na katerega se nanaša odziv: Na Radiu Študent kradejo vrtne palčke in se drogirajo

Zapisali so tudi, da so naše objave del medijske gonje zoper njih, ki jo izvajajo še tednik Demokracija in dnevnik Slovenske novice – dodajajo pa tudi, da so bili deležni “hackerskih” napadov na svojo spletno stran. Menijo, da ta gonja zoper Radio Študent traja vse od referendumske pobude Proti militarizaciji trajajoče politične gonje. Omenjajo, da so najstarejša študentska radijska postaja v Evropi in bodo v maju obeležili 47. obletnico delovanja.

A. D.